Mamici de noiembrie-decembrie 2007(17)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Fetelor, un mic sfat : nu mai socotiti saptamanile de sarcina dupa ecograf! O sa ajungeti sa va bulversati de nu mai stiti nici voi! Pentru ca o data va fi mai mare cu o zi, o saptamana sau chiar 2, alta data mai mic, variatiile in plus sau minus cu pana la 2 saptamani sunt absolut normale! Varsta sarcinii este varsta gestationala, dupa ultima menstruatie. Orice medic la care veti merge, ca e ecografist, ginecolog, de familie, va intreba mai intai data ultimei menstruatii. Chiar si ecografiile se fac corelat cu aceasta data. Veti vedea, cand veti merge la ecografia morfologica, ca ei introduc data UM in calculatorul ecografului.
Si pentru burticile carora li se apropie intalnirea cu dr Iosup: pregatiti-va nume pentru bebei! Ca asta e "traditia" lui: mai intai te intreaba ce iti doresti, apoi cum o sa "il" sau "o" cheme .Si nu va asteptati sa fie foarte comunicativ....e mai rezervat omul si concentrat pe masuratorile lui.
Sper ca nu v-am suparat ca am intervenit. Eu sunt cu ochii pe voi
Si apropo de medici....e cineva pacienta dr Ruxandra Dumitrescu?

Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a cincea

Mergi la inceput

Ramonella, daca tu simti niste mici falfairi in burtica, e bebe. Nu lua in seama rau-voitoarele si babele care zic ca nu ai cum sa-l simti inainte de saptamanile 18-19. Atunci esti absolut sigura ca e bebe, pentru ca miscarile devin mai puternice. Abia prin saptamana 20 mi-am dat si eu seama ca ce simteam de prin 12-13 era bebe. Dar pentru ca mama si soacra si prietenele imi ziceau ca nu are cum ......(probabil in mintea lor bebe nu misca deloc pana la 5 luni, si abia atunci, dintr-o data, "a miscat" ), ma gandeam ca or fi gaze, ceva.

luna a cincea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Ralu eu socotesc in continuare sarcina dupa ultima menstruatie,chiar daca ecograful imi arata mai mult cu 1 saptamana.Dar sa stii ca doctorita mea,se i-a dupa ce zice ecograful,si asa imi scrie pe biletel.E printre cele mai bune doctorite din Cluj.Nici eu nu stiu ce sa cred,dar eu la semnatura am varsta sarcinii dupa ultimul UM.
A,sa stii ca si eu cred ca e bebe.E ceva unic.Nu are ce sa fie altceva.Mai alesc ac eu sunt slabuta si doar pielea o am pe burta ,n-am grasime.

poze
vine bebe

Ramonel13+

Mergi la inceput

Eu am fost cam paranoica in sarcina (am avut un accident si il tot verificam pe David sa nu fi fost afectat) si am consultat mai multi doctori (nu ca nu as fi avut incredere in medicul meu, dar ea ma chema la 6 saptamani si mie mi se parea prea mult, asa ca intre timp, mai treceam si pe la alte cabinete ; Aviz amatoarelor - NU faceti ca mine, ca am iesit cam scump). Si peste tot imi dadeau o foaie pe care scria si varsta gestationala, si varsta ecografica a sarcinii. Mai ales dupa luna a sasea, astea doua nu prea se puneau de acord.Iar cand am ajuns sa nasc....nu i-a interesat decat varsta gestationala. Dar asta e alta poveste, ajungem noi si acolo , mai prin noiembrie-decembrie .

luna a cincea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Neata fetele
Mersi ptr info,o sa sun azi sa vedem cum imi face Iosup eco maine,abia astept ,am emotiiiii...
Pussi maine din cate am inteles face 3D+4D,acum vedem mai exact maine.
Pupicei la fete

anca 12+

vine bebe....
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne_Ma spune:

Ancutz, abia astept sa ne povestesti. Eu fac pe 24.05 morfologie trim. I la Medical City, la dr. Zvanca. A facut cineva acolo? Imi spuneti si mie?

http://bd.lilypie.com/1DJtp3.png
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

Buna fetelor!!!
Ce mai faceti?? Vad ca bine... suntem din ce in ce mai multe! BUN VENIT NOILOR GRAVIDUTE!!!!
Eu am chiulit pentru ca.. dupa cum va spuneam ma simt f.f.f.rau! Am stari de greata nasoale si ameteli puternice. Culmea e ca mi se face rau dupa-amiaza si nu-mi trece pana a doua zi! Macar daca mi-era rau dimineata si scapam... dar la mine e altfel. Chiar si dr-ita mi-a zis ca e ciudat. In rest suntem bine!!! Toate analizele mi-au iesit perfecte, n-am dureri.. nimic! Burtica creste cu viteza maxima de zici ca sunt in 5 luni nu in 2.
Luni am fost si l-am vazut pe samburel!!! Am fost asa impresionati si eu si sotul... Deja se vede pe burtica, n-a mai fost nevoie sa-mi faca transvaginala. Ii bate inimioara deja si are 2 cm. Conform ecografului aveam 7 saptamani si 3 zile. Deci diferenta e foarte mica intre calculele mele si ecograf... de doar 4-5 zile.
Abia peste 4 saptamani ma duc sa fac si eu ecografia morfologica... Nu stiu exact ce este asta... Imi explicati va rog si mie?

Sunt foarte fericita!!! offf daca as scapa si de starile astea de rau... Problema e ca nu prea pot sa vomit ca daca as voma m-as linisti! Dar nu stiu ce sa fac sa vomit! Aveti idei?

O graviduta in al-!!!

Biby
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

ancuta, sheri tinem pumnii pe maine...sa veniti cu vesti bune , cu BB-i si mamici sanatoase tun ..si cu pasaricile descoprite dupa dorintele voastre!!!

PUSSI 7+

Cum cresc Titi Mici

Poze Cu Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Bibyyyyy!!!!!

Cam rarut pe la noi!Imi pare rau ca ai greturi!!!!Ma bucur ca bebe e bine!!!Cred ca ati fost foarte emotionati!

Eu ma duc la epilat.Sa tineti pumnii ca doare.Ca e cam mare parutul,a crescut destul de des.

poze
vine bebe

Ramonel13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

Neatza burtici!!!!!

Vai ce dor mi-a fost de voi. Ma scuzati ca am lipsit atata amar de vreme, dar vineri de-abia m-am intors si eu in tzara si apoi am avut aceasta mini vacanta de care am profitat din plin, am fost un pic la munte, un pic la tzara si apoi m-am mai si odihnit.
Eu parca incet incet am scapat de starile de rau, de greturi, parca nici capul nu m-a mai durut asa rau. Apropo de discutiile cu varsta sarcinii, si eu la inceput ma luam dupa cea de la ecograf, dar se pare ca e gresit, asa ca si eu acuma calc dupa UM, astfel incat astazi am 13s5z. Astazi merg si eu la un control de rutina la dr meu si abia astept sa il vad pe bebe, iar pe 10 mai (adica epste 1sapt) merg si eu la Iosup si abia astept. Din pacate pt baietel nu suntem hotarati la nume, asa ca degeaba ma va intreba Iosup cum il va chema dc e un el, dar eu inca mai sper sa fie o ea. Desi dc e si baietel tot la fel de bucuroasa voi fi.

BUN VENIT noilor gravidutze, sa aveti sarcini usoare si bebei sanatosi.

De asemena vorbeati de sutiene, eu inainte de sarcina aveam cupa E () si din prima lunami-am luat un sutien cupa F care acuma cateodata de-abia face fatza, cred ca in curand voi ajunge la G, sau poate de la 75F imi iau un 80F si asa e si cupa un pic mai mare. Asa ca cine isi facea griji ca nu gaseste sa stea linistita ca la Triumph se gaseste pana la cupa G si nu sunt neaparat modele de babe .

Deocamdata va pup si mai vb.

Anca 13+

Mergi la inceput