vreau sa mor dar ce va face copilul?
Raspunsuri - Pagina 3
Dorsilia spune:
Andreica (Florentina) stiu ca in sufletul tau adanc acolo simti tot ce trebuie sa simta o mama. Te pedepsesti respingandu-ti copilasul cand de fapt in secunda urmatoare probabil plangi cu el in brate cum e si normal.
Esti "atacata" si incercata acum de soarta din toate partile:
- de depresia postnatala
- de grijile vietii cotidiene (grija pt casa parintilor, pt rata, pt cheltuielile de zi cu zi),
- ca sa nu mai vorbim de imoralitatea si iresponsabilitatea sotului, ca tata nu stiu daca merita sa fie nominalizat.
Solutii exista, cum au spus si fetele. Acum esti pustiita sufleteste, esti obosita fizic si psihic, surmenata chiar. Dar sper ca ai niste rude la care sa apelezi pt a depasi perioada asta vulnerabila. Pentru ca peste cativa ani o sa surazi la amintirea cosmarului de acum, cel putin o sa rasufli usurata ca a trecut. Si va fi numai meritul tau.
Energia care o mai ai foloseste-o pt tine si copil, cel mic stii bine ca e cel mai important acum si mai neajutorat, nevinovat ca are un tata de asa calibru. Nu-l transforma in minge de ping pong, te rog. Chiar daca ai chef sa-i strici sotului sustele nu i le strica prin copil. Oricum faptul ca te-a inselat dovedeste ca e un om slab. Probabil ca n-a mai reusit sa-si infranga instinctele animalice si pt ca tu probabil nu erai disponibila....a calcat pe alaturi. va regreta, probabil se va intoarce la tine si copil. Iti va invoca ceva motive care sa te incrimineze si pe tine.
Ce vreau sa spun, nu lua decizii acum. Tu axeaza-te pe copil si pe tine si lasa restul sa curga de la sine. Daca vrea el divort, sa-l faca. Daca vrea impacare, sa lupte din rasputeri el pt a va recapata si daca te va convinge/recastiga bine daca nu, nu.
Nu stiu cum ti se va parea ce ti-am scris, dar iti urez multa putere si sa revii cu mesaje, sa ne spui cum te descurci si ce decizii ai luat
Cat despre sinucidere...sunt sigura ca poti mai mult de atat pt ca ai avut puterea sa ne scri.
Doar nu vrei sa ajungi pe postul de televiziune sub titlul "inselata de sot si-a curmat zilele"... ar fi banal, patetic si lamentabil cum sunt toate cazurile de genul asta.Nici o alta fiinta de pe pamantul asta, in afara copilului tau, NU merita sa-i aduci ofranda viata ta. Ori copilul tau are nevoie de tine vie si nevatamata, intreaga la minte si la trup. Nu te dezintegra mintal pt un barbat mai putin responsabil decat un animal. (hai macar zambeste putin ca uite mi-a iesit si o rima fara sa vreau)
marcellinna spune:
Eu nu cred ca fata asta va face un gest necugetat ,in primul rand pt ca imediat dupa strigatul de durere ca ar vrea sa moara s-a gandit la copil.
Da ,se simte devastata de ceea ce i s-a intamplat,sigur ca nu e bine sa nu hraneasca copilul dar va incepe sa o faca cat mai repede.
Andreica draga culege toate puterile care le ai spune necazul tau celor in care ai incredere,nu tacea pt ca ai mare nevoie de ajutor.Nu e deajuns sa ne spui doar noua,tu ai nevoie ca cineva sa te asculte si sa iti dea o mana de ajutor ACUM!
Nu e vorba sa bati toba-n sat, repet spune ce necaz ai cuiva in care ai incredere.
Ma gandesc ca poate ai retineri sa dai vestea asta parintilor tai,poate ca te gandesti cum ar reactiona ei .In cazul asta nu mai astepta,apeleaza la oricine sti si crezi ca te-ar putea ajuta macar cateva ore pe zi,macar sa te scoata din starea asta de refuz al copilului pana vei avea puterea sa spui parintilor durerea ta.Bineinteles ca parintii sunt cei ce te-ar putea ajuta cel mai mult si ma gandesc ca o vor face din moment ce te-au ajutat pana acum.
Tu ai o valoare imensa acum, ai avut-o intotdeauna, nu lasa ca acest episod dureros sa-ti incetoseze mintea pana intr-acolo incat sa-ti faci mult rau tie si mai ales copilului.Cum zicea cineva mai sus,mai incolo asta va fi o treaba pe care cu greu ti-ai putea-o ierta.
Poti sa iesi din starea asta,poti sa o faci acum!
violeta69 spune:
Ramonika cu pisika...adica pisicile
eu nu cred ca e dramatizare aici,fata e chiar depresiva...si mamicile intelg asta!
tine cont ca are un copil destul de mic,problema o fi inceput cu ceva timp in urma si pana s-a decis sa scrie pe forum a mai trecut,iar problema s-a acutizat!
nu zic ca face bine ca nu-i mai da copilului sa pape,insa e totusi un strigat de ajutor!
nu stie incotro s-o apuce....
nu e usor,e un shoc.......si are nevoie de sprijin!
sa o ajutam daca putem
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"
Elise spune:
quote:
Originally posted by violeta69
tine cont ca are un copil destul de mic,problema o fi inceput cu ceva timp in urma si pana s-a decis sa scrie pe forum a mai trecut,iar problema s-a acutizat!
nu zic ca face bine ca nu-i mai da copilului sa pape,insa e totusi un strigat de ajutor!
violeta, eu sincer sper ca n-a inceput problema demult.
Sau macar ca nu refuza de mult timp sa isi atinga copilul.
Hai...partea cu alaptatul e cum e: poate trai si cu formula. Nu de preferat, dar se poate.
Insa tot trebuie sa-i dai ceva.
Are nevoie de lichide, de hrana, are nevoie de fie schimbat.... sa-i faci baitza, sa-l tii in brate... un bb de cinci luni cum sa traiasca singur?!
Deci, sper ca nu e ceva ce dureaza de mult timp.
Andreica, macar spune-ne ca ti-ai revenit cit sa nu-l mai ignori?
Sau macar ca ai pe cineva care sa aiba grija de el?
... mama ta, o prietena...cineva?
Uite, daca n-are cine sa ii dea mincare macar, spune-mi si vin si ii dau eu.
Ma urc in mashina si vin, ce mare lucru!
BBlisa mea are tot 5 luni.
Ii dau Milumil 2 de la ea.
Numai nu-l lasa nemincat.
Pls!
Nu mi-o lua in nume de rau...sotul tau pentru tine nu este o nevoie primara, zici ca nu poti trai fara el - de fapt, poti.
Si poate chiar mai bine, asa cum zicea cineva.
Pentru bb, insa, tu acum esti o nevoie fara de care el chiar nu poate trai. Si n-are absolut nici o vina.
Elise & BBLisa
violeta69 spune:
Elise,am inteles ce vrei sa spui....
cred ca si tu ai inteles ce am vrut eu sa spun,nu?
oricum,ai perfecta dreptate....si stiu ca nu glumesti cu hranitul ingerasului....
si pt BB Lisa
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"
Rufus spune:
Daca nu poti trai fara el, moartea ta nu e singura solutie. Calmeaza-te si vezi ce s-a intamplat. S-au vazut destule cazuri de greseli. Si s-au mai reparat din ele. De ce n-ar fi valabil si in cazul tau?
Cu putina sansa, vei fi in continuare si cu copil si cu sot.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Elise spune:
nu glumesc deloc, un bb asa mic se deshidrateaza repede.
Poate mama are nevoie de timp sa se adune, dar bb nu poate sta nemincat.
PS: si ea te pupa.
Elise & BBLisa
giulia71 spune:
Doamne Elise, ai un suflet de aur!
pentru tine si BBlisa ta scumpica!
mami de Calin rasfatzat:)
andreica spune:
Vreau sa va spun ca n-am lasat copilul nemancat, l-a hranit animalul cu formula.Apropo de animal, astazi am aflat ca are o amanta de care este foarte indragostit si care lucreaza cu el in aceiasi firma.N-am putut sa raspund pana acum pentru ca am plecat sa incerc sa ma linistesc iar cand am venit a fost foarte revoltat ca "l-am sechestrat" si evident ca a plecat.Da, sunt dependenta financiar de el pentru ca singura mea sursa de venit, ar fi indemnizatia pentru cresterea copilului. Cu banii luati de la banca, am incercat sa ne ridicam o casa in curtea parintilor , chiar lipita de a lor ,dar care nu e terminata ,e "la rosu" pentru ca nu mai avem nici un ban, doar o gramada de datorii.Ipoteca nu e doar pe casa, ci si pe teren.Tatal meu are probleme psihice si daca ar afla ca m-a lasat, ar omora-o pe mama sau ar batea-o pana s-ar omori singura pentru ca ea ne-a ajutat sa ne facem casa si creditul.Eu n-am vrut niciodata casa, ci apartament ,dar am facut-o pentru ca asa vroia animalul pe care il iubesc. Atunci nu era indragostit. Poate e vina mea ca n-am stiut sa-l pastrez. Pe alta parte , asa a facut si cu mine,tot la locul de munca,tot avand pe cineva (de care eu nu stiam ,dar am aflat prea tarziu ca sta cu mine pe aceiasi strada)... .Singura deosebire este ca nenorocita lui de amanta pe care o are de ~2 luni , stia foarte bine ca e casatorit si are o fetita. N-am dormit de vineri dimineata si n-am mancat absolut nimic de vineri seara.Am incercat , dar n-am putut.Imi vine sa urlu cand ma gandesc ca eu nu pot nici macar sa mor pentru ca mi-as lasa copilul si pentru ca i-as baga in pamant si pe ai mei. Asa ca nu pot nici macar sa le spun alor mei, dar sa ma mai si mut.Ce ma fac? Daca nu mai platim creditul , casa o ia banca , ai mei pe strada si el bine mersi(probabil are amanta casa). Ce sa ma fac? Cum sa muncesc cu un copil de 5 luni. Cine sa aiba grija de ea si cu ce sa platesc bona, rata, chirie si celelalte. Ce ma fac ? Am ajuns sa-l implor sa ramana cu noi cu toate ca stiu ca n-o va face! Nu gasesc nici o solutie!Ajutor!
corinadana spune:
Du copilasul la mamica ta. O vreme sa aibe grija ei de el. Iar tu sa vezi ce ai de facut in continuare. Daca e sa nu mai fiti impreuna macar financiar ar trebui sa te ajute.
Sa ti dea Dumnezeu putere si intelepciune sa depasesti impasul asta!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca