Prajituri si torturi (2)
Raspunsuri - Pagina 5
Hildegard spune:
Adi, mi-a fost tema sa pun glazura peste crema de unt...si crema era si moale...ea s-a intarit dupa ce a sta la frigi, dar eu n-am avut asa mult timp. Daca zici tu ca se1 poate ...io nu-s asa de experta ca tine. Mai am pana te ajung!
Azi am ornat tortul ala ramas cu frisca. Se vede ca e ornat in fuga dar pentru noi e bun si foarte gustos. Am sa pun poza aici dar sa scot pozele di aparat.
Io m-am gandit la ornarea acelui tort de duminica in felul urmator: sa pun trandafirii pe diagonala ca am destui cu multe funze printr ei.Atat. Si ca sa maschez marginile tortului daca voi avea probelem voi pune roata kk de aia de soareci sau cum le zice...
Trandafirii mei au culori variate:roz, albastru, mov, alb, galben.Da, e buna ideea cu ce ai zis tu...cu volonasele tre sa exersez intai ca n-am facut pana acum. Daca fac ornamentul in mijloc cum zici mi-ar place fara margarete pe colturi.
Astept sa mai vi cu idei.
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Hildegard spune:
Roxana, am ramas cu buz aumflata. Ma gandeam ca poate poate imi fac rost de tot ce trebuie...si iaca ghinion! Pai de ce livreaza firma asta numai firmelor? Mama lor....
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Hildegard spune:
Adi, am uitat sa te intreb. Tu ce glazura folosesti pentru torturi? Io am pus reteta Adrianei dar se cam crapa.Oare ce trebuie facut pentru asta?
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
adi69 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Adi, am uitat sa te intreb. Tu ce glazura folosesti pentru torturi? Io am pus reteta Adrianei dar se cam crapa.Oare ce trebuie facut pentru asta?
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Eu tot cu pasta de zahar a Adrianei am imbracat cartea,pune putin mai multa gelatina si nu se mai crapa.
Am mai facut pasta de zahar si dupa reteta dupa care face Luna Noua,a fost bun si ala,chiar mai elastic si mai usor de modelat,dar mi-e lene mie sa mai fac...
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Criss, daca ai ustensile de flori ele iti ies perfecte.
Pai tocmai asta e problema, n-am ustensile, asa ca ma limitez la a face trandafiri.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Am facut de rusalii pentru noi prajitura Aba ca Zapada.
Aceasta e reteta. Nu stiu de unde o am.
ALBA CA ZAPADA
Aluat:
2 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 3 pliculete zahar vanilat, sare, 1/2 lingurita amoniac; Crema: o cana lapte fiert, 6 linguri faina, 1 1/2 cana de zahar, 1 pachet margarina
Coca se imparte in trei si se coace pe fundul tavii. Pentru crema: o cana de lapte se bate cu
6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar si 1 pachet margarina. Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga esenta de rom. Se umplu blaturile.
Nota:
Eu am facut portie mai mare si am copt 7 foi
POZA:
AICI SI AICI
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
As incerca si eu reteta asta ca imi place cum arata si cred ca e si foarte buna. Am insa o problema cu amoniacul, nu pot sa-l sufar, cred ca nici n-as manca din praji stiind ca are amoniac. Se poate inlocui cu bicarbonat de sodiu?
Hildegard spune:
Criss, eu am bus bicarbonat de sodiu de la Dr. Oetker in loc de amoniac. Eu am inlocuit si nu s-a intamplat nimic rau.
Vreau sa mai adaug ca n-am folosit nici un fel de gem. Am asamblat numai foile cu crema (in crema am uitat sa bag lamaie dar e foarte buna si asa). Deasupra am topit o cicolata la microunde cu putin lapte si am obtinut o glazura. Apoi am mai topit o cioco alba si am pus peste rezultand contopirea dintre cele 2 cioco.
Eu am lasat-o sa steie 2 zile in firigder.
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Hildegard spune:
Foile care le-am copt prima data pentru tortul cosulet sunt in tortul de mai jos. Asa cum am scris mai sus facandu-l la suprafata tot cu crema de unt care nu s-a comporat deloc bine la caldura asata am renuntat si am copt alte blaturi din care am facut tort glazurat.
Ieri am pus frisca pe el si margaretele mici care mi-au mai ramas. Nu e finisat cum trebuie dar pentru noi acasa e bun.
Crema este o crema cu aroma de protocale facuta din oua +lapte +amidon facuta bain marie + 3 plicuri de pulbere de portocale dr. oetker.
poze: 1, 2, 3
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
adi69 spune:
Ioi ce fain si vesel si colorat!
Frumos!
Ce e aia pulbere de portocale? Eu n-am vazut..cum arata?
As face si eu in wk-end un tort racoros cu capsuni ,portocale, frisca..
Ma mai gandesc daca sa fac diplomat sau o crema pe baza de branza de vaci si frisca..
Si crema ta imi face cu ochiul..
Hildegard spune:
Adi,am zis io asa pulbere dar nu stiu daca e corect zis. Sunt pliculetele acelea de la dr. oetker cu diferite arome:lamaie, rom, portocale, vanilie. Romul si vanilia sunt lichide iat porto, lamaia sunt praf.
Am uitat sa zic ca am pus si unt ....in crema.
Am facut asa:
Intr-un litru de lapte am spart 5 oua intregi am fact cu blenderul sa se omogneizeze comp, apoi am pus 100 g zahar normal, 5 linguri de amidon am dizolvat separat cu 2 linguri de faina....io asa am pus. Am pus toate astea pe foc si am amestecat pana s-a ingrosat.Amestecat repede si nu va dezlipiti d elingura ca se prinde... Daca nu va place cat e de gros mai puneti amidon, dar e bine sa-l dizolvati separat sau puteti face numai cu faina daca nu aveti amidon alimentar. Am lasat la racit si inainte mi-am scos margarina rama(io cu asta fac cremele pentru ca e fina, nu e gretoasa si buna la pret) sa se inmoaie la temp. camerei. Am frecat rama cu inca 150 zahar pudra spoi am adaugat cate o lingura din copm fiarta pana s-a facut o crema fina. Eu fac cu blenderul.Am adaugat la sf. cele 3 plicuri de praf de portocale. Poti face cu gust de lamaie, sau vanilie. Rama am pus cam 300 g.
Nota:
La decor nu este buna margarina ci numai untul. De exemlu la facut frunze cu spritul sau trnadafiri din crema e bun numai utul ca sta cel mai bine.
Io as face in locul tau o crema din branza.
Dar faci ce ai tu chef sau ce ti mai la indemana.
de-ale gurii