Fetele din America (84)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Bai, eu am stat in California 5 ani, e f.f. frumos, as fi vrut si eu sa stau acolo, chiar primisem un job in San Diego in 2005, dar e scump. Nu iti poti lua casa. Asa ca de exemplu eu am decis sa traiesc undeva unde nu e asa de frumos (da' nu mi se pare nici prea urat), ca sa imi permit o casa pe pamant si sa imi fac vacantele acolo unde e f. frumos. In California platesti la greu soarele care iti arde posteriorul [:lol:]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Cunosc o familie (cuplu fara copii inca) care si-au luat casa acum 7 ani cu aprox. 420k (intr-o zona absolut superba, pe dealuri, comunitate selecta) si au terminat de platit la ea inca de acum 2 ani. Ea e RN. Mai cunosc un cuplu (tot fara copii inca) care si-au luat o super-casa cu 330k anul trecut. E drept ca inca platesc la ea. Casa este mare, single family (nu din acelea "lipite"), se afla intr-o zona noua si la fel, mai retrasa, nu la drumul mare, absolut superb locul. Mai cunosc inca multe familii care si-au luat case, dar exemplele astea doua mi-au venit acum rapid in minte.

Mergi la inceput

Bai nene, acum 7 ani imi luam si eu, daca aveam venitul pe care il am acum. Atunci luam in Davis, langa Sacramento, casa cu 130 mii, acum nu e nimic sub 500K in orasul ala. Daca ai apucat sa ajungi acolo mai demult si sa iti iei casa, esti foarte OK si norocos, da' sa incepi acum mi se pare f. greu. Adica altii poate isi permit, noi cu venitul nostru (inclusiv cu ceea ce sunt platiti profesorii juniori la Univ. of California-fie vorba intre noi sunt platiti mai putin decat cat luam noi aici)-nu cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Ramona, felicitari pentru garage sale...si noi am facut acum vreo 2-3 ani (nu mai tin minte)...complet cu lemonade stand si fel de fel de afise...partea proasta a fost ca Alex tot punea inapoi ce puneam noi afara Subit isi descoperise mari legaturi cu respectivele obiecte...chiar mi-ai dat o idee sa repet figura...

Noi am trebaluit prin curte weekendul asta si dunimica am fost la Stapleton Pier sa vedem vapoarele stationate acolo pentru fleet week...ne-am si urcat (vizitat) pe cruiserul www.hue-city.navy.mil/" target="_blank">USS Hue City

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ruxij

Bai nene, acum 7 ani imi luam si eu, daca aveam venitul pe care il am acum. Atunci luam in Davis, langa Sacramento, casa cu 130 mii, acum nu e nimic sub 500K in orasul ala. Daca ai apucat sa ajungi acolo mai demult si sa iti iei casa, esti foarte OK si norocos, da' sa incepi acum mi se pare f. greu. Adica altii poate isi permit, noi cu venitul nostru (inclusiv cu ceea ce sunt platiti profesorii juniori la Univ. of California-fie vorba intre noi sunt platiti mai putin decat cat luam noi aici)-nu cred.

Pai tocmai de asta am si dat exemplul lor: intii pentru ca acum 7 ani casa a costat peste 400k, deci zona f. buna (nu numai dupa preturi, se si vede), iar in al doilea rind ca au reusit sa si-o achite in numai 5 ani (dar ea are un job bun, este RN, deci ideea ca RNs cistiga mediu este gresita; ea stiu sigur ca cistiga f. bine). Lia ca sa nu crezi ca ma contrazic cu tine, ca voi imi sinteti dragi.

Avind in vedere ca piata imobiliara e in scadere pina si in Cali anul asta, acum e momentul de investit intr-o casa. Pentru cine este interesat. Noi de exemplu nu sintem asa de interesati de casa acum, preferam sa ne plimbam.

Mergi la inceput

Bravo lor, n-as putea sa achit o casa de 400K in 5 ani. Nici nu strangem prea mult cureaua, dar nu am putea. Registered nurse si eu stiu ca castiga f. bine, ceva la 100K/an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Simina
-nu ca sa te supar, ca si eu tin la tine...
comparatia mea se referea mai mult la partea financiara decat la stilul de viata, care pana la urma e alegerea personala a fiecaruia...
al meu sot spune ca-s zgarcita dar eu n-as plati mai mult de 250k pe o casa , nu conteaza cat de mult soare ,ocean si priveliste...pentrtu mine prioritar e securitatea zonei, sistemul scolar, universitatile si sistemul medical (spitalele) pe care Pittsburghul le are. Ceea ce ii lipseste sunt insa oprtunitatile profesionale- joburile care platesc bani buni(6 cifre sau mai mult )-cu exceptia a catorva domenii. California ,din cate inteleg eu, are din plin astfel de op0rtunitati-dar nu e singura...

altfel si Pittsburghul are suburbii exclusiviste(ca zona in care locuiesc eu e o suburbie pana la urma)cu case de milioane (inconjurate de acri de padure, cu balta persoanala-pentru pescari si caprioare, fazani si alte alea pentru vanatori, cu pasune si cai...).Desigur nu e vorba de suburbia in care locuiesc eu....

Altfel ca muritor de rand - din categoria aceea a surorilor medicale( RN-base, fara nici un fel de specializari cum ar fi urgenta, ICU, expertiza legala)profesorilor, mecanicilor auto, electricienilor samd) cu ce m-ar ajuta daca sa zicem in Calfornia salariul meu ar fi 75-80k versus 55-60k in Pittsburgh cand ar trebui sa platesc 440k pentru o casa versus 250k aici intr-o comunitate selecta...
Mai ales ca uite, orchestra simfonica locala a fost prima orchestra americana care a concertat la Vatican , UPMC e primul centru medical american care a efectuat un transplant cu o inima care inca batea, CMU e nr 21 in topul universitatilor americane - cu anumite departamente ca cel de robotica si securitate(IT) care sunt la creme de la creme din cate am inteles...urmat de University of Pittsburgh care e pe locul 57 ...plus ca la o ora-o ora jumatate de jur imprejur sunt munti, partii de schii, amish-pitoresc cel putin...

Acum nu vreau sa fac un elogiu Pittsburghului, asa cum am spus nu e orasul in care s-ar muta cineva care vrea sa faca o cariera (cu exceptia anumitor domenii precum cel universitar sau medical), dar e parerea mea umila ca US nu se reduce la California, sau Texas, sau Massachusets , sau Florida sau New York sau....

Si da , mi se pare ca e extrem de scum sa locuiesti in California , si nu vad de ce nivelul de trai e mai bun decat in alte state cand locuintele sunt asa de scumpe in timp salariile nu sunt duble, sau triple...dar pe de alta parte mi se pare de inteles, uman, ca cineva sa aleaga sa plateasca in plus pentru un anume stil de viata sau sa aleaga California pentru acele salarii cu 6 cifre...doar ca eu nu tintesc la 6 cifre,si nici nu vreau sa traiesc la soare , la mare neaparat...

Mergi la inceput

Houston Texas e cu soare si mare si ieftin si mai urat, da' cu soare si cu mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

quote:

iar in al doilea rind ca au reusit sa si-o achite in numai 5 ani (dar ea are un job bun, este RN, deci ideea ca RNs cistiga mediu este gresita; ea stiu sigur ca cistiga f. bine).

E chiar impresionanta reusita lor. Dar care a fost graba sa achite o casa in 5 ani? Mai bine ar fi angajat un financial advisor si ar fi investit banii aceia, si acuma ar fi avut 2 case, in California.

Mergi la inceput

Nu as putea sa spun ce i-a determinat sa o plateasca atit de repede. Oricum nu vor alta prea curind. Iar de anul trecut ea are si masterul, adica acum este registered nurse practitioner. Deci deja tinteste spre ceva mai mult (poate un practice propriu, nu stiu amanunte). Stii cum e pe aici, nu prea se povesteste despre ce si cit si cum, decit asa, in trecere si atunci numai pe la prieteni buni.

Stiati ca la Universitatea din Loma Linda a avut loc primul transplant de inima de babuin la un nou nascut, acum 23 de ani? Stiu pentru ca a fost un succes in lumea medicala la acea vreme si s-a intimplat chiar cind cei mai buni prieteni ai nostri au imigrat aici (chiar in acel orasel). Si acum universitatea are un bun renume. Nu ca ar fi singura.

In rest, nu prea am cautat pe net cine si cum si cind, ca ma uit doar la ce ma intereseaza, adica scoli, criminalitate in zona si cam atit deocamdata.

Sanca, tare ne-am indragostit de Sun Diego! Miine ne-am muta daca am gasi job acolo.

Mergi la inceput