Fetele din America (84)
Raspunsuri - Pagina 18
anamari spune:
Gabbriela
mie tot mi se pare teribil de scump California...mai ales daca mai pun la scoteala si cutremurile...
desigur ca sunt anumite meserii si companii pentru care Califonia e in top...dar pentru altele, nu stiu daca se merita...
uiter sa luam o sora medicala : in Pittsburgh salariu mediu e undeva intre 50-60k in zona LA e intre 59-72k...teller:Pittsburgh-20-24k, LA intre 22-26k.Mecanic auto-27-36k in Pittsburg- 30k-40k in LA....
deci daca ne raportam la meserie de genul sora medicala, mecanic auto, casier etc in medie in LA as castiga poate 500-1000 dolari pe luna gros...
m-am uitat si la chirii-acum nu stiu cat de exacta e informatia dar comparabil cu zona in care locuiesc acum-dupa rent.com -e palos verdes...pentru doua camere aici as platii 650-700 chirie-pentru doua camere in palos verdes $1775-3000...
din nou:dupa greatschools.net liceul din palos verde e in top 20% pentru California , la fel liceul pentru cartierul meu e in top 205 pentru PA...
din nefericire nu am gasit decat un top al scolilor publice pe stat si PA avea un scor mai bun decat California...
sigur ca dincolo de numere si statistici conteaza foarte mult si pregatirea profesionala si domeniul in care lucrezi...si "job growth"...Pittsburgh nu e exact orasul in care cineva care are o pregatire profesionala excelenta va face multi bani pentru ca in genere pozitiile care platesc bine sunt destul de limitate...
ok termin cu speculatiile ca-i tarziu si incep sa pierd firul...
oricum eu tot cu gandul la caroline raman mai ales la cea de nord
CataD spune:
Fetelor, multumesc de urari si sfaturi.
Noi pentru inceput o sa mergem probabil in Anaheim, dar o sa vedem daca ramanem acolo.
Noi lucram in IT amandoi, din cate am vazut joburi sunt in domeniu asta destule, acum nu stiu daca e mai bine platit in California decat in alta parte, dar sper sa ne descurcam.
Sper sa avem si avantajul experientei canadiene de munca.
Planul ar fi ca dupa ce avem viza in mana sa aplicam la joburi si sa plecam de aici in momentul in care primul gaseste ceva de lucru.
Am avea cam 6 luni de incercari...
Cum noi nu am fost niciodata in CA vrem intai sa vizitam sa vedem cum e, dar toata lumea zice ca e frumos, asa ca nu ma indoiesc ca o sa ne placa.
Aveti ceva site-uri utile cu informatii legate de scoli, chirii, trai in general?
Cam cat costa un daycare? E lista de asteptare?
Aici pentru un daycare mai bun astepti destul de mult.
Stiu ca in CA casele sunt foarte scumpe (dar sa stiti ca si Toronto e foarte scump in privinta asta), dar cum e mancarea, benzina, hainele, etc?
ruxij spune:
Daycare costa intre 800-1000$/luna, dar nu sunt liste de asteptare ca in Canada. Pt. copilul personal am dat 800 pe luna cand am stat acolo, cu mancarea adusa de acasa. Cand am ajuns aici la tzara si am vazut ca ma costa 460$/luna cu mancarea lor....
Elenalove27 spune:
Salut,
vin si eu cu o intrebare, adica mai multe.
Vreau sa fac invitatie sorei mele din Romania sa vina in vacanta pe la mine. Este casatorita lucreaza si ea si sotul si are o fetita de 1 anisor si am vrea sa ii invitam pe toti 3!
Sora mea este doar de Mama nu si de tata, si nu stiu sigur daca ii pot chema eu in vizita ! sau sa ii cheme sotul si sa scrie in invitatie ca suntem prieteni de familie!?
Ce trebuie sa scriu eu/sotul in invitatie? mai degraba cum sa incep si unde sa termin ce fel de acte etc.
...am inceput deja sa imi fac planuri pentru disney etc dar nici nu m-am apucat de acte, deh! eu mai visatoare de fel :)
please help
multumesc mult
edit: eu nu sunt inca cetatean american, dar am depus dosarul si anul asta devin sigur.
Gabbriela spune:
http://www.cccbp.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=29&Itemid=96
la asta e piticu meu inscris .. preturile sunt bune si scoala apartine de o biserica, sunt fff multumita de ea. in josul pagini gasesti si preturile.
- iti dau mai tarziu link sa iti cauti scoli in zona care doresti.. nu il am la indemana.
- legat de benzina depind multe, eu pun de 20 $ pe saptamana sotul de 30 pe zi, acuma depinde si ce masina ai si cat conduci, nu poti sa o iei asa in medie ca nu se potriveste deloc. Depinde unde tie casa, unde tie lucru.
- in IT se gaseste si sunt si bine platiti.
- anaheim e super nice... iar mimentan pretul caselor este in cadere. nu recomand sa iti cumperi casa pana nu esti sigura ca vrei sa ramai in acea zona.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
ruxij spune:
Elena, fa-i invitatia din partea ta sau a sotului, sau a amandurora si scrie ca este your half-sister. Mi se pare mai bine decat sa zici ca e prietena. Ca motive pt vizita-turism, disneyland etc.
Elenalove27 spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Elena, fa-i invitatia din partea ta sau a sotului, sau a amandurora si scrie ca este your half-sister. Mi se pare mai bine decat sa zici ca e prietena. Ca motive pt vizita-turism, disneyland etc.
THANKS
in general ce acte se cere in Romania la ambasada? trebuie ca ei sa completeze formulare ceva pentru acere viza? unde trimit eu invitatia? deci eu habar nu am de unde sa incep.
Thanks again
corinadana spune:
Invitatia o trimiti ei( surorii). La ambasada vor primi un formular ce tr completat. Trebuie platit inainte si apoi ii vor programa ptr ambasada.
Acte, sa duca tot ce poate, acte de casa, servici, cont in banca .. tot ce sa demonstreze ca au legaturi puternice cu tara si ca se vor intoarce. Iti tin pumnii, o sa fii o norocoasa daca le da la toti trei!
Primul pas trimite le invitatia, 2 tr sa plateasca acei 100$ parca (taxa- stie banca)3 aduna actele 4 merg la ambasada in ziua in care au fost programati.
Poze le tr. dar e un nenica acolo cu un microbus si i rezolva pe loc.
Mult SUCCES!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
piticutz spune:
Hello, fetele din America!
Imi cer scuze ca intrerup discutia despre viza si interviuri (o puteti continua, de fapt, oricum).
Vreau sa va cer parerea in legatura cu ceva:
In curind eu si sotul meu va trebui sa cumparam o saltea de dormit si nu stiu de care fel, ce fel de firma, cu ce fel de "proprietati" sa caut...Sint atitea feluri ca, de cind am inceput sa ma uit dupa ele, in loc sa ma lamureasca, parca m-au zapacit atitea oferte!
Ne trebuie una tare, cam avem probleme cu spatele amindoi(mai mult sotul meu, care are in jur de 110 kg; eu nu am decit 60).Si, desigur, una care sa nu se "lase" intr-un an ca o "covata".Si sa nici nu coste mii de dolari.
Exista oare asa ceva ?Si cum o cheama, daca da?
Va rog sa va dati cu parerea, cind aveti timp, sa imi fac o idee si de aici.
Va pup si va multumesc anticipat
AlinaCan spune:
quote:
Originally posted by CataD
Salutare,
Ma bag si eu la voi pe subiect putin :) sa va anunt ca am castigat loteria vizelor si la anul s-ar putea sa ajungem si noi pe taramuri mai calduroase! (California)
Am atatea intrebari sa va pun, o sa incerc sa citesc din urma poate ma mai lamuresc cu unele, dar mi-ar fi tare folositor daca as gasi pe cineva care a urmat acelasi drum: Canada to US, poate imi ofera niste sfaturi.
Mamamariana, vad ca si tu vrei sa te muti, cum faci, iti iei ceva mobila, etc de aici? Cum le transporti?
Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588" target="_blank">Ajutati-l pe George!
Buna CataD si felicitati pt loterie. Am si eu o intrebare : cand ai aplicat la loterie ti=ai dat adresa din canada sau romania?
Bafta mare.