Sezatoarea canadiana (61)
Raspunsuri - Pagina 24
Llaura spune:
Podeanu (Dana, nu?), cum faci sa iti plateasca asigurarea masajul? eu am asigurare suplim prin angajatorul sotului si de cand am venit in Canada nu am folosit-o niciodata, am avut niste hartii in care am citit ca avem si noi asta 80% la masaj dar hartiile nu le mai am, sotul nu coopereaza, si aualeu ce m-as duce si eu. Acum e bine ca nu mai muncesc atat de mult, dar am avut zile cu cate 10 ore in picioare si ma omora spatele.
Iti trebuie prescriptie, nu? Merci!
adseana spune:
daca va spun ca inca nu avem biletele emise, ma credeti?dar rezervari avem mai multe...sotul lucreaza la o agentie de turism, si tot combina si rascombina cursele, ca sa iesim cat mai bine cu printesa(ca timp de asteptare intre curse, ma refer)...in principiu in 24 mai, pana luni trebuie sa emita biletele
Adriana si Alexandra (15.04.2005)
Alexandra, printesa noastra
http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatabu20050415_1_Alexandra++is.png
Ira spune:
Da, Dana, mai lucrez. Nu pot sa-mi las copiii.
Adseana, stii care e paradoxul ?
Ca oricate sfaturi vei primi si oricate calcule ai face, tot vei cara o multime de lucruri inutile. Asa e omul facut, sa piarda energie si bani. Cand am venit in Canada am carat o sacosa de medicamente care m-au costat o avere, ei bine, pe toate le-am aruncat la cos, nu stiu daca sa ma bucur c-am fost sanatosi sau sa fiu trista c-am fost prea stressata. Am venit cu multe haine pe care nu le-am purtat niciodata, etc. Electronicele...nu stiu ce sa zic, chiar daca gasesti transgformator, am inteles ca epilatorul trage f lent si nu smulge in cauza diferentei de tensiune in prize. Fier de calcat...cred ca la fel, chit ca o sa mearga, n-o sa functioneze la adevarata lui capacitate. Acuma tu faci ce vrei, dar eu nu as veni cu electronice aici.
Cartile insa ? Ei bine, eu din Ro doar cu cartile si partiturile am ramas. Tot, incepand cu haine si terminand cu electronice, vesela, lenjerii, tot e cumparat de aici.
Fetili, ati vazut ce cald e afara ? Iarna asta a durat nu mai mult de 4 luni, din 15 ianuarie pana in aprilie.
Adseana, de ce nu incerci sa vinzi tot ce poti, tot ce ai vrea sa aduci aici si nu esti sigura ca functioneaza ? In felul asta veti fi si mai avantajati la bagaje, si veti avea si mult mai multi bani.
Uite si aici pe forum se vand chestii, am vazut mai sus. Daca nu-ti convine pretul oferit, nu lasa din el, lasa obiectele mamei tale, de ex., si le va vinde ea pt. voi si va va trimite banii dupa aceea. O sa vezi, ca la banii de aici poti sa iti cumperi un fier de calcat in fiecare saptamana (daca muncesti), o sa gasesti bizar sa fi vrut sa-l fi carat.
adseana spune:
Ira stiu ca ai dreptate, dar vorba ta, asa e omul. Medicamente voi duce si eu, pentru cea mica, pentru noi nu cred, eventual algocalmine, paracetamoale , dar nu multe, stiu ca sunt si acolo, dar pana ne vom prinde noi care ce e.... Te cred ca ti-au prins bine cartile si partiturile, te ajuta in domeniul in care lucrezi, dar pt noi nu cred. Vom duce dictionarele, si eventual cateva carti de suflet...e greu, fiecare are alta parere, de aceea am zis ca incerc sa extrag tot si sa aplic ce ni se potriveste.
Adriana si Alexandra (15.04.2005)
Alexandra, printesa noastra
http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatabu20050415_1_Alexandra++is.png
Llaura spune:
Sunt fiare de calcat f bune si care costa 15-20 de dolari, eu n-as aduce. Cu medicamentele ce sa zic, poate numai antibioticele merita, aspirine si tylenoale sunt over the counter, plus ca de ex Alberta te asigura din day 1 deci oricum poti sa mergi la medic.
Mie cel mai mult mi-au folosit hainele mai elegante, costumele, camasile le-am purtat; hainele sport sunt mai bune si mai ieftine aici.
Eu mereu predic adusul tinutei de interviu, vei avea probleme mai importante si e bine sa ai cel putin o tinuta completa in care sa stii ca te simti bine, arati bine, etc etc, ajuta la incredere.
Parerea mea.
Ira spune:
Eu pe fierul meu am dat vreo 15$ la Walmart si cred ca l-am folosit de 3 ori maxim la veata mea. Da' las' ca-i bun, o sa i-l las mostenire Sofiei, dac-o avea ea chef sa-si calce rochitele la papusi.
Llaura spune:
Ira, nu poti sa zici, eu daca nu ma calc nu pot sa ies pe usa (o fi din ala obsesiv-compulsiv?)
Edit: dar nu gatesc, deci nu sunt chiar hopeless.
Ira spune:
io nu ies pe usa daca nu ma machiez, parfumez, aranjez, fiecare cu obsesiile lui. Sibinu' meu cica : daca n-ar fi sotul meu, chiar i-as atrage antentia...asa ca, daca tot sunt sotia lui, ma ignora
Emilly spune:
Oana, Dana multumesc pentru raspunsuri!in final saptamina viitoare ma apus de shoping...
Ira cind te aud cit esti de ocupata si prinsa cu toate incep sa ma felicit ca nu l-am mai batut pe sot la cap cu casa.Anul asta casa ar fi trebuit sa luam dar uite ca plecam in concediu si parca imi pica mai bine.Casa o luam la anu, ca am zis noi sa le facem asa mai ca ardelenii, mai usor ca doar ce atata graba?Oricum multa putere iti doresc!si nasol cu alergiile...
Simonna spune:
Na ziua!
Roxana, primit pm, sarmina!
Dana... bine zici cu tocatorul ala, eu le fac cu o lingura de lemn care are capatul ca o paleta de-aia de intors clatitele :) Si maseuza? Unde-i? In Rive Sud? Vine si acasa? Cit costa?
Irina, osteopat pentru aia, scolioza / spondiloza sau ce-ai zis tu... Dupa ce te muti in Nord poate vrei sa mergi in Laval, diminetile eventual, la tipul la care merg eu, pe Notre Damme, intre A15 si A13, ca sa-ti dau un reper geografic. E 65 ora, cum zice Dana asigurarea acopera 80% (cazul meu si-al ei) si am simtit deja ca mi-e muuult mai bine dupa prima sedinta. Plus ca-i tinerel si fain, face bine si la moral :)) Sibin n-are asigurare la job? Ca ar trebui sa aiba, nu-i asa legea? Of course, acu' depinde de angajator, noi am lasat balta asigurarea de la mine de la serviciu, cea a lu' colegu' e incomparabil mai buna.
Adseana... dictionarele noastre alea destepte, de ne-au costat o avere si au cintarit o tona, stau in rafturi bine - merci, nu stiu daca le-am deschis vreodata! Eu tin unul mic, de buzunar, la serviciu, pentru cazuri exceptionale (ca de ex. cind trebuie sa le explici diferenta dintre palinca, tuica si vodca! :) si mai dadusem unul la Radu la gradi, in primele zile, sa poata educatoarea sa-i zica doua vorbe, daca arde tara si nu se poate intelege cu el! (pe-urma m-am prins ca nu era bun la nimic, ca Radu avea doi ani jumate' si educatoarea citea romana in engleza, lu' fiu'meu oricum nu-i suna cunoscut :))
Haine, votez si eu pt. ceva tinuta de interviu si ce-ai mai bun pe acasa. Depinde mult cit ai de gind sa te dai cu autobuze/metrou, noi, de ex, ne-am luat masina dupa un an de Quebec, in iarna aia puneam pe copil costumul de iarna intreg plus o geaca... Si-aveam cizme de piele imblanite, care s-au paradit din cauza zloatei sarate de pe trotuare. Dupa 15 ianuarie (cred) 1 feb. cel mai tirziu, cizmele alea de -40 de grade, cu ceva musama ca un fis cauciucat, pricepi tu ce vreau sa zic, sint cam 40 de dolari. Iar ale copilului sint $25, asa ca am trecut complet pe model de-ala anti apa, anti frig, anti toate belelele iernii si sintem multumiti.
Laura, e de la caz la caz cu prescriptia. Asiguratorul lu' colegu' nu cere, dar unele companii cer si prescriptie de la medicul de familie. Cel mai sigur e sa-i suni pe aia la compania care ii asigura pe sotul tau si sa-i rogi sa-ti trimita un booklet. Sau sa-i intrebi direct: imi trebuie prescriptie? cit ma asigurati? cit e deductible-ul de la inceput? etc. Eu ii sun mereu, e nr. de telefon pe card, sau l-am luat de pe net, nu mai stiu, si-i frec cu ce intrebari imi vin mie pe chelie. Ar fi bine sa intrebi, zau asa, pacat de banii aia nefolositi... nu-i mai bun un masagel? yummy!
Weekend fain, doamnelor!
Simonna