Sezatoarea canadiana (61)
Raspunsuri - Pagina 21
pitilache spune:
Adseana hai sa-ti mai spun si eu din experienta noastra, desi fetele am vazut ca ti-au raspuns destul de amanuntit. Noi nu prea am avut pe nimeni in Montreal asa ca ne-am cam descurcat singuri si cel mai rau imi pare ca nu descoperisem sezatoarea sa va bombardez cu intrebari, eu mai intream pe montreal.ro si quebec.ro
Noi am inchiriat un fel de grasoniera (era parterul unei case) mobilata pentru prima luna, pe langa statia de metro Georges Vanier, destul de central, care a fost $850. Si de acolo am inceput sa batem orasul in lung si lat sa vedem zone si apartamente pana oboseam de picam seara lati. Cateodata mai caram si copilul de 4 ani jumatate dupa noi, altadata mergem doar cate unul, si pana la urma am gasit un apartament care sa ne placa si un proprietar care sa ne accepte avand in vedere ca nu aveam garanati, etc.
De luat cu noi, am luat cam strictul necesar, haine cam ce aveam mai bun si de calitate, restul le-am impartit, am luat si cratite ca erau bune si inca le mai folosim, e adevarat ca am mai si completat colectia intre timp, cateva jucarii pentru copil, cateva asternuturi pentru inceput, si alte maruntisuri care au umplut vreo 4 geamantae si vreo 3 cutii mari. Cu bagajele nu am avut probleme, am platot doar un pic la greutate. Si le-am dat prin folia aceia de plastic la aeroport sa nu avem surprize neplacute.
Nici noi nu am luat carti dar ni le-au mai adus parintii cand au venit la noi in vizita dupa aceea.
Cum spunea si Dana Podeanu, fa-ti o lista cu intrebari si spune direct ce info mai ai nevoie, faptul ca stati la prieteni la inceput o sa va ajute sa economisiti si timp si bani.
Numai bine si mult succes,
Roxana
pitilache spune:
Si ca sa mai completez, imagineaza-ti ca te aflii intr-o casa absolut goala si gandeste-te ce ai nevoie in ea, ca sa poti functiona la minim macar in primele saptamani. Noi am gasit destul de tarziu apartamentul si atunci a trebuit sa ne descurcam cum am putut pentru ca mobila de la Ikea ne venea cam dupa o saptamana dupa ce ne-am mutat, insa am avut noroc cu proprietarul garsonierei ca ne-a mai imprumutat (contra cost, bine-nteles) niste paturi si saltelute pentru perioada aia.
Inca o data mult succes,
Roxana
adseana spune:
Dana , Roxana mersi! Sincer eu tot fac acasa pe scenarii, imi notez ce mi-ar trebui, ce ar fi de folos, ce ar trebui sa ducem, ce nu e chiar asa de important...si tot scriu, si adaug si tai de pe lista de ma apuca durerile de cap. Ma gandeam sa imi duc si serviciul de masa, dar ajunge oare intact? Adica nu stiu dar decat sa le vad bucatele pe acolo...si oalele din inox pe care le am, sa le pun intre haine sau cum sa le impachetez...am inteles ca acum avem voie la 2 bagaje a cate 23 de kg fiecare, deci ar fi 6 bagaje mari, ca luam bilet si pt Alexandra, dar...ma gandesc cum le-om cara si cu Alexandra dupa noi, si bagajele...nu stiu...am zis apoi ca ducem doar 4 bagaje mari + cele de mana, in care sa punem strictul necesar, in caz de nu ajung bagajele, sau mai stiu eu ce...
Ma mai gandesc, si daca am intrebari, nu voi ezita sa le pun. Va multumesc, inca o data, tuturor, pentru urari, sfaturi si ideile pe care ni le dati. Chiar imi sunt de folos, sa stiti!
Va pup.
Adriana si Alexandra (15.04.2005)
Llaura spune:
www.shoewarehouse.ca/products/detail.cfm?category=0&subCategory=0&pageNum=1&prodID=6539&linkBackText=Home%20Page&linkBack=../" target="_blank">Astea sunt bune, prea sport, prea joase, prea inalte, sau nu sunt suficient de turcoaz?
eu iau de la magazinul asta si e si unul stragetic plasat vizavi de serviciul meu.
Edit: din pacate trebuie sa imi mut obiectul atentiei de la ferrari, dimineata i s-a stricat ceasul; si asta nici nu va inchipuiti ce problema e, ca eu parca-sa maritata cu-o femeie, brandul e totul
Ina869 spune:
quote:
Ia-ti carti cu tine, eu duc lipsa cartilor in romina
Parere personala; cartile cantaresc greu - trebuie sa fiti practici si sa va luati ce considerati ca este prioritate. Destul de grea alegerea, ca trebuie sa selectezi lucuri care-ti sint indispensabile, lucuri care-ti sint dragi si cele care-ti sint utile.
Carti romanesti poti cumpara de pe:http://www.romaniandolls.com/books/booksindex.html
Bafta multa!
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning
I choose to make it so.
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by adseana
Dana , Roxana mersi! Sincer eu tot fac acasa pe scenarii, imi notez ce mi-ar trebui, ce ar fi de folos, ce ar trebui sa ducem, ce nu e chiar asa de important...si tot scriu, si adaug si tai de pe lista de ma apuca durerile de cap. Ma gandeam sa imi duc si serviciul de masa, dar ajunge oare intact? Adica nu stiu dar decat sa le vad bucatele pe acolo...si oalele din inox pe care le am, sa le pun intre haine sau cum sa le impachetez...am inteles ca acum avem voie la 2 bagaje a cate 23 de kg fiecare, deci ar fi 6 bagaje mari, ca luam bilet si pt Alexandra, dar...ma gandesc cum le-om cara si cu Alexandra dupa noi, si bagajele...nu stiu...am zis apoi ca ducem doar 4 bagaje mari + cele de mana, in care sa punem strictul necesar, in caz de nu ajung bagajele, sau mai stiu eu ce...
Ma mai gandesc, si daca am intrebari, nu voi ezita sa le pun. Va multumesc, inca o data, tuturor, pentru urari, sfaturi si ideile pe care ni le dati. Chiar imi sunt de folos, sa stiti!
Va pup.
Adriana si Alexandra (15.04.2005)
Foloseste bagajele la maximum, daca ai dreptul la 6 umple 6 valize. Nu le cari tu, iar aici la aeroport (si banuiesc ca si acolo) sunt carucioare cu care le poti cara.
Singura problema ar fi masina celor care vin sa te ia de la aeroport...vine cineva sa te ia?
Daca vrei musai sa iei serviciul de masa ia-l la bagajul de mina si stii sigur ca ramine intact.Eu asa mi-am adus pahare de cristal si bibelouri..de parca in Canada nu erau???
Ina are dreptate , cartile atirna dar nu amagindeam la o biblioteca intreaga.Si pot cumpara de aici carti de pe site-ul ala? Merci de info..
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
laurajr spune:
Adseana, eu stiam cu 2 luni inaimnte unde voi sta, asa ca-n ultima luna mi-am trimis 4 pachete mari . Am luat jucariile preferate ale fetitei ca tare bine i-au prins, la inceput drept sa-ti spun nu vroiam sa cheltuim ca eu mi-am gasit mai tarziu de lucru( adica stabil ) .Si asa nu avea prieteni, cartile si jucariile i-au fost alaturi.
Lnejeriile de pat din Ro eu le folosesc ca fetita are pat de o persoana, deci merg ( am pus la pachet si 2 perne, rectificare!) si un pat extensibil pt musafiri la care de asemeni merg lenjeriile de acasa .
Eu primisem la nunta un set de farfurii 44 buc de la Beau Marche, yena incasabile si le-am luat cu noi, setul de cratite la fundul unei genti, tacamuri de inox .
In pachete am pus hainele ca erau voluminoase si-n bagaje ( noi am venit cu 64+10kg de persoana)cu ce era mai greu.
Sa nu zic ca-n bagajul de mana al sotului aveam unitatea de la calc, aici ne-am luat restul ( aici toate programele se platesc, nu se pirateaza ).
Eu recunosc ca am fost poate exagerata dar mi-au prins bine toate lucrurile.
Si Dana are dreptate cu hainele, cand ai bani sa-ti iei ceva de doamne ajuta ramai uimit de calitatea proasta uneori a materialului.
Llaura, mie imi trebuie turcoaz, da sa fie decupat, ca e pt o rochie de ocazie...ca sabotei deja am o pereche!
Llaura spune:
Laurico, pirateaza noii nostri conationali la greu, ca politia nu acuza (pe aici cel putin)...isohunt e site canadian, f respectabil site de torente; in fine eu nu sunt de acord si nu folosesc programe piratate.
Eu sunt impotriva adusului de carti romanesti; suna dur dar pt primii un an-doi e mai bine sa citim in noua limba, ajuta enorm dupa parerea mea.
Ina869 spune:
quote:
Originally posted by Podeanu
Si pot cumpara de aici carti de pe site-ul ala? Merci de info..
eu am cumparat, si sint convinsa ca exista foarte multe site-uri dar nu m-au interesat fiindca mi-am adus carti de cite ori am fost in tara
Pentru gravidute si mamicile care au copilasi pina in 6 luni, daca va intereseaza free gifts: http://www.welcomewagon.ca/en/baby/
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning
I choose to make it so.
pitilache spune:
Carmen77 apropos de medic ginecolog-obstretician, daca vrei sa nasti la Lakeshore in west island, pointe claire, spune-mi si ti-o pot recomanda pe dra cu care ma nascut eu, tot cezariana pentru ca prima data am nascut tot prin cezariana de urgenta in Rom.
Va pup,
Roxana