Sezatoarea canadiana (61)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Simonna, precum vezi, eu is mare fan Ebay .

Eu ti-as recomanda:

http://cgi.ebay.ca/Electrolux-EL6985A-Harmony-Ultra-Quiet-Canister-Vacuum_W0QQitemZ110123091026QQihZ001QQcategoryZ43519QQrdZ1QQcmdZViewItem

Ceva de genul asta, e marca buna, usor, curata bine.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Multumesc fetelor de informatii, e bine de stiut, mai ales ca am asigurare privata f buna, deci nu ar trebui sa fie pb.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

quote:
Originally posted by Ktrinel
fetitei ii puteti cauta un daycare la 8cad pe zi, deci vreo 160cad pe luna, daca nu aveti cu cine o lasa...

$8/zi??? asta prin ce zona, ca eu am dat $5/ora?

Ira, tare scumpa Sofia!

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning
I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

adseana, noi locuim pe langa Saint - Laurent. La inceput am avut un 3 1/2 pentru care plateam anul trecut 650 CAD acum avem un 4 1/2 -725 CAD totul inclus in chirie, inclusiv electricitatea, am stat de fiecare data la bloc de beton, deci cred ca poti gasi si mai ieftin de atat. Depinde f mult de amplasarea imobilului, daca ai statie de autobuz / metrou aproape, magazine. Noi am fost mutumiti in general. Daca aveti prieteni este mai bine sa va mutati pe langa ei, v-ar fi mai usor la inceput.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Gagici! M-ati innebunit cu e-bay-ul! Daca ma loveste si damblaua asta clar imi deconecteaza colegu' net-ul acasa definitiv si irevocabil, oricum iar nu functioneaza... mi-au mincat zilele astia cu Sympatico! Carmen, data viitoare sa nu mai fi asa punctuala la intilniri! Vii si tu, ca tot omul, cu juma' de ora mai tirziu, si ne intilnim cu toatele - fetele - cucuietele si atunci io-ti povestesc de Procreea si tu de e-bay :)
Oricum, am facut progrese vizibile, mi-am luat o prostie mica de aspirator de bucatarie, parca-i de jucarie, ca prea costa numa' 20 de dolari la Winners. Vad eu ce fac cu el, deocamdata ma ocup sa-i gasesc un loc de pus in cui! Da, si papuci mi-am luat, era sa-mi iau doua perechi, dar una era turcoaz si am lasat-o balta, ce palaria mea sa fac cu sandale turcoaz!??? Acu-mi mai trebuie aspirator adevarat, masini de spalat si uscat (cum scrieti, doamnelor, laveuza si sesheuza?, ca ma apuca risul cind le vad scrise asa!) si, dupa ce le iau pe-astea, mai descopar eu ceva care-mi lipseste!
Nelia, m-am uitat la poze, copilul Tudora seamana cu tine, bucatica rupta! Nu remarcasem asemanarea! Sa-ti traiasca! Cum te mai simti? Stii, eu daca mincam de cum faceam ochi, mi-era mai bine... si pe urma mestecam asa, cit era ziua de lunga, sticsuri, grisine, pufuleti.. Abia daca mincam mincare, ca nu mai avea loc de atitea snacsuri cite bagam in mine...
Irina, nu le fac nici o reclamatie, au facut altii si li s-a spus ca asta e, no way, nu sint locuri in scoala si cu asta basta! Oricum ma tragea ata sa-l dau la sc. particulara, dezbatem asta de cind a inceput clasa a doua, transferul asta obligatoriu e numa' sutul in fund care ne lipsea ca sa luam masuri definitive! Ce m-a deranjat in toata povestea a fost miserupismul cu care au luat decizia, sa ma fi intrebat si pe mine, sa-mi fi spus mai devreme, sa fi aratat un pic de consideratie fata de copiii care pleaca din scoala, ca si ei au "donat" in rind cu ceilalti cit au fost la coala asta, nu? De fapt cred ca v-am scris mai mult ca sa vedeti ca e posibil sa se intimple si asta.
Pitilache, de notat! Nu-s ce s-au jucat Radu cu Seba, ca il tot pomenea ieri, era cu vecinul si-i explica aluia cava cu "mon ami, Seba, a Cap St.Jacques!" :) I-a placut!
Adseana, sa-mi dau si eu cu parerea. Da, iti trebuie citi bani poti tu sa aduci cu tine. Sfat: fatza de ce ai in casa si ti-ai propus sa aduci cu tine NU mai cumpara nimic, se gasesc de toate, de toate aici (mie mi s-a spus sa-mi aduc plapuma si am adus-o!!!! E 50 de dolari, sa mor eu, da' eu am venit cu plapuma din Ro! Si asta n-ar fi singurul exemplu, avem amici care si-au innoit toata garderoba la plecarea din Ro si au picat aici in plin sezon de reduceri de si-au dat cu barda undeva...)
Ar mai trebui ca prietenii vostri sa puna fetita pe liste de asteptare la gradinite, cu cit gasesti mai repede un loc pentru ea cu atit mai repede te poti misca liber, sint f. multe de vazut/asimilat/facut in prima faza, cu un copilas dupa tine e mai greu sa umbli dupa facultate/job etc.
Ca opinie personala: stati la prieteni macar citeva saptamini, sa apucati sa deschideti ochii aici, poate va apucati de scoli si atunci e bine sa locuiti cit mai in oras, poate nu va place St-Laurent, poate vreti in Laval sau in Longueuil... O data semnat contractul de inchiriere stati acolo un an, e f. rar ca un proprietar sa accepte contracte mai scurte de un an...
Doamnelor, o zi cit de se poate de buna, eu, cu pantofii mei noi, sint cit se poate de bine dispusa!
Pusi!
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Eu am facut concurs cu colegul de birou cine cumpara cel mai ieftin usb memory stick. Nu stiu cine a castigat. El si-a luat no name 2GB cu 30 de dolari. Eu mi-am luat toshiba 1GB cu 93 de centi licitatia pe ebay + 15 cad transportul din Hong Kong. Partea interesanta e ca l-am primit si functioneaza.
E misto sa iei de pe ebay, dar daca nu iei din Canada de obicei dai taxe in disperare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Ina, gradinite de $7/zi gasesti numai in Quebec la cele subventionate de guvern,insa perioada de asteptare pentru o astfel de gradinita variaza cam intre 6 luni si 1 an jumate, depinde de locatie si de limba pe care vrei sa o vorbeasca copilul, franceza sau engleza. E drept ca se poate sa ai noroc si sa intri mai repede, dar asta numai daca devine un loc disponibil peste noapte.
Asta e unul din avantajele Quebec-ului.

Roxana, mami de Julia( 10 oct. 2003) si Luca (31 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Simonna fata mea, unde ai gasit bre sanadale turcoaz ca eu caut de capiez !!! Tot pe Ebay? Ca eu nu stiu cum se lucreza cu scula asta diavoleasca si daca descopar, imi retrage consortul cardu ca fac gauri mari la buget !

Si aspirator la Winners ??? Au acolo electrice ? Eu sunt cu ochii dupa tzoale si decoratiuni de int acolo...am carente mari, trebuie sa mai bag niste shopaiala!!!

Ica 75, am ras de m-am spart !!!E super tare textul!

Adseana, eu am avut lucruri bune acas si sincer, mi-am adus de toate, in afara de plapumi si perne, of corz!Da lenjerii de pat, prosoape, setul de vase iena si oale de inox, tacamuri, etc...am trimis inainte pachete . Or fi aici de toate cand ajungi, da serviciul nu apare a 2 a zi la orizont, si e bine sa-ti tii banii de mancare si chirie in prima faza . Asa am facut noi.
Si cand m-am inconjurat cu lucrurile mele de acasa, apartamentul inchiriat a devenit casuta noastra, nu a mai fost o casa straina .
Cand veniti incoace ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Ica, Simonna, Laura multumesc de sfaturi si idei.
asa ne-am gandit si noi dupa ce am "vizitat" virtual magazinele de acolo, sa nu ne luam nimic in plus fata de ce avem noi, nu ne innoim garderoba, mergem cu ce avem...acu plapuma si pernele nu o sa le car de aici, m-am gandit sa duc tacamurile, dar oalele....Laura cu m le-ai trimis inainte...ca de ar fi dupa mine, eu as duce toata casa, dar cred ca ne vom limita doar la haine...sau nu stiu...
la sfarsitul lunii mai plecam...
Inca o data multumesc pentru raspunsuri.

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

Alexandra, printesa noastra

Sa ajutam copiii nedoriti sa traiasca! Cu o simpla semnatura le putem salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by Simonna

Gagici! M-ati innebunit cu e-bay-ul! Daca ma loveste si damblaua asta clar imi deconecteaza colegu' net-ul acasa definitiv si irevocabil, oricum iar nu functioneaza... mi-au mincat zilele astia cu Sympatico! Carmen, data viitoare sa nu mai fi asa punctuala la intilniri! Vii si tu, ca tot omul, cu juma' de ora mai tirziu, si ne intilnim cu toatele - fetele - cucuietele si atunci io-ti povestesc de Procreea si tu de e-bay :)
Oricum, am facut progrese vizibile, mi-am luat o prostie mica de aspirator de bucatarie, parca-i de jucarie, ca prea costa numa' 20 de dolari la Winners. Vad eu ce fac cu el, deocamdata ma ocup sa-i gasesc un loc de pus in cui! Da, si papuci mi-am luat, era sa-mi iau doua perechi, dar una era turcoaz si am lasat-o balta, ce palaria mea sa fac cu sandale turcoaz!??? Acu-mi mai trebuie aspirator adevarat, masini de spalat si uscat (cum scrieti, doamnelor, laveuza si sesheuza?, ca ma apuca risul cind le vad scrise asa!) si, dupa ce le iau pe-astea, mai descopar eu ceva care-mi lipseste!
Nelia, m-am uitat la poze, copilul Tudora seamana cu tine, bucatica rupta! Nu remarcasem asemanarea! Sa-ti traiasca! Cum te mai simti? Stii, eu daca mincam de cum faceam ochi, mi-era mai bine... si pe urma mestecam asa, cit era ziua de lunga, sticsuri, grisine, pufuleti.. Abia daca mincam mincare, ca nu mai avea loc de atitea snacsuri cite bagam in mine...
Irina, nu le fac nici o reclamatie, au facut altii si li s-a spus ca asta e, no way, nu sint locuri in scoala si cu asta basta! Oricum ma tragea ata sa-l dau la sc. particulara, dezbatem asta de cind a inceput clasa a doua, transferul asta obligatoriu e numa' sutul in fund care ne lipsea ca sa luam masuri definitive! Ce m-a deranjat in toata povestea a fost miserupismul cu care au luat decizia, sa ma fi intrebat si pe mine, sa-mi fi spus mai devreme, sa fi aratat un pic de consideratie fata de copiii care pleaca din scoala, ca si ei au "donat" in rind cu ceilalti cit au fost la coala asta, nu? De fapt cred ca v-am scris mai mult ca sa vedeti ca e posibil sa se intimple si asta.
Pitilache, de notat! Nu-s ce s-au jucat Radu cu Seba, ca il tot pomenea ieri, era cu vecinul si-i explica aluia cava cu "mon ami, Seba, a Cap St.Jacques!" :) I-a placut!
Adseana, sa-mi dau si eu cu parerea. Da, iti trebuie citi bani poti tu sa aduci cu tine. Sfat: fatza de ce ai in casa si ti-ai propus sa aduci cu tine NU mai cumpara nimic, se gasesc de toate, de toate aici (mie mi s-a spus sa-mi aduc plapuma si am adus-o!!!! E 50 de dolari, sa mor eu, da' eu am venit cu plapuma din Ro! Si asta n-ar fi singurul exemplu, avem amici care si-au innoit toata garderoba la plecarea din Ro si au picat aici in plin sezon de reduceri de si-au dat cu barda undeva...)
Ar mai trebui ca prietenii vostri sa puna fetita pe liste de asteptare la gradinite, cu cit gasesti mai repede un loc pentru ea cu atit mai repede te poti misca liber, sint f. multe de vazut/asimilat/facut in prima faza, cu un copilas dupa tine e mai greu sa umbli dupa facultate/job etc.
Ca opinie personala: stati la prieteni macar citeva saptamini, sa apucati sa deschideti ochii aici, poate va apucati de scoli si atunci e bine sa locuiti cit mai in oras, poate nu va place St-Laurent, poate vreti in Laval sau in Longueuil... O data semnat contractul de inchiriere stati acolo un an, e f. rar ca un proprietar sa accepte contracte mai scurte de un an...
Doamnelor, o zi cit de se poate de buna, eu, cu pantofii mei noi, sint cit se poate de bine dispusa!
Pusi!
Simonna

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985

Simona, doar citeva adaugari...papucii turcoaz mi dadeai mie ca mergeau la tricoul meu de la ultima intilnire....plapuma iei mai ieftina (din puf) cu 39.99 de la IKEA.

Cu hainele insa nu sunt de acord.
Adseana, ia-ti toate lucrurile de calitate (haine si incaltari). Sunt si aici e adevarat dar prea scumpe ptr un emigrant de inceput.Iar mai tirziu apar altele, case, masini, etc si hainele ramin la urma. Eu as mai adauga ca si calitatea e diferita, adica mult mai proasta.

Mi-am luat un costum bej, f elegant, sacou pantalon si fusta,(fusta iti revenea la 10$ daca luat tot compleul) si credeti-ma ca am dat ceva bani pe ele. (230$ la san Francisco)
Toate bune si frumoase, dar dupa o ora de stat in pantalonii aia, asezata pe scaun, materialul s-a mototolit ca o cirpa ordinara.
Am alta pereche de pantalon bej, mai de servici, ii spal si calc singura si am dat fix 15$ la Aubenerie. Ramin impecabili chiar si dupa o zi de stat la birou.

Eu mi-am adus si ceva cratiti si le folosesc si acum.Eu as lua din Ro si farfurii..nu rideti de mine. Am vrut si eu sa-mi schimb farfuriile (primisem cadou la prima casa vreo 4 seturi de 4 cu rosu si auriu pe margine) si sa-mi iau din alea patrate. Singurele care ne-au placut (ca si calitate) au fost 89$ la Stokes, set de 4. Am luat un set si ne-am propus sa mai luam 2 la urmatoarele salarii. Au trecut vreo 4 salarii dar nu am mai apucat.Si m-am dus in vizita la o prietena,a carei mama i-a adus din Ro cadou farfurii patrate, de yena de 100 de ori mai frumoase ca ale mele.Si cica nu au fost nici scumpe.(si au ajuns si cu ele intregi)

Ia-ti carti cu tine, eu duc lipsa cartilor in romina.

Eu mi-am adus paturi din Ro si nu le-am folosit deloc,asternuturi nu cred ca se potrivesc la dimensiunile paturilor de aici. Daca insa se potrivesc,ia-le ca aici numai la Ikea gasesti seturi ca in Ro cu asternut ptr palpuma.(din bumbac)

Si eu sunt ptr Ebay...le-am cumparat copiilor anul trecut cadou MP 4 cu 50$ usd fiecare, in conditiile in care aici in magazin un MP 4 era peste 199$+taxe.

Adseana, fa-ti lista cu ce mai vrei sa intrebi/iei cu tine si iti raspundem fiecare cu experienta lui.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput