Sezatoarea canadiana (61)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Ktrinel,oricand poti si tu. Noi in weekend-uri suntem in general plecati din Montreal pana la sf. lui mai ( cand voi ramane pentru o luna singura cu piticii), dar in timpul saptamanii e ok. Ce zici, vrei sa treci podul pana in Westmount?
Daca nu, il trec eu intr-o zi, ok? Poate ne incuscrim....

Ira, haios puiul tau de chinez. Dar spune-mi este posibil sa si invete ceva la 3 ani? Ca Julia mea de abia asculta de instructoarea de innot, asta cand are chef

Roxana, mami de Julia(10 oct. 2003) si Luca ( 31 mai 2006)

Mergi la inceput

adseana, bine ai venit si mult succes pe noul drum. Din cate stiu eu chiriile in St- Laurent sunt undeva intre 500-700 Cad pentru un 3 1/2. Depinde de tipul de bloc si de ce ofera.
In ceea ce priveste costurile vietii de zi cu zi, e greu de apreciat, depinde de fiecare caz in parte si de pretentiile fiecaruia. Ce pot sa-ti spun e ca banii de duc foarte repede la inceput cand ai nevoie de o gramada de lucruri, asa ca e bine sa strangeti cat de mult puteti.
Daca mai ai intrebari, nu te sfii.

Roxana, mami de Julia ( 10 oct. 2003) si de Luca (31 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

rocs02, cred ca o sa ma incumet intr-o zi sa trec podul cu caruciorul..pardon, cu caruciorul in bus.....hopa, Luca face in curand 1 an... baiat mare!

adseana, pt cea mica poti gasi carucior, pat, chestii de copil la mana a doua, sau daca vrei direct din magazin poti sa te uiti pe site-urile sears.ca, walmart.ca, zellers.ca, pt mobila poate si ikea.ca, pentru mancare vezi (ca idee superc.ca, provigo.ca)...retine ca banii se duc ffff repede, asa cum au mai spus si fetele...daca mai adaugi si o masina (ceva de inceput sa zic intre 2-5000cad, depinde de buget)...poti deja sa iti faci niste calcule aproximative.
poate totusi prietenii vostri va pot ajuta cu mai multe la inceput, poate va cunosc si mai bine si chiar pot strange unele lucruri pt voi la inceput...orice e binevenit, ai sa vezi.
importante sunt limbile (engleza si franceza) ... daca puteti sa mai acumulati ceva pana la plecare, o sa va prinda bine.

fetitei ii puteti cauta un daycare la 8cad pe zi, deci vreo 160cad pe luna, daca nu aveti cu cine o lasa...

poate mai adauga si celelalte fete alte info utile, mie astea imi vin in cap acum...dupa ce mi-a urlat fiica-mea in cap o ora ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Carmen, scuza-ma, nu vazusem postul tau, d'aia am mai intrebat o data de whisky. Nu stiu ce se intampla, cateodata nu vad unele postari, e f bizar.

Rocs02, un copil de 3 ani asimileaza destul de greu vioara. Unul de 7 ani invata intr-o ora cat invata cel de 3 ani intr-o luna. Deci de la 3 ani e mai mare chinuiala, dar daca parintii se implica, poate iesi ceva. In cel mai rau caz poate capata deprinderi sanatoase, de-a asculta indicatiile profului, de a-si largi timpul de concentrare, de a face diverse asociatii rudimentare dar in permanenta utile...ce sa zic...nu-mi permit sa dau diagnostice ca surprize exista intotdeauna. Cele 2 emisfere cerebrale, cea cu rationamentele si cea cu emotiile, nu sunt f bine dezvoltate, ca sa nu mai vorbim de dexteritate, ca pana invata sa traga cu arcusul si cu stanga sa articuleze...e durere. In fine, mai mult ne jucam in timpul orei, ca altfel ar incepe sa urle. L-am pus sa curete vioara de sacaz, sa se joace cu cuiele si fixurile, sa vada cum e sa "acordeze"...l-am invatat ce e gros si ce e subtire (ca nu facea diferenta de volum intre coarda sol si mi). Apoi notiunile abstracte pt. ei sunt cam inexistente, cum sa-i explici unui copil de 3 ani ca o nota e mai sus decat alta, cand el nu stie care-i susu' si josu' bine nici la propriu ?

Singura metoda cu astia mici e imitatia. Eu cant si el ma imita, fara prea multe explicatii. Mers f mult pe instincte (cand acestea se exista)

Eu nu as fi rezistat sa predau copilului meu vioara de la 3 ani. Vorbesc strict de copilul meu, preferam sa ne jucam cu lopatica in nisip....o sa le facem pe toate la timpul lor.

Mergi la inceput

Ok, Ira,multam fain de lamurire. Cam asa ceva gandeam si eu, dar credeam ca orientarea mea profesionala spre real ma impiedica sa analizez corect o perspectiva de genul asta. Desigur, exista o multitudine de alte activitati mai potrivite pentru varsta asta.

Ktrinel, cand doresti anunta-ma si n-o sa o deliverez pe Julia la gradi in ziua respectiva.
Da, Luca e baiat mare deja, ce repede trece timpul, nu-mi vine sa cred ca a trecut deja un an.

Ok, am vorbit prea mult azi, incep sa prind gust de voi

Ce fain e afara!!

Roxana, mami de Julia ( 10 oct. 2003) si de luca (31 mai 2006).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Am primit pe e-mail un text, am ras cu lacrimi si m-am gandit sa-l pun si aici:

ASA E ROMANIA!!!!

M-am nascut intr-un cartier muncitoresc, intr-o familie de muncitori. Pentru ca nu aveam bani, de un 1 Martie i-am dat profesoarei de matematica un martisor mic, o floricica de aluminiu, asa erau atunci. L-a ridicat sa-l vada toata clasa si a spus: "Bai Sima, p'asta sa il dai lu' mata!".
Nu m-am suparat, pentru ca mama mi-a spus ca numai oamenii mari au voie sa se supere sau sa se enerveze. Eu m-am suparat o singura data, cand am intrebat-o daca Ceausescu poarta tot pantofi de vinilin ca ai mei care te taie la glezne. Mi-a dat o palma de mi-a trecut supararea pe viata, plus un sfat prietenesc sa nu mai vorbesc urat despre tovarasul Ceausescu.
Am crescut fara suparari si dupa liceu am picat la facultate. Un bou. Asa imi zicea tata atunci: "am crescut un bou la usa mea, 18 ani ai mancat degeaba". Asa ca mi-a dat un scaun in cap si m-a trimis in fabrica. Ucenic la nea Costica, la presa de 35 de tone.
"Ce faci bai, manzule!", m-a intampinat el voios. "Nu stii nimica, nu?"
"Nu stiu!" am spus eu.
"Du-te la nea Puiu sa-ti dea el ceva de lucru". Nea Puiu era maistrul.
"Ce vrei ba?... Aaaaa, esti din Bucuresti! Voi bucurestenii sunteti niste putori. Pune mana si cara flansele astea in tarcul ala..."
Trei zile am carat flanse de otel, cam un vagon, dupa care l-am intrebat din nou ce sa fac.
"Du-le inapoi". Le-am dus. Norocul meu a fost o ninsoare care mi-a umplut vremea alte trei zile. Am dat la zapada toata curtea fabricii. Manz, na... Aia batranii nu puteau, ca se dadeau cu saniuta in hala. Ma trimeteau dupa 8 saniute la alimentara, pe la pranz. Mi-au spus ca daca ma prinde directorul e treaba mea, nu m-au trimis ei. Daca ciripesc, se ocupa nea Sandu. Cu un levier.
Am fost muncitor 3 luni. In timpul asta au murit 4 muncitori acolo. 3 in coma alcoolica si nea Sandu de ciroza. Mi-am dat demisia si am spus acasa ca m-au dat afara.
Fiind un prost, am invatat sa lucrez pe calculator. Am ajuns desktop publisher. Uneori ma intalnesc cu vechi prieteni, care ma intreaba prima oara ce salariu am. Eu nu-i intreb. Dupa acea ma intreaba ce lucrez, si de ce nu lucrez cu Corel. Pentru ca am Mac. Mda, nu stiu ce-i aia. Schimba subiectul. Ce e ala, aparat de fotografiat? Din 1958? Ha ha ha! Faci poze? Alb negru? Ba Dorine, tot tampit ai ramas. A, esti si casatorit? Cum, si cu copil? Ha ha ha! Cu cine l-a facut nevasta-ta? Ai c-am glumit...
Acum stau in alt bloc, tot de muncitori. Fosti. Acum sunt pensionari. O baba s-a dus din Drumul Taberei la Gara de Est sa cumpere ulei. E mai ieftin cu 50 de lei la Fabrica Solaris iar abonamentul RATB e gratis. A luat 20 de litri. O economie frumoasa. Cand a ajuns acasa i s-a facut rau si a luat medicamente de 50.000. Noroc ca sunt compensate si intra la gratuitati.
Alta baba e miloasa. Arunca mancarea pe geam la caini. Mai cade si pe masini da' noroc ca aia micii se suie pe ele si mananca si de acolo. Las' ca aia cu masini au bani sa le vopseasca daca se zgarie.
Cineva a aruncat pe toboganul de gunoi un vas de WC. S-a infundat. N-are nimic, taie burlanu' si punem altu', ca e la comun. Nu costa mult.
Alta baba tine aragazul aprins zi si noapte, fie vara fie iarna. Numai asa poti sa faci economie la chibrite.
Dar tinerii sunt altfel. Cei de varsta mea. Sunt mai dinamici, mai occidentali. Gasca din fata blocului are caini de bataie. Pentru pariuri, ca din munca nu te alegi cu nimic. Mai sar la copii, doar nu ii pune nimeni sa iasa afara. Ce, n-au Cartoon network? Ca noi n-aveam cand eram mici... Ha ha ha! Tinerii traiesc din plin. Gratar in fata blocului. Viata in natura. E frumos.
Asa e Romania. Doar eu sunt imbecil. Vreau sa fiu pensionar si sa am o pensie de 20 de milioane, abonament gratis, tratament la Slanic si televizor castigat la teleconcursuri. Aveau dreptate aia batranii: "pa mine ma batea mesteru' si bine mi-a facut!"

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

adseana, nu locuiesc in montreal, dar iti cam poti face o parere si de pe net, cam orice magazin are site si poti afla preturi, plus ca gasesti si apartamente de inchiriat.
Uite pentru inchirieri, ca sa iti faci idee de preturi:
http://www.rentmtl.com/prepareSearch.do
Pe site-ul de mai jos sunt poze cu apartamentele si cladirile, uita-te putin ca sa iti faci o idee de cum arata, eu stiu ca eram foarte curioasa:
http://montreal.louer.com/re/montreal/apartments/
Mai jos e un supermarket ieftin si accesibil, iti poti face o idee despre preturi.
http://www.walmart.ca/wps-portal/storelocator/home.jsp
Nu stiu ce supermarketuri pentru alimente sunt in Montreal, poate iti spun fetel din partea aia ca sa cauti site-ul pe net si sa evzi cam cat costa si hrana.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Rocs, Ktrinel, Donia mersi mult pentru informatii...orice sfat e binevenit. Si eu caut pe net in prostie, dar ma gandesc ca totusi, la fata locului, e altfel. Am tot cautat magazine de tot felul pe net, si pe louer.com am puricat anunturile, dar pana nu ajungem acolo, nu putem hotari. In princiiu, am inteles, trebuie sa ne ducem suficeinti bani, pentru ca , ma gandesc eu, cand intri intr-o casa goala, iti cam trebuie una alta...
Inca o data multumesc mult!
Revin cu intrebarile, pe masura ce imi aduc amminte ce anume vreau, ca e un ghiveci enorm la mine in cap acum

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

Alexandra, printesa noastra

http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatabu20050415_1_Alexandra++is.png

Sa ajutam copiii nedoriti sa traiasca! Cu o simpla semnatura le putem salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

adseana, asa ma gandeam si eu inainte sa plec, cand batuiam net=ul sa vad pana si ce parchet e in casa...ziceam , ei, si astia, au pus ce au mai frumos in poza, nu o fi chiar asa , sau nu o fi chiar asa de ieftin ...cand colo, cand am ajuns, totul era asa cum vazusem de acasa (ma refer la apart pe care il inchiriasem) si care mi=a parut asa de familiar cand am intrat in el...parchetul era la fel de sclipicios...de=aia am si platit primul an 800cad pe un 3 1/2 pe iledessoeurs, dar nu regret nici acum...

la magazine nu are ce sa nu fie real, ba mai mult, poti sa fatza locului sa gasesti chiar mai ieftin datorita promotiilor de moment, pe care nu le afiseaza intotdeauna pe net...

eu zic sa iti faci un rezumat pe hartie, pe capitole si totul o sa fie mult mai clar.

bafta! am uitat sa iti zic ca Oradea e orasul meu de suflet (matusi, unchi , verisori, nepoti, dar si prieteni calzi cum numai acolo am gasit). mama mea chiar cauta sa se mute acolo la pensie.

Ktrinel si Ana Julia 24.11.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Ktrinel mersi mult! Am trimis mailuri pt cateva apartamente, acum sa vedem raspunsul. Acum ma uit pe adresele data de voi si compar preturile (de la scutece, pana la mobila)...si mie imi place aici, dar, situatia asta din jur ne face sa vrem sa incercam si altceva, nu stiu, poate vom avea noroc, poate nu...

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

Alexandra, printesa noastra

http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatabu20050415_1_Alexandra++is.png

Sa ajutam copiii nedoriti sa traiasca! Cu o simpla semnatura le putem salva viata!

Mergi la inceput