Sezatoarea canadiana (61)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

quote:
Originally posted by Llaura
La noi la biblioteca au dvd cu Moartea d-lui Lazarescu, mi-am pus un hold.

Laura, sint curioasa ce parere o sa ai dupa; mie mi s-a parut cam seculetz.
Ideea filmului a fost luata dupa cazul vagabondului care a fost lasat in strada de cei de la salvare.

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning
I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Lorelai, ce idee geniala cu Playboy-u'

Eu am vrut sa-i compun un cantec, dar nu am avut timp sa fac cuvintele la refren, am incercat cu trilu lu lai lai si doar cu un cuplet, nu prea s-a nimerit, ca urla Sofia ca vrea sa se joace Va à la peche cu mine..., intr-un final o sa-i fac o improvizatie la pian : d'amour si cu asta basta. Notele se vor constitui intr-o perfecta declaratie de dragoste. Sper doar sa nu m-apuce disonantele tocmai atuncea, sau sa intervina si Sofia in opera si sa schimbe timbrul pianului electric in trombon.

Laura, Benoit ii quebecois, tu, sa ai grija de el ca il mananca albertanii p-acolo. Sa-i traiasca gemenii. Voi cand cu tripletii ?

Hapropos de copii, ce mai fac burticile ? Carmen, ai fost la echo ? Daca ai gemeni ? Nelia ? E totul ok ?

Eu as fi vrut sa fac gemeni, dar doar din prima (ca ieream inconstienta, crez). Din a 2-a nici sa nu mai aud. La lenea mea, maximul de gemeni e la nivel de pesti. Si aia impaiati, criss.

Myrrha, btw, am uitat sa-i alimentez vreo 2 zile si inca mai traiesc, incredibil. Se lipisera de geam si plangeau dupa mancare, noroc cu Sofia, ca si-a amintit. Ultima solutie mi-a ramas fierbatorul, o pun de-un ceai in acvariu si-am scapat pt totdeauna.

Fetele, stie cineva cat costa o sticla de whisky in Canada ? Una mai normala asa, spre mica .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Ira, uite aici:

http://www.saq.com/pls/devsaq/recherche.pp_build_query?p_iden_tran=32188043&p_modi_url=0508052432&P_FAMILLE=4&P_SOUS_FAMILLE=22&p_nive=2&P_TYPE_RESE_DIST=17

La eco nu am fost, ca nu ma primeste nimeni, la mine e mica sarcina, nu ca la Nelia, sa am 5, maxim 6 saptamani. Am sa incep sa iau acid folic, si, cum nu mi-e rau, zic ca is OK deocamdata pentru inca 2 saptamani, timp in care am timp sa ma gandesc ce medic vreau . La mine e mai complicat, ca eu am nascut cu cezariana pe Matei si probabil asta o sa fie solutia si la al doilea, de asta mi-e un pic groaza, avand in vedere pataniile mele cu sistemul medical pe aici

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Carmen, poti sa mergi la Procrea pt eco. E 100 de dolari sau asa ceva, iti fac si trei eco pe zi daca vrei tu. Eu i-am sunat cind am avut nevoie si m-au programat trei zile mai tirziu, fara trimitere. Banii ti-i recuperezi de pe asigurarea privata. Uite aici:
http://www.procrea.qc.ca/
Lorelai, cochetez demult cu ideea de aspirator central dar astept momentul fericit in care imi iau o alta casa, deja am bagat prea multi bani in asta si ma mut in 2 - 3 ani. Imi trebuie ceva mic, sa nu imi rupa spinarea cind urc scarile alea pacatoase si sa isi si faca treaba, ma gindeam sa practichez cu aspiratorul de bucatarie, ala de firmituri, ca de fapt ce ma calca pe mine pe nervi sint anumite spoturi din casa in care se aduna mizeria si praful cu predilectie, primele trei trepte, de ex., imi maninca zilele, pe linga calcatul lor regulamentar in picioare in sus si-n jos catre dormitoare si baie, acolo trintim ce-avem in mina cind intram in casa, acolo ne asezam sa ne incaltam, de-acolo ne uitam la tv, pe alea il gaseste jucatul pe Radu, sint super populare treptele alea! Am vazut niste lucruri de le cheama Shark la Can. Tire, niste aspiratoare miniaturale... anybody knows?
Irina...sugerez pt cadou: manusi de lucrat in gradina, sapaliga, tirnacop... :) Ca ca s'en vient!
Si sa va zic, ca mor de indignata, am primit scrisoare de la scoala cum ca au surplus de elevi pe anul viitor la clasa a treia si ca fiu-meu trebuie sa schimbe scoala. De ce el? Asa, reglementarile lu' Commision Scolaire. Da' zic: vecinu', gard in gard, ala de ce nu schimba? Asa, reglementarile lu' Commision Scolaire. N-am reusit sa scot nimic de la ei, indiferent ce zic eu mi se raspunde: reglementarile lu' Commision Scolaire.
Da' mi-au promis solemn ca, de cum apare un loc la scoala asta, buf, mi-l transfera inapoi. Hopa Mitica, de parca jucatul asta de-a schimbatul scolii este visul oricarui copil in clasa a treia! Ca sa nu mai zic ca asa le-au promis si parintilor celorlalti nu stiu citi elevi (trei numai de la R. din clasa) care au primit aviz de transfer. Si daca mi-l luati inapoi la mijlocul anului scolar, zic, si anul viitor aveti surplus de elevi pe clasa a patra iar mi-l transferati la alta scoala? Pai... stiti, se poate, reglementarile lu' commision... I-am lasat balta, ca ma lasau bateriile rau!, daca aveam vreun dubiu ca trebuie sa-l dau la scoala particulara acum s-au dus toate!
Am primit scrisoarea asta vineri, inca nu mi-au trecut nervii! Nici nu i-am spus lui Colegu' ca am vorbit cu scoala, el era oricum convins ca trebuie dat la scoala privata... Asa ca batem si asta in cuie, scoala particulara scrie pe copil, l-am inscris deja, are un test de dat si sintem all set!
Ah, si daca va trimite careva la dr. George Malouh sa NU va duceti. In ruptul capului.
Pusi,
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Buna fetelor!

Scuze ca ma bag si eu pe aici, dar... va citesc de ceva vreme...si la sfarsitul lunii decolam si noi spre Canada, cu o gramada de intrebari si ganduri pe cap...banuiesc ca nu sunt singura care simte asa ceva inainte de un asa pas mare, dar...stit voi cum e.
Pentru inceput, as avea o mica-mare intrebare pentru fetele din Montreal: cam cat e chiria pentru un 31/2 in Sant Laurent...avem acolo ceva "prieteni" care ne vor astepta la aeroport, si pentru inceput parca am inchiria ceva aproape de ei...cu ei nu mai apuc sa vorbesc acum, pentru ca avem un program diferit...ei lucreaza en-gros, noi foarte putin pe acasa, si uite asa, m-am gandit sa va intreb pe voi, poate stiti mai multe...
Aaaa...da, si inca ceva, cam ce fonduri ar fi necesare pentru inceput, pentru supravietuirea pe acolo, ca habar nu am de preturi...sa stim si noi ce sa mai vindem din casa

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Va pup!

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

Alexandra, printesa noastra

Sa ajutam copiii nedoriti sa traiasca! Cu o simpla semnatura le putem salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Buna dimineata fetele!!!

Carmen, asa cum a zis si Simonna exista unele clinici private (Procrea, Ovo Clinic) care fac ecografii +teste genetice cu programare in cateva zile. Daca ai asigurare privata, costurile ti se deduc cam in proportie de
75%.
Spuneai de teama unei eventuale noi cezariene...eu am facut doua cezariene aici, una de urgenta si a doua ca urmare a primei si a faptului ca bebe era prea mare. Insa, nu este obligatoriu ca dupa o cezariana sa faci o alta, poti incerca si nastere normala, asta in general se stabileste intre tine si doctor cam dupa a doua ecografie, in functie de marimea bebeului, starea ta de sanatate, daca mai vrei sa ai si alti copii si... dorinta ta. Dar, e important sa ai un doctor bun care sa stie cum sa te sfatuiasca, sa nu ia o decizie la intamplare. Eu am avut la a doua sarcina sa dau peste o doctorita grozava care mi-a explicat de la inceput cam cum stau lucrurile , care sunt riscurile de o parte si de alta si am ajuns pana la urma la cezariana, care trebuie sa recunosc ca a facut-o ultraprofesional.Daca te intereseaza iti trimit coordonatele ei.

Simonna, daca te referi la aspiratorul acela micut de mina pentru firimituri, eu am unul Shark cordless.La praf si firimituri imi este de un real folos, dar nu il folosesc pe carpeta ci pe floor si ceramica.

Ina, am vazut si eu Moartea domnului Lazarescu...trist si sec in acelasi timp...

O zi buna sa aveti,

Roxana, mami de Julia (10 oct. 2003) si Luca (31 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

carmen , poti face eco (cate vrei) la 125cad buc si la doctorul Khaliffe (CDN) . mie imi returneaza asig 90% din cost.eu nu am auzit pe nimeni sa se planga de nastere aici , mai ales de cezariene, sunt ff atenti si profesionisti. adevarul e ca doctorii de aici nu sunt "pe gustul nostru" ca sa fiu dragutza, dar despre nasteri am auzit numai lucruri bune.

rocs02, cand facem cunostinta celor 2 Julia ?

ira, m-ai omorat cu chinezoiul tau

Ktrinel si Ana Julia 24.11.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

adseana, bine ai venit, multa bafta ! nu am locuit si nici nu am vizitat zona , dar poate te lamuresc mai bine fetele care stau/au stat pe acolo...un 31/2 decent cred ca e pe la 6-700cad...dar nu sunt sigura...cat despre banii de inceput nu poate nimeni sa iti dea o reteta, pt ca depinde de stilul fiecaruia...voi va cunoasteti cel mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Simonna, poti face plainte atat la scoala cat si la commission scolaire. Precis criteriul este unul geografic, sau voi erati printre cei mai departati de scoala, sau la adresa voastra corespondau mai multe scoli, etc. Oricum, daca tu nu vrei sa-l muti, poti incerca sa faci contestatie.

Adseana, depinde de cati sunteti in familie, daca vreti sa va cumparati mobila, etc. Preturile sunt la fel ca in Romania, cu exceptia chiriei, 500-700, as zice eu, pt. un 3 juma'. Dar nu e sigur.

quote:
... stie cineva cat costa o sticla de whisky in Canada ?
Nu am timp sa trec pe la SAQ, are cineva idee, va rog mult ? Merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Ktrinel, Ira mersi de raspunsurile voastre prompte. Suntem 3, sotul, eu si cea mica de 2 ani, deci...ceva conditii trebuie sa ii creez ei, ca noi ne multumim si cu mai putin, dar ea...asta presupune costuri sumplimentare, banuiesc, dar ce sa facem?

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

Alexandra, printesa noastra

http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatabu20050415_1_Alexandra++is.png

Sa ajutam copiii nedoriti sa traiasca! Cu o simpla semnatura le putem salva viata!

Mergi la inceput