***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (56)
Raspunsuri - Pagina 28
Androix spune:
Madi, am uitat sa zic. Asa este cu faza cu 20 de minute. Atat ii trebuie ca sa goleasca un san. Daca sta mai mult s-ar putea sa vrea s-o faca pentru confort si in timp devii suzeta. Insa la fel de bine asa cum am zis se poate sa nu se sature in cele 20 de minute pentru ca nu apuca cum trebuie sanul. Productia lactata e in functie de necesitatile lui bb. Cel mai des il puneam la san pe Filip la o ora, calculata din momentul in care terminam masa anterioara.
Witchy, si Georgia a avut bradicardie, la o eco apoi la urmatoarele nu a mai avut. Nu ecografistul trebuie sa dea interpretarea. Treaba lui e sa vada si sa constate corect. Interpretarea o face ginecologul care urmareste sarcina. Deci medicul care te urmareste trebuie sa te lamureasca. Mie termenii pe care i-ai scris nu-mi spun nimic,
adik n-am avut asa ceva, altfel nu as fi avut cum sa stiu ca nu-s medic. Oricum nu iti face ganduri, medicul tau te va lamuri ca totul e in regula.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Georgia
Florentina Roman spune:
Ce de mamici fericite avem azi! Sa va traiasca bbeii, sa fie sanatosi si mancaciosi!
Ciqui, sper ca te-ai mai linistit...
Pitica, tare simpatica fetita ta, stai sa vezi de-acum incolo! Al meu a facut o pasiune ptr cuvintele mai grele(categoric, invincibiletc) si sa vezi ce caraghios e cand incearca sa le foloseasca in diferite contexte
Androix, bune informatiile tale despre alaptat. Si la mine a fost un esec total la primul copil, pana la urma am ajuns tot la formula
36+ si Tudor(5.07.2002)
lulu26 spune:
Andrada si eu am avut contractii noaptea, mi-a facut consult...col inchis. Vad ca pana acum nu ai aparut...cum ramane atunci cu data de 2 sau 8 mai?
Cine imi poate explica si mie cum e cu ceaiurile pt lactatie? Am luat chimen , anason si fenicul. Am inteles ca fac bine si lui bb la colici. Deci? Cum tb sa le prepar? De cand pot incepe sa beau? Si mai ales cat /zi?
lulu26 spune:
FELICITARI TUTUROR MAMICILOR CARE AU NASCUT PANA ACUM SI SA VA CREASCA BEBEII FRUMOSI SI SANATOSI!!!!
Asa cum zicea si Andrada de azi am intrat "oficial" in termene , asa ca : BAFTA VIITOARELOR MAMICI!!
kid spune:
ancamari Eu am facut ecografie la 35+5 saptamani si mi-a spus ca bebelul e situat anterior si dreapta E2G3, adica in partea dreapta a burticii cu capul sus si piciorusele jos, din acest motiv probabil l-am simtit ca misca mai mult in partea dreapta.
Si pe mine m-au durut oasele bazinului foarte mult, dar medicul mi-a spus ca pot fi contractii si mi-a recomandat no spa si scobutil, nu ca ar fi din cauza bebelului. De cateva zile a inceput sa ma doara foarte mult zona pelviana, ca nu mai simt durerile de bazin, ma gandesc ca poate s-a intors...
Medicul ginecolog mi-a spus ca sunt foarte mici sanse sa se mai intoarca, pentru ca nu prea mai are loc, dar si ca depinde de la copil la copil. Am fost ieri la control, dar nu am putut sa-mi spuna cu exactitate daca s-a intors sau nu. Cred ca o sa mai fac o ecografie, sa stiu sigur ce si cum, pentru ca daca nu s-a intors, facem cezariana si mi-as dori foarte mult sa pot evita operatia si sa nasc natural.
M-am operat anul trecut de apendicita si o zi am plans de durere, fie nu mi-au dat calmante fie nu si-au facut efectul.
Daca fac cezariana, o sa am grija sa am la mine multe pastile de algocalmin. ![]()
Teodora Ana
38+ 
mica0307 spune:
madi si ana teodora bine ati venit acasa.
Pun si eu cateva majoreta poate se mai gandeste cineva 

Mica
37+
Maya Alexandra
Poze
eimotto spune:
Salutare gravidute,
Am aparut si noi sa va mai dam de veste... Eu is suparata taree, de vineri bb Yannis nu mai vrea titzi... am incercat in toate felurile dar suge de 3 ori si dupa incepe si urla si tzita in gura. Asa ca acum ma mulg si ii dau cu biberonul
. In sfarsit cred ca m-am prins care e problema: eu am sanii foarte mari iar areola este cam cat juma de palma; nici o sansa ca bb sa o poata baga pe toate in gura
ca sa suga cum trebuie. Tot din acelasi motiv cred ca nu e buna pompa electrica deoarece are palnia ff mica si nu cuprinde areola. Ma descurc acum cu pompa de la Primii Pasi, beau ceai de chimen+fenicul+anason (dinainte sa nasc
) si iau si galactogil si sper sa ma tina cat mai mult lapticul (stiu ca tras cu pompa nu e la fel ca atunci cand trage bb dar asta e, macar stiu ca bea tot laptic de la mine)
BB Yannis pare ca a mai crescut si a mai pus carnitza pe el (nu stiu exact cat are, abia astazi il cantarim). A avut aseara criza de colicutze (tot e bine daca are doar una pe saptamana) si radeam cu sotul meu ca la Iulia am fi fost deja cu nervii prastie pe cand acum mi s-a parut ca atrecut criza destul de repede. Conteaza extrem de mult sa fii relaxat. Si tragea saracu si partzuri si ragaieli iar matele nu va spun cum ii faceau
.
Ma duc ca ma cheama datoria dar pun pamponetele la treaba preventiv 

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze
carstea spune:
BUNA FETELOR!
Alina 25, si mie mi-a zis tutunaru sa vin tot pe 13 asa ca probabil vomfi colege.tu cate saptamani ai acum?eu am 37s+5 zile.nici nu stiu ce sa-mi doresc: sa astepte bebe pana pe 13 sau sa vina el cand vrea.tu te duci de dimineata la spital?
daca vrei sa vb mai mult iti dau ID meu pe mess.
Kid ,am vazut ca inca nu stii daca bebe s-a intors sau nu.Iti multumesc pentru oferta daca ramane valabila.tot n-am priceput daca trusa are si anestezicul naropin.iti dau un pm in ziua cand cumpar trusa.
Ileana|_marius,felicitari pt bebe!stiu ca avem acelasi doctor.cum a fost?cu ce moasa ai nascut?ai fost neglijata in vreun fel de doctor?
pupici!
ELTEKA spune:
Salutari si din Japonia! 
Pe aici e liniste fiindca se sarbatoreste "Saptamana de aur" asa ca toata lumea e in concediu (in afara de mine, ca eu n-am curaj sa ma misc in afara Tokyo-ului).
Doamne, ce bebei frumosi!
Pupici tuturor mamicilor!
Si ce camere frumoase si accesorii ati pregatit
(m-am uitat la absolut toate pozele)
Ella- un
pentru curaj de pana acum si pentru mai departe!
Voiam sa intreb mamicile: dupa ce se rupe apa, ce face bebe? Mai misca la fel de mult, se mai impinge?
Madi draga mea - cretzulina ta e grozava, ma gandesc ca si al meu bebel o fi la fel. Voiam sa te intreb: cum e cu durerea de maini dupa nastere??? Trece imediat? Ca nu mai am nervi... Ce ti-au zis de fibrom?
Didi, ma gandesc la tine!

Liviana, cat de bine te inteleg cu dormitul si durerile pelvice...Exact asa simt si eu...Sa stiti ca nu cred ca e legat de pozitie bebe - al meu cica sta exemplar, cap in jos si spate pe stanga - dar eu am dureri de am albit (sincer!). Dolofanel asta care la 32s5z avea 2,550 gr... e tare greu de dus.
Mie mi-au zis ca e legat de problemele pe care le aveam la spate dinainte + greutatea de dus acum. Dar e un chin ...
Am mers acum vreo 3 zile prin oras, de la 12 la 8 seara, si cum am ajuns acasa, eram ca si Ancamari, cu tinut de pereti si fiecare pas era un infern. Mai dureros nu se poate...
Poohy, sa stii ca vad in mailul meu personal ca mi-ai trimis PM pe DC, insa in inboxul de pe DC nu apare, mai mult-mi-au disparut toate mesajele - 3
, cu linkuri speciale la produse japoneze de la Ralucami
. Nu stiu cine le-a sters, ca eu nu...
Cred ca e vorba de linkurile de sport - poti sa mi le mai trimiti o data, te rog? Multumesc
. Cu regimul iti scriu PM.
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare
ella_74 spune:
buna,
intru acum fiindca bebe doarme, de fapt doarme foarte mult timp fiindca are inca icter...
despre cezariana: e adevarat, fiecare organism reactioneaza diferit iar gradul de suportabilitate a durerii idem.
Mi-a spus dr. meu inainte de operatie despre 2 lucruri pe care nu le-am luat in seama atunci: cei cu pielea alba si blonzi , asa cum sunt si eu, suporta foarte greu durerea, corpul reactioneaza ciudat si exista riscul de rejectie la fire mai mare; a avut dreptate in ambele chestiuni; acum stau cu gheata pe burta si iau antibiotice fiindca partea de deasupra taieturii e umflata de la firele resorbabile folosite la stratul de grasime; cele exterioare sunt din alea care se scot iar taietura arata foarte bine.
Am si niste nervi prinsi de cusatura din zona inghinala iar atunci cand tre sa merg sau sa ma asez ustura ceva inauntru atat de intens ca mi se taie respiratia...
Recuperarea a fost ok, a doua zi m-am dat jos din pat, n-aveam de ales, imi scosesera sonda si trebuia sa ajung la toaleta; as fi putut sa chem infirmiera sa-mi puna plosca dar m-am incapatanat sa ajung singura la baie, chiar daca simteam ca ma rup in doua cand ma dadeam jos din pat.
Acum merg bine, putin inca adusa de spate din cauza durerilor de spate cauzate de socul traumatic post operatie.
Cat despre durere postoperatie, la mine au fost continue timp de 48 ore, fara calmante simteam ca mor, mi s-au administrat initial la interval de 1.5 ore prin cateterul din coloana, iar a doua zi, cand mi l-au scos, mi-au bagat calmante prin branula din mana.
Eu va zic cum a fost la mine; nu e o obligatoriu sa fie asa pentru voi , de fapt nici nu cred ca va fi...
acum fug, ca bebe s-a trezit si vrea titica urgent...
revin...