***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (56)
Raspunsuri - Pagina 29
dideip spune:
Salutare
, am inceput sa fiu invidioasa pe mamicile care isi tin bebelul in brate. Bebelinul meu se incapataneaza sa iasa exact la termen(5 mai)si eu nu mai pot nici sa stau in picioare, ma duc des la toaleta ma doare spatele, oasele de la "gogosica", burta sa lasat foarte jos, ce mai un infern.
Felicitari tuturor mamicilor care isi tin in brate bebelini
Paula
39+
poze
poze bebe
pauly spune:
buna venit acasa tuturor mamicilor si bebeilor, aveti bebelasi minunati.(am vizionat toate pozele.)
Amely e minunata camera bebeului.as avea chiar o intrebare.
de unde ai facut rost de actibildurile de pe perete?sunt sigura ca sunt ceva special ptr perete, nu?i-mi plac la nebunie.![]()
noi am experimentat niste dureri crunte de spate, ma durea cand in partea de sus a spatelui cand in partea de jos, pana la urma au trecut, dar m-au chinuit ore bune.(nu au trecut cu no-spa)
adevarul este ca bebelina e foarte activa, i-mi pleaca burta in toate directiile
, oricum ma bucur ca o simt ca stiu ca ii bine.peste o sapt mergem la doctor...is curioasa cat o mai pus pe ea.abia astept sa o vad.
va pup
32+
Riana Alessya
bebelina mea
Paflo spune:
Servus, burtici si (din ce in ce mai multe) proaspete mamici!
Felicitari fetelor care-si tin deja bebelucii in brate! Sa dea Dumnezeu sa va fie sanatosi in continuare, sa aveti laptic mult si bun si sa va bucurati de puii vostri!
Kid, VSH-ul creste in mod fiziologic la gravida (20/1 h nu este o valoare exagerata ptr o gravida). Oricum, ptr a afirma ca exista o infectie in corp ai nevoie si de alte modificari (ex.: proteina C reactiva, fibrinogen, nr. leucocitelor - care si el poate creste in mod fiziologic, formula leucocitara, etc). Mi se pare de-a dreptul exagerat sa iei antibiotice numai ptr un VSH accelerat.
Carrie, vad ca si tu esti din Cluj. Unde si cu cine nasti? Vezi ca s-a deschis un topic cu mamici de Cluj pe care sunt tot soiul de informatii interesante vis-a-vis de magazine ptr bebei.
Poohy, ce bine ar fi daca ti s-ar indeplini (cat de repede) visul! Deja nu mai e chiar distractiva sarcina si oricum, abia stept sa-mi strang rathushca in brate!
Ibelciug...si eu sufar ca un caine din cauza durerilor sit la niv pubelui! Din cate stiu nu tine de pozitia bebelului ci de faptul ca se 'inmoaie' articulatia (deh, se pregateste si ea ptr nastere!), plus kg-le luate care exercita o presiune suplimentara, plus modificarea centrului de greutate. Lasa ca mai avem un piculet si scapam!
Tamara, eu i-am spalat lucrusoarele gazei la masina, la 30 grade cu detergent special ptr bebei (Surcare), fara balsam si apoi le-am calcat la abur(dar fara a exagera). Nu cred ca e cazul sa le spalam la 90 de grade; nu mai e valabila teoria aia cu tinutul bebelusilor in mediu cvasisteril. E drept ca nici sa exagerezi in directia cealalata nu e bine!
Miniuta, parca tu te plangeai de faptul ca ti-e cald...mooor si eu! Parca sunt la menopauza!Am niste bufeuri...noaptea dorm dezbracata si dezvelita (zici ca suntem in mijloc de august...).
Chiqui, dupa cum spuneau si fetele, intai ar trebui sa verifici daca ai avut sau nu varicela (se pot doza daca chiar vrei atc antivirus varicelo-zosterian, dar sa fie IgG caci aceia sunt dovada ca ai trecut prin infectie). In principiu, perioada cea mai contagioasa este cea eruptiva, dar nu-ti poate garanta nimeni ca copilul cu care ai intrat in contact nu elimina deja virusuri. Anunta-ti ginecologul si stai cumintica si asteapta. Iti tinem pumnii sa nu o fi luat (sau si mai bine sa o fi facut in copilarie)!Asteptam vesti bune!
Noi suntem binisor, ma deplasez din ce in ce mai greu (sunt ca o balena esuata uneori), Sofia a coborat tare de tot si ma apasa de inebunesc pe col, vezica si pe ce mai gaseste pe acolo. Sper sa se hotarasca cat mai repede sa iasa, ca ramanem codase
, deja suntem in sapt 39! Maine mergem la control, sper sa fi totul in regula.
Ma duc sa-i calc lenjeria de pat gazulicei. Va pup,
Florina 39+ si bebelina Sosolina
Florina R.
ancadragoman spune:
Buna fetele.
Vreau sa va si eu ceva:pe 3 mai sunt programata la dr Iosup la eco ,morfo de sem 1,si ma intereseaza daca imi face abdominala sau transvaginala.
multumesc ptr raspunsuri.
anca
12+
vine bebe....
poze
ELTEKA spune:
Pauly - nici tu nu esti la iarba verde? Bine ca e activa bebelina ta gingasa
Cu durerile de spate..aici nu se dau calmante, da' si eu ieri am mers in 4 labe la baie, de durere
Cred ca n-avem incotro... Azi mi-e mai bine! 
Paflo, unde esti in gradina aia frumoasa? E o botanica? Voiam si eu sa te intreb de niste excrescente din piele, micute, exact culoarea pielii... Am avut inainte vreo 2-3, dar se uscau si dispareau. Acum nu. Se fac de la sarcina? Sau colesterol (ma gandesc fiindca aici singurul iaurt care imi place are vreo 3,8% grasime)? Mi-au aparut in zona decolteului, si pe pleoapa superioara. Sau e genetica treaba? Multumesc 
Mica - frumos carucior
! Pana la ce varsta merge spalat bebel in vana aia? La 5 luni cat o sa avem noi cand mergem "acasa" (in Europa) mai merita luata, ce parere ai? Altfel, comoda e ff practica + masa de schimb...Poate merge scoasa vanita de tot la un moment dat?
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare
Androix spune:
![]()
![]()
Cum cine? TU ca mai ai cateva zile si iese!
Am zis!
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Georgia
pauly spune:
elteka
nu am mers la iarba verde, ptr ca durerile de spate m-au tintuit in pat
si sincer mi-a fost frica sa ma duc azi la plimbare...in plus si eu simt groaznicele de dureri ale bazinului si ale oaselor pelvine, dar exact cum zici tu nu avem ce face, natura i-si urmeaza cursul.
ma bucur ca te simti mai bine...trebuie sa recunosc ca azi am si eu o zi buna, fara dureri si fara contractii, sper sa fie asa si in continuare ca ii tare bine.
33+
Riana Alessya
bebelina mea
Motannel spune:
Buna ziua! Sarbatoriti? La noi sunt 7 grade ... deci ... stam acasa!
Mica, sa stapaniti sanatosi caruciorul! L-am vazut la Kidex pe varianta gri cu roz si m-am indragostit de el! Costa 17 milioane, nu? Noi mai asteptam putin pana luam carucior!!!
Ella, bine ai revenit! Multa sanatate tie si lui David Andrei! E un dulce!!! Sper sa te simti bine cat mai repede!
Fetelor, poate stiti sa ma lamuriti intr-o problemuta:
Mi-am facut astazi analizele si in general sunt bune (chiar si calciul si magneziul au iesit ok). Insa ... la urina am urmatoarele valori inconjurate:
Densitate - 1010 (val normale: 1015-1025) si glucoza 100 (normal trebuia nedecelabil) - chestii minore totusi, consider eu! Nu?
Dar .... acolo jos unde scrie examen sediment apar : 6-8 leucocite/camp si foarte frecvete celule epiteliale scuamoase si tranzitionale!
La analizele mai vechi erau 2-3 leucocite /camp. si frecvente celule epiteliale scuamoase!
CE INSEAMNA ACEST LUCRU? O fi vreo boala? Aveti si voi? O fi semn rau? Ce analize s-ar cere in continuare? Va rog sa ma lamuriti. La medic mai ajung abia saptamana viitoare!
Asa creste Teodora-Iubita
Motannel,
36+,
Teodora