Adolescente supraponderale
Raspunsuri - Pagina 3
flaviutza spune:
teiutza mergem in vara la atletism cu grupa mica. merg si eu cu ea, am inscris-o deja. chiar is obsedata sa nu ajunga prea grasa, prea repede la pubertate. si eu am ajuns la 12 ani la..pubertati si nu mi-am atins parintii in inaltime.maicamea are 1,73, taica-miu avea 1,88. eu am numai 1,70 .
eu pot sa spun ca am prins exact explozia de dulciuri dupa 89. aveam 8 ani in momentul ala si aratam normal. apoi m-am ingrasat destul de mult pana la 15 ani, erau si atunci snaksuri si prostii si numai asa ceva mancam.
dar astia mici care se nasc direct cu pizza in farfurie?
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
rall spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
In ce an a fost totusi Cernobalul? in 87?
In '86. Eu aveam 3 ani, si sincer, in afara de pastilutele acelea mici, nu imi mai amintesc alte lucruri legate de catastrofa... Dar cu siguranta efecte exista, si inca mari
flaviutza spune:
o nimeri aproximativ..eu aveam vreo 5 si nu pricepeam de ce m-a cules taica-miu rapid din fata blocului(erau in concediu) si ne-am baricadat in casa si toata lumea era trista..am inteles apoi, dupa ce m-am umplut brusc de alunite ,anul viitor,cand l-.am auzit pe pediatru...de la cernobal doamna..noroc ca s-au mai dus,s-au retras cu varsta..
mami si Ale
Jazz spune:
Printre alte lucruri vorbiti de sedentarism si va intreb ce fel de exemplu sunteti voi pentru copii? Iesiti afara cu bicicletele la iarba verde, la (macar) jumatate de ora de plimbare prin parc... Exista asa ceva in familie?
Nu am copii dar cred ca felul cum arata este mai putin important, de altfel nu toata lumea are gene de top-model, ce conteaza este sanatatea si o atitudine sanatoasa vis-a-vis de mancare. Cred ca tot felul de comentarii de genul "uite ce grasa e aia, ce fund mare are" va transforma tinerele in "victime" luptandu-se tot timpul cu mancarea, cu felul cum arata.... vor incerca tot timpul sa se incadreze intr-un anumit tipar impus de cei din jur si de voi ca mame... Sunt sigura ca nu vreti asa ceva. Voi vreti niste femei puternice care acum in adolescenta sa se concentreze pe scoala, pe toate lucrurile bune care vor face o diferenta in viata lor.
Nu predic pentru mancarea proasta si obezitate (ba din contra lucrez la o cariera in nutritie) ce incerc sa spun este "be gentle", fiti voi un exemplu, nu criticati, incetati sa ma construiti tipare... si aruncati tot junk-ul din frigider, gatiti sanatos.... si iesiti afaraaa!
Toate cele bune.
flaviutza spune:
daaaa..exact! d-aia zic ca ma duc cu fi-mea la attletism desi are 3 ani. si incerc zilnic sa stam 3 ore afara,sa alergam, anul asta ne luam (amandoua) role.
Eu vreau o fetita sanatoasa.si sanatoasa inseamna si o greutate buna. si dak vad ca o ia razna,jur ca lupt,chiar daca va trebui sa arunc frigiderul cu totul pe geam.
o fi de la gene..dar sti ce am citit? ca probleme cu..tiroida au maxim 10 din persoanele ..grase. nu stiu cat o fi de adevarat.restul sedentarism si alimentatie proasta.
Am vazut la aerobic o doamna care si-a adus fetita de 12 ani, nu era deloc plinuta,copil normoponderal si am intrebat-o de ce..raspuns "pentru ca trebuie sa-i intre in sange miscarea,e sanatoasa, nu trebuie sa astepti 100 de kile sa faci sport"
mami si Ale
Theiuta spune:
"Printre alte lucruri vorbiti de sedentarism si va intreb ce fel de exemplu sunteti voi pentru copii? Iesiti afara cu bicicletele la iarba verde, la (macar) jumatate de ora de plimbare prin parc... Exista asa ceva in familie?"
Da, draga mea Jazz, incercam sa fim exemplu bun in familie si iesim la plimbare 2-3 ore in parc, am fost impreuna la patinaj de mai multe ori, jucam badminton toti, alergam, jucam mingea, in fine.
"Nu am copii dar cred ca felul cum arata este mai putin important, de altfel nu toata lumea are gene de top-model, ce conteaza este sanatatea si o atitudine sanatoasa vis-a-vis de mancare".
Din pacate, felul cum arata la virsta asta este in strinsa legatura cu modul de alimentatie care este defectuos.Eu nu pledez pentru extrema cealalta, sa se infometeze ca sa arate ca nu stiu ce fufa din revista.NU! Ci sa aiba kilogramele corespunzatoare virstei si inaltimii.
Cred ca tot felul de comentarii de genul "uite ce grasa e aia, ce fund mare are" va transforma tinerele in "victime" luptandu-se tot timpul cu mancarea, cu felul cum arata.... vor incerca tot timpul sa se incadreze intr-un anumit tipar impus de cei din jur si de voi ca mame... Sunt sigura ca nu vreti asa ceva. Voi vreti niste femei puternice care acum in adolescenta sa se concentreze pe scoala, pe toate lucrurile bune care vor face o diferenta in viata lor.
Nu predic pentru mancarea proasta si obezitate (ba din contra lucrez la o cariera in nutritie) ce incerc sa spun este "be gentle", fiti voi un exemplu, nu criticati, incetati sa ma construiti tipare... si aruncati tot junk-ul din frigider, gatiti sanatos.... si iesiti afaraaa!
Tu ai dreptate.Eu incerc sa fiu un exemplu bun: toata viata si chiar si acum dupa ce am nascut am avut masuri rezonabile. Asa a fost constitutia mea fizica si nici nu imi bate joc de sanatatea mea.
Asta incerc sa ii insuflu si baietelului meu. Corpul lui ii este cel mai bun prieten.Daca nu isi bate joc de el, corpul nu il va trada niciodata si nu se va imbolnavi.![]()
Theiuta
"Because woman’s work is never done and is underpaid or unpaid or boring or repetitious and we’re the first to get fired and what we look like is more important than what we do and if we get raped it's our fault and if we get beaten we must have provoked it […]for lots and lots of other reasons we are part of the women's liberation movement."-Ms.
[/quote]
poze cu Nicolas
XIO spune:
Cred ca foarte mult conteaza sportul! Miscarea.
De cand eram mica taica-miu ma punea sa fac sport/miscare. Chiar mi-a spus un prieten de familie ca la 1 an eu faceam abdomene(in masura in care le poate face un copil , nu pe banca verticala
) si toti ii puneau tatalui meu ca e nebun ca ma pune sa fac asa ceva.
Stateam afara cat era ziua de lunga(dupa lectii) , jucam scunsa , prinsa , elastic , tarile , ratele si vanatorii samd , ideea este ca alergam, ma cataram si mancam serios de tot .
De mica am inceput cu sporturile, in afara de handbal pot juca orice(si ala pt. ca nu stiu regulile). Pana in clasa a 12-a nu am avut pic de celulita stiti cand mi-a aparut? Cand 1 an de zile am lasat-o moale cu baschetul si sportul si am luat-o puternic pe Cola si mancat cartofi pai cu cascaval zilnic.
Nu ma mir ca vedem umai fete cu sunculite atarnand, cu celulita la 12 ani samd , cand cutirile la port incepand din generala se dau pe banda rulanta. In liceu la mine faceam port eu si inca 5 pers.
Acum la facultate ma duceam la antrenamentele de baschet si eram scutita de orele de sport ca sunt inechipa facultatii , dar mergeam, cred ca eram ingura cu toate prezentele. Ce spuneau fetele? Ca sunt nebuna !
Dupa care oftau "uite ce corp are". Pai normal, daca aleg sa fac sport si nu sa frec menta de pomana sau sa atarn la un suc in bar cat e ora respectiva.
In liceu aveam o colega care tot suspina dupa mine, ea avand vreo 3 sau 4 kg "in plus" , vorba vine ca arata foarte bine , dar na . Ea tot vroia sa slabeasca , dar nici macar pe jos nu umbla. A facut o pancreatita urata de a fost internata si la Szeged la spital , ce credeti ca a spus "ma bucur ca am stat atat in spital , ca uite ce slaba sunt. 4 zile nu am mancat nimic"
La asta se ajunge acum , sa mananci , sa stai si sa fii fericita ca ai nu stiu ce boala?
E si mai trist ca fetele care sunt grase de mici raman grase....si daca obezitatea nu ar ameninta viata nuar fi problema , dar asa ......
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
flaviutza spune:
pai,incepand cu generatia noastra,XIO(adik a mea,a ta) astia care am copilarit si adolescentat dupa 90 ...e dezastru. ce sport..se mai face sport? inainte nu prea avea copilul unde sa se duca..se ducea la casa pionierului,clubul copiilor...mai sti?
exista si acum cluburi insa..copiii se duc pana la 9 seara la meditatii din clasa 1, iar daca nu se duc stau pe net(stiu eu unii) sau in fata tv..ca exista destule programe,traiasca cablul
daca ne dorim copiii sanatosi (inteleg din mes lui Jazz ca nu prea conteaza cum arata) si pusi pe invatat..sorry prefer sa nu fie prima din clasa decat prima ,olimpica si obeza..mai bine nu!
ca i-o fi scris(doamne feri) sa fie grasa..ok..dar macar incercam nu?
si eu am o pata pe mamicile care isi lasa fetele de 12-13 ani sa se ingrase in continuu spunand ca ,scuzati, crapa de sanatate sau ca sunt inca mici sau dand vina pe faptul ca nu poti pune un copil la dieta.nu-l pui la dieta,ii schimbi ce are in farfurie.
asta in cazurile cand lucrurile o iau clar razna,se vede ca tinde spre obezitate,nu cand are copilul doua trei kg in plus si e oleaca mai rotunjor.
.stiu ca am vazut pe discovery un reportaj cu un program(USA) pentru copii obezi,cum ii invata ce sa pape, faceau sport...concluzia? copiii slabesc mult mai usor(asta e clar) si se tin mult mai bine si constiincios de program decat adultii.
mami si Ale
XIO spune:
Flaviutza , la scoala am facut tot timpul sport serios(de asta si aveau scutire 22 din 27 de elevi , ca "profa e nebuna , ne pune sa fugim") , dar ce m-a frapat pe mine a fost ca ... e interzis sa joci baschet/fotbal etc in curtile scolilor .
Pana sa intru la liceu mergeam la Generala 16 si jucam(e peste drum de mine) , vara eram acolo de la ora 2 la pranz pana seara la 8 si jucam baschet , fotbal , tenis . Acum nu ai voi pt. ca deranjezi vecinii.
la Medicina, la fel , in timpul saptamanii joc aproape zilnic , dar in rest nu avem voie ca ... deranjam vecinii...cu alte cuvinte , in toate tarile se incurajeaza activitatea sportiva , in St. Catherines aveau teren de fotbal cu nocturna!!!!!!!!!!, numai la noi s descurajeaza. Momentan nu poti juca baschet decat la USODA in weekend. Nu avem nici macar traseu pt. role, biciclete , alergat.....dar daca vrei sa faci ceva tot gasesti unde sa faci.
Pt. cine spunea ca parintii nu ies cu copiii.....sa stii ca nici ai mei nu jucau prinsa cu mine in fata blocului si nu m-au obligat vreodata sa merg la antrenamente , sa joc tot felul de jocuri , dar m-am dus.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
anky spune:
Eu nu imi fac probleme,copiii mei nu maninca mai mult decit le trebuie chiar daca e mincare gatita, ciocolata sau alte dulciuri.Nici nu ii fortez sa manince mai mult decit au nevoie.Cunosc mame care si-au indopat copiii de mici cu de toate iar mai tirziu se plingeau ca sint grasi
.Depinde in primul rind de noi,eu le gatesc mereu cu legume si carne,incerc sa bag peste tot legume.Sucuri acidulate nu le dau deloc.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05 
"Happyness is the key to your heart"