Norvegia
Raspunsuri - Pagina 2
marumiha spune:
Fotografiile sėnt minunate ,e adevarat e f. scump se plateste aproape totul,am ramas surprinsi ca trebuie sa platesti si cėnd intri ėn oras si e imposibil de a gasi o parcare unde nu se plateste chiar si -n fata unui hotel,am ramas impresionati de cum vėnd ciresele .Era o masa ėn fata casei cu cirese cėntarite si o cutiuta cu bani unde puteai sa platesti si sa-ti iei si restul.ėmi pare rau sa o spun dar in it. ėntėi ėti fura cutiuta cu bani dupa aceea urmeaza ciresele ci chiar si masa. ėntradevar se spune ca sėnt destul de reci norvegieni am auzit ca sėnt numiti seicii cu ochii albastri dealtfel sėnt si f. frumosi si fetele sėnt super .Aici italienii sėnt destul de calzi dar dace se poate imediat profita de tine,multi cred ca matematica au ėnvatato numai ei ,de aceea trebuie sa fi f. atent cu cine ai de a face. Un nume au si ei .Acum vreau sa ma uit pe harta Norvegiei sa vad unde sėnt aceste cascade minunate.Mersi pt. foto.
lgireada spune:
Uita-te la hartile de pe google, cred ca te vor lamuri.
Eu am facut traseul asta: Oslo - Myrdal; Myrdal - Flam ; Flam - Gudvagen; Gudvagen - Voss; Voss - Bergen. E superb si e cel mai popular traseu.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
ache spune:
si noi vrem sa emigram in norvegia, dar mai peste vreo 2 ani
prietena mea cea mai buna e stabilita in Stavanger,am fost in vizita prin noiembrie 2005 si mi-a placut mult, doar ca a plouat 12 zile din 14 si ca la 4 se inchideau toate magazinele....total opus fata de emirate...
si planuim sa venim si in vara asta in vizita, de data asta sa vada si sotul...
so, cum e sa traiesti acolo? cam cat trebuie sa castigi pe luna sa ai un trai bun ?cam ce faceti voi in timpul liber?....cu alte cuvinte, cam ce presupune viata in norvegia, cu bune si rele?
a, si inca ceva: cat de usor le-ati invatat limba? ca stiu ca se cere...
anca
lgireada spune:
Nu cred ca ai intrebat la topicul potrivit ... aici e vb doar de calatorii.
Si apropo, cum sa emigrezi in Norvegia?
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
viana spune:
Ce imi amintesc e ca sotul meu a dat 10 euro pt un pachet de tigari.Un fel 2 costa 25 euro.Oslo super.Standard de viata ridicat.Cam frig pt mine.
ache spune:
lgireada, ma gandeam ca fiind topic despre Norvegia scriu si fete care locuiesc acolo....si scuze, nu ma gandeam la azil sau mai stiu eu ce, ci sa ne gasim joburi si sa ne stabilim acolo, cum de altfel stam si acum in Emirate, avem viza de munca,toate bune si frumoase, dar legislatia nu-ti permite sa iei cetatenia niciodata, am ramane expatriati mereu, asa ca ne gandeam sa ne stabilim undeva unde sa ne luam si o casa si sa ne crestem copii...
edit: viitorii copii
anca
ile77 spune:
quote:
Originally posted by viana
Ce imi amintesc e ca sotul meu a dat 10 euro pt un pachet de tigari.Un fel 2 costa 25 euro.Oslo super.Standard de viata ridicat.Cam frig pt mine.
chiar nu-mi place deloc oslo.
dupa ce-l vezi o data, nu mai e nevoie sa vii si a doua oara.
Ache, påi ar trebui sa cistigi pe familie 28-30.000 coroane ca sa duci o viata fara griji si stres.
Timpul liber depinde de tine. Daca e vreme frumoasa iesi pe munte, te duci la plaja, prin oras ,o excursie.
Cel mai greu e sa-ti faci prieteni norvegieni.
Desi par amabili, politicosi si zimbitori. e f greu sa ii apropii.
Limba se invata ,nu are o gramatica grea.
Ceea ce te innebuneste aici sint dialectele.In fiecare oras se vorbeste un alt dialect.
DIalectul din stavanger e ff greu.Iti spun ca nici socru-meu nu ii intelege pe aia cind vorbesc.
Oricum norvegienii sint simtiti si daca vad ca esti strain iti vorbesc pe limba literara si f rar.
Ca idee, nivelul de trai e f ridicat aici.
Nu duci lipsuri.
Numai daca nu vrei sa muncesti si te tii de alcool si droguri ai probleme, dar si atunci te ajuta statul.
Intre un roman si un norvegian e f mare diferenta: primul e vorbaret si plin de viata , al doilea e tacut, calm, si rece.
Ile si Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
marumiha spune:
ILE iesti precisa ,ne-ai dat frumoase informatii si destul de bine si comparatiile ėntre un romėn si un norvegian,deci nimeni nu e perfect.Te invidiez (ėn sensul bun ) pt sansa sau norocul de a locui ėn aceste locuri minunate.
ache spune:
multumesc mult, ile
deja ne-am luat ceva cursuri de norvegiana si vrem sa ne apucam...e amuzant acuma ca nu prea stim accentul...jeg snakker ikke norsk
sper sa ajute ca am facut germana vreo 8 ani, dar nu prea mai stiu nimik
anca
ile77 spune:
quote:
Originally posted by marumiha
ILE iesti precisa ,ne-ai dat frumoase informatii si destul de bine si comparatiile ėntre un romėn si un norvegian,deci nimeni nu e perfect.Te invidiez (ėn sensul bun ) pt sansa sau norocul de a locui ėn aceste locuri minunate.
Sint locuri superbe ,nu am ce zice.
Insa frigul si vremea urita iti da bataie de cap.
Azi au fost 5-6 grade , a trebuit sa ma duc cu bicicleta pina undeva si ,crede-ma, mi-au inghetat miinile ( ca am uitat minusile acasa).
Ache , daca stii engleza, pt inceput e f bine.
Ca ai invatat germana te va ajuta f mult, vei vedea ca sint multe cuvinte asemanatoare.Plus faptul ca nu te mai dai cu capul de pereticind vei intilni un cuvint luuuuuuung si plin de consoane, de zici ca nu-i adevarat ce incerci sa pronunti
E cam greu sa obtii permis de sedere in norvegia (oppholdstillatelse ,asa se numeste,ca tot vb de cuvintele norvegiene).
Vei fi dezamagita cit de greu se obtine un loc de munca bun,pt ca ei ii prioriteaza mereu pe ai lor.
Vei fi dezamagita cind vei intelege cum sint priviti emigrantii din tarile din estul europei si alte tari sarace.
Vei fi dezamagita cind vei vedea la tv si vei citi in ziare numai chestii negative despre romania.
Cam astea sint pårtile proaste cu care treb sa te obisnuiesti
Dar hai sa nu te sperii.
Tu deja ai prieteni acolo si-ti va fi mai usor sa te acomodezi
Spor la invatat norsk
Ile si Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR