Norvegia

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ache spune:

esti tare simpatica , noi ne-am amuzat si iti multumin mult de sfaturi, ca-s tare utile
nah, deja avem experienta unei emigrari si cam stim ce inseamna sa o iei de la zero intr-un loc nou, sa-ti faci prieteni pe cat posibil si sa te adaptatezi la cererile pietei in ce priveste locul de munca...noroc ca suntem deschisi la nou, mie una imi plac schimbarile...in bine daca se poate...
daca la inceput, cand am venit aici auzeam la toate interviurile "vai, dar nu aveti experienta de golf", deci cam degeaba diploma aia, acuma ma astept sa-mi zica dar nu aveti experienta scandinava, sau mai stiu eu ce...oricum nu-mi fac prea mari probleme, ca fara sa gasesc un job pe domeniu nu venim
si aoleu tu zici de 5-6 grade, iar aici erau 43 la soare cred, asa arata masina...mare noroc ca s-a inventat AC-ul
multumesc mult pt tot

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

quote:
Originally posted by lgireada

Nu cred ca ai intrebat la topicul potrivit ... aici e vb doar de calatorii.
Si apropo, cum sa emigrezi in Norvegia?

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Liliana, chiar nu era nevoie de un ton asa sarcastic. Suntem la sectiunea "Vacante, calatorii si grupuri de rezidenti" si daca celelalte subiecte au nume mai sugestive precum "Sezatoare canadiana", "Viata in Japonia" sunt subiecte doar cu numele tarii gen "Finlanda" unde se discuta pe teme diverse. Si oricum fiind singurul subiect despre Norvegia, mie nu mi s-a parut deplasata intrebarea.
Uite ca m-am enervat si poate o sa-mi fac vreodata timp sa creez un topic al rezidentilor in Norvegia de la Sud la Nord. Deocamdata nu suntem decat eu si Ile. De fapt in primul rand ar trebui sa ma apuc sa vizitez cat mai mult ca nu se stie cat mai stau pe aici. Din pacate mai mult am vazut-o din avion, nici la Prekistolen nu am ajuns, poate vara asta.
Anca, cred ca cel mai bine ar fi sa va mutati in mai-iunie sa fie cat de cat frumos afara sa nu fie schimbarea de clima prea brusca.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Otilia, sper sa nu te deranjez ,eu chiar daca nu locuiesc ėn Norvegia, poate o sa mai vin ca turista nu vreau sa fiu insistenta si nici ėnteleasa gresit ėmi plac mult aceste locuri de aceea orice se spune despre Norvegia mi se pare interesant si-mi place si ideea ta poate reusesti sa -i faci si pe altii care locuiesc acolo sa scrie cėte ceva.Poate ne spui ceva si de obiceiurile de acolo de mėncarurile si chiar da educatia acestora .Ce faceti iarna cėnd e frig si zilele sėnt destul de scurte?Cum se distreaza lumea acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Imi cer scuze, abia acum am vazut ca am fost interpretata. Pur si simplu am avut senzatia ca acest topic e unul pentru calatoria in Norvegia, asa a fost prima postare.
Din suflet, imi cer scuze, nu am vrut sa fiu sarcastica in nici un fel.
Si am intrebat cum sa emigrezi in Norvegia in sens pozitiv, ca si mie mi-ar placea sa traiesc in asa o tara. Cred ca am scris la graba si nu a iesit ce am vrut sa exprim. Sper sa nu ramaneti suparate pe mine.

Liliana

Mergi la inceput

Azi este ziua nationala a Norvegiei, norvegienii au iesit la parada, eu imi trag mucii, ma ustura gatul si ma bucur ca este zi libera si pot sa bolesc acasa linistita.
Marumiha, in nici un caz nu ma deranjezi, ma bucur ca iti place tara si asa cum am spus as vrea si eu sa ma mobilizez sa vizitez cat mai mult. In orasul in care locuiesc cel mai mult imi place ca avem si munte si mare in acelasi loc. Aici aerul este foarte curat, apa de la robinet este apa plata.
Despre mancaruri nu prea am ce povesti, ei nu fac supe si ciorbe ca noi, le plac mancarurile care se fac repede si se bazeaza pe sandwichuri. De Craciun am vazut ca gatesc carne de oaie. Eu ma bucur ca pap mult peste si acum mananc si creveti cu maioneza (a durat cam un an pana am inceput sa-i degust). Mai au si mancare traditionala cu peste si macaroane fiskegratinerer parca se numeste, este ok dar cealalta fiskepudding mie nu imi place.
Sunt destul de orgoliosi, noi in firma suntem destul de multi ne-norvegieni si am vazut ca nu prea le place sa discutam aspectele negative . Ieri mi-a scapat o perla, am fost intrebata daca merg la parada si am zis ca nu mai merg ca am fost anul trecut si m-a prins si ploaia si a fost naspa, iar m-a luat gura pe dinainte, sunt prea sincera .
Imi place ca sunt buni la orice sport fie ca este fotbal, hockei pe gheata sau squash, in general sunt firi sportive merg la ski, la innot, fac jogging sau merg cu bicicleta la servici.
Iarna, e greu, de regula se pleaca cam 2-3 saptamani de sarbatori in tarile insorite. Eu am venit la Bucuresti anul trecut trei saptamani si nu prea am simtit iarna. Oricum aici in Stavanger nu prea scade temperatura sub zero grade, este ploaie multa nici zapada nu rezista mult timp datorita curentilor oceanici calzi. E chiar simpatica vremea, dimineata bate vantul rece de la munte si ninge, seara bate vantul cald dinspre ocean si ploua si se topeste zapada in caz ca s-a depus. Acum este chiar frumos afara. Insa Norvegia este o tara mare, la Ile vremea este complet diferita ca sa nu mai spun de cei aproape de Polul Nord.
Lumea merge la bar/disco in we sau la restaurant seara. Aici este monopol la alcool, se poate cumpara doar de la anumite magazine Vinmonopol iar din supermarket se poate lua bere pana la ora 8 parca.
A, magazinele se inchid la 8 seara si sambata la 5, duminica inchise , daca deschid magazinele parca iti fac un favor.
Mai scriu daca imi mai aduc aminte ceva, merg cu fata la nani acum.

Mergi la inceput

Tot eu, www.norvegia.ro/travel/attractions/destinatii.htm" target="_blank">aici se poate vedea un filmuletz in romana despre Norvegia. De fapt pe siteul ambasadei www.norvegia.ro sunt multe informatii interesante. Din pacate nu au trecut si prin Stavanger.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zenobia spune:

Mai fetelor, m-ati omorat cu pozele voastre... E superba tara asta... Noi ne gandim sa plecam in Australia, dar sotul meu inca ezita pentru ca e foarte departe si asta inseamna sa rupem complet anumite legaturi pe care le avem aici. Cand i-am aratat pozele din Norvegia s-a agatat de ele ca de colacul de salvare... ca mai bine mergem in Norvegia. Eu sunt de acord cu el... dar nu prea vad cum. Noi suntem profesori, si din pacate invatamantul in toata Europa e in restructurare. Offfff..... Dati-mi o idee...

www.margento.ro" target="_blank">Zenobia
Barzoiul buclucas
Poze1
Poze2

...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor[/i]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Otilia ,ėti multumesc pt. tot ,sėnteti f.dragute si tu si ILE.Ma bucur ca vazėnd aceste foto. puse la dispozitie de voi si aceste informatii utile sa fie atrase cėt mai multe persoane ėn cunoasterea acestei tari.Poate ma repet singura problema e ca costa destul de scump vacanta ėn Norvegia.Nu-mi place sa-mi fac planuri cu mult timp ėnainte dar sper sa vin ėn august.Sper ca ti-ai mai revenit(ai zis ca iesti racita).La multi ani pt. ziua nationala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Otilia, m-ai iertat?
Eu am stat doar 3 luni in Finlanda, oarecum se aseamana cele doua. Tot tari nordice. Pe de alta parte, pot spune ca diferentele sunt mari. Norvegia e pur si simplu un vis frumos, sincer. Peisajele sunt superbe, iar diferenta principala fata de FI e ca nu sunt la granita cu rusii - si se vede. Iar dpdv al climei, au munti, ceea ce Fi nu are. De asta consider Norvegia ca un petec de rai. Daca prinzi si vreme cu soare, te poti considera norocos.
Pentru cine vrea sa viziteze tara, consider ca www.scanrail.com e un ajutor mare. Pentru ca traseele cu trenul se pot realiza si noaptea si te poti opri oricand pe traseu sa innoptezi undeva. Daca as gasi amatori as organiza intr-o vara 21 zile cu cortul si bicla in Norvegia. Cine se inscrie?
Asta ca si turist vorbesc. Desi cred ca mi-ar placea sa locuiesc in Norvegia. Cu bune si cu rele, ca peste tot, de altfel. Dar lumea e foarte amabila, toti ne-au vorbit in engleza (spre deosebire de nemti, francezi care-s mai nationalisti).

edit ca acum vad ca s-au intrebat si de preturi. Da, Norvegia e mai scumpa decat in rest. Si depinde ce anume iti doresti de la o vacanta. Noi am avut buget limitat si ne-am incadrat in 1000 e amadoi cu tot cu bilete de avion, cazare, tren, etc. Totul in 4 zile full. E ok sau nu prea? Timpul era ecuatia care ne-a presat cel mai tare. Altfel as fi mai stat ...

Liliana

Mergi la inceput

Liliana, suparata nu am fost nicioadata, am scris enervata . Tu ai fost cu Scanrail?
Eu deja mi-am programat vacanta, dar m-ar tenta un tur cu trenul Stavanger-Bergen-Oslo-Kristiansand ca para ar merge in patru zile, as mai lua 2 zile de concediu+we. Deci sunt in cautare de impresii.
Cel mai mult aici imi place ca este si munte si mare cu plaja sau fiorduri.
La preturi atat vreau sa spun ca mancarea nu costa foarte mult, dar depinde si unde iti faci cumparaturile. Sunt magazine de genul Kiwi, Rema, Rimi sunt si in Finlanda?
Si are si Norvegia granita cu Rusia, doar ca este in nord .

Mergi la inceput