N-AM CURAJ SA CONDUC (7)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

A trebuit sa ajunga subiectul la cap. 7 ca sa imi fac curaj si sa va scriu si eu.Povestea mea? De tot risul: am 35 ani si de la 23 de ani am permis de conducere.Mentionez ca, parintii mei nevind masina, dupa ce mi-am luat permisul nu am condus niciodata. Motiv pentru care si amaritele mele de reflexe care se formasera s-au vestejit cu totul. Apoi, am tot stat pe scaunul din dreapta, cum stau si acum si m-am puturosit.Intre timp am dat peste una bucata sot AS la volan.Ei, permanent ma compar cu el (din prostie, biensur), as vrea sa incep sa conduc dar mie groaza.
Anul trecut am facut 6 ore cu un nene foarte dragut, vechi instructor, foarte vorbaret care m-a scos in trafic din prima. Nu va spun ce am simtit: parca manevram o farfurie zburatoare cu picioarele, in loc de miini.Am intrat in concediu apoi si nu am mai condus. Am mai condus cu barbatu-meu in afara localitatii. Opriri in dreptul unui reper, plecare de pe loc frumoasa, mers cu schimbat de viteze cu mai multa usurinta.(Cu nenea ala nu le-am prins, nu's de ce?). Dar barbatu-meu este vesnic pus pe critica. "Nu esti atenta, te gindsti la prostii, aoleo, omori masina, mai incet, nu vezi ca sint aia pe drum, vrei sa ii omori, hai mai repede ce mergem ca dupa dric" si altele).

Va spun din tot sufletul:vreau sa invat sa conduc, nu vreau sa mai depind de el, dar nu am putereeee. Mi-e frica, asa cum nu mi-a fost niciodata in viata.
Stiu ca nu sunt facuta sa fiu sofer (vorba Faniei), dar ce te faci cind ai nevoie sa conduci?

Va rooog, fetele din Drumul Taberei, poate ma ajutati si pe mine, un instructor bun, eu am carnet, imi trebuie doar oooree

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karinabianca spune:

Foarte frumos Fania...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Ehei, soferitelor!
Salut voios de 1 Mai...soferesc!
Ei bine, dupa ce am epuizat variantele Bran-Moieciu pt minivacantza de 1 Mai oferita cu generozitate de guvernanzti (apropos, puteau sa ne ofere si o miniprima de vacantza...ceva......scuzatzi, asa sunt eu, visatoare, uneori...), am decis sa mergem la Manastiri , in Nordul Moldovei (desigur, doar o parte). Pana la Ramnicul Sarat am mers io...asta sambata, iar astazi am mers de la Roznov pana la Bacau. Pe un drum teribil...am fost sfatuiti sa o luam pe Roznov, scutin d astfel vreo 20-30 km , asigurati ca drumul e bun , refacut. Ca atare, sotul zise :"mergi tu? Si-asa drumul e liber (pustiu) si e bun!" Zis si facut...numa' ca in scurt timp drumul bun s-o gatat si-am dat numa' de gropi! Doamne fereste...gropi ca astea n-am vazut in viatza mea...alea pe Ploiesti sunt elixir...aici ambele sensuri erau pline de gropi mai mici si mai mari de n-aveai ce ocoli.
De parca n-ar fi fost de -ajuns , un nene tinea aproape de mine , imi statea in coasta , urmandu-ma fidel , de-mi era teama sa nu ma pupe...ma scuzati...in fund. E vorba, desigur,de fundul masinii bengoase ptr care platesc rate de ma spetesc...dar asta e alta poveste. Bine ca nu mai plang dupa Dacioara mea.
In fine, ies eu din impasul ista...apoi...ma avant teribil sa recuperez timpul pierdut...si doar nu eram eu sa stau dupa o amarata de carutza, asa ca demonstrez tuturor ce pot depasind-o pe linie si trecere de pietoni. Stupefiat de prestatia mea abila (asta credeam io), sotul mi-a spus siderat..."pt asta ti se ia carnetul..."
Dragelor, mi se lua daca era organul de fatza...dar dragul de organ se relaxa...Dumnezeu sa-l aiba-n paza! Se pare ca periplul monahal m-a ajutat. Ei bine, un pic mai tarziu la depasirea altei carute, cand fiul cel mic a suflat in muzicutza , am tresarit...gata , pana aici mi-a fost, m-a prins...
Sper ca v-am amuzat cu peripetiile mele!
Nu va lasati impresionate de sfaturile celor ce vor sa va descurajeze...noi fetele soferite suntem o fortza, totul e sa avem inbcredere in propriile fortze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


fania, postarea ta suna prea mult a ceea ce imi spunea sotul meu pt. a ma determina sa o las naibii de frica si sa imi iau permisul in serios....adecatelea psihologie inversa: te fac in toate felurile pana te enervezi si iti pui ambitia. Culmea e ca i-a mers figura...iar acum poa' sa-mi zica de 1 milion de ori ca "ori esti nascut sofer, ori nu" ca stiu ca nu face referire la mine. Insa...daca tu poti sa afirmi, cu mana pe...volan, ca din clipa in care ti-ai luat carnetul ai fost "Asul Volanului" si nu te-a injurat nimeni in trafic...sa zicem ca iti accept teoria...in caz contrar insa...mesajul tau este de 2 lei..vechi!
Porumbita[/]b
Theiuta, curaj, mama, ca se poate! Si eu am avut 6 ani de permis decorativ in portofel la activ. Sincer...eu nu am mers pe ideea de a lua ore suplimentare cu un instructor...pt. simplul motiv ca am considerat ca e mai bine sa iau lucrurile in piept si sa devin stapana pe mine si pe masina decat sa dezvolt depedenta de o persoana care sta in dreapta si imi spune "schimba viteza, calca frana, ia curba mai in scurt etc."....pt. ca stiam ca daca ma obisnuiesc asa, imi va fi mult mai greu apoi. Insa tu trebuie sa faci cum simti tu ca e mai bine pt. tine si nu mai amana nici o secunda, nu vad de ce ai face-o.
[b]DOR
, esti tare!!!!!! Mi-a placut faza cu muzicuta! Si apropo de depasitul unde nu e voie: aseara am facut o plimbarica cu al meu sot pe centura Bucuresti, sa mai vedem si noi ce vile s-au mai construit.....si la un moment dat domnul sotior depaseste...pe linie continua si trecere la nivel cu calea ferata......mai mergem max. 500 m cand in spate apare o masina de Politie gonind si cu girofarul pornit...sotul a inghetat, cica " aoleu, m-a luat Politia si ma urmareste!! ai bani la tine? mama, ce le spun?"....se cam speriase...noroc ca domnii agenti se grabeau in alta parte probabil, ca au trecut pe langa noi si nici nu ne-au bagat in seama.


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Fania, scoti des asemenea perle?
Mai, stii cu cine te-am asemanat? Cu o mare Doamna care a uitat ca a trebuit sa se aseze la volanul masinii ei un individ de la masina din spate pt a-i trece masina de rampa> Acum daca o intrebi.....nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase!
Fetelor, lasati mesajul Faniei, sigur ea le stie si le face pe toate din prima. Sigur crede ca a invatat totul intr-o alta viata, pe lumea asta a venit doar sa faca demonstratii cu ce-a invatat ea in cealalta viata!
Fania, acum 6 luni mergeam cu 40/h pe banda a treia (poftim tupeu!) si acum nu mai am nici o problema la volan.Sunt 4 luni de cand nu mi-am mai luat un claxon, tot atat de cand am terminat cu ezitarile, pt ca pot aprecia corect cand pot sa fac o manevra fara a-i obliga pe ceilalti participanti la trafic sa franeze sau sa faca alte manevre pt a ma evita pe mine.
Fetelor, daca nu ati mai condus de mult timp si nu sunteti sigure, puneti-va, mama, o lamaie mare in geam! Nu va luati dupa ceea ce spun prietenii/amicii/partenerii vostri! N-am auzit pana acum pe nimeni sa incaseze amenda pt ca avea lamaia pe geam la mai mult de un an de cand si-a luat permisul. Lamaia este buna pt ceilalti participanti la trafic: ii ajuta sa-i distinga pe cei nascuti soferi de cei incepatori.
Eu, pana sa imi pun lamaia, faceam unele greseli din prostie, dar oamenii nu-si dadeau seama ca nu am experienta, ma confudau cu smecherii.
Bafta si nu uitati: nu scrie niciunde ca tb sa ai QI-ul peste medie pt a sofa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Mai soferitelot cel putin ne-a facut sa radem Fania.......Persoane dintr-astea care se dau asa mari numai ca sa se bage-n seama mai cunosc eu.....

Vai de capul meu......Cnad o veni si ziua aia in care o sa am curaj si atunci n-o sa mai rada nimeni de mine.........?

BAFTA !!!

"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

haide nu va suparati. totul se invata. doar copiii nu se fac pe principiul "asta nu e bun mai incercam odata" in rest... omul cat traieste invata. sofatul creeaza reflexe conditionate, care se dobandesc prin exercitiu, si cere intr-adevar si alte chestii.. pe care le ai sau nu, dar pe care inveti sa le faci. acum un an si un pic plangeam si eu pe aici ca faceam scoala de soferi. acuma am 23 000 de km facuti cu masina si ce mandra sunt de ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Porumbita, mult curaj! Nu te mai necaji din cauza postarilor descurajante, nimeni nu s-a nascut invatzat!
Iepumic , m-ai amuzat cu patania sotului tau...marele profesionist a sfeclit-o si-i cerea sfaturi ucenicului.
Marci, salut prezentza ta inteleapta , care pondereaza spiritele incinse.Asa este , cu rabdare si mult exercitiu , cu incredere in propriile fortze, vom reusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Sėnt de acord cu Porumbita ,ėn primul rėnd trebuie sa-i ėncurajezi pe cei care nu se simt ėnca siguri pe ėeė,daca-i spui unei pers. tu nu esti ėn stare nu ai ce cauta ėn trafic pt ce a facut acest efort de a-si lua permis? Eu cred ca f.important e si cu cine faci scoala de soferi,eu aveam permis ėn ro.dar nu eram ėn gradul de a conduce si nici nu era recunoscut aici ėn it.asa ca am facut din nou scoala de soferi aici unde am gasit un bun maestru caruia i-am spus sa aiba rabdare pėna cėnd eu cred ca sėnt sigura pe mine pt ca nu vreau sa fac colectie de permise.Ma ėnteles si dupa o saptamėna am ėnceput sa merg singuta.Cred ca daca nu gaseam acest om priceput si rabdator nu conduceam nici azi.Nu consider buni soferi cei care conduc cum vor ei fara sa respecte regulile si nici pe cei care sėnt pe strada ca si ei,ceicare se cred mari piloti ,daca e asa sa o demonstreze ėn alta parte.A apasa pe acceleratie e un lucru la ėndemėna oricui,numai ca trebuie sa avem respect si pt cei care accelereaza mai putin pt ca strazile sėnt publice.ėn ceea cei priveste pe barbati nu cred ca multi sėnt buni soferi ,nu cred ca avem nevoie de demonstratii de forta sau de la cei mai tineri care atunci cėnd au o fata lėnga ei accelereaza pt a arata nu stiu ce ,spuneti-le ca nu e nevoie.multumesc pt spatiu acordat.Conduc de zece ani nu ma consider un bun sofer dar sėnt prudenta si ėncerc sa respect regulile de circulatie si pe cei din trafic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Apropo de baietii care o fac pe zmeii cand au o fata in dreapta! Cand am fost la munte am luat in masina un unchi al sotului meu, operat de 2 saptamani la coloana. Saracul om nu suporta nici cele mai mici denivelari (si erau multe), motiv pt care am mers extrem de incet.
In spatele nostru un baietandru, care tot drumul a facut misto de mine ca merg f incet. La un moment dat, satul de atata facut misto fara a fi bagat in seama, se baga individul intr-o depasire, dar fara sa vada ca in fata mea era o coloana de 3 tiruri. Cand ajunge in dreptul meu, ii vine din fata o masina cu viteza si numai ce-l vad cum se uita disperat la mine. Norocul lui a fost ca am vazut ca-i vine masina din fata si am redus pt a-i face loc intre mine si tir. Era asa de speriat, saracul, incat n-a vazut ca are loc intre mine si tir, a tb sa-i fac eu semn sa se bage.
La cateva sute de metri a fost nevoit sa traga pe dreapta, atat era de bulversat.
Imi pare rau ca am fost atat de dura cu Fania, dar chiar m-au apucat furiile. In momentul in care i-am citit postarea au inceput sa se deruleze in ochii mei toate scenele cu femei isterice care claxonau ca disperatele cand incercam si eu sa fac o parcare sau cand ezitam mai mult, neapreciind daca pot sa schimb banda.
Pe mine in trafic ma enerveaza cei care nu-si pun lamaia si te incurca cu ezitarile lor. Dau semnal ca schimba banda, dar nu se baga si cand iti iei avant, vazand ca nu se baga, ii vezi ca trag brusc de volan.
Pe mine lamaia m-a ajutat mult in trafic, oamenii intelegeau de ce ezit si erau atenti cu mine, chiar daca de la uni imi luam injuraturi cu carul.
Soferitelor nu stati acasa, iesiti cu masina in trafic daca vreti sa invatati!
Obisnuiti-va sa ignorati claxoanele, ganditi-va ca nu sunt decat niste frustrati care nu vad decat obstacole in fata ochilor. Asa o sa va fie mila de ei/ele.
Mie a inceput sa-mi fie mila de aia care pun mana pe claxon cum se da verde. Imi imaginez ca tare greu este sa nu te poti bucura de peisaj, sa clocotesti de nervi zi lumina.

Mergi la inceput