N-AM CURAJ SA CONDUC (7)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Cu mersul in marsarier si eu am probleme....dar totul se invata si eu am facut progrese....numai prin exercitiu poti capata deprinderile de a aprecia corect distantele in oglinda, miscarile pe care trebuie sa le faci...si bineinteles...e important ca la inceput sa exerserzi toate astea pe aceeasi masina, pt. ca eu prindeam mereu alta masina si asta ma incurca foarte mult...intelegeti voi de ce (alte dimensiuni, alta pozitie la volan, alt ambreiaj etc.). Si mai e o greseala pe care sa nu o faceti, pt. ca eu am facut-o si asta reprezenta un fel de autosabotaj: eu cand mergeam in marsarier nu eram in stare sa merg incetisor, sa tin masina din ambreiaj si sa o misc 20 cm...nu, bagam in marsarier si-i dadeam cu viteza si tupeu inapoi...pana ma opream in cine stie ce obstacol (stalp, alta masina) sau pana urla copilotul- sot, tata- STOOOOOOOOP. Bineinteles ca facand asa nu apucam sa imi dau seama cand si cat trebuie sa iau de volan si in ce directie, nu imi coordonam miscarile si faceam numai tampenii.

Sa va invat o smecherie (cum va invatati cu jocul ambreiaj-acceleratie). Eu in general nu prea am avut probleme cu pornirea de pe loc, chiar cu nici o masina cu care am mers, si nu prea mi-a murit motorul. Insa unul dintre instructori mi-a dat un test ca sa vada ce imi poate pielea si cred ca testul asta v-ar ajuta foarte mult sa invatati. Asadar:

I. sunteti pe loc, motorul oprit. scoateti masina din viteza, puteti lasa frana de mana trasa, si porniti motorul.
II. apasati pedala de acceleratie si urmariti turometrul...cand acul indica 2000 de rotatii/min, mentineti piciorul pe pedala de acceleratie astfel incat acul turometrului sa nu se miste iar motorulsa fie turat constant la 2000. Ascultati sunetul motorului si incercati sa retineti cum se aude la aceasta turatie.
III. luati piciorul de pe acceleratie. Puneti o agenda sau orice altceva in dreptul turometrului astfel incat sa nu se vada ce indica acesta. Repetati exercitiul....incercand sa atingeti si sa mentineti cele 2000 rotatii/min fara sa stiti ce arata turometrul....ghidati-va numai dupa sunetul motorului, invatati astfel sa ascultati masina...luati paravanul din dreptul turometrului si observati ce turatie ati atins..daca nu e cea corecta....reluati exercitiul pana reusiti.

Succese!


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Mey, si daca masina n-are turometru?



Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Daca masina n-are turometru....va fi necesar un copilot cu experienta care cunoaste masina respectiva in loc de turometru.


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Mai feteleor n-am facut ieri sedinat de condus deoarece m-a aminat , a avut instructorul o rpoblema personala. Intre timp citesc teorie si incerc sa ma concentrez si sa intru in pielea personajului numit sofer.

Va pup.

Romana si cei trei pitici.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Anca, pai ce facuram, am invatat sa ne bagam si sa ne grabim la intalniri. Ma bucur ca acum gata iei masina zilnic si iesi si la ore de varf. Eu azi am condus in viteza sa ajung la timp la programare la doctor si nu stiu cum la ora 1 se circula bara la bara.
Fratelui meu tocmai i-a murit un coleg de liceu , mergeau spre mare pe autostrada si le-a iesit un iepure in fatza. Doua persoane din spate au sarit prin luneta si au murit (colegul si prietena lui), a treia si soferul au avut centura de siguranta si au scapat cu rani usoare. Concluzia este ca-i esential sa avem centura si viteza cat mai mica.
Speed nu ai nici un senzor pentru frana de mana? pe mine m-a scos o data din belea ca era frana de mana la treapta intai si eu ziceam ca am lasat-o si credeam ca s-a stricat senzorul.
Raluca eu am inceput dupa 7 ani dar nu m-am grabit, am luat-o incetisor si nu am avut instructor si nici sotul aici dar nevoia te invata. Am condus la inceput in parcare si pe strada la ore cand nu era circulatie.

Eu de abia mai gasesc loc de parcare dimineata la servici, asa ca bine ca am prins curaj sa ma bag in spatii stramte ca altfel nu stiu ce faceam cu masina.

Ce usor ar fi daca am avea si noi masini cu cutie de viteze automata caci tare usor este de condus doar cu doua pedale si nu ne-am mai stresa cu ambreiaj sau ca este subturat sau supraturat motorul.

Acum mi s-a rupt toba mare , ma stresez sa gasesc un garaj unde angajatii nu au plecat in concediu, nu spun ca ma costa 200 de euro .

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

Fetelor, conduc cu pofta in fc zi. Am capatat ceva tupeu sa ma vir, sa parchez, sa.. sa.. sa..
Dupa fc drum imi sun sotul si ii povestesc peripetiile de pe drum, raport complet, ce mai!!!
cel mai nashpa ramine cind tb sa o conduc pe "Frumusica" (un hyund Acc), care i mai mare decit ticoletzul meu!!! Si desi toata lumea spune ca i usor de condus mie mi se pare cumplit! Altfel totul e ok.
Sint mindra de mine caci Rufus mi a dat liber la luat copii in masina .. si asta la vreo 2 sapt de cind m am stirnit.. Iar Anutza, dragutza a invatat care i masina noastra si cind iesim afara se duce la masinutza si tragind de portiera: "Hai! Hai!"
Nu imi m este frica decit pina urc in masina.. dar nici pina atunci nu cine stie ce...

O colega imi spunea atunci cind am inceput ca prima sapt este greu... am fost sceptica dar acm asa a fost. Daor in pr sapt eram terorizata la maxim... dupa cele 7 zile am inceput sa fiu mai relaxata!

Succese muuulteeeee!!! Si curaj! Ruf spunea "nu te teme ca nu se urca pe tine... nu si strica ei frumusete de masina!!!" A, da, si bineinteles "Tine ti banda!!!"

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by Otiliav
Speed nu ai nici un senzor pentru frana de mana? pe mine m-a scos o data din belea ca era frana de mana la treapta intai si eu ziceam ca am lasat-o si credeam ca s-a stricat senzorul.



pai imi arata bordul un semn mare si rosu ca mi-e frina de mina trasa da am ales sa-l ignor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Mey, io chiar am un sentiment de admiratie pentru cei care reusesc sa porneasca masina cu frana de mana trasa. Eu simt cum ma tine si pot sa pornesc doar dupa ce o las.
S-a dus si ultimul cauciuc care-i de-o varsta cu masina. Trebuie sa cumpar 2 cauciucuri noi.





Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Draga mea andre_ea, io am reusit, crede-ma , la Dacioara mea, care era f buna si recenta. Mi se tot oprea motrotul , stiam ca are ceva, nu ii convine ceva, dar fraierul( fraiera) era insistenta, nu se lasa! Drept este ca eram si incepatoare pe-atunci , asta ca circumstante atenuante...
Actuala nu ma lasa , nu porneste orice ar fi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deya spune:

pot sa va povestec si eu?
plec saptamana trecuta...sa nu in 8 iunie in fine la banchet singurica cu masina a2a oara nu stiu cum de mi-a dat tata masina.zi agitata manichiura nereustia la coafor mi=a luat numai banii urata freza ma agit acas si plec cu 1oo de plase dupa mine si imi zice mama gata calm ca trebuie sa conduci.merg jos in parcare pun hainele... florile in masina ma urc dau cheie o bag in marsarier si dau sa ies...hop o ia botu in dreapta....ce sa fac...dau putin in fata dau drumu la muzica(pprooostt obiiiceiii)si dau iara.din nou iesise prea aproape de masina de langa si dau iara si nu vad si agat dacia de langa mineda nu auzeam de muzica am simtit doar si cand ma uit proprietaru se uita asa cu mila la mine......ma dau jos nu imi vine sa cred...gata a picat ceru pe mine//gata andreea banchet gata tot...ma gandeam nu politie acu...(colegi de ai tatalui meu) si zice omu.mi-ai lovit-o!!!!!!!
eu toata cu o voce din aia da nu am vrutsi ma gandeam ma omoara acu.si il sun pe fratele meu sa vina jos sa mi-o scoata si intreb si acu mergem la politie?omuuuu las ca nu ii nimic era doar o liniuta
si ii zic ca yo ma grabeam sa plec la banchet si mai imi furasera si camera foto..deci eram praf....omu asa dragutz(face trafic de tigari si erau in portbagaj)zice las dute si distreaza-te

am tras o spaima pe cinste....abia m=am urcat la volan...da pana la local nu am avut probleme......nici inapoi dimineata 90 km/h
nu stiu cum s-a intamplat....

va felicit ca aveti curaj sa mergeti in traficul mare.va tot urmaresc pe aici

pupici si succes in continuare imi cer scuze ca m-am bagat in topicul vostru

Mergi la inceput