N-AM CURAJ SA CONDUC (7)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

si eu dupa 5 luni de condus (cam de de 5-6 ori pe sapt) tot ca necesitate il privesc...

da sper sa ajung sila placere... one day....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Iata ca am mai aparut si eu. Pina acum mai mult am citit, de jena ca am luat permitul (dupa examenul scris trecut cu 36/36, adica fara nici o greseala) in octombrie anul trecut si eu de abia in aprilie anul asta m-am apucat sa fac practica de condus.

Am asteptat sa-si ia carnetul "plin" prietena mea care e si vecina cu noi, ca sa ies cu ea. Pentru ca stiam ca, cu copiii in spate si cu sotul alaturi nu voi invata in veci. Aici scoala e prea scumpa, dar ai voie sa iesi pe strazi cu cineva care are permis in dreapta.

Asadar, cam acum o luna si un pic am inceput lectiile cu prietena mea. Intii intr-o parcare mare si (aproape) goala. Dupa doar 4 lectii in parcare, am luat-o usurel pe stradute mici, rezidentiale. Si dupa inca vreo 4 lectii de mers pe stradute, de 2 lectii deja iesim pe strazile mari, in trafic. Mamaaa, si ce frica mi-e!!! Am tot timpul senzatia ca totusi eu nu-s in control deplin al masinii sau a ceea ce se poate ivi pe neasteptate din afara. Si eu ce ma fac atunci?!

Era sa ma sui pe un pusti cu rotile care nu s-a asigurat si a aparut in viteza de nu-stiu-unde. L-am ratat. Apoi, am fost nehotarita la un semn de stop si masina din stg. mea a pornit. Eu, stiind ca eu urma sa pornesc, era sa ma infig in ea. Noroc cu instructoarea mea (prietena mea) in dreapta! Apoi am facut un U-turn (intors pe celalalt sens la intersectie) si l-am facut ca kuru', ca tremuram toata sa nu se dea verde la sensul celalalt si sa se suie aia pe mine.

Oricum, mi se pare (si mie, dar si prietenei mele) ca fac totusi progrese de la o lectie la alta. Am mers chiar cu viteza de 50 mile/h (aprox. 80 km/h), ca atita era limita de viteza in unele portiuni si trebuie sa te incadrezi in trafic, nu poti tine lumea dupa tine la pasul melcului.

Sper sa-mi inving totusi fricile astea, ca trebuie sa ma programez si la examenul practic. Asta inainte de luna octombrie, cind imi expira permitul.

Fug la citit din urma,ca nu am citit chiar pina la pagina asta.

Succes tuturor surorilor de suferinta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

eu am carnet din `97 si frica de condus (desi cat am condus nu am avut evenimente deosebite) si-a spus intr-atat cuvantul incat am vandut si masina de ani de zile. si nu cred ca o sa-mi mai fac curaj vreodata. eu cred ca exista lucruri pt care unii dintre noi nu suntem facuti.

andreea
http://tt.lilypie.com/JUibm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

AM avut ieri prima sedinta la scoala de soferi. Am fost atit de bulversata. La inceput am fost atenta cind mi-a explicat ce si cum, despre ambreaj, despre turometru , cum schimb vitezele, etc.
Cind am ajuns eu la volan... pauza. Nu stiu cind sa apas ambreajul. La ce foloseste si asta? Oare de ce nu se poate folosi doar pedala frina si cea de viteza?


Apoi cind am vazut ce dese sint trecerile de pietoni si cum eu nu vad nimic, nici pietoni, nici masini ce vind din spate, nici cele ce vin din lateral. Cred ca am fost prea mult timp pieton caci am mentalitate de pieton... "sa treaca toate masinile si apoi trec eu" - cam asa circul eu ca si pieton, dar asta nu se potriveste la volan, acolo trebuie sa merg ca vreau ca nu vreau.


Ajuta-ti-ma si pe mine si ziceti-mi cind apas pe ambreaj si cind iau piciorul de pe ambreaj?
Cind apas tare si repede pe ambreaj si cind eliberez usor pedala?

Tot ce retin e ca trebuie sa apas tare pe ambreaj cind bag in viteza 1-a. Oare la orice schimbare de viteze trebuie sa apas ambreajul?


Sint super-confuza.

Dar e musai sa fac scoala de soferi caci e cam dificil sa mergi in concediu cu trei copii mici. Ai mei au 4 ani, 3 ani si 1 an si 8 luni. E musai, musai sa invat sa conduc bine.
Partea proasta ori poate ca e bine, e ca nici sotul nu are carnet. Asa ca nu am sa am ocazia sa am copilot. Va trebui sa ma descurc singura.

DIn ce am citit eu va e cam groaza de drumul in afara orasului. Momentan mie mi se pare mai usor. E drum intins, stai pe banda ta, nu sint atitea treceri de pietoni, nu trebuie sa tot opresti si sa pronesti. Care-i problema? ---- asta o zic acum cind nici nu stiu sa invirt volanul, poate mai incolo o sa am alta viziune.

help!!! ce fac cu ambreajul???

Romana si cei trei pitici.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ah, slava Domnului ca aici majoritatea masinilor sint cu transmisie automata! Asadar chiar nu exista decit 2 pedale: frina (pedala mare) si acceleratia (pedala mai mica). Ca altfel cred ca tot la stadiul de pasager in dreapta m-as fi aflat si acum.

Romana, nu pot sa te sfatuiesc, pentru ca chiar nu am habar, dar iti urez mult curaj si mult succes! Si vacante placute cu tine la volan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

romana, apesi pe ambreiaj de fiecare daca cind schimbi viteza.... iar ca incepator, apesi si cind frinezi, sa nu ti se opreasca motorul
daca ai masina in viteza, si frinezi fara ambreiaj si se opreste motorul...
poti folosi frina singurica, insa atentie la viteza... spre exemplu daca esti in vtz 3 si ai sa zicem 10 km/h masina va incepe sa tremure (vei merge cu calul, cum spune sotul meu) si intr un final ti se opreste motorul.. de aceea ar tb ori sa apesi acceleratia, ori sa schimbi viteza, coborind o intr o treapta inferioara, prin folosirea concomitenta a ambreiajului!!

Ai priceput? sper ca da!

deci ideea este ca trebuie sa folosesti si ambreiajul cind folosesti si schimbatorul...

nu te teme de scoala, este partea cea mai frumoasa si mai fun din procesul numit sofereala!!! sa vezi cum iti tremura pipota cind esti pe cont propriu!!!

Bafta muuuulta!

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zenon spune:

quote:
Originally posted by tora97

simbata seara era sa ma infig in fundul unul troleu!!!!! I a inghetat inima lui Ruf!!!!
pai sa va spun: am fost la tara, la un dezmatz, in consecinta s a apelat la soferul de serviciu..... moi!
noapte (22 si) drumuri de tara, masina "mare"... poate oboseala. Ma caznesc pe drumurile de tara cu faza lunga, faza scurta (alt stres!!!) Ajung pe autostrada.. alta nebunie! Nu stiu dinc e motiv, desi circul cu 80,90 masina mea nu merge drept! Dupa ceva timp iau punct de reper urma ce ramine pe carosabil intre rotile masinilor... ma uit la ea, spunindu mi ca tb sa fiu mereu "calare" pe ea... Ajung in bucuresti, nu era circulatie, reduc viteza... si merg in spatele unui troleu.. nu mare distanta!
Nu stiu care i motivul insa nu am bagat de seama ca troleul a oprit! Frinez (nu se propteste nimeni cu nasul in scaune ori parbriz si nici masina din spate nu ma atinge) Rufus striga "STOOOOOOP!" Bag a-ntiia si imi vad de drum

Alta patanie a fost vineri... dau semnal sa ma mut pe banda din dr. apuc sa intru pe banda cind el din fata pleaca pe stinga, insa nu are timp si frineaza d a n curmezisul benzilor! FRIIINAAAAA si in fractiuni de secunda ma intrebam, asteptind lovitura "m a luat?" ma refeream la duba din spate, pe care tocmai o depasisem!

Altfel este ok.. sau in fine p acolo! Inca nu sint relaxata si sa privesc sofatul ca pe o placere.. ci tot ca pe o necesitate!!

Succese pe mai departe!



Tora, asa s-a calit otelul. Bravo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Buna, soferitelor! Va citesc mai demult dar nu am scris nimic pana acum, fiindca nu imi lipsea curajul cata vreme il aveam pe instructor in dreapta. Am permis de o luna si ceva, dar nu am condus decat cu sotul langa mine. Mie imi trebuie masina ca sa imi transport cei trei copilasi rprin diverse locuri, deci trebuie sa ne stie tati foarte safe.
Am condus o singura data singura cand i-am luat de la gradinita pe o distanta de maxim 300m (ploua). Eu nu imi dadeam seama ca imi tremura picioarele, dar cand m-am uitat la acul vitezometrului oscila saracul de la 30 la 45, atunci m-am uitat l apiciorul meu care tremura in mare forta. M-am descurcat binisor, am reusit si sa o parchez; de obicei cand ajung acasa ma dau jos si o parcheaza sotu', avem un loc de parcare cam prost pozitionat si ma strezez ca ma vad vecinii cum ma chinui.
Am reusit si sa o lovesc putin, intr-o seara in parcarea GOALA de la Cora. Stiti reclama aia cu blonda din parcare ?!(nu, nu sunt blonda). Parcasem langa un stand de carucioare si trebuia sa ies cu spatele, dar cand am vazut ca sunt singura si am loc destul, am trecut cu vederea faptul ca botul masinii o va lua spre stanga daca eu virez dreapta si sotul a strigat muuuult prea tarziu FRANA! S-a dus el a doua zi si a declarat la politie ca a gasit-o zgariata in parcare. Pe mine nu stiu daca ma credeau cand vedea ca sunt proaspata soferita.

De cand ma urc si eu la volan a invatat prichindelul meu un cuvant nou: Franaaaaa, mami!
Sotul meu zice ca nu ma asigur suficient si ca ma cam bag. Eu ma gandesc ca am timp. De fapt, nu m-a claxonat decat o data un taximetrist care venea cu o viteza cam mare. Pe de alta parte, ma streseaza cand imi zice sa bag a 4a, mie nu-mi place viteza.
Am mers si in oras si pe DN1.

In general nu prea mi-e teama, am un gol in stomac cand bag cheia in contact, dar imi trece repede pe traseu. repet insa numai cu sotul langa mine, care se cam streseaza ba ca-i carai ambreiajul, ba ca nu stiu ce. Noroc ca avem o dacie amarata care nu face prea multi bani, dar totusi singura deocamdata.

Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

quote:
Originally posted by bagoiu

De cand ma urc si eu la volan a invatat prichindelul meu un cuvant nou: Franaaaaa, mami!







Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Fetelor, aveti grija unde parcati. Tocmai am luat prima amenda, pentru parcare. O gramada de bani, imi vine sa ma dau cu capul de pereti. Io stau prost cu parcarile, plus ca centrul Bucurestiului e ticsit de masini, parcarile cu plata pline. Am vazut eu ca e cam gol locul unde am parcat, dar cum mai era unul in fata, am zis ca n-o fi bai. Offf! Bag benzina doar de 30 ron si dau pe amenzi peste 100.

La sfarsitul lunii fac 1 an de cand conduc singurica. E adevarat ca sporadic, pentru ca sunt in CIC si nu prea am drumuri de facut. Insa imi place. E super sa stii ca ajungi in centru in juma de ora in loc de o ora, ca nu mai stai o gramada sa astepti autobuze aglomerate. Ma rog, acum intervine gasitul locului de parcare, dar cu putina rabdare si ATENTIE, se rezolva si asta. Tin minte ca la inceputuri (cand conduceam cu sotul) abia asteptam sa ajung la destinatie. Lucrurile s-au schimbat de mult. E super sa conduci!
Succes tuturor soferitelor!



Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'

Mergi la inceput