Finlanda (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Yael ma bucur ca ati rezolvat si totul e bine. Si eu ma gandeam ca in Helsinki se gaseste mai greu de inchiriat. Exista sansa ca sotul meu sa se mute in Helsinki si chiar ma gandeam cum va rezolva pb asta. Deocamdata insa nu stiu daca se va muta sau nu, asteptam un raspuns saptamana asta.
mamini cum ti s-a parut in vacanta in RO? E ceva schimbat? Sau la fel?
aiska cat de mare e ziua la tine acum? Mai apune soarele sau ba?

Ce parere aveti de eurovision? Ca taman fu acum in weekend. Stiu ca vineri era aglomerata capitala ...

La noi in Iasi azi e mare demonstratie. Dubla: una pro si alta contra Base. Sincer, cred ca iese cu bataie. n-am vazut de mult atat de multe forte mobilizate, autocare intregi venite din tara, etc.
Va pup si ne mai auzim.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Hehe, si eu care ma plingeam ca ma oboseste fata... Da, intr-adevar noptile le doarme, se scoala o data sau de 2 ori sa manince. Insa ziua... scoate untul din noi! E f. nervoasa, ma tem ca asta e firea ei... e ambitioasa foc! Plinge mult, doarme putin si se trezeste f. usor, cum o las jos din brate, a si boldit ochii

Colici nu stiu daca are... uneori imi pare ca da, ca aud gaze si bolboroseli prin burtica, alteori parca nu.

Afara nu prea ii place sau in fine, cred ca nu ii place sa stea acolo inchisa in landou... plinge. Noroc ca mai adoarme din cind in cind si atunci e liniste. Cred ca e singurul carut de pe strada din care se aude zgomot , eu una n-am mai auzit alti bebei galagiosi.

Mai vroiam sa mai zic cite ceva la ce s-a mai discutat pe aici dar e tirziu si am si uitat despre ce era vorba...

Lili, ma bucur ca ai ajuns cu bine... mama, ce dor mi-e de Iasi... Ajung si eu prin iulie si stau mai mult, ce zici, poate ne vedem acasa?

V-am pupat pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Sabina, nu suntem din Bucuresti, cred ca si de-aia nu prea e marfa de calitate, fiindca ar fi prea scumpa pt provincie...sau nu stiu, oricum, tot ce am luat hainute s-au decolorat la spalat sau le-au iesit ate,s-au desfacut cusaturi, s-au labartat groaznic sau au intrat la apa. Prefer sa iau de la H&M si Lindex, mai ales cind au reduceri sunt ok. Salopeta de primavara am luat de la Stockmann la hullut päivät si e f misto si a costat cit alea din halpa halli.
Lili, avind in vedere ca ma duc des acasa- de 3-4 ori pe an(ultima data am fost de Craciun), nu gasesc nimic schimbat extraordinar de tare, uneori ma ingrozesc cit de scumpe sunt toate, mai rau ca aici si salariile...Dumnezeu cu mila.M-am uitat de preturi la apartamente, m-a luat ameteala, aproape la fel ca aici la case noi, dar salariile difera dramatic, iar de dobinda ce sa mai vorbim...e tare grea viata acolo. eu m-as intoarce si miine, fiindca nu ma topesc dupa Finlanda, dar trebuie sa recunosc ca m-am obisnuit comoda, cu munca la program si un trai decent, fara figuri, dar cu moftulete si vacante pe care acasa nu mi le-as permite.
Aamu, tu intrebai de fetita mea si nu am raspuns, are 1an si 9 luni. Vatsatauti a fost si ce a avut ea, acum e ok.

o saptamina buna tuturor,
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Buna dimineata!

Aiska, nu mi s-a parut foarte greu testul in rest. A fost insa foarte mult.Partea de ascultare si intelegere a fost mai dificila decat cea scrisa ptr ca se vorbea repede si ceva dialect. Greseli am facut si la partea scrisa, sint sigura, dar acolo nu mi-e teama. Nu e perfect insa ptr keskitaso ajunge. Daca obtin 3 puncte la vorbit, sper sa-l trec. Daca nu, asta e..il mai dau la toamna.
Jaana, poate o supara ceva pe bebelusa de plange, poate burtica.. sau poate vrea aproape de tine tot timpul, asa se simte in siguranta. Eu nu ma pricep la bebelusi, imi dau si eu cu parerea doar.
Mamini, e inca bebelusa. Nu stiu de ce intelesesem ca e mai mare. Cu cine sta cand mergi la servici?
Lili , eu m-am cam enervat cu Eurovisionul..Se voteaza unii pe altii, nici nu mai conteaza melodiile. Eu am votat cu Romania, dar probabil, ptr ca sintem putini romani aici, nu s-au strans destule voturi ptr 1 punct.

O saptamana frumoasa tuturor!

Aamu

Mergi la inceput

Jaana daca voi fi in Iasi cu cea mai mare placere ne vedem. Zic daca voi fi in Iasi pentru ca habar nu am ce si cum o sa fie dupa licenta. Inca nu am luat decizii f importante si radicale. Propuneri si idei am, dar nu am semnat nimic
mamini ai dreptate la chestia cu pretul caselor. Eu sunt convinsa ca nu mai au cum sa creasca mai mult de atat. Va aparea concurenta si incet incet preturile vor scadea. Nu au cum altfel. Plus ca si bancile au inceput sa fie mai permisive la credite. Eu sper ca in 5 ani sa-mi pot face un credit convenabil pt o casa / apartament.
Aamu treaba cu eurovizionul e ciudata, sincer. Pentru ca se voteaza politic din ce mi-am dat eu seama. Si muzica conteaza mult mai putin. Nu zic ca eram innebunita dupa Todomondo al nostru, nu ma asteptam nici sa intre in top 10, deci nu am fost dezamagita decat de modalitatea de votare.

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Lili, nici eu n-am fost innebunita dupa Todomondo..chiar nu prea mi-a placut.. Am votat Romania din solidaritate. N-am fost surprinsa ca nu s-au clasat in primii 10, ma asteptam oarecum.
M-am enervat insa din cauza modalitatii de votare..cum spui si tu.

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Jaana tocmai citisem in cartea lui Dr.Spock ca exista niste copii care pling fara a avea colici si se numesc periodic irritable babies.Fetita mea Nona are acum 3 luni si jumatate dar colicii o chinuiesc inca noaptea.
Joel a fost la fel si nici el nu prea era entuziasmat de dormitul afara in carut.Mereu a trebuit sa ma plimb vreo ora ca sa-l adorm.

Tu ai scos cumva certificatul de nastere romanesc pentru fetita?
O fi vreo problema daca nu il am in decurs de un an si nici nu doresc sa-l iau vreodata?Sotul meu spune ca nu are rost din moment ce ei au din nastere cetatenia finlandeza dar nu as vrea sa fiu in ilegalitate.

Aamu cind vei stii rezultatul la test?Nu te ingrijora ca sigur il vei trece daca cerintele sint de nivel mediu.
Am votat si eu cu Romania la Eurovision si ma intreb citi ar fi trebuit sa fim ca sa se stringa un singur punct.

Mamini fetita ta si baietelul meu sint aproape de aceeasi virsta cred.Joel este nascut in octombrie 2005.
Noi mergem mai rar in vacanta in Romania,cam o data la 2 ani sau chiar mai mult.Cind am citit ce ai scris,mi se pare ca impartasesc aceleasi ginduri despre Finlanda.

Liliana ce s-a intimplat cu demonstratiile pro si anti Basescu de la voi?Nu ma voi duce sa votez deoarece ar trebui sa ma deplasez pina la Helsinki atitea sute de kilometri.In afara de Basescu pe care nu-l simpatizez oricum,nu vad cu cine altcineva as putea vota in viitor.

Aveti idee cumva citi romani locuiesc in Finlanda?In 1999 cind am sosit,de la ambasada Romaniei mi s-a spus ca ar fi in jur de 500.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

N-a fost asa mare zarva cum ma asteptam eu. Eu eram 75% sigura ca iese cu bataie. Dar se pare ca mitingurile au fost in 2 zone diferite si au inceput la ore diferite. In total au fost 60 mii oameni prin Iasi, mi-era groaznic de mila de cei adusi de cu seara si dormeau prin masini si de cei sositi cu autocarele. Ambele intrari in oras erau practic coloane de autocare...
Dar a trecut, a doua zi nici nu ziceai ca au fost aici. N-am iesit din casa, ca majoritatea iesenilor de altfel, centrul a fost inchis si agitatie era peste tot.
De-acum referendum. Aici se voteaza practic doar pro sau anti Base. Cand va fi si votul uninominal, poate se mai schimba ceva. Pana atunci nu!

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Aamu, e bebita si Sofia mea, dar mai mare decit alte fetite, de ex a Sabinei sau a Jaanei. O duc la gradi de la 11 luni, e scumpa, vorbareata si foarte frumoasa( zice mama ei). E nascuta in august 2005, ca si baitelul Kultei.
Sabina, ai fost curajoasa tare cu copiii unul dupa altul...il duci la gradi sau stai cu amindoi? cum te descurci?
Lili, iti doresc sa poti sa ai casa pe care o visezi cit mai repede si sa fiti fericiti in ea.
si eu am votat pt romani,tot din solidaritate, desi nu mi-a placut ce au cintat... se pare ca nu suntem destui.
Jaana, o sa treaca vremea asta si o sa vina alte chestii frumoase, dar si alte probleme si vor trece si ele si nici nu o sa stii cind te pregatesti sa ii serbezi prima aniversare sau a doua.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Lili, cred ca voi sta pina prin septembrie, deci poate reusim, doar sa fii in Ro si in Iasi.

aiska, probabil ca e iritabila... Mie imi face doar impresia ca e f. nervoasa, maninca lapticul cu asa niste nervisori si pe urma da mult afara. Nu inteleg de ce, eu sint f. calma de felul meu si in perioada sarcinii am fost chiar relaxata. Probabil vreo gena de prin familie dar sper ca nu si sa se schimbe cu timpul.

Eu n-am scos inca certificatul de nastere romanesc dar cum ma duc la vara in Ro o voi face. Nu stiu din pacate sa iti spun daca esti sau nu in legalitate... daca si copiii sint cetateni romani, atunci probabil ca ar trebui sa le scoti, asa ar suna logic, dar cel mai bine intrebi la ambasada. Nu trebuie sa mergi pina la Helsinki, poti suna acolo.

N-am idee citi romani sint in Finlanda... dar mi se pare mult cifra de 500 ptr anul 1999, dar asa o fi. In cazul asta cifra s-a dublat probabil intre timp. Numai in Tampere cred ca sint mai mult de 100. In Helsinki cred ca sint cei mai multi.

aiska, mamini imi puteti spune cum se calatoreste cu un copil mic cu avionul? Cristinuta va avea 3 luni cind vom merge in Ro. Ce pot lua cu mine si cum o tin in avion? In brate sau in scoica aceea de tinut copilul? Pe scaun separat sau pe scaunul meu? Scuze de asemenea intrebari, insa chiar nu am idee...

Mergi la inceput