Finlanda (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Sabina, daca ai avut dureri doar 2 zile, a fost extractie simpla( chit ca a facut incizie a mucoasei, fara frezat), la extr simpla nu se prescrie nimic. la operatii doare si 2 sapt, cu antialgice pe reteta cu tot...
Aamu, daca e molar de minte superior, atunci e usor, extractia simpluta si vindecarea rapida. daca e refacere de tratament de canal, trebuie sa te tot duci de citeva ori...eu zic ca daca nu iti trece sa suni din nou la urgenta, e de cacao faza cu asteptatul atit...pt o extractie de molar de minte sup programarea e de 20-30 de min si la trat de canal 40 de min, in urgenta ar trebui sa gaseasca in citeva zile de cind suni. sa stii ca daca e abces, cum ai avut probabil tu( atunci, de mult), nu se face anestezie fiindca nu prinde si nu se pun fire fiindca ideea e sa deschizi, nu sa inchizi- adica sa iasa puroiul. sper sa fie totusi durerea de la anestezii si nu altceva.
nasoala faza cu transpiratia si destul de rara pe aici...nu stiu nici eu cum sa procedezi, poate doar sa bati saua sa priceapa...porcul
.
Jaana, ati incercat cu feonul sa culcati fata cind plinge de oboseala? sunt agitati si "white noise"( feon, aspirator, fisiit) ii ajuta sa "se deconecteze".la noi a fost de baza, am ars doua pina am scapat de problema asta, nu voia sa doarma pina cind era prea obosita ca sa mai adoarma. si o adormeam cu feonul. daca te uiti pe net, gasesti sigur info, sa nu crezi ca sunt dusa cu capul.
Lili, te asteptam!

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Mamini, multumesc Lucrezi in domeniu? (prea bine le zici)
O sa sun la urgenta iar daca nu-mi trece in cateva zile. Dar cred ca-mi face extractie ptr cea care are nevoie de tratament de canal..ca asa s-a exprimat (ca ar trebui extrasa, dupa parerea lui)
M-am mai linistit cu molarul de minte daca zici ca e usor de extras si se vindeca repede. Dar frica tot imi e...
Ai dreptate, atunci demult am avut abces..si ieri cred ca am avut abces si nu a prins anestezia - m-a durut cand mi-a curatat cariile, dar deja dupa a doua injectie i-am spus sa continue chiar daca doare.., oricum mi-a amortit gura dupa vreo ora. Despre maseaua cu trat de canal a zis ca a fost mult timp infectie acolo si ca are buzunare (?) adanci (ma durea si barbia sub) si crede ca cel mai bine ar fi extractie.

V-am facut capul calendar cu maselele mele, scuze

Am inteles ca se elibereaza un nou birou ptr departamentul in care sint, cred ca o mut pe fata acolo..singura sansa.. Culmea e ca azi mi-a spus ca e aer inchis in birou dupa ce ma vaietasem toata ziua ca mi-e rau... Seful a intrat azi de cateva ori si m-a vazut cu mana la nas (asa fac...altfel nu rezist)..m-a intrebat daca ma simt bine .

Interesanta ideea cu feonul

Pupici, fetelor!

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Aamu,daca te-a durut cind curata cariile, inseamna ca dintii aia sunt vii, ai nerv, adica nu ai abces la ei. abces poate ai la ala care are trat de canal. daca zic ca e de scos, o fi...dar uneori se re-trateaza, se mai da un antibiotic, depinde de multe...anyway, cum ziceam, daca te doare in continuare, suna iar, sunt obligati sa te trateze cind ai urgente...si da, cu asta ma ocup.m-ai deconspirat.

M

Mergi la inceput

Mamini, multumesc frumos pentru consultatie!

Oricum zice ca mai am si alte mici carii si ca trebuie sa-mi fac programare sa le rezolv cat mai repede. Dar daca ma doare chiar putin sun acolo, acum astept ceva timp sa treaca intepaturile.
Sper sa nu ma mai doara, e cumplita durerea de dinti..

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Aamu stii la ce ma gindesc? Practicanta ta o fi alergica la deodorant sau parfum ?Exista variante de produse si pentru persoanele alergice dar nu stiu cit de eficiente ar fi impotriva transpiratiei.Cu riscul de a deveni nepoliticoasa as intreba-o ce produs foloseste si i-as recomanda ceva de pe Internet.

Am avut doi molari de minte extrasi in Finlanda dar operatie inca nu.
In Romania dentistul mi-a spus ca nu are rost sa imi opereze cei doi care stau cuminti si ascunsi undeva in mandibula daca nu ma deranjeaza in mod repetat.

Mamini ai dreptate,am avut extractii simple. In afara de acesti molari de minte,de detartrat si controalele anuale nu am avut motive de mers la dentist.Din pacate am 2 carii de colect pentru care nimeni nu m-a sfatuit nimic.Chiar nu exista nici o metoda de stopare a transformarii lor in timp?

Jaana medicul care a vazut-o pe Nona mi-a spus ca pot exista dureri de burtica pina la 6 luni.Teste de alergie nu fac pina nu implineste 10 luni si nici atunci daca nu are simptome concrete de alergie.

In Finlanda nu am gasit pina acum decit NAN 1.In alte tari am vazut un pachet rosu de NAN 2 care se foloseste de la 6 luni in sus.
Da,am auzit de copii care pling inainte de culcare,dar nu la virste asa de mici.
Swingul este un leagan care arata cam www.lelumaailma.com/fi/tuotteet/taaperot/sitteritym/body2=1586" target="_blank">asa.

Lili vara este placuta in Finlanda cind nu este ploios.Pentru mine este cel mai frumos anotimp de aici.Sper sa fie o experienta placuta si pentru tine.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Mama mia, dar cat ati scris aici intr-o singura zi ... Cred ca ieri a fost ziua adunarilor pentru ca eu ma duceam la pregatire, m-am intalnit cu o prietena care se ducea la banca si cu un prieten care se ducea acasa sa manance. Din 3 initial ne-am strans vreo 9 si am iesit la o bere :) si ne-am intors cam tarziu.
Aamu sper ca esti bine cu maseluta! ca sa-ti treaba.
Jaana candva ne vedem noi, fie acum, fie in alt moment. Stai fara grija! Teoretic pe 26 august avem o nunta pe care nu dorim sa o ratam - deci macar weekendul ala ar trebui sa fim acasa in RO.
aiska si eu sper sa fie frumos la vara. Cand am plecat din FI, am sperat in suflet ca ma voi intoarce; speram dar nu credeam. Si uite ca se pare ca ma intorc. Si is tare fericita ca ma intorc, va dati seama.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Buna dimineata!

In sfarsit o zi insorita, chiar daca e cam rece.
E Ziua Copilului (in Romania, ca aici parca e in noiembrie?), va doresc sa va traiasca tuturor copilasii si sa fie sanatosi!

Aiska, nu stiu ce sa zic de alergie.. Asa se manifesta? Cu miros de transpiratie "veche" si chiar intepator cateodata? Eu alt miros nu simt..ca ar fi deodorant sau parfum.. Acum e putin mai bine ca am lasat geamul deschis toata noaptea si e inca aer mai proaspat aici..pentru putin timp insa.
Mi-e foarte jena sa-i zic (chiar sa o intreb ce foloseste), sper sa se mute in celalalt birou..

Si molarul meu de minte e cuminte acolo deocamdata, dar pentru ca ma doare in capat, aproape de ureche, ar putea fi si de la el. Am dintii foarte inghesuiti, celalalt molar de minte superior a iesit aproape orizontal, dar a putut fi extras normal.
Ce inseamna carii de colect?

Foarte dragalas swingul!

Mamini, inca ma doare (nu e insuportabil). Ma doare gatul sub barbie si gingia e inflamata, infectia e acolo, trebuie sa fac ceva curand. Am mult de lucru acum, o sa vad saptamana viitoare cum e.

Lili, ce mai faci? Cand ai licenta, parca la sfarsitul lui iunie?
Jaana, cine stie ce o supara pe fetita, pacat ca nu poate sa spuna.. Poate e totusi burtica..

Elena si Yael, sinteti bine?

Acum fug la lucru

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Aamu ma gindeam ca din cauza unei alergii ea nu poate suporta produsele cosmetice si trebuie sa aleaga unele fara chimicale care nu stiu daca neutralizeaza foarte bine mirosul urit .
Deodorantele pentru persoane alergice nu au nici un miros si nici nu irita pielea.
Soacra mea finlandeza are o alergie la cosmetice si incerc mereu sa-mi pun un parfum foarte slab ca sa nu o deranjez.

Din experienta mea de putini ani cu practicantele tinere finlandeze mi s-au parut toate foarte curatele si aranjate.Chiar si cele mai hippie.Este cumva de culoare? Am avut colege de culoare la niste cursuri si unele cam miroseau.

Citisem pe DC despre o indianca careia i s-a spus ca miroase si ea a raspuns ca sotul ei o place asa mirositoare,altfel nu mai este la fel de atras.

Daca te doare sub barbie cum spui si o fi infectie du-te macar sa-ti dea un antibiotic ca sa rezolvi temporar.La particular n-ai putea sa te programezi?

Cariile mele nu stiu cum se numesc in termeni medicali dar sint din acelea care se vor forma peste vreo 10 sau mai multi ani.Deocamdata se observa doar ca o coloratie pala sub forma de luna noua pe smalt in apropierea gingiei.Le-am achizitionat dupa prima sarcina pina atunci nu avusesem carii de vreun fel.

Lili ar fi fost superb sa vii in perioada in care soarele nu apune in nordul Finlandei.La Rovaniemi avem doar o luna acest fenomen, intre 6.6.-7.7. Sus de tot dureaza mai mult:de la sfirsitul lui mai pina la sfirsitul lui iulie.
Noptile albe sint minunate, dar mie cel mai mult imi place ruska aika,toamna,cind vegetatia este viu colorata in toate nuantele de rosu,galben si oranj.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Uitasi complet ca azi e ziua puiutilor vostri! Asa ca sa va traiasca, sa fie sanatosi si sa aiba mult noroc.
La multi ani mamici dragi!

Pai cand e toamna aia frumoasa prinsa in atatea peisaje splendide? Ca eu cred ca mai stau de la inceputul lunii iulie pana in jumatea lui august (cel mai tarziu 25). Prind vremuri faine? Si peisaje colorate?

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Buna!

Merci ca nu ne uitati si mai intrebati de noi

Asa... acum sa va mai zic cum stam: am fost si la politie dupa cum va spuneam, insa am mers la politia din Helsinki (unde am fost cand ne-am interesat de acte, stateam atunci la hotel in Helsinki) iar cum acum noi stam in Vantaa, trebuia sa mergem la politia locala din Vantaa Ce ne-a derutat pe noi este ca in Helsinki este politia locala si politia de emigrari (2 institutii separate) si d-asta... am crezut ca tb. sa mergem la emigrari... nu la politia locala... Ma rog... Oricum, aici in Vantaa nu este coada, pe cand in Helsinki am asteptat vreo 4-5 ore pana am intrat (nu exagerez cu nimic) -lume multa. Si ne luase actele, ne pregateam sa platim, insa ne-a spus ca mai tb. sa venim cu ceva acte, dar ne inregistreaza, ca sa nu mai punem iar copiii pe drum saracii... Se intorcea doar sotul sa completeze dosarul... Si apoi si-a dat seama ca suntem din Vantaa si ne-a trimis unde trebuie... Acum, aici... ne cer alte acte... Nu au vrut sa ne inregistreze... Venim si a 3-a oara (a 2-a oara la ei) si iar ca nu e bine... Ca mai tb. nu stiu ce, ma rog... Pana la urma vine cineva mai mare si vorbeste cu noi... Si pana la urma reusim sa-i scoatem vorbele cu clestele, care-i problema... Si problema este ca noi avem 'firma' ('service providers', freelancer) in Israel, ca noi de 7 ani stam in Israel, practic nu avem nimic de-a face cu EU. Doar ca avem pasaport. Nu conteaza nici ca ai totusi un venit, income. Ne-a dat sfat sa mergem la Maistraatti, sa ne deschidem acolo businessul (cel mai basic, pt. 'service providers', freelancer) si apoi sa venim iar la ei + cateva contracte de la clientii nostri si sa facem si un 'background'. Cam asa pe scurt. Sunt foarte sceptici cu strainii... Ce sa zic...

Am fost sa inscriu si copiii la un day care, iar ma lovesc de ID (le-am spus ca o sa-l am, si oricum platesc full gradinita, n-am nevoie de Kela sau mai stiu eu ce)... Depun aplicatia, imi spun ca ma suna, bineinteles ca nu ma suna nimeni, merg la ei... Si motive: ca nu lucrez (nu lucrez ca de abea am venit aici, tb. mai intai sa invat limba, ca sa iau cursuri tb. sa am ID-ul), oricum sotul lucreaza... Suntem noi emigranti, copiii tb. sa se socializeze, sa-si faca prieteni, sa invete limba.. Oricum ii dau la program scurt... Apoi ca e vara, se inchid gradinitele, doar una o sa fie deschisa... Nu au personal... Ca in toamna o sa mai fie un meeting si sa vedem!

Am incercat sa vb. cu directorul pe day care aici, dar nu stie engleza (de abea am gasit o tipa tinerica, educatoare care le rupe cat de cat in engleza), nici nu am cu cine sa discut... Eu in aplicatie am trecut motivele pt. care vreau sa-i dau pe pitici la gradinita, dar cred ca nici n-au citit cand au vazut ca e in engleza... Puteau macar sa ma sune sa-mi zica... Of...

Am fost cu ei la un open day care, insa astazi a fost ultima zi... Sa vedem ce-o mai fi... Sunt multe de zis...

La Multi Ani puiutilor vostri! Va tin la curent.

Cu drag,
Isabella, Yael(3 anisori & jum. -24Nov.'03) & Nardi(2 anisori -01May'05)
Picasa

Mergi la inceput