Finlanda (2)
Raspunsuri - Pagina 12
Aamu spune:
Mamini, o sa-mi fac curaj sa sun..poate obtin repede programare. E orasul mic aici si in general merge mai repede. In Rauma cred ca nici vorba de garzi in zile ca Juhannus..
Si eu sper sa nu fie nasol. Acum ceva timp, vreo luna ,m-a durut iar (aceeasi durere), a tinut vreo doua saptamani si nu m-am dus la dentist. Acum cred ca e musai, simt ca e infectie undeva. Ma doare si in interior gingia si maxilarul in capat.
Aamu
Aamu spune:
Buna dimineata, fetelor!
Iar e innorat, bine ca e mai cald totusi..
Masina mea tot piuie, nu stiu ce-o avea..n-am decat sa i-o dau mecanicului s-o conduca, poate am noroc si piuie si cu el si isi da seama ce are.
Mamini, am sunat de dimineata si am obtinut programare ptr ora 11 la urgente.
O zi buna tuturor!
Aamu
Aamu spune:
Am fost si la dentist.. Mi-a pus 2 plombe provizorii si maine trebuie sa merg la radiografie ptr ca maseaua de minte s-ar putea sa fie in gingie in pozitie inversa si nu iese de acolo. Asa ca, daca e intr-adevar acolo trebuie sa fac un soi de operatie. Si mi-e fricaaaa!
Aamu
aiska spune:
Aamu nu te ingrijora, daca e infectie mai intai vei primi antibiotic.Eu mi-am scos molarii de minte aici in Finlanda ,mi s-a facut anestezie si nu am simtit nimic.Dupa ce efectul anesteziei a incetat ,m-a cam durut dar nu cine stie ce,doar vreo 2 zile am avut unele probleme la mincat.M-am dus la particular cu programare si intr-o saptamina totul a fost gata.
Jaana da,fetita mea tot la sfirsitul lunii s-a nascut,mai precis pe 31.La noi problema cu dormitul este in special noaptea,desi i-am luat atit Rela cit si Kuplaton impotriva colicilor.
Am alaptat-o foarte putin,apoi am trecut-o pe NAN 1.Deoarece burtica tot nu a fost bine am incercat si Tutteli Plus dar fara rezultate.
De saptamina aceasta voi incepe diversificare.Salvarea noastra a fost swingul pe care ni l-au facut cadou nasii fetitei.Acolo se simte cel mai bine.
Oare Yael si Elena ce mai fac?
Lili la ce regim te-ai gindit? Dupa nastere imi ramasesera citeva kg in plus si le-am dat jos pe DC la grupul suport de slabire.Am simtit pentru prima oara o motivatie extraordinara acolo cu fetele.
Sabina
mamica lui Joel si a Nonei
mamini spune:
Aamu, f bine ca te-ai mobilizat. daca e molarul de minte, se vede miine pe radiografie cit e de nasol. operatia se face sub anestezie locala, simti tot, dar nu doare,iar daca doare,spune si iti face mai mult anestezic. depinde cit e de nasol, de obicei frezeaza putin os si dintele bucati ca sa il scoata mai usor- suna mult mai nasol decit e de fapt. se pun apoi 2-3 fire, se da reteta de antibiotic( nu neaparat, depinde...) si antialgic. si trece. e bine sa faci chestia asta cit mai repede, sa apuce sa se vindece pina pleci in Ro. dupa nu vei avea voie sa faci sport si sauna citeva zile.
sper sa fie usor si sa primesti repede programare, sa te vindeci repejor, ca sa te poti distra in concediu
M
aiska spune:
Mamini mie nu stiu de ce, nu mi-au dat nimic impotriva durerilor post operatorii.Acum inteleg de ce m-a cam durut 2 zile dupa eveniment.
Sabina
mamica lui Joel si a Nonei
Aamu spune:
Mamini, dar trebuie sa deschida gingia ca sa-l faca bucati.. si ce os frezeaza? Aoleu! Si se face peste tot sau e chirurgie maxilo-faciala undeva? Off..bine ar fi sa nu fie acolo dintele..dar mi-e teama ca e ptr ca gingia e inflamata si are si un fel de "colt" ciudat crescut.. si ma doare rau acum. Azi mi-a facut de 2 ori anestezie si tot m-a durut cand mi-a curatat cariile, mi-a amortit gura de-abia cand m-am intors la servici. Acum ma doare si locul de la injectii si infectia respectiva (sau ce o fi).
Am patit cu acelasi loc in Romania acum vreo 17 ani, m-am dus la urgente (dimineata la 7) si mi-a taiat gingia fara anestezie..si atat..fara fire, fara nimic. Dar aveam niste dureri de putea sa-mi scoata toti dintii ca nu ma interesa.
Aiska, erau iesiti molarii tai sau tot asa ti-a taiat gingia? Si eu mi-am scos acum doi ani un alt molar de minte, dar iesise din gingie..a fost doar extractie.
O colega imi spunea azi ca ea a facut operatia asta ptr 2 masele de minte odata si ca a durut-o saptamana dupa..
Multumesc fetelor pentru incurajari!
Aamu
lgireada spune:
Scriu in graba.
Aamu sa speram ca va fi bine maseluta ta.
Aiska eu cand tin regim, tin Montignac, adica disociat pe mese. E cel mai bun regim in parerea mea. Regleaza insulina si multe alte dezechilibre pe care din pacate le am.
O veste f buna ar fi ca se poate sa ma intorc in Finlanda pe parcursul verii. Inca nu stiu detalii, dar e 75% ok. Ar inseamna sa vin undeva la inceputul lunii iulie si sa plec la final de august. Nici nu visam la asta - dar ma bucur enorm, chiar daca nu e confirmat. Asa ca nu scapati de mine asa usor ...
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Jaana spune:
Neata fetelor! Ma bucur sa va gasesc active.
Lili, te asteptam in Finlanda! Chit ca eu voi fi atunci in Ro Daca te intorci in august, tot mai exista posibilitatea sa ne intilnim in septembrie . Da, mama e inca aici, plecam impreuna in iulie.
Aiska, de vreo saptamina incoace fetita mea are un program relativ constant: somn, gingureala, mincare, gingureala, urmate invariabil de mult zgomot si galagie si apoi somn. Am dibuit noi ca ii e somn cind incepe sa plinga si nu poate... sau nu vrea, nu stiu. Dar trage cite o repriza de plins de nu o putem ajuta cu nimic. Ai mai auzit de asa manifestare? Colici nu cred ca mai are, problema ei se somnul... Poate ar trebui sa mergi la un doctor sa vezi daca n-are vreo problema la burtica, ar trebui sa ii treaca de-acum colicii.
Tu stii cumva care e diferenta intre NAN si NAN1, ca eu n-am reusit sa-mi dau seama.
Cum arata swing-ul asta?
Aamu, multa bafta cu maseaua! Sa ne spui cum rezolvi.
Chiar asa, Yael si Elena pe unde mai sunt? Ca pe aici n-au mai trecut.
O zi frumoasa tuturor! Aici iar n-a iesit soarele si e vreme inchisa... mama ma intreaba daca mai vine vreodata vara in tara asta
Aamu spune:
Am facut radiografia si este molarul de minte pe partea respectiva, dar sus si nu jos unde ma doare tare. Doctorul a zis ca nu pare a fi urgenta operatia (doar in caz ca durerile continua) dar ca trebuie facuta. Mai am o alta masea care a zis ca ar trebui extrasa (sau tratata radacina din nou..daca se poate) si nu e sigur daca de la ea vin durerile sau de la molarul de minte. Ne-am inteles ca daca mai am dureri ma duc inapoi la el si ca fac programare si la dentistul de care apartin (merge foarte greu ptr ca sint aglomerati..probabil peste vreo 2-3 luni ajung). Deocamdata am dureri, dar nici nu mai stiu ce ma doare..daca sint intepaturile celor 2 anestezii de ieri sau altceva. Mai astept cateva zile.
Am o mare problema: Am in birou o practicanta (studenta) pe perioada verii si nu stiu ce sa ma fac...miroase rau a transpiratie. Zic tot timpul ca mi-e cald, geamul e in permanenta deschis dar nu ajuta. O sa mor aici! Nu pot sa-i spun, nu-i prietena mea si altfel e o fetita destupata si draguta.. O exista ceva sa-mi pun la nas sa nu mai miroase? Am inceput sa am obsesie, ma miros tot timpul. Am intrebat ieri o prietena de la servici daca miros si mi-a spus ca niciodata, deci nu e de la mine sigur..
Lili, te asteptam cu drag!
Va pup si va doresc o zi frumoasa
Aamu