paradontoza

paradontoza | Autor: benphina

Link direct la acest mesaj

As dori informatii despre aceasta boala si posibile tratamente.Mi s-a umflat gingia,desi dintele este sanatos si parca se si clatina.
N-am fost inca la dentist,dar banuiala mea este paradontoza.
Multumesc anticipat pt orice detalii primesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Nu vreau sa te sperii dar ptr.parodontoa nu exista tratament.

Sa il ajutam pe Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

la mine era gingia altfel colorata, dar nu se clatina inca dintele. mi s-a recomandat periaj pe gingie si corsodyl-e o apa de gura specialapt paradontoza. acum mi s-a atenuat treaba cu gingia, asa ca temporar rasuflu usurata. ce o fi mai incolo om vedea.
sa nespui ce ai facut dupa ce ajungi la dentist.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

benphina,
Sotul meu a avut paradontoza (sau un inceput de paradontoza? nu mai tii minte). Stiu ca dentistul i-a facut o curatare profunda a dintilor, un chiuretaj al gingiei, cum s-a exprimat chiar medicul. Inainte de aceasta procedura, sotul a luat antibiotice o vreme, iar chiuretajul a decurs sub anestezie locala. A folosit si apa de gura Corsodyl, de care a pomenit chris. Totul a durat cam o luna, a fost neplacut, dar cu rezultat pozitiv.
Iti recomand sa mergi cit mai repede la un dentist si sa urmezi indicatiile lui. Multa sanatate!

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns benphina spune:

multumesc mult pt raspunsuri,o sa merg la dentist sa vedem ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlenn spune:

Benphina, s-ar putea sa nu ai paradontoza...Si eu am avut gingia din fata, jos, umflata, iar doi dinti de jos, mijloc, se departasera multisor, se si clatinau...Am crezut ca am paradontoza, am fost la dentist dar nu aveam decat o gingivita foarte avansata...Mi-a facut detartraj cu ultrasunete folosind anestezie (dar nu injectabila), mi-a curatat toti dintii, dupa fiecare sedinta de detartraj (vreo 5 parca) mi-a dat pe gingie cu clorura de zinc, dupa sedintele de detartraj mi-a spalat profesional dintii si rezultatul a fost neasteptat de bun...Pot sa spun ca primele rezultate pozitive s-au vazut dupa prima sedinta...

Intre timp gingia s-a desumflat complet, iar dintii mi s-au apropiat cum erau inainte de a se umfla gingia si nu se mai clatina...

Un dentist te va ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Pana ajungi la dentist incearca sa mesteci propolis brut sau sa tii in gura pulbere de propolis.

www.articoledepetrecere.ro

Mergi la inceput