Endometru, monitorizari, ovulatie, TB - cap.152

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Smaranditza, ai nimerit bine aici...
Temperatura se ia vaginal sau oral ( temperatura luata vaginal este intotdeauna mai mare decat cea luata oral cu 0.2-0.3 unitati) in fiecare dimineata la aceeasi ora fara sa faci miscari bruste. Termometrul il introduci in vagin ( varful lui! ) si daca este electronic bipaie el cand este gata si il scoti frumusel. Asta e tot! Dupa ovulatie temperatura creste brusc cu 0.2-0.4 unitati sau creste treptat in cateva zile. Daca se mentine ridicata mai mult de 16 zile este posibil sa ramai insarcinata!

Mult succes si te asteptam cu vesti bune!

CLAU
astept surioara de Razvanel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

danangie- stiu ca treci prin momente dificile, dar fii tare .
O sa vina barza iar si totul o sa fie bine.

Clau - eu stau mai departe de tine
Ma plimb prin Brancoveanu

smaranditza - mai bine ia-ti teste de ovulatie si nu te mai chinui cu TB.

TB bazala trebuie sa ti-o iei dimineata, inainte sa te ridici din pat, aproximativ la aceiasi ora in fiecare zi. Cum ti-a explicat Clau.
In momentul in care ai temp ridicata 3 zile prestezi:
Adica:
z5- 36.5
z6-36.6
z7-36.5
z8-36.4
z9-36.5
z10-36.7
z11-36.9
z12-37.1
z13-37.0

Si eu m-am chinuit ceva timp si nu am ajuns la niciun rezultat - dar eu am alte probleme

Poate reusesti

Bafta

Elly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Multumesc mult, fetelor.
Ieri am fost la medic, si a spus ca incepem investigatiile (sotul spermograma iar eu temperatura bazala). Mi-a fost rusine sa-l intreb cum se ia TB; inca de cand l-am auzit, mi-am adus aminte ca pe forum este o sectiune intreaga dedicata aspirantelor; eram sigura ca imi veti "traduce" voi ce inseamna.

Nici nu am stiut ca exista termometru electronic. Noi avem unul din acela clasic (pe care oricum nu il folosim, pentru ca nu prea suntem noi cu "febra" ). Insa, ma gandesc ca termometrul asta (de pe vremea bunicii...) nu indica chiar cu exactitate...Cred ca de la farmacie se cumpara termometru electronic, nu?

Multumesc ca ma "initiati" in tainele aspirantelor. MA simt asa interesant...parca as fi in clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Smaranditza,
Elly are dreptate, testele de ovulatie sunt mai comod de utilizat si sunt mai putin stresante. In plus, au o liniuta de control care iti indica daca testul a fost efectuat corect; daca cea de-a doua liniuta este estompata, inseamna ca ovulatia va avea loc in urmatoarele 48 de ore, deci te si avertizeaza oarecum.
Iti tin pumnii!

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noname spune:

Buna fetelor! Ce faceti?Eu sunt foarte suparata ca mi-a iesit testul de sarcina negativ, dar uratzii tot nu mi-au venit. Sunt ziua 35 si nimic/..........o fi de la laparoscopie?Nu mai stiu ce sa facAm venit dupa laparo acasa foarte bucuroasa ca o sa avem un BBca asa mi-a zis medicul si acum nici uratzii nu mai vin.
Nu mai pot, m-am saturat si nici nu mai am forta si putere sa lupt.
Nu stiu ce sa mai fac. Mai trebuie vreo investigatie, ceva?Va rog sa ma ajutati ca simt ca innebunesc.
Va pup.PA PA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

z5- 36.5
z6-36.6
z7-36.5
z8-36.4
z9-36.5
z10-36.7
z11-36.9
z12-37.1
z13-37.0

[/quote]
Explicati-mi si mie din exemplu asta de cifre: cind s-a petrecut ovulatia? Z 12? Pentru ca eu ma tot masor, dar nu stiu exact cind este ovulatie? Exact in ziua in care creste temperatura? Inainte?
Va rog mult lamuriti-ma pleeese!

Kya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morcoveatza spune:

Kya, eu zic ca ai ovulat in ziua 10, daca ai luat temperatura corect. Din ce am mai citit, dupa ovulatie temperatura creste brusc/sau in trepte cam dupa 24-48 ore.

Mergi la inceput

noname- pastreaza-ti calmul si incearca sa te linistesti
Te stresezi fff mult - acesta poate fi un motiv pt care nu-ti vine CM

Stiu ca este fff greu - toate trecem prin momente dificile cu care nu vor sa apara.
Eu, de ex, daca nu iau Utrogestan nu-mi vine CM

Mie cand mi-a intarziat prima data CM mi-a spus dr ca este un CM poate fi si la 60z si este normal.

Bineinteles ca la mine trecusera 6 luni.

O sa vezi ca o sa si cand o sa-ti aduci aminte cat de mult te stresai o sa

Elly

Mergi la inceput

Kya

Nu stiu exact, dar eu cred ca ovulatia se produce in Z13-14.
Sa vedem ce spun si fetele.

Elly

Mergi la inceput

smaranditza
Cu siguranta gasesti in farmacii termometre electronice.
Eu mi-am cumparat termometrul din supermarket.

Elly

Mergi la inceput