Muc cel Mic - am uitat povestea!

Muc cel Mic - am uitat povestea! | Autor: ForemanElf

Link direct la acest mesaj

De citeva saptamini tot ma chinui sa-mi aduc aminte povestea...Nu mai tin minte decit ca, la un moment dat, Muc a mincat niste smochine si i-au crescut urechi de magar.
Voi mai tineti minte ce se mai intimpla in poveste sau aveti vreun link cu povesti in care sa fie si "Muc cel mic"? (Am mai patit-o cu 'Motanul Incaltat', ca nu mi-l mai aduceam aminte decit pe Marchizul de Carabas, dar acolo a fost simplu. Am intrat in prima librarie si am deschis o carte de basme. Da' pe Muc n-am de unde-l lua...)
Va multumesc mult!

Laura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Povestea se numeste "Povestea lui Muc cel mic" si e scisa de Wilhelm Hauff. In germana: „Die Geschichte vom kleinen Muck“, Wilhelm Hauff In engleza: "The Story of Little Muck (Mouk)“ by Wilhelm Hauff.

----------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

Uite ca am cartea lui Hauff in fata, fac un rezumat.
Muc era un omulet ciudat de care toti copiii isi bateau joc. Intr-o zi, tatal unuia din ei il cearta pe fiul sau pentru ca se poarta asa urat cu Muc si ii spune povestea lui.
Muc ramasese orfan si sarac si cutreiera in cautarea norocului. Intr-o zi intra in slujba unei batrane – trebuia sa aiba grija de pisicile si cainii acesteia. Traiul in casa batranei este tot mai greu, asa ca Muc se hotaraste sa plece de-acolo. Pentru ca nu primise insa banii promisi, cand pleaca din casa batranei fura niste conduri si un toiag.
Are un vis in care batrana ii spune ca daca se rasuceste de 3 ori, condurii il vor purta imediat unde va dori el, iar toiagul il va ajuta sa se imbogateasca, pentru ca atunci cand se afla undeva ascuns aur sau argint, toiagul il va vesti ciocanind in pamant.
Folosind puterea condurilor, Muc ajunge stafeta imparatului, toate sunt bune si frumoase o vreme, insa ceilalti slujbasi de la palat incep sa unelteasca impotriva lui. Dorind ca acestia sa-l indrageasca, Muc se gandeste sa le gaseasca o comoara cu ajutorul toiagului. Gaseste intr-adevar o comoara in gradina palatului, pe care o imparte celorlalti, insa acestia ajung sa-l urasca si mai mult. Il fac pe imparat sa creada ca de fapt Muc fura bani din vistierie. Muc este aruncat in termnita. Pentru a nu fi omorat, ii destanuie imparatului taina toiagului si a condurilor. Imparatul i le confisca, iar Muc este alungat din nou, mai sarac ca inainte.
Ajunge intr-o padure, unde culege catvea smochine, le mananca si se culca. Cand se trezeste, vede ca are urechi de magar si un nas lung si urat. Cand mananca din nou smochine din alt pom, urechile si nasul dispar.
Aduna mai multe smochine si se intoarce la palat, deghizat in negustor, toti cei de la palat mananca din smochinele lui si se trezesc cu urechi si nasuri lungi si hidoase. Muc revine deghizat in vraci si il vindeca pe unul din printi. Imparatul ii ofera toate comorile lui, numai sa-l scape de noua infatisare, Muc isi recupereaza toiagul si condurii, isi da jos barba si isi dezvaluie adevarata identitate, spunandu-i imparatuluii ca pentru felul in care i-a rasplatit credinta il pedepseste sa ramana pocit pe viata . Apoi se face nevazut si revine in orasul de bastina, unde duce un trai indestulat, dar singuratic, fiind suparat pe oameni.
Afland povestea lui Muc, copiii regreta ca s-au purtat urat cu el si ajung sa-l indrageasca.

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Conduri fermecati si toiag .
Eu am o varianta a povestii audio, dar nu e o inregistrare foarte buna.
Cine doreste PM me.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ForemanElf spune:

Va multumesc mult! Cum ar spune lumea pe-aici, "mi-ati facut ziua"
Ameera, ai fost foarte draguta cu rezumatul

cu drag,
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Am pus inregistrarea povestii pe contul deschis de fete:

http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=95156&whichpage=8
la carti pentru copii, audio.