Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (1)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

http://www.gardianul.ro/comentariu-91603.html#cm37317

eu mi-am spus parerea...
va rog din suflet, mai ales cele cu experiente legate de Lyme, adaugati un comentariu !

poate domnul Robert Turcesc v-a face posibil sa fim auziti si noi...

sanatate maxima !

Mariaa

'rabdarea este cheia fericirii! '

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abriana spune:

Buna fetelor,

am si eu un necaz: am fost muscata de o capusa, pe care am indepartat-o fara sa se rupa; am gasit si pe Briana( fetita mea de 1 an si 3 luni) un punctulet suspect, cat un varf de ac negru, care poate fi o nimfa. Nu stiu ce sa fac in continuare? Inca nu s-a produs nici o modificare locala, eritem sau altceva, stiu ca nici nu este oblifatorie aparitia eritemului.
Mie sincer mi-e teama de B Lyme. Sa iau preventiv antibiotic. Ii dau si Brianei?
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.

Mergi la inceput

inca un caz...

<< ----- Forwarded Message ----
From: Alina Marinescu <alinaamarinescu@yahoo.com>
To: Geta Radu <getaradu17@yahoo.com>
Sent: Sunday, May 13, 2007 2:12:50 PM
Subject: Buna sunt Alina

Imi pare rau ca nu am mai vorbit datorita problemelor cotidiene. In general m-am simtit bine, dar de la Pasti am niste dureri de oase si de ochi care deocamdata nu mi le explic, este posibil sa fie datorita faptului ca dupa Pasti am consumat multa carne (organe, carne tanara) sau din cauza ca am luat un bitter suedez peste tratamentul FAVISAN. Urmeaza sa fac analize si sper sa rezolv aceste dureri de oase si ochi. Va reamintesc ca eu am avut toxoplasmoza si am o tiroidita autoimuna. Astept cateva sugestii privind aceste stari.

Lucrul cel mai important si pentru care va rog din tot sufletul sa ajutati este faptul ca am intalnit intamplator o doamna cu baietelul ei de 9 ani care este foarte bolnav. I-am intalnit la metrou si prima impresie a fost ca baietelul este orb pentru ca se misca greoi. Mama acestuia mi-a spus ca starile acestea ( adica tulburari de vedere, miscari greoaie, fara echilibru si o stare parca era putin retardat, nu vorbea) , s-au declansat brusc anul trecut in toamna, si in urma analizelor facute la Targu Mures, s-a descoperit infestare cu LYME BORELLIA. Venise-ra la Bucuresti la Spitalul 9, intru-cat s-a descoperit ca datorita acestei infestari i-ar fi creierul afectat ( nu stiu daca iremediabil). Acum face tratament pentru creier si totodata pentru infestarea asta cu capusa LYME. Nu stiu daca face tratamentul cel mai eficient, mama copilului neavand multe cunostinte despre LYME.
Va precizez ca ea isi aduce aminte ca la varsta de 4 ani copilul a fost intepat de o capusa, dar nu s-a alarmat, cu toate ca in acesti 5 ani prezenta o inteligenta medie. Din toamna anului trecut lucrurile s-au agravat, copilul miscandu-se greoi, vorbeste foarte greu, o privire ratacita, parca putin retardat ( copilul are 9 ani ). Va rog frumos sa-l ajutam, avand in vedere ca dvs. aveti atatea cunostinte in ceea ce priveste LYME, sa faca tratamentul cel mai corect si analizele cele mai corecte pentru ca LYME i-a atins si creierul.
Baietelul pentru mine este un strain, dar va rog sa ma credeti ca este un baietel frumos, are o privire extraordinara si care merita sa fie ajutat si sunt convinsa ca se poate vindeca neramanand cu sechele la creier. Va rog cu informatiile care le aveti, sa-l ajutam.
Va rog sa luati legatura cu mine - tel. 0721 227982
sau mama copilului - Romanescu Cristina ( baietelul Ionut ), Jud. Bacau, Comuna Beresti-Tazlau - tel. 0748 253798
Va rog trimiteti mesaj la aceasta noua adresa ( "hdliviu" - nu mai este valabila )
Va multumesc, astept raspuns cat mai repede cu putinta. >>

Mariaa

rabdarea este cheia fericirii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_johnny spune:

buna...sper sa ma ajutati si pe mine.....in primul rand tin neapart sa-ti multumesc Mariaa pt ca ai adus in discutie asta!!! azi am gasit pe mine o capusa....am indepartat-o cu penseta...a ramas un mic loc rosu.....sfatuiti-ma ce sa fac ca sunt foarte speriat dupa ce am citit aici....raspundeti-mi va rog f. urgent! sunt din buc...in caz ca stiti sa ma trimiteti undeva...va rog mult....

Mergi la inceput

Buna Cata,

pai in primul rand, nu te dispera...sunt la fel de bine foarte multe persoane muscate de capuse dar care nu fac borelioza sau babesioza.
daca esti din Bucuresti e ok, se poate face un test din sange la Cantacuzino, se numeste testul Western Blot.

in mod normal se depisteaza si la 48-56 de ore de la muscatura daca exista infectia in corp sau nu. deci poti face un test.

sper sa fie ok si sa ne dai de veste cum a iesit.

semnalul de alarma se doreste a fi pentru medici, sa ia masuri, sa se documenteze, sa corespondeze mai ales cu medici de afara cu experienta in managementul bolii asa inca sa beneficieze si bolnavii din tara de tratament si ingrijiri !! si eventual sa intre in vorba cu noi....inca ii asteptam ...

pentru noi,restul, atentie insa nu panica ! cu grija le putem evita purtand ciorapi pe care se pot vedea repede cand umblam prin iarba, bluze cu maneca lunga...stiu...destul de greu la ce calduri se anunta..asta este ! Atentie mare !

sanatate maxima,
Mariaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

buna!
eu sunt disperata! de cateva zile am gasit in casa, pe jos cam 20 de capuse, chiar si prin pat am gasit 1-2, moarte sau ametite. mentionez ca am catel, dar este periodic tratat si deparazitat intern si extern. capusele erau intregi si nu prea umflate, semn ca nu au apucat sa se hraneasca? le-a transportat catelul in casa sau de unde?
abia zilele astea am aflat de invazie. nu-mi amintesc sa fi vazut ceva suspect pe noi sau sa fi simtit vreo piscatura. se poate sa fi fost muscati si sa nu simtim sau sa nu ramana semne?
sunt curioasa daca mai sunt persoane cu animale de companie in situatia asta.
ce sa fac? multumesc si multa sanatate!

andreea
http://tt.lilypie.com/JUibm7.png

Mergi la inceput

Buna Andreea,

in primul rand nu te razbuna pe cainele tau :)
e posibil sa fi muscat si fara sa ai catel, deci nu-i el de vina.e foarte bine ca e deparazitat des si ca ai grija de el.

se poate sa aiba loc muscatura si sa nu-ti dai seama sau sa nu ramana urme; cum ziceam si mai sus, poti face o analiza ca sa stai linistita.
daca iasa cumva pozitiv atunci poti demara un tratament. cum ziceam se poate vedea din primele ore de la muscatura daca e borelioza sau nu.

sanatate maxima,

Mariaa

Mergi la inceput

va salut !
revin cu noutati fantastice pentru bolnavii de Lyme !!!

de curand in Timisoara, Bucuresti si Cluj s-a demarat un studiu legat de cazurile de Lyme ! 'se pare' ca exista prea multi bolnavi de aceasta boala si trebuie facut ceva pentru ei !
in prezent se incearca centralizarea celor diagnosticati cu aceasta boala, stadiul in care sunt si locatia unde ar fi putut fi mucati de capuse pentru stabilirea zonelor 'rosii' !

am luat legatura ( nu ma intrebati cum...) cu unul dintre profesorii care se acupa de acest studiu si am convenit ( ca sa economisim timp pretios ) sa-i trimit o lista cu bolnavii cu care tin legatura, de care stiu, etc...urmand ca apoi dansul sau medicii din zonele in care se afla bolnavii sau mai bine zis profesorii care se acupa de studiu sa-i ia in observatie-urmarire-tratament.

sunt sanse reale ca sa se ia legatura chiar cu fundatia din Budapesta care studiaza aceasta boala asa incat informatiile pe care cei de acolo le detin sa fie furnizate si medicilor de aici, din Romania.

va rog insistent - implicati-va - poate fi o sansa pentru voi si pentru alti bolnavi ca voi sau ca cei apropiati voua ! va rog sa imi trimiteti pe mail sau PM, cum doriti datele de contact, pe scurt stadiul, simptomele, varsta si ce mai credeti ca poate fi important la prima discutie.
nu postez aici numele sau numarul de telefon sau mail-ul profesorului din motive lezne de inteles...contez insa pe implicarea celor cu Lyme si nu numai sa facem ceva cu adevarat important !
profesorul va v-a contacta dupa trimiterea listei iar pe mail/PM va voi putea da aceasta informatie dupa ce trimitem lista respectiva.

astept cu nerabdare - e un pas mic - insa unul care poate face diferenta !

samatate maxima,
Mariaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Eu m-am ingrozit de ceea ce ati scris aici. Imi aduc aminte de cand eram mica si mai stateam pe la tara, imi aratau capusele in blana oilor si imi povesteau ca pisca rau dar nimeni nu mi-a zis de vre-o boala.

Din cate stiti voi nu exista nici o substanta de care se indeparteaza capusele? Tot de la tara imi aduc aminte ca foloseau gazul pentru indepartarea unor paraziti. Din pacate bunica mea nu mai traieste sa o fi intrebat pe ea ce stie despre capuse si intepatura lor.

Cred ca as face soc nervos daca as gasi capuse pe covor dupa ce stiu ca pot provoca boli atat de devastatoare. In uzul veterinar nu se foloseste nimic pentru indepartarea lor?

www.articoledepetrecere.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Offf ...cumplit ...am vazut si la olandezi acum parca o luna o emisiune si sfatuiau pe cei carora le place sa seplimbe prin padure sa se vaccineze si sa isi vaccineze si animalele de companie..apoi asa cum a spus si Adriana ( parca ..imi cer scuze daca gresesc ) au facut testul cu bucata de panza alba de 1 m patrat ..au numarat cca 65 de capuse .
Am gasit ptr voi in limba engleza :

http://en.wikipedia.org/wiki/Lyme_disease#_note-Steere_2003

http://www.aldf.com/dosage.shtml ( aici exista o lista de antibiotice si dozajele necesare

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001319.htm#Complications

http://www.lymediseaseassociation.org/

http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/lyme.html

http://www.peacehealth.org/kbase/topic/major/hw77226/descrip.htm

Acum eu nu inteleg un lucru ..cum mama ei de stiinta romaneasca ..cu internetul la indemana ...nu face ceva??? Nu au scuza ..iar a spune ca nu exista cunostinte in acest domeniu ..eu zic ca nu e interes nu cunostinte ...acum nu sunt expert in medicina ..dar eu as face as ...as traduce diagnosticul si /sau simptomele si as da mailuri impreuna cu doctorul/doctorii la toata centrele de cercetare a bolii din strainatate ..ok nu e cunoscuta in romania dar cineva trebuie sa invete de undeva ...trebuie sa fie un doctor care sa vrea sa invete si sa fie pionier in romania in aceasta cumplita boala ...exista pana si tratamente alternaive cu venin de albine ( vezi link-ul cu wikipedia) trebuie sa fie ceva .....

eu va doresc multaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sananatate si putere de lupta ...si sper ca pe viitor sa daca nu sa se gagseasca o solutie de erdicare a lor ...macar lumea sa fie atat de informata sa se duca la doctor ..a se vaccineze ..sa fie sub supraveghere medicala etc ( sincer eu pana acu habar nu aveam ca trebuie sa te duci la doctor ptr asa ceva)

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput