Fibrom uterin (18)
Raspunsuri - Pagina 19
nicooleta27 spune:
quote:
Originally posted by slimatei
bine v-am gasit fetelor sper sa nu va plictisesc asa cum sper ca voi gasi un raspun si si macar o explicatie; asadar sa incep:
Vazand ca nu raman insarcinata si vrand sa fac un copil am inceput sa fac tot felul de analize, sa vad daca sunt sanatoasa samd.,printre care faceam si eco din 2 in 2 luni, am tinut si trat. cu duphaston,etc in sfarsit nu vreau sa plictisesc mai m. decat atat;
de cand am ramas insarcinata, la prima eco am descoperit un fibrom, defapt ceva(lichid nustiu cum sa va explic in termenii lor ar fi o mioma)care seamana cu fibronul ...oricum am auzit acest cuvant la eco. Dr meu ginec a zis ca deocamdata nu tb sa ma preocup pt. ca nu il afecteaza pe bb.,dar am auzit de la o tipa care a patit la fel ia iesit acest...odata cu prima sarcina si crestea crestea, si dr. a zis ca tb neaparat sa se opereze si ca dupa operatie nu o sa mai poata face copiii... eu deocamdata nu am mai facut eco ar tb sa fac mai des?
va rog sa ma ajutati!!!
STEFANIA+14Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
E usor sa cazi, dar e asa de greu sa te ridici!
foto cu burtici
nu am fost niciodata un manechin
Felicitari pentru sarcina, nu te mai lua dupa toate cazurile, considera ca tu esti cea mai norocoasa, cu un medic bun si cu ceva"money" stii la ce ma refer ai sa duci sarcina la termen fara prea multe problema. Cauta un medic bun care sa-ti raspunda la toate intrebarile tale si gandeste pozitiv, doar tu singurica spui CRED IN DUMNEZEU. Mult succes si sa ma ajungi din urma
31+ fetitaaaaaaaa
nicooleta27 spune:
quote:
Originally posted by ada_b
Buna fetelor,
Fibromul meu a disparut. Am scris putin aici, dar am citit tot.
E drept ca nu m-am gandit tot timpul la problemele mele. Dar am avut tot timpul credinta ca ma voi face bine. Stiu ca sunteti curioase cum am scapat de el. Am mai spus: ceaiuri si bioenergie. Doctorul radea ...nu ii venea sa creada...nici mie ! (de bioenergie nu i-am spus).
Am uter fibromatos, a disparut cel mai mare insa exista alte fibroame mai mici din care cel mai mare de 2 cm / 1.70 cm. Evolutia sau involutia :) fibromului a fost: de la 8/8cm in ianuarie la 5/4cm in martie (s-a necrozat si a fost curatat) si la ultima ecografie nu mai apare.
Consider o minune ce s-a intamplat. Iar daca nu as fi credincioasa as zice ca a fost noroc...:)Acest an pentru mine a fost extrem de greu. De neimaginat. Dar am reusit.
Va doresc din suflet sa vi se intample si voua minunea.
Va pup cu drag!
ada
Buna Ada daca tot spui ca la tine a disparut fibromul ca prin minune de ce nu ne dai si noua lista cu tratamentul facut? Suntem multe fete disperate aici care avem nevoie de ajutor, eu sincer in tratamente naturiste mai cred dar in bioenergie,,,,
Asteptam mai multe detalii de la tine nu arunca doar o simple pastiluta si gata, deci????????
31+ fetitaaaaaaaa
ada_b spune:
Nicoleta27, tratamentul il gasesti mai jos. Eu nu sunt insarcinata. Trebuie verificat daca se poate face si in timpul sarcinii. Eu beau 2 litri de ceai in fiecare zi din februarie pana acum si il mai tin pana in septembrie, aica 6 luni. Eu am mai zis de acest tratament si in martie l-am postat aici.
TRATAMENT 3
Se amesteca urmatoarele plante: cretisoara 200 gr, nalba 100 gr, urzica moarta 200 gr, papadie 200 gr, traista ciobanului 200 gr. Se face infuzie din 7 linguri din acest amestec in 2 litri de apa. Se lasa sa se infuzeze 15 minute, dupa care se strecoara. Cantitatea de ceai se bea pe parcursul zilei. Tartamentul se face pana la consumarea intregului amestec.
Se fac spalaturi vaginale, de 2 ori/zi, dintr-un amestec, in cantitati egale, din vasc, nalba, co-calului si pelin.
Se pun 2 linguri din acest amestec in 250 ml apa clocotita si se infuzeaza 3 minute. Aceasta reprezinta doza pentru o spalatura.
didi-edi spune:
pentru toate fetele.
Ma bucur sa vad ca citesc numai vesti bune.De citit intru in fiecare zi , dar de scris nu am mai scris caci nu am noutati.Decat ca incercam de vreo 2-3 luni si pana acum nimic.Si cum stiu ca dr nu ma baga in seama pana nu fac anul de la operatie(in iulie)......dar acum sa-l vad pe unde scoate camasa.Gata vacanta:ne punem pe traba serios si reluam batalia de unde ramasese anul trecut.
In iulie (daca nu or pleca toti din Giulesti in cob\ncediu) sunt calare pe ei.
Va pup pe toate.
Diana
teonikol spune:
Fetelor, mi se pare mie sau e o atmosfera super buna pe aici? Ada scapa de fibrom, Didi revine in forta, mai auzim de o graviduta, adica de Stefania,..cred ca berzele au mult de lucru anul asta !
Noela, iti multumesc de vorbele alea frumoase dar sa sti ca nu m-am suparat pana acum, pentru ca nu mi-a dat nimeni ocazia, ca altfel cand ma supar, daca nu spun ce am de zis si mor! Insa eu cred ca aici e pacat sa ne suparam, ca suferim destul, trebuie doar sa ne incurajam, eu va simt ca pe un grup de sprijin. Sincer, atunci cand v-am descoperit eram foarte distrusa, eram inca insarcinata dar foarte pesimista si va citeam din umbra. Acum ca va stiu aici, totul pare mai usor, am trecut mai usor peste incercari si dureri. Asa ca pentru mine ramai una din zanele bune, indiferent cat te dai tu de . Un pupic si bine ai venit printre brunete!
Nicoleta esti o draguta cum fentezi tu doctorii, dar ai totusi grija cu medicamentele. Si eu stiu ca sunt medicamente care pot face mai mult bine decat rau in sarcina si care la nevoie sunt chiar indicate, dar ai grija sa fie recomandate totusi de un medic. Insa cum
ziceam, la cat esti de pozitiva, sunt convinsa ca totul e ok, asa ca ne pregatim pentru sampanie .
Ada, o veste super buna! Parca tu ne spuneai ca taiasesi putin din monstru cu foarfeca, sau nu? Ai facut si diphereline, parca, nu? Astept si eu cu sufletul la gura sa ne spui care au fost armele . De operat, nu te-ai mai operat? Mai sangerezi asa tare? Cred ca te-am omorat cu intrebarile. Acum astept cumintica raspunsurile.
Stefania, cred ca Nicoleta ti-a raspuns deja foarte bine. Sa crezi in Dumnezeu si sa te bucuri ca bebe e la tine in burtica. Sunt fibroame care nu conteaza in sarcina (in functie de tip si pozitie)si dupa cum spune doctorul tau, al tau e din acela, asa ca bucura-te si nu te mai lua dupa gurile rele. Si eu am descoperit fibromul in sarcina si daca as fi gasit la timp un medic care sa ma incurajeze, poate ca acum imi strangeam copilul in brate. Dar am dat peste unul care mi-a spus povesti vanatoresti. Intre timp m-am mai documentat si stiu de foarte multe cazuri, de pe net sau dintre cunoscuti, care au nascut cu fibrom si sunt bine mersi cu copiii lor. Asa ca fii optimista, fibrom nu mai inseamna de mult ca nu poti avea copii! Cu ecografiile, daca ti-ai gasit un medic bun, cred ca va sti el sa iti spuna cat de des sa le faci. Uite, poate iti spun fetele care sunt gravidute, cat de des merg ele la eco. Te pup si sa fii luptatoare, bebele tau merita asta!
Didi, ce bine ca te mai auzim! Carevasazica l-ai pacalit pe nenea doctorul cu un avans de 2-3 luni! Nu fi suparata ca nu a iesit, de abia ti-ai facut incalzirea pentru perioada asta plina de berze. O sa alergam impreuna . Fiecare la casa ei, evident!
Pup fetele!
slimatei spune:
buna
cum stiti voi sa ma linistiti....de asta am apelat la voi,aproape in totdeauna gasesc un suport si un sprijin cum nici persoanele cele mai apropiate nu stiu sa te faca sa te simti...
dar mai am niste intrebari:
-e adevarat ca de la sarcina am facut, daca eu inainte nu aveam nimic...si faceam eco din 2 in 2 luni
-el se poate curata odata cu sarcina?
-daca nu se curata dupa incepe sa creasca sa nu e neaparat?poate ramane de aceeasi dimensiune?
-astia aici nu gasesc alta solutie la.. decat operatie;
presupun ca ar tb sa vin in tara sa ma tratez caci oricum nu ma pot baza pe ei...si spun ca dupa operatie nu mai poti face alti copii,da ce operatie iti face doar nu scoate tot din tine...
multumesc anticipat!
sanatate la toate fetele, numai bine si copilasi cat mai multi bineinteles pt. cine isi doreste....
STEFANIA+14Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
E usor sa cazi, dar e asa de greu sa te ridici!
foto cu burtici
nu am fost niciodata un manechin
Avalon spune:
quote:
Originally posted by noela_carmen
Ii multumesc "si pe aceasta cale" lui Avalon, care m-a suportat si a continuat sa ramana aproape de mine chiar daca uneori am fost insuportabila.
_
si maine e o zi...
Ce-i breeee asta? Suna a scrisoare de adio!?! Eu sunt mereu pe mess si astept sa-ti spun continuarea... nu stii ce pierzi!!! Lasa vaicareala, ca nu se stie niciodata de unde sare iepurele... dar sa stii ca aia cu "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista" nu e o vorba in vant.
teonikol spune:
Slimatei, incerc sa iti raspund eu la intrebari, pana o fac si celelalte fete. Totusi, vorba aceea in care iti spuneam sa nu te gandesti decat la bebe, nu era o vorba in vant, iti spun din proprie experienta ca ii faci rau copilului stresandu-te. Nu ar trebui sa te gandesti decat sa ii fie bine lui bebe, cu fibromul se va rezolva mai tarziu. Crede-ma sunt multe persoane aici care nu raman insarcinate din cauza fibromului, asa ca tu ar trebui sa te bucuri de norocul tau si sa te rogi sa fie bine pana la capat.
Pe de alta parte te inteleg pentru ca si eu tot asa eram, vroiam sa stiu tot ce se poate sti. Nu cred ca fibromul a aparut din cauza sarcinii, se stie ca el apare de cele mai multe ori pe un fond de exces de estrogen. E adevarat ca la inceputul sarcinii e o furtuna de estrogeni in corpul nostru, care ar favoriza fibroamele, dar pe de alta parte, sunt atatea gravide care nu fac fibrom. Eu cred, mai degraba ca aveai un fibrom care nu s-a observat ecografic fiind mai mic (se intampla de multe ori)si in sarcina, pe baza excesului de estrogeni, a crescut asa incat a devenit vizibil.
Tot din cate stiu eu, teoretic fibromul creste doar in primele luni de sarcina (citisem undeva ca pana prin luna a 5-a) dupa care stagneaza sau descreste pentru ca scade si nivelul de estrogeni (sau ma rog, se stabilizeaza, nu stiu exact). Tot teoretic, dupa sarcina, fibromul poate regresa. Spun teoretic, pentru ca practic, fiecare organism e diferit si s-au vazut si cazuri mai putin fericite, dar si din alea multe s-au terminat cu operatie de fibrom si nu altceva. Dar nu trebuie sa te gandesti la cea mai neagra varianta. Sunt atatea sarcini care par ok si se termina prost sau altele care incep prost si se termina bine incat chiar iti dai seama ca este si o farama mare de Dumnezeu in toate astea. Eu spre exemplu, am pierdut sarcina, poate si pentru ca m-am stresat, dar dupa sase saptamani, cand toate semnele de sarcina dispar, s-a retras si fibromul la jumatate, deci am probat teoria cu retragerea dupa sarcina. Pacat ca nu am avut parte si de bucurie.
De operat, exista tot felul de opinii de ale medicilor, unii spun ca se opereaza, imediat dupa nastere altii spun ca e periculos atunci, fiecare cum crede de cuviinta. Riscul este sa se scoata si uterul si atunci intr-adevar nu mai poti face copii, dar evident ca nu trebuie sa te lasi pe mana unui doctor care isi propune din start asta. Eu personal, m-am supus acestui risc cand m-am operat de fibrom, ca si alte fete de aici, dar nu m-as fi dus la o operatie in care mi s-ar fi propus din start scoaterea uterului, atata vreme cat nu am copii si cat cred ca mai poate fi salvat. Ii multumesc lui Dumnezeu ca am scapat cu bine de operatie si sper sa pot face si un bebelus. Si eu cand eram insarcinata am fost terifiata de parerea primului medic la care am fost si care mi-a zis ca el a vazut trei cazuri, toate cu uterul scos, ba mai mult intr-un caz murise pacienta. Iti dai seama ce bine mi-a cazut o astfel de tampenie, cand eu eram si mai sensibila in sarcina! Am plans foarte mult, in loc sa lupt altfel pentru bebe. Uita-te la Nicoleta si la alte gravidute cu fibrom. Ele sunt exemplul viu ca se poate. Apoi eu personal, am aflat in ultima vreme de persoane din jurul meu care au nascut cu fibrom si au un copil sanatos, fibromul s-a retras la unele, la altele a fost operat, dar toate au ramas cu uterul intreg, deci nu e aghiuta chiar asa negru.
Te rog mult de tot, nu te mai stresa. Poti sa iti faci si tu rau si daca nu stiai, fibromul creste in stres. Daca dr. ti-a zis ca nu influenteaza sarcina, mergi inainte si gaseste un medic la nastere care sa nu isi propuna sa iti scoata uterul ca doar atata stie el. Din pacate si aici in Romania sunt destui din astia dar si destui care adopta si solutii mai putin radicale.
Nu stiu, daca te-am lamurit, dar sper din tot sufletul ca tu sa fii dintre norocoase, sa iti strangi bebelusul in brate si apoi sa treci pe aici sa ne incurajezi pe noi cele care inca asteptam un ingeras in viata noastra.
Te pup!pentru tine si bebe!
Pup fetele!
nicooleta27 spune:
Buna dimineata fetiliiiiii, e ora 3.15 dimineata, frumos nu, toate va intoarceti pe cealalta parte si io : desteptareaaaaaaaaaaaaaaa. Am sarit din pat ca arsa ca "borsuletul" curgea pe nas la vale, mai avem si de astea dar de,,,tot din cauza mea. Ieri pe o vreme caniculara, satula de stat in casa am plecat la padure, nu va zic ce agitata a fost tetitza in burtika, mamaaaaaaaaaaaaaaaaa, mi-a demonstrat ea ce personalitate are.Se pare ca va fi foarte rea de caldura si voi avea de furca.
Sambata eram programata la o noua echografie si in drum spre cabinet ma suna tanti asistenta lui nenea doctolu ca nu mai vine, de ciuda am luat toate bijuteriile la rand si i-am luat fetii cercei, acum frumos ar fi sa iasa baiat, ii bag unul in ureche si unul in nas. Incerc sa-mi aduc aminte cum se pun pozele pe forum .
33+ fetitaaaaaaaa
nicooleta27 spune:
Am notat pe undeva sa nu apara tot sirul ala dar este 3.56,,,totusi sa nu-mi trezesc sotul asa matinal
33+ fetitaaaaaaaa
http://new.photos.yahoo.com/balaban_nicoleta27/album/576460762394642396