Alergia la metale

Alergia la metale | Autor: lau10

Link direct la acest mesaj

Fetelor, nu stiu daca am postat subiectul unde trebuie dar eu tot va intreb.
Sotul meu are alergie la orice nu este aur, platina sau argint.
Din aceasta cauza nu poate purta ceas sau nici macar curea daca se atinge de piele, face ca niste bubite mici si il mananca. Acum tocmai i-am luat cadou un ceas foarte misto si foarte scump in ideea ca era dintr-un metal mai special ( nu aur normal ca mi se pare de prost gust) si am sperat sa nu-i faca alergie, dar m-am inselat si mi-e o ciuda de mor.
Ati patit asa ceva? Cum se poate trata sau ce sa fac??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns galuscuta spune:

Si eu am patit la fel.Am primit de la sora mea un ceas foarte frumos dar nu pot sa-l port ca-mi ies dupa vreo 30 de minute niste bubitze rosii pana la cot care ma si mananca.Daca-l dau jos imi trec imediat.Nu am fost la nici un control dar nu-l pot purta deloc.Cred ca are nichel in el de aceea imi face asa reactie.Acum mi-am luat alt ceas ,tot din metal si cu asta nu am probleme.Cred ca unica solutie sa-si faca un test de alergie.Mai mult ca sigur are alergie la ceva component.

galuscuta - in asteptare galuscutzei si mai mici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

si eu am alergie la nichel si cobalt, mi-am facut test anul trecut sa vad la ce metale sunt alergica. asta fiindca nu mai pot purta verigheta de vreo 3 ani, mi se roseste degetul si ma mananca. dr mi-a zis ca in aur nu e nichel, insa in catarame, bratari ceas, tacamuri...mi-a zis sa folosesc manusi cand curat cartofi, cand spal cu lotiuni de vase, prafuri de curatat etc (dar cine poate cu manusi?) si mi-a mai zis ca trebuie sa ma sterg bine sub verigheta, nu sa raman uda daca am fost cu mana in apa.
sa mearga sotul tau la dr sa isi faca test, si daca e alergic, primeste crema, eu asta am primit.
sanatate, claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anielas spune:

Si eu patesc exact la fel..doar ca fac alergie si la argint din pacate...Fac alergie la orice metal ce atinge pielea...asa ca nu pot purta nici curea.
Cu ceasul am rezolvat-o..am primit cadou de la sot unul de la Swatch din plastic

Ania & Inutza (23 oct 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Am sa-i spun sa mearga la medic atunci.
hcclara, cum se numea crema pe care a dat-o medicul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Indra spune:

Se numeste dermatita de contact si din nefericire sunt nefericita posesoare a uneia. Fac la o serie de metale... pina si capsele de la jeansi imi fac bubite...

Am auzit pe la Tv cum ca ar fi aparut in tari mai pricopsite decit Romania un unguent care contine silicon si care dat pe zona care intra in contact cu metalul cu pricina, ar crea o pelicula superfina care protejeaza pielea. La vremea auzirii vestii am cautat si eu prin farmaciile noastre si negasind nimic, doau uitaturile cit se poate de sucite ale farmacistelor, m-am lasat pagubasa.

Poate voi aveti noroc si rezolvati miraculos problema!

Mergi la inceput

Soderm Creme
dar sunt mai multe,asta mi-a dat-o ca eram gravida cu bebe nr.2, dar inainte de a ramane gravida mi-a dat alta, i zicea Dermatop Creme.
dar la noi trebuie mers la dr, ca altfel nu se dau fara reteta.
si daca-si face test si e alergic la ceva, primeste un pass pe care trebuie sa-l arate la stomatolog sau la farmacie cand cumpara ceva, ca sa stie aia ca e alergic la metalele respective.
sa nu-si faca griji, nu doare nimica, testul se face pe spate, se lipesc "substantele", si se merge 3 sau 4 zile la rand,nu mai tin minte exact. la mine s-a vazut parca a doua zi ca a inceput sa se roseasca, deci sa reacionez la co si ni.
claudia

Mergi la inceput

exact si fermoarul daca iti atinge pielea sau inchizatoriile de la sutien, cataramele de la slapi, saboti daca sunt direct pe piele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

Va multumesc din suflet pentru sfaturi.
La sotul meu totul a inceput in armata cand a inceput-o i-a dat sa-si puna la gat un lant cu nr de identificare si numele ( din alea ca in Top Gun ) si a doua zi cand s-a sculat tot pieptul ii era rosu plin de bubite. De atunci nu poate pune nimic pe piele care nu e aur, argint sau platina.
O sa se duca la medic cu siguranta si o sa vedem ce dau medicii de aici din Anglia.

Va multumesc inca-odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Lau, iti dau un mic sfat practic: sa dea dosul bratarii ceasului cu un lac incolor care sa creeze o pelicula protectoare. Asa am facut si eu cu un cesulet dragut cu bratara metalica si l-am putut purta fara probleme.

Mergi la inceput