Avem o logie si un balcon (ambele inchise deja pe baza de tamplarie metalica si geam normal, ca asa erau cand am cumparat apartamentul) si am vrea sa le inchidem cu termopan, pe care sa-l plasam exact in locul tamplariei metalice si al geamurilor normale, fara alte modificari asupra balconului sau a structurii de rezistenta, doar facand izolarea necesara a balcoanelor.
V-as ruga sa ma ajutati raspunzand la cateva intrebari:
chiar e nevoie de autorizatii pentru inchiderea lor? de la ce institutii? cat de greu se obtin (daca e vorba si de spaga)? cat dureaza sa le obtii? se pot obtine autorizatiile si dupa efectuarea lucrarilor?
Multumesc frumos!
Noi am inchis balconul cu geam termopan(inainte fusese inchis de fostii proprietari cu sticla si metal), dar nu am fost sa obtinem nici o autorizatie. Am obtinut autorizatie doar pt ca am facut modificari in interiorul apartamentului. Pentru asta, da. Eu asa stiu.
si pentru asta sa trebuiasca autorizatii?? pai e-n casa mea, nu e spatiu comun... io l-am inkis si gata, nici prin cap nu mi-a trecut ca mi-ar trebui tzidula la mina
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3,
Trebuie autorizatie si pentru inchiderea balconului, de la primarie de la urbanism si cadastru pentru "modificari exterioare". Noi am fost azi sa ne interesam pentru niste modificari interioare si am fost si la o firma ce face proiecte si acolo ne-a zis ca trebuie sa mentionam in proiect si inchiderea balconului. Noi, fiindca mutam niste usi si ziduri prin casa trebuie sa platim urmatoarele taxe: la cadastru vreo 4-500 roni pentru Planul de Situatie, la urbanism iarasi o taxa de 4-500 roni pentru eliberarea Certificatului de Urbanism si a Autorizatiei de Constructie si la proiectant vreo 3-400 roni. Dar oricum e mai putin decat un miliard de lei vechi cat ar fi amenda!
La cadastru am completat 2 cereri tip primite de la ei, la care am adaugat si o copie dupa un extras cf, plan de situatie si plan de incadrare in zona (planurile ar trebui facute de cineva autorizat).