violenta copiilor- cauze

violenta copiilor- cauze | Autor: crisseis

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici(si tatici), ati constatat violente in comportamentul copiilor vostri?Care credeti ca ar fi cauza?
Eu, cel putin, constat ca baiatul meu(9 ani) se uita cu o placere fantastica la desenele animate cu lupte, sabii, si alte kestii violente, aa! plus limbaj pe masura.Tot am incercat sa-i explic ca respectivele desene nu sunt indicate pentru copii, mai ales ca unele au bulina cu varsta necesara, dar nu-i kip sa ma inteleaga.Ce sa fac? Voi ce faceti? Nu-s toata ziua acasa cu el sa vad la ce se uita!
Apoi-mai e anturajul de la scoala- colegi de clasa-cu deja temutul teribilism care incepe sa se manifeste deja la copii(in special baieti).
Cum faceti fata unor astfel de manifestari?- limbaj de "cartier"(nu din lipsa de educatie, sa nu ma intelegeti gresit sau sa credeti ca nu stie copilul de la mine ce e bine si ce e rau), pur si simplu pentru a-mi atrage atentia sau a-mi testa rabdarea si reactia.
Cum stopati dorinta copilului de a viziona astfel de desene animate(in lipsa voastra de acasa), in plus--jocurile pe calculator tot in genul asta?
Va infuriati sau va pastrati calmul? La ce reactioneaza copiii vostri? La explicatii cu calmitate sau la masuri represive?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

Si eu sunt oripilata de desenele animate de la tv, nu numai pentru ca unele sunt violente ci si pentru ca au un limbaj neadecvat - ai mei copii au deprins sa se faca prosti si imbecili intre ei de la desenele animate. Ei bine chestia asta a pus capac si am pus parola pe toate posturile TV de desene! Jocuri pe calculator nu-i cumpar decat genul disney (e drept ca e si mai mic).
Si eu am observat ca foloseste unele cuvinte doar pentru a vedea cum reactionez si in niciun caz nu-i dau satisfactia de a ma enerva Ii explic cum sta treaba cu aceste cuvinte si la a 3a greseala trecem la pedepse: fara calculator, fara televizor (lui ii plac emisiunile de pe discovery sau animal planet)si in ultima instanta atacam pusculita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:


Cum stopati dorinta copilului de a viziona astfel de desene animate(in lipsa voastra de acasa), in plus--jocurile pe calculator tot in genul asta?
Va infuriati sau va pastrati calmul? La ce reactioneaza copiii vostri? La explicatii cu calmitate sau la masuri represive?
quote:



In primul rand cred ca nu este bine sa i se puna copilului la dispozitie televizor sau calculator (stiu familii care au pus televizor in camera copilului si calculator). Noi avem un singur televizor in casa, in camera de zi. Copilul are cam o ora, o ora si jumatate de petrecut la televizor/calculator. Ori una, ori alta, la alegerea lui. Cand timpul lui de stat la televizor/calculator s-a incheiat, ASTEPT SA SE TERMINE EPISODUL CARE A AINCEPUT (ca sa nu para ca nu-l respect) si-i schimb pur si simplu postul spunandu-i "e randul meu". Nu comenteaza pentru ca noi asa l-am invatat. Dar si daca ar comenta... paguba-n ciuperci. Ca eu tot ce cred ca este bine as face. Stiu copii care urla cand li se schimba postul. Si ce daca urla? Cred ca parintii trebuie sa aleaga: nervii lor prea sensibili si linistea lor sau binele copilului pe termen lung.


alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Buna idee.Stabilesc o ora, o ora si jumatate pe zi program de tv sau calculator(la alegere si gata, il las sa aleaga singur cum isi reparzizeaza.)
Dar...cum verifici tu in lipsa ta, la ce se uita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

cind pleci de acasa scoti bucata aceea de cablu din spatele tv-ului si pleci cu ea in posheta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:


cind pleci de acasa scoti bucata aceea de cablu din spatele tv-ului si pleci cu ea in posheta.
quote:



Tare !!!! Mi-am notat. Al meu are 6 ani si inca nu l-am lasat niciodata singur. Dar pe viitor se v-a dovedi de folos.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaels spune:

Prin natura activitatii pe care o desfasor, am ocazia sa cunosc foarte multi copii. Am observat ca cei cu varste cuprinse intre 9 si 12 ani (inclusiv colegii de clasa ai baietelului meu - clasa a cincea) au o placere teribila sa se ia la tranta.
Sunt fani ai luptatorilor de wrestling pe care ii vad la posturile de sport si cunosc deja o gramada de miscari pe care le aplica in luptele cu prietenii/fratii lor.
Acum cateva zile, o mamica era suparata ca fiul ei cel mic (7 ani), a incercat sa ii dea cu scaunul in cap fratelui mai mare. Cand a fost intrebat de ce face asta, a raspuns senin ca luptatorii de wrestling nu patesc nimic cand sunt loviti cu diferite obiecte. M-am abtinut cu greu sa nu o intreb pe mamica, cum este posibil ca un baietel de numai 7 ani sa se uite la asa ceva, in conditiile in care: 1. aceste emisiuni sunt in general tarziu si 2. au inscriptionat in partea dreapta jos, cerculetul cu interzis celor sub 15 ani?
Nu imi plac constrangerile si nici sa-mi impun brusc convingerile in fata copilului meu, insa asa ceva nu trebuie permis cu nici un chip copiilor, pentru ca ei nu inteleg ca acele lucruri sunt trucate sau ca acei luptatori sunt profesionisti antrenati pentru lupte.
Mai nou am vazut ca si fetelor le place wrestling-ul

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

cind pleci de acasa scoti bucata aceea de cablu din spatele tv-ului si pleci cu ea in posheta.



Si ajungi acasa, si nu-ti gasesti copilul... fiindca a plecat la un net-cafe...

De net nu-l pot feri pe al meu, insa la desene nu prea ne uitam, mai degraba la filme inregistrate.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Ca bine zici de wrestling, ce scandal si plansete am avut cu baiatul meu ca nu l-am lasat la 11-12 noaptea sa se uite la asa ceva!!!
Mai! si parca-i un facut! il trage atza numai la de-astea!Inca o problema--ca nu stiu cum sa-l opresc sa se mai joace la calculator la jocuri violente , precum GTA WAY CITY(scuzati scrierea, e dupa ureche-dar ceva in genul asta)-adica..acasa nu se uita, dar ii dau voie la un coleg de clasa, vecin de bloc si acolo, la acela, se joaca la minunea asta-iar parintii acelui copil nu-i interzic pustiului astfel de jocuri.Va inkipuiti ca al meu e oki si ureki!!!)
Ultima solutie a fost sa nu-i mai dau voie sa mearga la respectivul.Off!!!copiii astia.
Va inkipuiti voi ca acelasi copil, acasa la mine fiind(venit sa se joace cu al meu) -in casa fiind si tatal meu, in alta camera - l-a indemnat pe baiatul meu sa se uite la site-uri pentru adulti? Noroc ca l-a dat de gol calculatorul, ca s-a deskid la ultima pagina accesata, ca altfel---urmarea-parolarea calculatorului o vreme..dar ca idee...ce fel de educatie i-or fi dand acelui copil parintii? ca-s amandoi ingineri (doar ca lipsesc mult ziua de acasa si copilul sta cu o bona).
Voi aveti astfel de probleme? si cum le dati de capat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Violenta are mai multe cauze:
- filmele cu continut violent
- desenele animate violente
- jocurile violente
- scoala: copii invata greu sa se tolereze unii pe altii si nestiind cum sa faca fata unor situatii care ii deranjeaza devin violenti
- comportamentul copilului il copiaza pe cel al adultului si daca traieste intr-un mediu violent la fel va fi si el.

Desene animate: numai anumite programe, si numai intre anumite ore.
eu am reusit sa-mi conving copilul ca anumite desene animate nu sunt bune. si nu se uita. Pentru asta i-am scos mai intai din post absolut toate desenele animate.
filme la tv: nici vorba sa se uite
Internet: din plin, (dar, numai in weekend sau 1/2 h/zi in timpul saptamanii dupa ce isi termina lectiile si numai daca ii dau voie)pentru ca avem "ParentalControl bar" ce ne fereste de siteuri cu continut pornografic si violent.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Buna crisseis

La cata violenta este peste tot astazi, cu care copii nostri vin in contact...ne mai miram ca le place??
Noi am restrictionat mult TV-ul ptr copii, de cand erau mici, am scos chiar si canalele de desene. Intotdeauna le-am dat ceva de facut si le-am gasit ocupatii, ca sa nu aiba timp sa se invete cu televizorul. Sigur ca vine un moment cand prind gustul TV-ului, dar mereu le-am spus consecintele violentei, am cautat carti si articole, pe care le-am dat lor sa le citeasca, cu speranta si nadejdea ca vor pricepe cei cu violenta.
Orice am face noi parintii, nu reusim in totalitate sa-i ferim si sa le explicam suficient care sunt implicatiile si consecintele violentei.
Cand mai ramaneau singuri acasa, foarte rar, dar se mai intampla, ii lasam pt putin timp desigur, le dadeam ceva de facut si NU le dadeam voie la TV. Puneam un semn, ca sa vad daca respecta ce le ceream si ascultau cam intotdeauna, iar cand calcau pe bec, ii pedepseam de la ceva ce le placea lor mult si data urmatoare, nu aveau incotro...ascultau!
Alor mei copii nu le placea sa fie pedepsiti si functiona de fiecare data cand le spuneam ca ii pedepsesc!
Iar in privinta calculatorului, nu au voie decat o ora pe zi. Si avem puse niste parole, dar nu stiu cat de sigure sunt la un momendat!

Kari

Mergi la inceput