Vacanta in Corsica
Ati fost? Sotul meu a fost, deci stiu ca e superb (doar ca el a fost din Italia si acum vreo 15 ani)
Si nu stiu cum e din Romania, ce mai e nou
Unde ar fi indicat sa innoptam pana acolo sau chiar ce statiuni mi-ati putea recomanda de acolo.
Codruta &
Petra Alexandra
asa crestem noi
Raspunsuri
crista-s spune:
Si daca vii din Ro tot din Italia treci in Corsica ( daca nu cumva vii cu avionul).
uite un link sa iti aci o idee
http://www.corsica.net/corsica/it/region/index.htm
La Bastia plajele sunt micute .. putin nisip si lumea inghesuita ... cam de la Aleria in jos incep plajele largi cu nisip ... la Bonifaciu e de mers , de vizitat dar e mai scump de locuit ( parerea mea .. ) e mai exclusivist .. dar nu cumva sa nu il vezi caci nu e de pierdut ...
spre Propriano sunt locurile linistite , mai pt familisti .. si tot in zona asta ai ce vizita ( daca nu vrei sa stai numai pe plaja ) site-urile arheologice , menhiri de la Filitosa ...
la Ajaccio n-am fost dar toti italienii mergeau acolo .. cu rulote si catei .. ![]()
si nici la Calvi ....
Dupa parerea mea Corsica nu e un loc unde sa iti alegi un loc linistit si sa mergi numai pe o plaja si gata .. te urci dimineata in masina si in fiecare zi mergi in alt glof , la alta plaja ... dupa amiaza prin orasele sau sa vezi ceva "bolovani".. se pot inchiria barci ( macar o data in vacanta si se merita sa iesi in lasg unse sa faci putin snorkeling la mare adincime asta dc nu vrei sa te scufunzi .. )
Hoteluri eu am vazut extrem de putine si departe de mare in general ( cu piscina toate)acum nici nu mi.am rupt gitul dupa ele ce e drept ... in schimb erau multe apartamente de inchiriat .. campinguri cu bungalowuri care iti ofereau toate conditiile ( baie proprie , bucatarie si chiar gratar in fata casutei .. ) ...
poze Corsica 2006
http://travel.webshots.com/album/552740788mvkgYn
doruletz spune:
codruta, frumoasa destinatie ati ales ![]()
Uite, a mai fost nu demult un subiect despre asta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=89064
codruta_grg spune:
Da, din pacate cred ca renuntam la zona asta si ne oprim undeva pe litoralul italian, la Mediterana totusi. Mergem cu masina si cu fetita noastra si cred ca e lung drumul oricum pt ea, ca sa mai trecem si cu vaporul cateva ore...Asa ca acum caut o statiune un pic mai jos de Napoli......
Multumesc pentru raspunsuri 
Codruta &
Petra Alexandra
asa crestem noi
crista-s spune:
Codruta se trece cu vaporul in 5-6 ore dar macar stai pe vapor si te odihnesti .. spre Napoli tb sa conduci ... oricum e frumos si merita si acolo
ca sa poti merge la Firenze , Pisa , Luca , la 5 Terre, sau chiar pe Elba
* Forte dei Marmi e cea misto /eleganta .. dar nu sunt parcuri de distractie pt copii in schimb sunt locuri misto pt voi de mers seara . dc aveti dadaca cu voi e marfa ...
* tot in zona asta Golfo dei Poeti
daca vrei sa vezi Roma si multe alte situri arheologice etrusche , isola del Giglio ( monte cristo si inca altele )
* Orbetello ( dar asta e mai la laguna)
*Porto Ercole
* porto santo stefano
* sau chiar pe isola del giglio sunt hoetluri misto si se trece cu masina repede si de multe ori pe zi ...
*Tarquinia Lido
mai la sud de Napoli
* insula Ischia ...
* Pozzuoli ( orasul sofiei loren ) si tot golful
* Sorrento ( toata peninsula ) de aici e Capri aproape si deci poti merge cu vaporasul in excursie de 1 zi
si mai la sud dar nu ai multe de vazut in zona decit niste parcuri in munti si sa maninci bine :
* Praia a mare ...in Calabria .. plaja frumoasa ...
Napoli si imprejurinmile ( regiunea Campania ) www.turismoregionecampania.it/servlet/page?_pageid=55&_dad=portal30&_schema=PORTAL30&act=0&id_lang=en" target="_blank">aici
Calabria www.vacanzeincalabria.it/index.php?lang=en" target="_blank">aici
oricum cred ca e bine sa iei harta in brate, cauti pe google fiecare localitate ... si dc ai nelamuriri din cauza limbii iti traduc ...
codruta_grg spune:
Crista, esti foarte draguta 
Nu de mine e vorba cu vaporul ci de fiica mea, care atunci va avea 1 an si 10 luni si care nu are stare nici 5 minute. 4 ore abia sta linistita in scaunul de masina. Asa ca de la Torino (unde va fi a 2-a noapte petrecuta pe drum) trebuie sa mergem direct la statiune..
Sotul meu zicea ceva de Scalea, Capri....acuma googalesc
Codruta &
Petra Alexandra
asa crestem noi
crista-s spune:
pai vaporul e mare rau .. cu camere d dormit ( nu e cazul dac mergi ziua ) .. multe restaurante ,,bar, pizerie loc de joaca pt copii ... coridoare pe unde sa alergein voie.. cu mocheta pe jos ... deci vreo 3 etaje de asa ceva si apoi vreo 2 afara pe punte unde se face plaja ( dc apuci sezlong) sau se sta pe bancute sau tot pe jos .... In cel pt Sardegna ca era mare rau mi-am pus prosopul pe jos si am facut plaja , in asta de Corsica am stat pe bancuta ... era plinde italeini cu ciini caci in It nu prea poti merge cu ciini la mare .... dar ai ce face nu te plictisesti deloc ....
Gugaleste bine ... si vezi dc hotelul are garaj unde sa lasi masina ...cit costa si dc costa ! citeste dc mai sunt si pareri despre el ( asculta-i pe nemti ca ei sunt pretentiosi in limita bunului simt deci dc 5 nemti zic ca e ok asa e.. si in plus inseamna ca raportul calitate pret e optim ...
codruta_grg spune:
iti spun sincer ca nu stiu unde sa mergem, tot gugalesc si gugalesc si nu ajung la nimik. Cred ca trebuie sa las pe sot sa hotarasca
Codruta &
Petra Alexandra
asa crestem noi
caarra spune:
Codruta , imi cer scuze ca intru peste subiectul tau! Am ajuns aici din greseala si m-am bucurat ca am dat de Cristina, care e mereu foarte draguta si ne ajuta cu sfaturi pretioase.
Daca vrei mai jos de Napoli, eu iti recomand Sorrento, sau in orice caz coasta aceea, mie mi-a placut la nebunie. Mi s-a parut destul de diferit de nord si mi-a placut clar mai mult, de fapt e altceva.
Cristina,am gasit o oferta foarte buna in Pietra Ligure si vreau sa te intreb daca stii ceva despre plaja (sa fie ok pt copil, cu nisip), statiune, zona. Noi intentionam sa vizitam toata coasta, inclusiv Coasta de Azur si initial am inceput cautarile pe San Remo, San Bartolomeo, Ventimiglia (sa fim mai apropae de Franta) dar nu am gasit oferte f ok. Nu stiu daca iti mai amintesti dar anul trecut ti-am cerut parerea despre Rimini si tu mi-ai recomandat calduros coasta Liguriei asa ca anul asta mergem intr-acolo. Desi,sa stii ca sunt tentata si de Corsica dar mi se parea destul de complicat de ajuns pana acolo. Poate ca reusesc totusi sa dau o privire pe ofertele de Corsica si poate ma razgandesc, dar asta presupune nitel timp si eu nu stau bine la acest capitol.
Multumesc,
Aura