S-o dau la gradinita.. ce parere aveti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna,

Va multumesc tuturor pt raspunsuri!

Intr-adevar cred ca n-ar trebui sa ma grabesc f tare cu gradinita. O mai las totusi... Oricum abia in noiembrie implineste 3 ani. Crec ca o las pt primavara viitoare.
Si eu ma gandesc in prima faza s-o dau la program scurt. Asa cum spunea Mikyyy, si eu sunt de parere ca somnul sa si-l faca acasa. Cred ca-i suficient totusi la varsta asta cele 4 ore in colectivitate. O sa vedem cum o sa fie.
Trebuie sa recunosc ca mi-e teama de raceli.. Am avut o perioada in iarna asta...ca nu se mai terminau...si era acasa. Pana la urma se poate imbolnavi si de la noi.
Ma gandesc ca intr-adevar conteaza f mult ca la gradi personalul de acolo sa fie atent cu cei mici care au semne de imbonavire. Vorbeam cu o mamica legat de chestia asta si ea imi spunea ca educatoarele nu pot trimite copilasii acasa pt ca unii parinti chiar n-au cu cine sa-i lase... Ideea e ca ii tin pana nu se mai poate. Si uite-asa se imbolnavesc toti..pe rand. E o problema aici...

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

Gandestete si la o alta chestie. O sa mai fie locuri in primavara. Si piciul nostru a facut trei ani in noiembrie dar i-am rezervat loc din vara cu mentiunea ca il ducem pe la jumatatea lui octombrie. Dar stateam linistita ca aveam locul ocupat. Sincer a fost foarte greu sa obtin locul. Vezi cum te orientezi.

Mergi la inceput

Si inca cateva lucruri.
De cand e la gradinita se dezbraca singur,a invatat multe cantecele,mananca singur si mai ales mancaruri pe care acasa nu le-ar manca (ex. pilaf, bea lapte si mai sunt).
Eu sunt multumita.

Mergi la inceput

Adina, sunt convinsa ca nu se compara evolutia copilului dupa ce a mers la gradinita cu cea de cand era cu bunicii sau bona.
De pilda, am o prietena care are 2 fetite gemene de 3 ani care merg la gradi si au invatat incredibil de multe lucruri. Vorbesc f clar, au invatat poezioare, lb engleza ...ce sa zic stiu o multime. Sunt fascinate de activitatile de acolo. Daca le auzi cum povestesc... Ce-i drept e o diferenta...Cu toate ca se imbolnavesc destul de des, parintii considera ca e mai bine sa mearga acolo.

Pana la urma gradinita are avantajele si dezavantajele ei...

Luisa

Mergi la inceput

Madairina, multumesc de sfat! E intr-adevar mai complicat cu locurile astea la gradi. Daca si acolo trebuie sa "intervii" Nu-i normal ce se-ntampla.
Deocamdata ne punem pe cautari...De inscris..inca mai analizam problema.

Sabina, iti multumesc si tie. O sa tin cont de sfaturile tale.

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Inscrierile la gradinita se fac in iunie deci mai ai putin timp. Si ideal este sa vorbesti cu directoarea (sau daca ai pe altcineva) inaintea inscrierilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

eu personal sunt pro-gradinita. desi imi place sa ma joc cu puiul meu, citim, coloram, modelam cu plastelina, ascultam muzica... totusi nu pot face cu ea ceea ce face la gradinita. la grupa mica fac modelaj cu lut iar "produsele" le duc la cuptor, au ora de dans la care se joaca pe saltele, cu cercuri si cu coarda, au plantat flori in gradina; fac jocuri gen "deschide urechea bine" sau "trenuletul" (acasa se joaca in fiecare zi de-a trenuletul cu mine, dar nu e la fel de distractiv ca atunci cand sunt 8 copilasi sau chiar 10). este adevarat ca sunt putine gradinite in bucuresti ca cea la care merge ea si putine educatoare atat de implicate si de calde in relatia cu copiii. eu cred ca o gradinita buna face mai mult decat zece bone sau bunici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Da, Luisa, ti-a dat sfaturi foarte bune Sabina, sa iei racelile din pripa si sa nu o duci inapoi pana nu e perfect refacuta. Eu la prima raceala nu am facut asa, am trimis-o cand era doar aproape bine si dupa numai cateva zile am luat-o de la capat, mai rau ca prima data. Dupa aia m-am invatat minte si a fost mult mai bine.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Sunt pro gradinita.In afara faptului ca se indeamna la mancare ,mai este un aspect pe care nu l-a mentionat nici o mamica.....spiritul de competitie.Adevarat,bunicii ii pot oferi activitati interesante,insa ce-l motiveaza ?Stii cat de fericit poate fi copilul cand obtine o bulina rosie?Sau cand educatoarea il felicita in fata clasei....inimioara lui se umple de fericire....scuze ca vb la masculin,eu am baiat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Si eu zic s-o dai la gradi, mai ales ca ai spus cat ii place printre copii si in colectivitate.
Fetita mea de un an si 5 luni acuma va merge din toamna la gradi, de la un an si 11 luni. Deci iti dai seama ca io-s fana gradi.

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput