S-o dau la gradinita.. ce parere aveti?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si eu sunt pro gradinita, dar...
Eu am mers pe principiul ca trebuie sa faca trei ani de gradinita, asa ca Adi a mers in primul an de gradinita la 3 ani si 9 luni, este nascut in Decembrie.
Daca pana atunci a racit maxim de 2 ori pe an, in acel an a racit in fiecare luna, de fiecare data cu bronsita si de doua ori cu pneumonie. Chiar incepusem sa ne interesam de o salina.
Al doilea an a fost mai bine, a racit cam la 6 saptamani, doar de vreo doua ori cu bronsita.
Anul acesta a avut numai raceli usoare... a crescut si s-a imunizat. Racelile dese din primul an nu i-au scazut imunitatea. Da ii scade imunitatea dupa fiecare raceala. In primul an a stat acasa cam jumatate din timpul de gradi, asa ca m-am felicitat ca nu am renuntat la bona ca sa-l duc la camin.
Acum avand in vedere ca are cine sa stea cu fetita, poti incerca si mai devreme, dar nu este tarziu nici la anul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Multumesc mult pt raspunsuri!!

Inteleg ca singurul dezavantaj al mersului la gradinita sunt desele imbolnaviri si/sau eventuale complicatii... Of...
Eu cred, (de-asta m-am si gandit la varianta gradinitei) ca cel mic se dezvolta mai bine in colectivitate. De ex. imi povestea o mamica ca fetita ei a inceput sa vorbeasca f bine din momentul in care a dus-o la gradi. A ramas f surprinsa si ea.
Eu sunt convinsa ca fetita mea s-ar simti mult mai fericita in mijlocul copiilor decat atunci cand sta cu bona (in putinele zile). Ma uit la ea cat e de receptiva in momentul in care imi fac timp pt ea si incep sa-i citesc, sa-i povestesc, cand ne punem pe colorat, cand invatam cate ceva...Dintr-o data devine fff atenta si fff cuminte.
Regret uneori ca nu imi dedic mai mult timp.
De-asta ma gandesc uneori serios la gradi...Si de ce nu pana nu
incercam nu o sa stim cum e. Acum cred ca mai depinde si de gradi. De cat de implicate sunt doamnele educatoare. Acum, asa cum am mai spus...suntem in cautari...si speram din tot sufletul sa gasim gradinita potrivita pt ea.

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)

Luisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Si eu sunt in aceeasi situatie. Ioana are 2 ani jumate si ma gandesc daca s-o dau la toamna la gradi, desi sta cu mama + bona.

Inclin totusi spre a nu o da ...

Toata lumea imi aduce si mie aceleasi argumente: ca oricum se imbolnaveste, ca se dezvolta in colectivitate, etc.

Nu stiu ce sa zic ... de ce ma rog o educatoare ar avea sa o invete mai multe decat mama si tatal meu, oameni inteligenti cu mare cultura si, pe de alta, parte, jucausi, inventivi, dornici sa-i faca un program special zilnic?
Sau chiar decat bona?

Fata mea se dezbraca singura, mananca singura, vorbeste bine, stie poezii si cantecele, e ordonata, ... nu cred ca ar face mai mult la gradi decat acasa.

Iar cu bolile, bine zice Sabina: mai bine le face la 4 ani, cand copilul e mai cooperant.
Problema cu imbolnavirile dese nu este aceea ca nu ar avea cu cine sa stea acasa cat nu o primeste la gradi ci ca e copilul bolnav, sufera!

Nu vad decat un avantaj al gradinitei - ar deveni mai sociabila, s-ar acomoda cu copiii. Poate ... Sau poate nu - eu am fost 4 ani la gardi, nu m-am acomodat, am plans 4 ani zi de zi. La scoala mi-a placut din prima zi iar acum sunt recunsocuta ca fiind super sociabila.

Eu cred ca optez pentru a o tine acasa, gasindu-i, in schimb, cateva activitati educationale - vreau s-o duc la inot, la engleza si, daca mi-o primeste asa mica, la balet.

Raluca, mami de Ioana - Alexandra
casatoria civila, burtica si Dodolina piticuta pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
nanusha la 2 ani
nunta si luna de miere
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput