imi doresc cu disperare un bebelus!
am 29 de ani si sunt inpreuna cu sotul mau de 8 ani, timp in care nu am ramas niciodata insarcinata, motivul fiind faptul spermogramele efectuate de curand ne-au dezvaluit crudul adevar, azoospermie.
am fost la cateva controale si domnul profesor Marinescu a decis sa facem o IAD, ce va fi programata luna urm. la Giulesti. Dar sunt cam speriata, stiu ca poate acest subiect poate a mai fost dezbatut pe forum dar as dori daca mai este cineva care a trcut prin aceasta experienta si are timp sa imi raspunda, sa ma sfatuiasca ce anume tr. sa fac si care sunt pasii, sansele de reusita, am incercat sa ma documentez pe net dar totul este tratat f vag la niv. de art. de ziar. Va multumesc.
Raspunsuri
nusy spune:
Monty ,eu in locul tau as lasa IAD-ul ca ultima solutie. Pentru ca azoospermia are cauze diverse,unele dintre ele tratabile chiar- iar daca voi va incadrati la acestea din urma puteti avea bebelusul vostru( prin FIV, eventual). In primul rand trebuie sa-si faca sotul tau toate analizele care se impun in acest caz( hormonale, genetice, spermocultura,ecografie testiculara,etc.). Sa mearga si la un urolog.Se mai poate face,in ultima instanta si biopsie testiculara pentru a vedea daca sunt ( pentru ca ei pot fi in testicole,insa nu apar in sperma din diverse motive).Daca nu ati facut inca nici una din aceste investigatii,eu te sfatuiesc intai sa le faceti si,in functie de rezultat, sa luati o decizie.Oricum,sa stii ca si inseminarile artificiale au procentaj micut de reusita...trebuie perseverenta,pentru ca nu prea reusesc din prima...
Eu te invit sa intri la subiectul " Azoospermie" unde vei gasi mai multe informatii ( chiar pe prima pagina a subiectului) si fete in aceeasi situatie care te pot ajuta cu experienta lor.Multa bafta!
Nusy
carmen e spune:
Si eu te sfatuiesc sa faceti mai intai un set de analize pt sot cum ti-a spus si Nusy si o biopsie testiculara. Si eu cred ca e cel mai bine asa inainte de a lua decizia cu IAD.
Bafta multa
Carmen
sunshine4ever spune:
ssi parerea mea este asemanatoare cu a lui Nusy. Si noi ne confruntamcu oligoazoospermie severa, dar pt noi "donatorul" va fi chiar ultima la care sa recurgem. uite cu inceputul am ajuns sa dam ca sotu e bolnav si cu tiroida si cu prolactna, tot ce posibil sa fie de acolo, ca doar eco testicular a afacut si e ok. Deci face a cu tratament si vom merge la Szeged pt Fiv.
Iti doresc succes in continuare.
DM
montytaiana spune:
ce sa zic domnul prof. asa ne-a sfatuit, tot ce imi doresc acum e sa apara cele doaua liniuta astfel incat sa putem sa ne tinem bb in brate, sper sa nu mai dureze mult si sa vin cat mai repede clipa aceea,
in rest nu stiu ce sa mai zic,de cand ma informez si vad cate fete sunt in aceasta situatie parca am inceput sa ma indoiesc, ce mult as vrea sa imi scrie cineva care a reusit cu IA si sa imi spulbere temerile si nelamuririle
Iyoana spune:
Montytaiana, in primul rand iti doresc Bine ai venit pe si sa te ajute Dumnezeu sa-ti tii bebelusul in brate cat mai curand!
Apoi, vad ca Nusy ti-a explicat foarte bine care ar fi pasii de urmat. Si noi avem acelasi diagnostic, azoospermie, dar de atunci (24 febr) si pana acum sotul meu a facut numeroase analize. Ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa faceti! Nu inteleg de ce dr. Marinescu v-a sfatuit cu IAD!? Stiu ca inseminarea se face atunci cand ai probleme cu spermograma, dar voi cu ce sa faceti IAD?
Chiar nu inteleg...
Ma rog, ce vreau sa-ti spun este ca sotul si-a facut urmatoarele analize:
- profil hormonal (FSH, LH si testosteron)
- control urologic
- analize genetice (cariotip genetic si microdeletiile cromozomului y).
Daca doresti iti pot da detalii despre fiecare analiza in parte (ce face, preturi, unde, etc...) precum si numele dr. la care mergeme noi.
La noi verdictul final a fost: trebuie sa facem biopsie testiculara sa vedem daca se gasesc ceva spermatozoizi la nevel testicular si apoi, daca avem aceasta sansa, sa facem FIV+ICSI (intracitoplasmatic sperm injection), pentru ca pe cale naturala sau prin IAD nu avem nici o sansa!
Stiu ca este dureros tot ce citesti tu acum, dar eu zic ca e mai bine sa fii informata si sa actionezi, decat sa ramai in intuneric!
Si este si un subiect pe forum Azoospermie (trebuie sa-l cauti pe la pag 2 sau 3, ca nu se scrie prea mult la el), unde poti gasi fete in aceeasi situatie.
Multa sanatate si succes!
iyoana
montytaiana spune:
sotul meu a facut punctie si nici cu aceasta ocazie nu au gasit spermatozoizi. IAD se face cu sperma de la donator, si atat timp cat eu sunt in regula domnul prof. a optat pentru IA,
intrebarile mele erau pentru sansele de reusita, procedura, profesionalism, etc
asa ca astept sa ma lamureasca cineva mai pe larg
nusy spune:
Monty,am inteles acum...daca la punctie nu s-a gasit nimic,e clar, Marinescu v-a sfatuit bine.Din pacate eu nu stiu sa-ti raspund,insa o poti contacta pe Copilutzu (poti sa-i trimiti PM,eventual... vezi ca activeaza la subiectele " Aspirante optimiste peste 35 ani " si " Azoospermie" ), intrucat ea a facut IAD( din pacate nereusit) si iti poate impartasi din experienta ei.
Nusy