CM la 3 zile dupa terminarea contraceptivelor!!!!

CM la 3 zile dupa terminarea contraceptivelor!!!! | Autor: Danutz@

Link direct la acest mesaj

Mi-a venit ciclul in a treia zi dupa teriminarea foliei de contraceptive (marvelon).
Folosesc aceste contraceptive de la 19 ani fara probleme. Dupa maxim 6 luni de administrarea fac pauza de 2-3 luni.
Dupa ce am nascut (14 mai2006) am folosit Exluton doua luni apoi marvelon pana in decembrie 2006.In martie 2007 am reluat contraceptivele din prima zi a C.M.
M-a ingrijorat faptul ca in a patra zi a CM sangerarea s-a oprit apoi a revenit in a cincea zi si a mai durat vreo 2-3 zile, iar dupa terminarea foliei (joia trecuta) mi-a venit ciclul dupa 3 zile (ieri 15 aprilie)cum am scris mai sus.
Mi-am facut test de sarcina in martie in ziua in care s-a oprit sangerarea si a fost negativ. Nu mai inteleg nimic. Nu stiu care ar putea fi cauza. Mentionez ca nu fac nici un tratament.
Ati patit asa ceva?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Mie imi vine intotdeauna ciclul a treia sau a patra zi dupa ce termin folia. Mi se intampla deasemenea sa fie mai abundent sau nu. Nu stiu daca am inteles exact tu esti nelinistita ca ti-a venit a treia zi dupa ce ai terminat o folie?

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutz@ spune:

Da, pt ca in loc sa vina la 28 sau 27 de zile a venit la 24 si de ieri(a doua zi), pare sa fie pe sfarsite. Ramane de vazut ce va fi azi.
Luna trecuta m-a durut burta cu vreo 10 zile inainte sa-mi vina si apoi nu se mai termina (m-a tinut vreo 8 zile), iar acum deja da semne ca e pe sfarsite....Asta ma deruteaza si nu mai inteleg. Eu am CM de la 11 ani si pana acum la aproape 27 de ani, n-am patit chestii din astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NEM75 spune:

eu iau marvelon de 12 ani, cu o pauza se un an. ginecologul meu spune ca nu e nevoie de pauze, in cazul marvelonului. fac analizele regulat si ies ok. in acest timp cantitatea de sange s-a redus aproape de zero, durerile la fel. eu merg regulat la control,eco transvag., lama,pap,in Ungaria si mi se spune ca is bine, e o urmare normala a anticonceptionalelor pe termen lung, sa continui sa le iau.
Se poate sa iti fi venit ciclul mai repede din cauza ca una/sau mai multe pastile, sa nu fi fost complet absorbite din cauza tranzitului intestinal, diaree, varsaturi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NEM75 spune:

Am uitat sa spun. Pauzele de o zi in timpul menstruatiei sint ceva obisnuit la mine, cu toate astea sint sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onetzica spune:

Scuze ca sunt off topic dar avand in vedere ca se discuta despre Marvelon am o intrebare. Am inceput o folie de Marvelon si intr-una din zile am plecat de acasa pentru cateva zile, neavand la mine folia cu pricina. Am cumparat o folie noua si am luat cateva pastile din ea pe perioada cat am lipsit. La intoarcere am luat pastilele in continuare dar am uitat sa le opresc la data cand trebuia sa se termine folia veche. Deci ...am luat vreo 3 zile in plus. Cam cat intarzie ciclul in acest caz?

Sper ca am fost destul de explicita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Danuta, e foarte normal ce ti s-a intamplat.

Intotdeauna, ciclul vine in a 3-a sau a 4-a zi dupa intreruperea foliei; pt ca de fapt e sangerare de privare - cat timp vin hormonii endometrul creste, cand ii opresti (cele 7 zile de pauza) se elimina.

In mod normal, tu incepi o noua folie la 7 zile dupa prima, deci in a 4-a sau a 5-a zi de ciclu. Asa ciclul va veni mereu la 28 de zile.

Cand incepi sa iei contraceptive dupa ce n-ai mai luat, le incepi in prima zi a menstruatiei, nu in a 4-a sau a 5-a ca dupa ce ai luat deja cel putin o folie.

Din cauza asta, primul ciclu vine mai repede, dupa vreo 24 de zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3xya spune:

Danuta,
Scuze k sunt cu o intrebare p langa subiect, dar cine te-a sfatuit sa faci pauza dupa maxim 6 luni? K m-am cam speriat...Eu iau Marvelon de 2 ani si nu am facut nicio pauza. Pt k asa mi-a zis medicul..k la pastilele astea nu e nevoie de pauza.Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Problema ta se datoreaza tocmai faptului ca ai inceput sa iei contraceptivul din prima zi a ciclului menstrual.S-a dat peste cap intreg sistemul.Stiu ca asa scrie pe prospect dar daca ai fi intrebat un ginecolog,spre confirmarea indicatiilor din prospect,acesta ti-ar fi recomandat sa incepi folia din a 5-a zi,contrar prospectului.Tocmai pentru a preveni aceste lucruri.Si uite,iti mai spun o smecherie-daca socotesti atent,a doua folie ai inceput sa o iei fix in a 5-a zi de la debutul singerarii!Intelegi?Si pariez ca la a doua folie nu au mai fost asemenea probleme.

Mergi la inceput