FIV 115
Raspunsuri - Pagina 28
marrina spune:
MOana Ma bucur ca ai si vesti bune. Consideri ziua cu eliminarea ziua 1 a CM, de zici ca te duci la eco in ziua 9? A inceput si sangerarea? Ma bucur ca ti-au folosit "studiile" mele si imi doresc sa dai de capul prolactinei marite a sotului tau ca sa rezolvati o data si problema asta.
lilianaFi Dupa FIV nu e regula cand vine ziua 1. La mine nici nu stiu daca a venit daca de peste o luna ma chinui cu maroneli. Sunt curioasa ce s-o vedea la eco. Si sper sa nu ma trezesc cu vreo anemie.
Avalon In mare am inteles cum se procedeaza. Daca dr. din Germania colaboreaza cu cineva anume din Romania si-ti spune la cine sa mergi pentru ca stiu cum sa colaboreze cu el ca sa iasa bine rezultatul FIV atunci e OK. Daca as avea posibilitatea financiara poate m-as indrepta si eu spre alte zari dar momentan oricum am renuntat la terminarea casutei pentru "plimbarile" la doctor.
melutzica Iti tin pumnii ca totul sa decurga bine si embrionasii sa se lipeasca de mamica lor.
Eu m-am hotarat sa iau de azi Evening Primrose ca am citit ca ajuta la ciclurile in cantitate mica si maronii. Sper sa am si rezultate.
De ce cadem? Ca sa invatam sa ne ridicam!
marrina
marrina spune:
MOana Nu exista vreo conditie speciala pentru recoltarea TSH, T4, T3 dar probabil raspunsul meu e tardiv iar sotiorul tau de ja a fost la recoltat.
marrina
melutzica spune:
Buna dimineatza dragele mele, si cate un pupic la fiecare
Zouzounaki,esti mortela mei,eu una m-am prapadit de ras de ceea ce ai scris si Doamne bine mai cunosc si eu starile astea;eu sunt o fire tare linistita,in plus fac si yoga deci imi pierd extrem de rar firea ,insa cand luam injectiile moamaaaa cand plangeam,cand radeam cand turbam de nervi;ei...da io ziceam..asta e.. e pt o cauza buna[pup
Marrina,multumesc fff frumos si sa dea DD sa fie asa si super multa bafta si tie
Eu pana in prezent ma simt fff bine,nu fac nimic toata ziua ca nu ma lasa nimeni sa pun mana nici macar pe o farfurie ,toti ma trimit numai sa stau in pat si sa vegetezzzz..uf asta detest cel mai mult...Apropo,am voie sa fac macar asa niste plimbari usoare??Voi ce ziceti??Ati stat toate o saptaman numai in pat??
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos
denissa_k1 spune:
Ella,ce incantata sunt ca mi-a raspuns si mie cineva ...chiar ai facut pe cineva fericit !!!de regula ma rezum numai la a va urmari pe forum ,de curiozitate ,de placere si din speranta ca voi gasi raspuns la nedumeririle mele .Negasind ,a trebuit sa scriu un mesaj ,doua ,dar neavand o practica in acest sens,probabil mesajele mele le-am trimis gresit in alta parte ,ca nici redactate nu le-am mai regasit .Sotul meu nu are azospermie ,ci oligospermie -are el ceva ,dar putini si nici macar toti suficient de vioi ;eu nu am nici o afectiune deocamdata ,iar oligospermia lui se datoreaza unei hernii inghinale la unul din testicole ,(deci practic lui ii secreta numai un testicol)pe care refuza categoric sa o opereze ;iti dai seama ca era mult mai simplu sa se fi operat el ,si rezolvam si problema lui ,si problema mea ....caci ,ca sa-ti mai impartasesc o durere ,numai eu ma zbat ptr aceste fiv,el nu doreste copii prin aceste metode ptr ca nu are incredere in ele !!(nu ma sustine dar nici nu se opune categoric ,doar ma dezarmeaza ..)si-ti dai seama ce descumpanita sunt ...si singura ..si nu prea informata ..si departe de Bucuresti !!dar nu am sa ma las ! ca sper ca o sa va am pe voi alaturi ...chiar si numai citindu-va !!!multumesc ptr raspuns !!
M Oana spune:
Neata, viitoare si actuale mamici la cafeau de dimineata am sa va spun povestea "SA NU FACETI CA MINE!".
Profit de zorii acestei dimineti de primavara, de mugurasii unui nou inceput, care prind viata in mine si va spun si ultima lectie invatata din acest esec, totalmente lamentabil.
Pai, se facea ca dupa oprirea in evolutie nu auzeam decat de CM-uri in valuri si de tot felul de medicamente, care nu trebuie sa-ti lipseasca din geanta. Chiar propria mama m-a avertizat cu fiecare ocazie, ca e cazul sa stau pe acasa, ca o sa vina un tzunami de CM, ce n-a vazut mapamondul.
Si uite asa se facea ca toate cele n-spe mii de genti pe care le am, contin cate un pachet de urgenta, cu tampon de tip scutec, cu nurofen (cam 3 pastile) si no-spa si in cateva, cele de weekend, sunt si picaturi de clorocalcin, ca tanti Getuta recomanda cu caldura acest lichid pentru sangerari.
Eu, de cand ma stiu, n-am vazut sangerari, dar nici sarcini oprite in evolutie, asa ca, pe jumatate, eram convinsa ca vine apocalipsa CM-urilor.
Si, uite ca vine, noaptea in propriul pat, si marea invazie, iau o pastila de nurofen si un no-spa si adorm ca noua. Dimineata iese "cosciugul", urmeaza o zi normala de CM si azi, ca la orice CM, niste chestii, ca sa fie.
M-am mai dus eu la medic sa ma plang, acum ceva ani, ca eu n-am scurgeri in valuri, ca alte fete, si m-a dat doctorul afara pe usa, ca cica sa vin la el cand oi avea scurgeri masive.
Se spune ca CM-ul redus e semn de menopauza, dar eu ar trebui sa fiu la menopauza de cand ma stiu si nici n-ar trebui sa fii avut, pana acum, un FSH si LH de 5.
La un CM normal cica se elimina doar endometrul si ceva sange inutil pentru organism ("stricat") in cantitate de vreo 30 ml.
Dar, iarasi, conteaza cum e setat fiecare organism si cum reactioneaza fiecare organism la tratamentele hormonale. Petele care nu se mai opresc, habar nu am ce inseamna, sper sa nu ajung pe acele carari, dar doctorii ar trebui sa aiba un raspuns.
E bine sa fii prevazator, dar si cand vine o ploicica de primavara, in locul unui tzunami, devin ridicole toate spaimele previziunilor.
Inca o data, MODERATIA se dovedeste a fi mai utila.
Zouzoule , Madlen sa va fie cu folos intepaturile si sa va bucurati de rezultat pana la adanci si fericite batreneti!
Denisa, Monseniorul nu face istericale la lipsa acestor analize, decat in cazul in care sunt vitale pentru un nou FIV. Asadar, in ce stadiu sunteti, cum sta sotul?
Marrina al meu inca doarme ca un prunc, el se scoala mai pe la pranz, ca seara umbla pe maidane (tocmai de aceea se falea ca uite ce analize uzuale bune are, la stilul lui de viata, ceea ce chiar mi se pare o minune ) si chiar vroiam sa sun la MedLife sa aflu cum se fac aceste analize. Deci pot sa-l hranesc inainte de analize si poate dona sange si mai pe la pranz, da?
Ziua 1 e cea de ieri, ca a fost ziua 1 din toate punctele de vedere, ziua 2 inca o caut, macar cateva pete sa-mi trimita, sa stiu ca exista.
Melule, eu dupa 3 zile plecam la Valcea cu masinuta si urcam pe dealuri usurel, in ziua 4 a trebuit sa conduc, dar s-ar putea spune ca "d-aia s-a oprit, ca n-am stat la pat"
Monseniorul mi-a zis ca mai nou nici "afara" nu se recomanda statul la pat, nici macar dupa ET, ca au ajuns la concluzia ca statul la pat ajuta doar la aducerea unui cumul de stres, de care graviduta nu are nevoie. La mine stresul a avut un rol major si pe viitor vreau sa-l inlatur cat de mult voi putea.
marrina spune:
magda Care e diagnosticul sotului tau ? Ati fost la un endocrinolog priceput in probleme reproductive? Hipofiza a-ti investigat-o?
pussi Am plans de emotie. Ca si cum as fi fost langa tine. Sa te ajute Dumnezeu sa va vedeti cu bine peste vreo 35 de saptamani!
dana_p, antosit, zouzou
Avalon AM luat in calcul parerea ta. Endocrinoloaga nu si-a dat cu parerea despre maronelile mele deloc dar sper ca macar Cocei si Marinescu sa ma lamureasca. Progesteronul a fost OK inainte de FIV si Utrogestan am luat numai 11 zile 6/zi. Iar dereglari n-am avut niciodata la mai mult de 3 zile.
denissa K1 Te referi la cariotip si microdeletii pentru sotior, pentru FIV? Sotul tau are indicatii de ICSI? Cred ca MArinescu te primeste fara probleme la prima intalnire fara ele. Mergi la consultatie sau direct la eco? Si iti recomanda el cu siguranta un laboratoe unde le poti face daca nu afli intre timp. Bafta!
madlen Fara disperare si crize de timp. Calm si relaxat. Totul merge bine.
melutzica Cred ca ai voie plimbari usoare. Eu m-am plimbat prin curte. Doar sa te pliiiiiiiiiimbi, nu sa te grabesti.
MOana Daca vrei sa fii sigura suna la Medlife. Eu pana acum n-am primit recomandari in legatura cu momentul recoltarii acestor analize.
marrina
Moniland spune:
Pussi, astept poze
MOana, deci sa intelg ca ziua eliminarii e ziua 1? Eu am eliminat vinerea si lunea s-a oprit. Eu nu cred ca am eliminat si endometru, pentru ca era cu totul altfel decat intr-u luna normala de CM. Oricum voi vedea la urmatorul CM cum va fi.
Zouzou, lasa ca trec si caldurile si sa vezi ce friguri te apuca de la emotii. Daca te-ar putea ajuta pumnii mei stransi tare pentru tine ce bine ar fi.
Deci nimeri nu s-ar risca la un transfer de blastocist la Sibiu?
Monica
KoraPop spune:
Buna dimineata!
Am sosit de la eco si raportez:OD 6 foliculi:21,7 mm, 19,9 mm, 18,8 mm, 15,5 mm, 14,6 mm, 14,2 mm.
OS -nimic, endometrul 7,7 mm.Dr. T a fost multumit.
Chiar daca pe ovarul meu stang sunt un pic suparata,pe cel drept il felicit si ma bucur ca am totusi ocazia sa merg mai departe.Sunt bucuroasa si ca endometrul a crescut brusc dupa ce stagnase cateva zile si inca odata ma minunez cat de interesanta e stimularea aceasta si cum cresc foliculii si endometrul fara ca sa poti calcula zilnic cati mm etc ,ca ei uneori stagnau ca apoi sa creasca in doua zile ca in mod natural in 4 zile...Punctia e posibil sa fie dumineca,dar sambata dimineata ma duc din nou la eco si stabilim atunci.Am sa o sun si pe d-na Matei pentru unele detalii pe care am uitat sa i le cer lui dr. T de emotii.I-am spus lui Tutu ca acum as vrea sa stiu sigur cand e punctia ca sotul sa aiba abstinenta cum trebuie pt o productie buna,la care el ma intreaba:Cand ai avut ultima data?Eu zic : alaltaieri,adica marti seara. Zice: Deseara il executi! Ne-am apucat de ras amandoi si ii zic :Pai al meu deseara vine din delegatie si il pun sa munceasca si acasa? la care el: Pai trebuie sa ne pastram simtul umorului chiar daca e greu acum,ii faci o friptura de mamaliga si la treaba cu el.E maaaare figura si un simpatic dr. T!Acu' ma gandesc ca daca deseara o "comitem" sa nu fie prea putina abstinenta daca totusi dumineca e punctia,poate mai bine lasam asa cum e,voi ce ziceti?Am sa o intreb si pe d-na Matei oricat de jenant ar fi.
-ici multi tuturor!
Kora
CARPE DIEM!
galuscuta spune:
Buna dimi !
dupa ce m scris o juma' de ora mi-am dat seama ca nu-s registrata si am pierdut tot... pesemene ca dorm inca ...Io am controla la servici azi , asa ca nu stiu daca voi mai putea intra.
Io is cam balonata , n-am fost in stare nici sa ....sper ca am produs ceva mai consistent macar .
Pussi-sa-ti traiasca mogaldetzele si vezi ca vin si io
Zouzou sa fi sigura ca mergem la balaciu cu galushtile noaste la anu'
Denissa-cariotipul l-am facut dupa 2 FIV-uri falite,mi l-au cerut in austria ,in Ro nimeni nu m-a intrebat de el...
Madlen- super productie
Marrina -lasa ca vine bb-ul
Moana -multumesc de urari.
Zouzou,Teli ,Kora ,antosit,Aldolina,chris,Carry,Madlen,Danyalo,Doris,Gabiu,Cellu - multa,multa bafta
Moniland ,Liliana,Dariela,Mirela,Delia,Pussi,Moana,DanaP,Auburn,Andicu,Melutica ...gravodoase sau viitoare gravidoase, cer scuze daca am omis pe careva , ca va imbratisez si va trimit un ocean de,va multumesc ca existati , mai ales cand imi scade nivelul de optimism.
galuscuta - in asteptare galuscutzei si mai mici
M Oana spune:
Fivoselelor, nu pot sa iau ziua 1 cea de duminica cu prima pata, nici cea de luni cu 2 pete si dureri de CM mai pe seara, ci cea de marti, cand la trezire am eliminat "coconul" SF, care "cocon" era insusi endometrul, iar in interior nici nu vreau sa ma gandesc ce era, ca nu mai conteaza.
La biopsia de endometru imi vor spune ce era, oricum experienta a fost terifianta, ca un fel de secventa dintr-un film horor trait pe propria piele. Esti asa de bulversat, mai ales cand o vezi ca iese si e calda inca si parca si misuna.......
Sunt cateva secunde de cosmar, dar daca pui in urna "cenusa", vorba DaneiP si nu privesti in urma, reusesti sa faci fata destul de bine.
Eu imi" cantam", sa nu-mi aud gandurile.......
Lunar endoemtrul era acea "pielita/camasa" goala, de data asta a fost plina cu tot felul de tesuturi, sper sa aflu mai multe dupa biopsie.
De acest tesut a fost atasat si ceva sange in cantitati destul de mari, cam de 3 ori mai mult, fata de obicei, asa ca ziua 1 a fost clar ieri.