Mamici de martie - aprilie 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

buna fetele...n-am mai scris cam de mult, pentru ca n-am mai stat la computer de ceva vreme. La ultimul control ne-a zis tanti doctora ca este colul scurtat si ca trebuie sa stam foarte linistiti, pe cat posibil cat mai mult in pat, caci trebuie sa mai stam in burtica la mami inca 10 zile macar. Eh...azi mai avem 7 zile. :D In rest, totul este in regula cu bebelina, decat ca, asa ca la fiecare ecografie, pare mai mica cu 2 saptamani, si doctora socoteste saptamanile dupa varsta ei. Mi-a zis ca placenta are grad de maturare 1 (o fi bine, o fi rau...), si la col scrie ceva de 17 mm.
In reste e fain.

Voiam sa va mai intreb ceva, daca stiti. O prietena de-a mea este si ea insarcinata in sapt 36 si a observat ca buricul ei supureaza putin, adica, cum mi-a descris ea, in pliul pielii acolo este un pic de lichid semitransparent. Nu doare, nu ustura, dar ar vrea sa stie si ea ce sa faca. Farmacista i-a zis sa curete cu spirt si sa puna Baneocin pudra sa usuce. Ea crede ca poate fi din cauza cresterii si intinderii pielii, s-o fi fisurat pielea acolo... Voi ce ziceti?

http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Gore uite un articol pe care l-am gasit. Sper sa foloseasca.

Conservarea laptelui matern

In perioada de dupa nastere laptele matern se formeaza din plin, mult peste nevoile si cerinta bebelusului. De aceea, multe dintre mamici ar dori sa-si poata conserva laptele, pentru a-l putea folosi in cazuri diferite: intoarcerea la lucru, o calatorie mai lunga sau atunci cand va fi necesar.

Daca aveti obiceiul sa va goliti sanii cu o pompa speciala, iata cateva sfaturi pentru a conserva laptele in frigider, daca e consumat in ziua urmatoare, sau in congelator:

- in frigider, trebuie pastrat in biberoane sau in recipiente din plastic, daca va fi folosit in urmatoarele 24 de ore,

- in congelator, nu are importanta ce recipient folositi.

Durata de conservare

La temperatura camerei

- colostrul (laptele ce se formeaza in primele 6 zile de la nastere) se pastreaza timp de 12 ore,

- laptele matur se poate tine timp de 6 ore la o temperatura de 25° C si cateva ore in plus la o temperatura mai scazuta ( pana la 24 de ore la 15° C).
La frigider

- laptele matur se conserva 24 de ore intr-un recipient din plastic.
La congelator

- Laptele se pastreaza 2 saptamani in compartimentul de congelare,

- Intr-un congelator separat, in care temperatura este constanta la -18° C, laptele poate fi tinut pana la 6 luni.

Puteti folosi orice recipient din plastic, sticla sau punga speciala pentru congelare.
Incalzirea laptelui
Curatati-va mainile inainte de orice operatie.
Nu recongelati niciodata un lapte care a fost decongelat!
Reincalziti laptele sub jetul de apa calda sau la bain-marie daca a fost congelat.
Atentie:

Nu folositi niciodata cuptorul cu microunde, deoarece distruge anumite componente ale laptelui.

Si cred ca in maternitate cand ne-au spus ca laptele isi pastreaza proprietatile nutritive 1 ora jumatate tinut la temperatura camerei, se refereau la laptele adus de ele, adica la formula.

Carmen, uite aici mai multe carti si cu exercitii si de educare si crestere copil. Te loghezi pe adresele de mail respective urmand instructiunile de acolo si descarci ce te intereseaza.

Uitasem sa pun linkul: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93904&whichpage=9

Ela, mamica de Theodora Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

ah, si inca o problema, a mea de data asta: am facut o infectie la un deget si dorctora de fam mi-a zis ca pot sa iau oxacilina vreo 2 zile. bebe are 36 sapt...se poate sa iau?

http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Buna fetele....eu fac ceva mai bine psihic si park si putin fizic...dupa cum stau lucrurile cred k o sa ajung la 40 de sapt, adik 6 mai k asta era DPN initial,dar apoi mi-au zis 25 aprilie si de-asta m-am inscris in odiseea de martie aprilie!!!

Am vazut k mai toate aveti probl cu bebeii degenu colici,alintat si altele...mama zicea cand ne culca pe noi ca sa nu stam in brate ne punea pe picioare si chiar cand plangeam asa degeaba si ne linistea...poate merge si la voi!

Aveti grija de voi!

Mady 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Hello,

ne-am trezit si noi, dupa ce am reusit sa dormim aproape toata noaptea

In primul rand
Felicitari Gore!

Plec imediat pentru ultimele analize inainte de operatie, pe vineri o sa am si rezultatele, ai atunci fac si ultima eco... mai am de luat adeverinta de salariat si cred ca pot sa ma internez linistita... pacat ca mai am de facut drumuri in fiecare zi, ca as sta acasa sa lenevesc

Crina: eu ma gandeam la pedalat pentru ca am facut niste "copanele" de elefant, si nu cred ca incap in vreo pereche de pantaloni din cei pe care ii aveam si nu prea am chef sa imi iau alte haine acum . Si cu pedalatul in apa mai scap si de niste celulita care s-a intins in voie pe ele Nu vreau nici sa exagerez cu sportul, sa nu slabesc prea tare si sa pierd laptele sau mai stiu eu ce (nu ca l-as avea acuma, dar tot ma rog de el sa vina repede )

Ieri i-am aranjat lucrusoarele lui in dulapior, azi pun patutul in locul stabilit, si cred ca ii lipesc si desenele pe perete Sa simta ca e coltisorul lui, chiar daca e in dormitorul nostru O sa vina si mama in week-end cu alte hainute (eu i-am luat doar manusele, niste body-uri si 3 salopete de stat prin casa, restul mi le face mama cadou )

Pentru fetele care folosesc sterilizarea la rece: spune pe eticheta ceea ce se sterilizeaza se poate pastra pana la 24 de ore, dupa care trebuie resterilizate... intrebare: se pastreaza in solutie sau se scot afara?

Si legat de vanita: e mai buna simpla sau cu forme? cat timp incape copilul in cea cu forme? Mi se pare comoda, dar nu vreau sa o schimb dupa 2 luni...

Cam atat de la mine, oricum m-am lungit...
Sa aveti o zi prolifica (pentru cine vrea sa nasca azi) si excelenta (pentru toata lumea)!

Edit: tot numarand AMR-ul, am uitat ca a mai trecut o saptamana

Diana 39+ cu Mihai-Alexandru
AMR 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

buna dimineata la burtici si la proaspete mamici!

Am revenit .....suntem acasaaaaaaaaaaaaa....de ieri...acum ne acomondam unii cu altii.

Bebe e bine... a avut 48 de cm si Apgar 10!

io sunt un pic mai rau, dar imi revin usor, usor. S-a intimplat asa pe nepregatite pentru ca in dimineata aia am facut tensiune 14/9, si dr a decis ca mai bine il scoatem pe bebe decit sa stam in spital cu tratament pentru HTA, ca oricum eram programati miercuri.Asa ca tottul s-a petrecut foarte repede. Operatia a decurs bine, perioada imediat dupe cam nasoala, am facut rahi si pina a trecut efectu nu prea mi-a convenit...acum ma tine operatia, da` e normal, problema mea e ca ma doare si spatele (ca doar de asta am ajuns la cezariana)....

Va multumesc din suflet de galerie si urari...v-am simtit alaturi de mine

revin..dupa ce mai citesc din urma

Majorete pentru cine urmeaza

Va pupic
Roxygeo si bebe Teodora Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

fetele ce fel de pompa de san aveti??? eu mi-am luat una de la baby nova stil seringa...e buna???sor-mea care lucreaza la farmacie zice ca e buna...sper sa imi fie de folos....

Mady 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

buna dimineata la mamici, burtici, bebici!

punem pentru burticile ramase!!

noi raportam o noapte ... gri. adica matei nu a vrut sa doarma pana pe la 2.30-3.00. era mancat, schimbat, nu-l durea burtica ... dar avea ochii cat cepele. in patutul lui statea cat de cat cumintel, dar cred ca se plictisea ca maraia intr-una, a prosteala. la 6 a papat, iar acum doarme, ca e obosit baiatul!!
eu am o mica problema. cand bebe e treaz, ziua, (si asta se intampla destul de mult timp in ultima vreme) ma joc cu el, vorbesc, incerc sa-i cant ... dar parca uneori nu stiu cum ar trebui sa ma joc cu el la doar 5 saptamani. am mai citit prin reviste, incerc sa-i dau jucarele colorate si zgomotoase, dar uneori ma simt penibila. eu ma maimutaresc si el face ochii mari la mine de parca zice "ce-ai mami? ai inebunit?". m-am gandit sa-i iau o salteluta de joaca. am vazut unele interesante. dar nu stiu daca ajuta :).

va pup!

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze noi cu matei la baita

poze noi ... la 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Buna, fetelor!

roxy, bine ai venit acasa!

mady, eu tot pompa de la Baby Nova am si am facut treaba buna cu ea la inceput mai ales pentru ca mi-a desfundat canalele. Se poate sa si colectezi lapte cu ea, este buna.

Vad ca unele dintre voi spuneti de nastere ca a fost cumplita. Eu o sa vorbesc asa de perioada asta de refacere care mi se pare...de cosmar. Ma refer la durerile provocate de hemoroizi si cele de oase care ma termina...ma doare zilnic cateva ore si plang si imi agit si copilul...sotul meu a zis ca el n-ar fi indurat asa ceva de atata vreme. Sunt mai mult de 2 saptamani de cand ma dor, fac tratament, ma dau cu creme si situatia parca nu se mai amelioreaza. Asta e. O sa indur, n-am ce face, dar deja mi s-a tocit pragul de rezistenta la durere. Cine si-ar fi imaginat ca o sa fie mai rau acum decat in sarcina?

www.flickr.com/photos/11053824@N00/" target="_blank">O minune mica-Maya - 18.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vcarmen spune:

salut
o sa incep prin a ma scuza ca nu am mai scris de mult. defapt nu cred ca am scris mai deloc dupa ce am venit acasa cu bebe. de citi v-am citit printre rinduri,iar uneori am dat si sfaturi pe PM acolo unde m-am lovit si eu de probleme respective.

LILIDANA si eu am patit tot asa intr-o noapte nu vrut sa doarma si nici sa manince cum maninca deobicei, am suspectat toate bolile posibile .ba chiar l-am aspirat si in nasuc ca am avut impresia ca are nasucul infundat. a doua zi repede la medicul de familie sa vemem despre ce e vorba. cind colo bebe nu avea nimic. m-a trimis doc acasa linistita ca nu are bebe nimic. singurul lucru bun a afost ca l-am citarit cu aceasta ocazie si am vazut ca e chiar bine cu greutatea. asa ca tot raul nspre bine.

FELICITARI FETELOR CARE AU NASCUT .SA VA TRAIASCA BEBELUSI SA FIE MANCACIOSI SI CUMINTIEI.
BAFTA MULTA FETELOR CARE IN CURND VOR NASTE. SA AVETI NASTERI USOARE.

in general ma lovesc si eu de acelesi probleme ca si voi, colici , constipatie(mai rar), si plins fara motiv. Dar parca in ultima vreme s-a mai potolit cu plinsul.
acum ii cant cam o ora dimineata si ora seara.iar el sta si ma asculta. si nu plinge. de fapt nu cint numai eu si CD ,dar mami invata si ea versurile. a fost metoda prin care am reusit sa il potolesc . sotul il calmeaza cu luat in brate si plimbindu-l ca"avionul" prin casa . la inceput ii era frica dar acum ii place si dupa 3-4 minute de"avion" sta calm cam o jumatate de ora. asa reusim sa mancam linistiti.

Chiar vreau sa va propun sa discutam cum ati reusit voi sa va calmati bebelusi cind sunt in crize de plins.

si o sa incep eu prin a va povesti ca odata cind plingea de mama focului, a dat drumul mama la aspirator(saraca facea curat) si am obresvat ca bebe a tacut instant, asa ca am folosit metoda cu succes o perioada scurta de timp. dupa care nu a mai avut efectul scontat.

astempt,daca vreti,sa ne povestiti si voi cum ati reusit sa ii calmati pe bebelusii vostri.

Carmen si bebe ANDREI- BOGDAN(14.03.2007)

Mergi la inceput