Ser fiziologic-SUPER scump-inlocuitor?
Raspunsuri - Pagina 3

florentza spune:
Ce ser fiziologic ai gasit tu la 250.000 lei...mi se pare enorm...
Eu ii cumpar ser fiziologic (5 fiole\ct.) facut de Sicomed (cutia cu alb si albastru) la pretul de 8 Ron.Si asa mi se pare putin scump dar ce zici tu mi se pare ENORM, mai ales daca cantitatea este mica...10ml\fi.
Incearca sa cauti din asta...
Numai bine.
Florentza si Alexandru
1 an si 10 luni
" Femeia se realizeaza prin casnicie si devine fericita prin maternitate"

alinusha06 spune:
florentza exact acel ser s-a scumpit atat de mult,acea cutie cu 5 fiole de la sicomed ,stiu si mie mi-a picat fata,dar am cump ieri o punga de la farmacie cu ser din acela perfuzabil si trag cu seringa,dar am luat si alte picaturele pt nas.
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns,dar cu tusea ce sa mai fac?
pupici
oprescu

florentza spune:
Eee ... (scuze, pt expresie...dar sunt
...cum e posibil ???)
Eu am luat (astazi) de la o farmacie de pe Blvd. Iuliu Maniu cu 8 RON.
Oare sa-mi fac stoc ?
Daca esti din Bucuresti, fa-i un drum pana la aceasta farmacie...economisesti ENORM
Florentza si Alexandru
1 an si 10 luni
" Femeia se realizeaza prin casnicie si devine fericita prin maternitate"

irinuca spune:
PT NAS - NASOMER ( simplu, cu propolis sau cu echinaceea).Costa aprox 4 RON.NU are pulverizator dar fiti destepte si puneti voi intr-o sticlutza de Olinth (de exemplu).NU are rost sa dati cate 2-3 sute de mii pe Sterimar sau Marimer cand toate au aceeasi compozitie!
PT TUSE - Si eu recomand cu caldura Stodal.Noi le mai dam piticilor Sirop de muguri de brad cu propolis sau Sirop de patlagina.

mofturici spune:
si la noi s-a scumpit serul dar de la 6lei s-a ajuns la 10 lei...dar de mult nu mai folosesc ca e pre scump...asa ca am succes cu sterimar si ser fiziologic la sticla 500 ml din farmacie costa fff.putin

Sheannamp spune:
Autor: LUCIA MIRELA
Subiect: ser fiziologic flacon - utilizare - pastrare
Trimis la: 29/05/2007 09:09:41
Cum bine spunea cineva cu ceva timp in urma, s-a scumpit foarte mult fiola de ser fiziologic, asa ca am avut inspiratia sa cumpar un flacon de 500 ml de ser fiziologic din cel utilizat in spitale, la pret mult mai mic, dar nu stiu daca il pot tine la frigider, pe eticheta scrie sa se pastreze la sub 25 grade, si in plus, din momentul in care injectez capacul de cauciuc ca sa extrag din el nu stiu cat timp il pot folosi.
Daca stie cineva poate ma ajuta.
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Darria
Raspuns la: 29/05/2007 09:33:19
a mai fost un subiect despre serul fiziologic dar nu-l gasesc. Daca o sa ai timp sa cauti gasesti pareri pro si contra.
Noi folosim la punguta de la 6 luni(acum are 1 anisor) fiindca ma saturasem sa dau banii pe fiole, desfaceam zilnic(cand era racita desfaceam multe fiole zilnic), foloseam o picatura, doua si apoi aruncam. Se mai intampla sa nu rup capul bine si sa cada sticla in ser si atunci aruncam fiola si desfaceam alta. Am si acum fiole in frigider.
In mod normal, da, asa ar tb. folosit, dupa cum scrie pe punguta.
Pediatra si med. de fam. mi-au spus ca pot folosi punguta, sa ramana acul si seringa acolo dar dupa ce trece perioada mucioasa sa schimb punguta(adica sa nu o pastrez mai multe luni - se poate pastra in frigider, o luna de la prima utilizare).
Patrez toate med. in frigider chiar daca temp. e sub 15 grade.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: bird70
Raspuns la: 29/05/2007 14:05:27
Ce anume intentionezi sa faci cu serul ala? Daca intentionezi sa-l folosesti la injectii atunci il pastrezi diferit decat daca intentionezi sa iti cureti o rana sau sa tratezi mucii. Am senzatia ca asta este o noua moda in Romania toata lumea cumpara ser fiziologic, eu n-am avut asa ceva la copiii mei si nici aici nu am auzit sa tratezi muci cu ser fiziologic.
Mai exista ser fiziologic in fiole de sticla ? Nu am mai vazut asa ceva de ani de zile. Noi folosim numai fiole de plastic.
Raspuns la: 29/05/2007 19:31:11
Daria multumesc pentru raspuns, inca ceva ce nu inteleg: de ce ar trebui sa tin sticla la frigider doar pana o incep si apoi nu? O sa intreb maine medicul ca tot o sa mergem la consultatie
Bird, pana o sa ajung in Australia, unde nu stiu cum o sa fie situatia cu tratamentul copilului meu bolnav de astm alergic (sper sa imi permita medicii de acolo sa ii fac aerosoli cu ventolin acasa folosind serul fiziologic, in situatiile de criza), folosesc acest ser la recomandarea medicilor romani in urmatoarele situatii:
copilul, alergic la polenuri si pufuri de plopi, incepe sa tuseasca si sa faca crize de tuse pe fond alergic. Merg la medic sa il vada si sa ii hotarasca dozele si sedintele si apoi ii fac tratamentul acasa, cate una doua sedinte de aerosoli cu solutiile specifice pentru astm, puse in aparatul de aerosoli impreuna cu serul fiziologic.
Sincer vorbesc, sper ca se poate face lucrul asta si in Australia.
Raspuns la: 29/05/2007 21:23:38
Lucia, poate ca m-am exprimat gresit dar nu vad unde am spus ca nu o poti pastra si dupa desfacere in frigider. Repet: se poate pastra in frigider, o luna de la prima utilizare(de cand ai intepat cauciucul).
Multa sanatate copilasului
Raspuns la: 29/05/2007 21:29:08
Daria, multumesc, asa este, am citit eu gresit. Oricum la caldura din casa e clar ca mai bine e la frigider.
Multumesc!
Raspuns la: 29/05/2007 22:28:29
Lucia: nu ai de ce multumi. Med. de fam. mi-a spus ca se pot pastra in frigider si med. pe a caror prospect scrie 15-25 grade. Decat la 30 mai bine sub temp. recomandata de producator. La ser scrie sub 25, nu precizeaza limita inferioara deci in frigider e bine.
Autor: Andrada
Raspuns la: 29/05/2007 22:35:40
A
Raspuns la: 30/05/2007 09:44:45
Stai asa! Noi spunem ventolin la puffer-e sau fiole cu lichid pentru inhalatii cu aerosoli care contin o substanta numita salbutamol. Si aici m-ai pierdut, de ce folosesti ser fiziologic cand faci aerosoli cu ventolin? Ventolinul (salbutamolul) pe care il folosesti nu este un lichid?
Nu trebuie sa-ti faci probleme cu astmul copilului, aici tot a 3-a persoana de origine anglo-saxona are astm si medicii sunt foarte obisnuiti cu astfel de probleme.
Autor: Marilena12
Raspuns la: 30/05/2007 10:13:12
Nu folosesc nici eu ser fiziologic, am folosit putin ca sa sterg ochisorii si sa picur putin in nasuc in primele 2 luni. Acum, cand are muci, folosesc un spray Marimer special pt asta. Asta contine apa sarata si nu are termen de valabilitate scurt.
Nici eu nu pricep chestia cu ventolinul, eu stiu ca este sirop si solutie pt inhalator, nu stiu de ce ar fi nevoie de ser (sau poate nu am inteles eu bine din contextul discutiei)
Mari
Raspuns la: 30/05/2007 10:59:12
Andrada, acum sunt perfect lamurita, va multumesc de informatii, important e ca am gasit solutie mai ieftina.
Ventolinul poate fi sub mai multe forme: sirop de inghitit oral, sau puffer care e un mic spray ce se inhaleaza cu ajutorul babyhaller-ului, sau o sticluta cu solutie de ventolin care se baga in aparatul de aerosoli impreuna cu serul fiziologic. In general folosim puffer dar cand tusea e mai urata, aerosolii au efect mai bun si atunci cumparam sticluta cu solutie de ventolin, de 10 ml pe care o combinam 1 ml ventolin + 4 ml ser din care solutie bagam in aparat 2 ml la care se mai adauga 2 de ser. ASta e strict sub recomandarea medicului pneumolog in functie de varsta si greutatea copilului.
Bird multumesc pentru informatiile despre situatia cu astmul de acolo.
Marilena din cate ai vazut mai sus siropul nu este solutie pt inhalator si ce administreaza oral, iar solutia pt inhalator se vinde la flacoane de 10 ml si scrie pe ea solutie pentru nebulizare.
Raspuns la: 30/05/2007 13:40:33
Aici ventolinul nu se gaseste la sticluta ci in fiole de plastic si nu trebuie combinat cu nimic. Nu intelegeam la ce iti trebuie serul fiziologic .

Sheannamp spune:
Autor: mahmur
Subiect: caut ser fiziologic
Trimis la: 08/06/2007 10:49:42
As dori sa va intreb unde pot sa gasesc in Bucuresti (farmacie, etc) ser fiziologic la doze (fiole) de plastic (vedeti link-ul pentru exemplificare http://community.webshots.com/album/559349450TGsKiE?vhost=community).
M-ar interesa numele farmaciei, cate doze sunt in cutie si la ce pret.
Voi ce fel de ser folositi pentru toaleta ochilor/nasului/urechii?
Va multumesc.
-------------------------------------------------------------------------------
Raspuns la: 08/06/2007 11:16:32
Ce pot sa iti spun este ca nu am vazut pana acum astfel de ser fiziologic, exista cel la fiole de sticla care s-a scumpit foarte tare, si noi am cumparat recent o sticla de 500ml de plastic cu ser fiziologic din cel folosit in spitale, de la o farmacie Dona.
Raspuns la: 08/06/2007 11:51:14
LUCIA MIRELA iti multumesc mult pentru raspuns.
1)Totusi, nu mi-ai spus cat a costat serul pe care l-ati cumparat si cine e producatorul.
2)Mai exista ser ambalat si altfel decat la jumatate de litru sau fiole de sticla?
3)Am vazut candva, intr-o farmacie, ser Bebysol de la Nivea, ambalat exact la fel cum caut eu (fiole de plastic) dar nu mai stiu cat costa. Pe urma a disparut.
4)Totusi, nu stiu de ce nu se gaseste asa ceva mai ales ca e foarte practic, fiecare doza e de unica folosinta (in prospect scrie ca se poate folosi in max. 24 de ore cu capacelul pus), nu mai umbli cu ditai flaconul de o juma` de litru, e foarte practic de picurat in nas si, nu in ultimul rand, nu e riscul de cioburi in flacon.
5)Serul despre care vorbesc are 50 doze x 5ml adica 250 ml si ar costa 7 RON. E mult, e putin, nu stiu.
Multumesc.
Autor: annablue
Raspuns la: 08/06/2007 12:42:29
Nu este nevoie sa cumperi ser si nici nu trebuie sa-l folosesti in max 24 de ore pt ca nu se altereaza. Poate doar daca il pui in injectii (ceea ce nu e cazul aici).
Pentru serul de pus in ochi/nas, etc se poate pregati acasa si nu te costa atat. Daca ai grija de igiena (adica sa nu lipesti tamponul de gatul sticlei sau sa faci ceva sa "contaminezi" solutia, poti face acelasi ser din apa fiarta cu sare, racita la temeperatura camerei.
Asta e reteta de la pediatra noastra (Adi avea nevoie de muuult ser sa-i curat nasul) si as fi dat faliment.
Se pune o lingurita rasa de sare de mare la un litru de apa (dupa ce a fiert sa fie un litru) si se fierbe timp de 10 minute. Este exact acelasi lucru ca cel din famracie.
Noi am folosit cu succes reteta si n-am avut probleme.
Raspuns la: 08/06/2007 12:50:25
annablue: mai urmeaza sa prepar Vigantol in casa? Eu sunt mai comod, asa ca prefer ceva steril, sigilat de fiecare data si produs in conditii stricte de igiena, chiar daca e vorba de "aragazul" fabricii . Nu vreau sa umblu cu oala si seringa, daca ma intelegi. Mai ales ca 7 RON nu e un capat de lume.
Nu era vorba ca se altereaza, ci ca se contamineaza, de asta ziceam ca serul pe care-l caut trebuie consumat in 24 de ore( din cauza riscului de contaminare).
Daca mai stii si alte preturi la ser preparat in fabrica, astept.
Multumesc de raspuns, totusi.
Autor: roxanaz
Raspuns la: 08/06/2007 13:07:52
imi pare rau dar nu este deloc acelasi lucru ca cel din farmacie! nu cred ca poti crea conditii de sterilitate in casa si nici nu le poti pastra. solutia mentionata de tine e ok pentru folosit pe moment dar trebuie ca fierberea sa dureze suficient de mult si sarea sa fie curata din punct de vedere chimic, nu sare alimentara.
scuze de off topic.
Roxana
edit: mahmur, nu vad fiole de ser de plastic prin cataloage, ci doar cele normale, de sticla, care costa intre 20 si 26 de lei cutia de 5 fiole a 10ml fiecare si cel in flacoane de 250/500ml dar care se gasesc mai greu si costa mutlm ai putin (in jur de 2-3 lei flaconul)
Autor: MADYN
Raspuns la: 08/06/2007 13:16:04
Eu am cumparat astfel de fiole de la Carrfour sau de la o farmacie de cartier (din Berceni). E mai scumput dar mult mai comod sa le folosesti.
Raspuns la: 08/06/2007 13:17:55
Roxana: uite un raspuns clar si la obiect! Multumesc pentru el.
Daca ar fi sa gasesc ceea ce caut, ar fi mult sa dau 7 RON pe 50 de flacoane de plastic de 5 ml fiecare? (7 RON e limita pe care mi-am impus-o).
MADYN: imi poti da, te rog, un pret si forma de prezentare? (cutie, doze per cutie, plastic/sticla etc)?
Raspuns la: 08/06/2007 13:37:12
Madyn e o informatie foarte interesanta imi poti spune te rog producatorul? mersi!
mahmur 7 RON cutia? pai e foarte bine, avand in vedere ca o cutie de 5 fiole de sticla e 20 si mai mult!!
Raspuns la: 08/06/2007 13:51:23
Va vine sa credeti ca nimeni nu curata ochii, nasul si urechile copiilor cu ser fiziologic sau alte solutii sterile pe aici? Moasa la spital invata parintii sa bage copilul in vanita cu apa calda, cu un prosopel micut curata ochii si fata copilului si apoi pune sapun de copii pe prospopel si curata restul corpului. Copilul nu are nevoie sa-i bagati ser in ochi, urechi sau nas . Ochii se spala cu apa calduta, urechile si nasul se curata la exterior.
Daca totusi insistati sa folositi ser fiziologic cautati pe cel in fiole de plastic sa nu cumva sa bagati vreun ciob mic de sticla in ochii copilului .
Autor: a_deju
Raspuns la: 08/06/2007 13:56:44
nu stiu daca te mai ajuta, poate deja ai gasit, dar am vazut ceea ce cauti la metro... e drept ca in constanta, dar ma indoiesc sa nu aiba si la bucuresti, la raionul cu pampersi si produse ingrijire bebe (adica sapunuri, samponele, etc..). nu stiu cat costa, cate fiole erau in cutie, dar stiu sigur ca e vb de filoe de-astea de plastic. sper sa fie de folos!!
Autor: MADYN
Raspuns la: 08/06/2007 14:00:28
Mahmur de la farmacie am cumparat fiole din plastic (au si capacel, in caz ca nu folosesti cei 5 ml pui capacelul si folosesti cu alta ocazie) foarte asemanatoare cu cele din pozele tale. Eu nu am cumparat o cutie intreaga ci doar citeva fiole, cind am ramas in pana. De obicei le cumparam de la Carrfour, 20 de fiole per cutie si pretul in jur de 200.000 lei. La farmacie erau mai scumpe (nu mai stiu exact cit).
Roxanaz nu stiu producatorul, sa-ti zic acum - ca sint la munca - dar sint frantuzesti (cele de la Carrfour).
Autor: Ioana75
Raspuns la: 08/06/2007 14:08:43
mahmur, eu am cumparat fiole ca cele din poza de la farmacia din Auchan (cred ca e Centrofarm). Nu imi amintesc detaliile.
Raspuns la: 08/06/2007 14:13:14
@bird70: m-am lamurit eu cu moasele astea, chiar si australiene daca ar fi. serul il folosesc 90% din cazuri la curatat nasul (nu cred ca vrei sa-i bagi prosop in nas), iar 10% la curatat urechi (picurat ser pe bete de urechi).
@a_deju: multam de pont, voi cauta.
@MADYN: 200.000 pentru 20 doze x 5 ml? incredibil! pana la urma e apa cu sare, ce naiba...
@ioana_75: m-ar fi ajutat totusi un pret.
m-as fi dus eu sa caut dar nu sunt in tara deocamdata.
va multumesc tuturor pentru promptitudine si raspunsuri.
daca mai stiti ceva, nu ezitati.
Autor: Ela2001
Raspuns la: 08/06/2007 14:36:16
La Cora Pantelimon la raionul cu cosmetice pt. copii am vazut ser fiziologic ambalat in doze mici de plastic (ca niste fiole, dar din plastic). Nu stiu cite erau intr-o cutie si nici cit costa caci nu m-a interesat.
Raspuns la: 08/06/2007 14:44:44
pai pretul e acelasi cam peste tot, nu poate fi mare diferenta intre ele, indiferent din ce farmacie e luat.
m-ati facut curioasa cu serul asta...ma zgandare faptul ca se vinde in metro/carrefour....asta nu e posibil in cazul medicamentelor. (adica nu se pot vinde decat in farmacie). ma mai documentez. multumesc tuturor,
Autor: LiliaToma
Raspuns la: 08/06/2007 14:50:15
eu am cumparat la fiola de la o farmacie din Berceni( Piata Sudului), am dat 1,1 lei pe fiola. Nu stiu cat e la cutie intreaga
Raspuns la: 08/06/2007 14:54:00
Treaba asta cu serul fiziologic este ceva super la moda in Romania de astazi. Eu cand am nascut copiii acolo nu folosea nimeni ser fiziologic la curatul copilului si nici aici nu se foloseste. Nu inteleg de ce trebuie sa pui ser fiziologic pe betele de urechi si nu poti folosi apa. Urechile nu sunt sterile si banuiesc ca nici rani deschise nu au copiii in mod normal in urechi. In plus nu este deloc recomandat sa bagati bete in urechile copiilor, urechile se curata doar la exterior. Iar nasul, chiar nu inteleg de ce trebuie curatat in interior . Daca copilul are muci atunci se pot folosi spray-urile de desfundat nasul si de curat se curata doar ce curge afara din nas. Eu cred ca faceti mult mai mult rau decat binele pe care il intentionati cu masurile astea de curatenie.
Raspuns la: 08/06/2007 15:13:38
@roxanaz: serul fiziologic nu este considerat medicament ( e doar apa sterila cu sare). intra in categoria produse de toaletare/ingrijire/cosmetizare. sa ma corecteze cineva daca gresesc, desi nu cred.
@ela2001: nu te-a interesat pentru ca nu folosesti ser sau ai tu alta metoda si nu vrei sa ne-o spui?
Raspuns la: 08/06/2007 15:23:14
este medicament. concentratia de 90mg/ml este considerata de uz farmaceutic, deci serul fiziologic clasic cu concentratia mentionata de mine mai sus este considerat medicament si este inregistrat ca atare la Agentia Nationala a Medicamentului (http://www.anm.ro/anm/anm_maint.asp?s_den_com=ser+fiziologic&s_dci=&s_firm_tar_d=&s_forma_farm=&s_cod_atc=&s_cim=&ID=10735)
acum imi dau seama ca cel care este in hypermarket-uri poate fi de concentratie mai mica. .....
Raspuns la: 08/06/2007 15:24:07
@LiliaToma: destul de scump. multumesc pentru raspuns.
@bird70: pe vremea noastra nu existau nici pampersi, nici servetele umede. asta nu inseamna ca daca se folosesc acum sunt doar un moft, ci au devenit o necesitate. Ia gandeste-te sa stergi un copil de 3 luni la fund dupa ce face caca cu hartie igienica. nu te doare sufletul? Io zic sa renunti si la net atata timp cat mai functioneaza, inca, posta normala. Face parte din evolutie si trebuie sa o iei ca atare. Cat despre ser, eu il folosesc la curatat nasul pentru ca zona in care stau e foarte umeda si copilului i se infunda nasul des. Serul il ajuta sa elimine tot ce are in nas, nu creeaza dependenta. Plus de asta ca medicii de aici chiar recomanda folosirea lui in detrimentul medicamentelor de raceala(momentan stau in Franta). Iti dai seama ca nu ii bag in ureche ditai batzul, il curat doar la exterior. Asa m-am invatat de cand era mic si asa fac si in continuare. Serul mai este bun cand faci terapie cu aerosoli. Spray-urile de desfundat nasul (sper ca vorbesti de cele cu apa de mare, si nu de nasivin etc), contin tot o solutie salina aproape identica cu serul.
Asa ca nu vad pornirea ta impotriva acestui produs.
@roxanaz: ceea ce folosesc eu are clorura de sodiu 0,9 g la 100 ml apa distilata. ceea ce ai vazut tu este folosit ca diluant/solvent pentru alte medicamente.
Raspuns la: 08/06/2007 15:46:41
in Romania nu exista decat concentratia asta, 90mg/10ml, ceea ce este echivalent cu 0,9g/100ml (concentratie procentuala de 0,9%). am sa verific ce concentratie are cel din hypermarket.
Autor: AléRaspuns la: 08/06/2007 15:47:53
mahmur, fii te rog mai putin ofensiv. Pe regulament ti-ai aruncat o privire?
Multumesc.
Raspuns la: 08/06/2007 15:58:09
50 de doze la 7 ron mi se pare rezonabil.
Noi am dat pe doza de spital de 500 ml 2.8 ron - producator Hemofarm SErbia-Muntenegru. Iar o fiola de sticla de 5 ml costa tot 2.8 ron. Ciudate preturi...
Raspuns la: 08/06/2007 15:59:13
@Ale: Regulamentul nu l-am citit pentru ca am regulamentul meu de buna purtare pe care nu-l incalc niciodata. nu cred ca am folosit limbaj indecent, nu adresat nimanui injurii ci doar am ajutat o persoana sa aiba o gandire progresista. iar faptul ca unei polemici purtata civilizat ii spui comportament ofensiv ma lasa fara replica. poate doresti sa fii mai explicita?
ar fi trebuit sa spun: "nu folositi ser ca e o moda ci cresteti copiii ca in anii 70, cu scutece din panza"?
astept lamuriri.
@LUCIA MIRELA: crepusculare de-a dreptu`. deh, romanica...

bird70 spune:
quote:Aici nu e vorba de progres ci de logica. Crede-ma pentru un profesionist in sanatate cu scoala facuta in Australia nu cred ca e cazul sa ma inveti ceva despre progres in chestii legate de cresterea copiilor
...ci doar am ajutat o persoana sa aiba o gandire progresista

Mi se pare ca mania asta cu serul este asemanatoare cu dusurile vaginale care se practicau pe vremea mamelor noastre (dar unele femei le practica in continuare

mahmur spune:
draga bird70: credeam ca am incheiat discutia asta inca de "dincolo".
dar, la cererea publicului dupa multe bisuri, o continuam.
ca sa te citez, "Crede-ma pentru un profesionist" cu scoala cresterii copiilor facuta cu mult sarg, acasa, "nu cred ca e cazul sa ma inveti ceva despre progres in chestii legate de cresterea" lor.
"mai ales la nivelul la care s-a ajuns ca nu poti sa cresti un copil fara serul asta". aici ai dreptate, nu i-am dat copilului meu ratia zilnica de ser de vreo 2 luni si nu a mai luat in greutate deloc. ba chiar a devenit rahitic. hai sa fim seriosi. ma vezi cumva ca ma dau cu capul de pereti dupa ser? ca fac apeluri umanitare pentru potiunea magica?
nu voi accepta niciodata sa discut sfaturi cu o persoana "nevazuta", sfaturi legate de sanatatea copiilor mei. asa cum ti-am mai spus, din cauza climei si din cauza gradinitei, copilul meu cel mic avea o data la 2 saptamani febra, nas infundat, etc. am facut 4 vizite consecutive aici, la spitalul Ambroise-Paré si de fiecare data nu am reusit sa obtinem antibiotic (cu care am fi scapat de probleme in 3-4 zile pentru o perioada mare de timp). tot ce am obtinut, dupa 3 ore de asteptare (deh, urgentele primeaza, de parca 40,5 febra nu e urgenta) a fost acelasi invariabil raspuns: "turnati ser fiziologic in nas si suflati-i nasul/folositi pompita. va trece. si, eventual, Dolipran supozitoare" (eternul Dolipran frantuzesc - cine cunoaste, stie despre ce vorbesc).
asa ca daca 4 medici pediatri francezi imi spun sa folosesc ser, de ce ti-as urma tie sfatul si as folosi prosop sau altceva?
in alta ordine de idei, care e problema ca exista ser fiziologic in supermarket? are cumva contra-indicatii (in afara de a nu depasi cateva zile de tratament) si nu stiu eu? nu sta la fel pe raftul din magazin ca si la farmacie? i se adauga in farmacie tamaie si la supermarket nu? ai cumva nevoie de reteta sau are regim special ca sa-l poti cumpara doar din farmacie? lamureste-ma.
poate la clima uscata din australia nu ai problemele noastre, ale celor din nordul emisferei nordice. normal ca betele sunt sterile, copilul meu merita ce e mai bun. nu stiu cum e cu al tau (ai tai).
"Mi se pare ca mania asta cu serul este asemanatoare cu dusurile vaginale" la asta nu stiu ce sa-ti rapund, nu am organul respectiv, din fericire. il am p`alalalt.
"Serul fiziologic este ceva mai inofensiv dar nu exista nici o explicatie plauzibila pentru folosirea lui." ai dreptate, este o moda lansata odata cu ultima colectie Channel. folositi ser fiziologic, e haute couture!
la fel nu exista explicatie logica pentru masa de infasat si se foloseste, pentru scutecele chilot si se folosesc (in detrimentul celor clasice), pentru biberoanele Avent cu tetine de silicon cu 2,3,4 gauri si se folosesc etc.
nu vad ce te-ar deranja ca arunc bani de pomana pe ser, pe carucioare McLaren, pe Chicco-uri, Avent-uri si alte prostii de care tu te-ai putea dispensa, la o adica. eu nu.
daca ai ceva constructiv de adaugat la subiect (preturi, locatii, ambalare ser fiziologic) e foarte bine, daca esti doar gica-contra din plictiseala sau goana dupa posturi, te rog abtine-te.
si ca sa folosesc sfantul regulament, iti scriu doar atat:"
07. Nu deviati de la subiectul discutiei."
pe curand.

bird70 spune:
quote:
Originally posted by mahmur
in alta ordine de idei, care e problema ca exista ser fiziologic in supermarket?
Singura problema este ca oamenii isi imagineaza ca e un produs de lar consum si CHIAR au nevoie de el. Altfel nu e nici o problema. E bine pentru cine-l produce, si-au largit piata

quote:
are cumva contra-indicatii (in afara de a nu depasi cateva zile de tratament) si nu stiu eu?
Nu are nici un fel de contraindicatii, nici macar cu folositul mai multe zile. Serul fiziologic in sine este inofensiv, eu nu incerc sa il combat. Ce mi se pare mie ciudat este felul in care s-a impus in mod artificial nevoia pentru acest produs, pretul ridicol pe care il are si cantitatile in care se vinde. Nociv este altceva, faptul ca parintii sunt incurajati sa-l folosesca la curatatul urechilor de exemplu si se apuca fiecare sa bage bete in urechile copiilor sau in nasul copiilor. Tot nu am inteles de ce trebuie folosit ser steril pe bete de urechi nesterile, dar cine sta sa gaseasca logica, important e ca doctorul a zis sa-l cumpere

quote:
normal ca betele sunt sterile, copilul meu merita ce e mai bun.
Nu te supara dar de unde cumperi tu bete sterile de curatat urechi?