vaccin antitetanos in sarcina?

vaccin antitetanos in sarcina? | Autor: boticelina

Link direct la acest mesaj

Fetelor, prietena mea cea mai buna este inscarcina in 30 de sapt. Doctorul i-a recomandat sa faca peste 2 sapt o tura de vaccin antitetanos si inca una peste alte 4 sapt. Io n-am mai auzit de asta.

Voia ati auzit? vi s-a recomandata si voua?

Scopul cica este cel de a-l proteja pe bb de infectiile intraspitalicesti pe care le-ar putea face dupa nastere.

Please help! Prietena mea nu stie ce sa faca...

pisici si floricele
"If you are unware of your choices, then you have none"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Mie dra de familie mi-a spus de acest vaccin antitetanos, inca nu l-am facut, trebuie sa-mi intreb si ginecologul...
Aici la Cluj, alte 2 colege de servici, cand erau prin luna 8 au facut vaccinul.

Poza 23 saptamani
Mioara 28+ Doru Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Si eu am facut acest vaccin la 32 de saptamani. E bun pentru a preveni intradevar unele infectii...sunt fete care il fac, altele care nu il fac....cica ar fi valabil 10 ani, deci daca prietena ta l-a facut in ultimii 10 ani...eu una nu l-am facut niciodata pana acum in sarcina. Nu m-a durut deloc!

diana 34+ STEFAN
asa creste bebe
poze
bebe mai are de stat in burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Nu poate preveni decit tetanosul, nici o alta boala. De curiozitate, aveti de gind sa nasteti pe cimp, in praf si sa taiati buricul copilului cu vreun cutit ruginit?!?!? Atunci v-ar putea ajuta, intr-adevar.

Sarcina usoara si nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombolici spune:

eu am facut acest vaccin in sapt 32 mai mult de gura medicului de familie ,dar dr ginecolog care imi urmareste sarcina mi-a zis ca nu trebuia sa-l fi facut dar ca asta e.in locul unde mi-a facut vaccinul mi s-a umflat mana si o saptamana am murit de mancarimi acolo,plus ca in prima noapte mi-a dat frisoane.cred ca depinde de fiecare persoana in parte.eu una nu l-as mai face,dar fiecare cum crede de cuviinta.

40 saptmaya

mami de maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Eu l-am facut tot in doua reprize ,nu cred ca se face degeaba sau pt. faptul ca am naste in camp,stiu ei mai bine decat noi cel putin asta este parerea mea,nu doare si nu m-am simtit rau dupa.

laura40arianna

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lauramar

Eu l-am facut tot in doua reprize ,nu cred ca se face degeaba sau pt. faptul ca am naste in camp,stiu ei mai bine decat noi cel putin asta este parerea mea,nu doare si nu m-am simtit rau dupa.

laura40arianna

Si eu stiu. Este o dovada ca nu toti medicii din Ro sint la curent cu evolutia medicinii. Citeste pe net, desi medicina nu de pe net se invata. Dar da o cautare simpla si ai sa vezi.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Vaccinul este recomandat mai ales viitoarelor mamici care nasc prin cezariana. Este vorba despre o operatie complicata, care implica sangerari masive intr-un spatiu de multe ori "aproape" steril. Daca se poate sa nu riscam, de ce nu... Exista, pentru fiecare, posibilitatea de a alege daca il face sau nu.

miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

chiar asa simina, nu are rost sa te ambalezi in halul asta....fiecare face ce crede de cuviinta...dupa cum am mai spus, eu fac cezariana si am facut si vaccinul..nu m-a durut deloc, nici atunci nici dupa, si nici nu s-a umflat sau ceva..nimic..si nu am de gand sa nasc pe camp...dar asa cum zicea cineva aici multe lucruri ar trebui sa fie sterile, inclusiv hainutele de bebe, dar cum zicea cineva, a vazut cu ochii ei cum o infirmiera a scapat pe jos un scutec sau o hainuta de bebe, a luat-o si a scuturat-o si a imbracat bebele....haina aia numai sterila nu a mai fost, mai ales la cati microbi circula prin spital.... Dr mea de familie mi-a spus un lucru "In medicina exista o singura regula: NU EXISTA REGULI". Asa ca mai bine faci acest vaccin, just in case...si daca decurge totul ok, n-am pierdut nimic, atat ca am fost intepata..

diana 34+ STEFAN
asa creste bebe
poze
bebe mai are de stat in burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

si eu am facut prima tura de vaccin acum 3 saptamani si urmeaza sa fac si partea a doua saptamana viitoare. Mi-am intrebat si ginecologul si a zis sa-l fac " ca toate femeile insarcinate". In plus, acest vaccin se face si lui bb imediat dupa nastere am impresia.

gabi

34+

Mergi la inceput

Dar nu se ambaleaza nimeni. Am raspuns cu acelasi ton cu care mi s-a raspuns.

Asa este, nu exista reguli, ceea ce e destul de trist. Discutia cu vaccinurile si posibilitatea lor de a cauza mai multe daune decit bine este mai veche, nu am deschis-o eu acum. Si aici, pe DC, exista mai multe subiecte legate de acest lucru.

Nu se face DTP nou nascutului, ci sugarului la 2 luni de viata.

Mergi la inceput