il mai iubeste cineva? a mai auzit cineva de el, aici? eu sunt indragostita, de ceva vreme, dupa ce am vazut Ten si The Chorus, The Bread and Alley si Two Solutions for One Problem. L-am descoperit in filmul aniversar Lumiere et compagnie, unde am gasit scurt-metrajul perfect, cel al lui Kiarostami!
ei bine, aseara am avut sansa de a vedea "5", sau "five long shots", un film memorabil (pentru mine!). Dupa ce, de ceva vreme, se razboia pe podium cu Wenders, Gilliam si Jarmush, aseara, cu 5, mi-a demonstrat(again!) ca nu trebuie sa ai nici un fel de recuzita, daca ai frumusete in suflet, o poti arata celorlalti cu o simpla camera de filmat! Jos palaria.
Luana si Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
Mie in general nu-mi prea plac filmele iraniene (poate si pentru ca cele mai multe pe care le-am vazut sunt din categoria celor "oficiale"), mi se pare ca sunt toate la fel, cam fortate si exagerat de poetice. De Kiarostami n-am reusit sa vad decat 2, Nema-ye nazdik (nu stiu cum a fost tradus in engleza, Close-up, parca), care mi-a placut, si Gustul ciresii, la care abia am rezistat pana la sfarsit... nu stiu, poate ca nu eram nici in dispozitia necesara.
Unde ai vazut "5"?
Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)