***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (51)
Raspunsuri - Pagina 28
ella_74 spune:
didiAlex,
scuza-mi ignoranta, ce e aia CTG?
da, eu am avut contractii BH foarte dese; si acum am, dar cateva pe ora, nu la fiecare 5 minute cum am avut acum o luna jumate.
Eu ii dau cu no=spa si scobutil ; la gynipral n-am ajuns, inca ma feresc; in plus, la mine contractiile astea, desi dese, nu sunt dureroase.
+36
ella
carstea spune:
ELLA FAZA E CA AM AVUT O EXPERIENTA MAI PUTIN PLACUTA CU DOCTORUL NOSTRU CARE M-A TRIMIS LA PLIMBARE LA MEDICUL DE FAM IAR EU CA BLEAGA AM PLECAT CU COADA INTRE PICIOARE . A DOUA ZI AM AJUNS LA URGENTE LA MUNICIPAL UNDE MI S-AU RECOMANDAT CA ANALIZE UROCULTURA SI SUMARUL DE URINA SI MI-AU ZIS CA TOATE SIMPTOMELE PAR SA CONDUCA LA DIAGNOSTICUL :INFECTIE URINARA.
REZULTATELE SUMARULUI AU CONFIRMAT DIAGNOSTICUL DAR REZULTATUL DE LA UROCULTURA IL IAU ABIA MAINE.ASA CA AM CAM LUAT DUPA URECHEA DOCTORULUI DE LA URGENTE.(AZI SE FAC 5 ZILE)
IN APARAREA MEA POT SA ZIC NUMAI CA DURERILE ERAU INSUPORTABILE.
ancamari spune:
RGE, eu am ureaplasma si mycoplasma, cel putin asa aratau ultimele analize din ianuarie. Asta dupa ce am facut 2 tratamente, conform antibiogramei (pe care trebuie ca o ai si tu ca anexa la analiza pozitiva). Oricum fara antibiotic bacteriile astea nu trec, eu am citit de mi-a venit rau despre ele. Din cate am citit summamedul se poate lua in sarcina, vezi si ce scrie pe prospect, da o cautare pe forum si o sa vezi ca multe persoane au luat, e indicat pt multe infectii. Eu am luat 3 zile azitrox (substanta activa e claritromicina) in luna noiembrie si ceva care continea ca subst. activa claritromicina - 7 zile la inceputul lunii ianuarie. As fi continuat sa tratez neneorocirile astea dar celelalte 2 substante indicate de antibiograma au fost de negasit - una nu se mai fabrica de vreun an iar cealalta nu a fost niciodata importata in Romania, iar in strainatate o gaseam numai in combinatie cu alte dracii, si cand am citit prospectul acelor medicamente m-am ingrozit, clar nu erau indicate in sarcina. Asa ca am plans, nu am dormit noaptea, mi-am facut procese de constiinta si uite ca pana la urma am ajuns in saptamana 36 cu bacterii cu tot, sper sa nu se trezeasca tocmai acum si sa-mi faca vreun pocinog (in lunile mari pot rupe membranele prematur; bine pericolul cel mai mare e inainte ca bebe sa fie recuperabil, acum deja m-am mai relaxat). Sunt doctori care nu dau aceasta analiza tocmai pt ca trece foarte freu si e stresant sa stii ca o ai. Normal ar fi fost sa fac analizele inainte sa raman insarcinata (2 doctori mi-au zis) dar pur si simplu nu am stiut ca pot fi chestii asa de periculoase si care pot sa reziste tratamentelor in timpul sarcinii. Pe de alta parte multe femei nu fac analiza asta dar au bacteriile in cauza - al caror comportament este asimptomatic si imprevizibil, nu stii la ce sa te astepti si cand. Sper ca tu esti un caz fericit si o sa-ti treaca dupa primul tratament! Oricum e decizia ta personala. Din cate am investigat, unora le trece, altora nu. Imediat ce voi putea (dupa alaptare probabil), eu voi lua tetraciclina, aceasta fiind pe atibiograma mea, dar nefiind permisa in sarcina. Mai stiu ca analiza se repeta cam dupa 10 zile de la terminarea tratamentului, ca altfel poate sa iasa aiurea - sa intrebi la dr inainte de a repeta analiza.
Succes si sanatate multa!
Anca, 35s+
Andrei Cristian
burtica
Alyna24 spune:
quote:
Originally posted by Sobi
Chris, tinem pumnii sa fie totul bine, bebele sanatos si sa te recuperezi repede!
Alina, de unde ai gasit camasute si pantalonasi de bebe - pe unde m-am uitat eu am vazut numai body, salopete si costumase cu totul.
Andreea 29+Vladut
POZE
In primul rand, Ola, fetelor!

Iar nu mi-a mers netul de cateva zile!Sper sa-l fi facut de tot acum!
Inca nu v-am citit asa ca pe parcurs ce citesc va si raspund!
Sobi, camasute si pantalonasi am luat din Big berceni de sus de la etj 2 si sunt in jur de 15 ron costumasul sa zic asa(pantalon+camasuta) si au multe culori!Au si caciulite la culoare si manusele!
Alyna
36+cu
Alyna24 spune:
quote:
Originally posted by pauly
Dumnezeu sa fie cu tine Chris!!am emotii asa de puternice cand ma gandesc ca acusica i-ti ti printesa in brate.
Alyna24tu o sa dai startul la nasteri naturale.cred ca ai emotii grupa mare.
punem majoretele in functiune ca sa prinzi curaj.
Ramsy!!
pup fetele,31+
Riana Alessya
bebelina mea
Multam mult pt sprijin, Pauly!Am emotii mari dar...trebuie sa vina si ziua aceea odata!
Poimaine ma duc la dr si sper totusi sa ma opreasca!Deja am pregatit ceva din bagaj!Azi ma duc sa-mi caut si un halat ca nu am, niste batistute si vata......diverse marunte!
Sper sa fie bine!Tare as vrea sa fie pe 18 ca sa fim in aceeasi zi:eu si pitikul meu!
Alyna
36+cu
DidiAlex spune:
Ella, CTG sau cardiocatografic, am dat o cautare pe net dar nu am gasit la prima incercare decat info in germana..se practica sigur si in ro. prin acest test se inregistraza bataiile inimii la bb si daca exista contractii ale uterului.
Pulsul lu bb nu tre sa coboare sub 110 care indica suferintza fetala iar contractiile..se diferentiaza de durerile astea de burta..
Ca io ii explicam ca am dureri adika contractii si el imi arata ca nu-s contractii doar intinderi ![]()
Edit: cred ca in ro se mai numeste si test de stress la bb, este un aparat plus niste curele, mamicile care au nascut natural stiu despre ce vorbesc, si niste senzori care sunt atasati pe burtica si timp de cca 30 minute auzi..bum-bum-bum -bum ca bb au cam 140-160 batai pe minut si rezultatul ti-l scoate la imprimanta.
Ancamari, ma bucur ca esti bine.
Alyna24 spune:
quote:
Originally posted by carstea
DIDEIP ,ALINA SI CELE CE MA PUTETI AJUTA!SUNT IN URMA RAU CU CUMPARATURILE SI MI SE PARE CA NU MAI AM TIMP DE UMBLAT.NU CA AS PUTEA CA M-AM SIMTIT SUPER NASPA SAPTAMANA ASTA.(se pare ca am o infectie urinara si de aici durerile lombare)(apropos iau de 2 zile augmntin la 12 ore.A mai luat cineva?)
IMI TREBUIE:
-BODY PT BEBE
-COSTUMAS INTREG CU CAPSE PE PICIOR
-CAMASA DE ALAPTAT PT MINE
-SCUTECE FINET
-CHILOTI MARI
-CAPOT
Rugamintea mea e sa-mi spuneti de unde le-ati luat voi impreuna cu pretul.
Dideip ,ziceai ieri ca mergi azi sa-ti cumperi camasute de la Cultural.DACA N-AI FOST INCA POATE MERGEM IMPREUNA?
EU AM PUS PE LISTA NUMAI STRICTUL NECESAR CARE MI-A VENIT IN MINTE.VOI PUTETI SA-MI SPUNETI SI DESPRE ALTELE LA CARE EU POATE NICI NU MA GANDESC
VA MULTUMESTE ODEPASITA DE SITUATIE 35s +
In primul rand si eu am luat augmentin in sarcina si nu e nici o problema atata timp cat tii cont de sfatul medicului!Acum chiar mi-a revenit se pare infectia si vad miercuri ce si cum!
Referitor la hainute, gasesti multe mai ieftine in Big berceni , la Piciul iar camasute pt gravidute la cultural de unde am luat eu cu 14 ron!
Cam atat zic eu!
Iar scutece eu am luat de la Braza si mi-am si luat la metru si mi le-a facut mama la masina de cusut!
Alyna
36+cu
ella_74 spune:
carstea,
infectia urinara nu iese la sumar ci doar la urocultura iar antibiograma e utila fiindca iti spune la ce subtanta activa e sensibila infectia pe care o ai.
Dr. de la Municipal ti-a dat bine augmentin fiindca are un spectru larg; la mine nu a avut efect desi aparea pe antibiograma ca fiind indicat.
Ciudat ca eu nu am avut nici un simptom de infectie urinara, nici usturimi , iar pipi faci oricum des in sarcina deci nu e un indiciu.
+36
ella
dianalaura spune:
Alyna24, eu zic sa mai stai pe aici pe forum si sa deschizi tu noul capitol...nu de alta dar nu prea cred ca se mai incumeta nimeni acum, mai ales ca eimotto a deschis capitolul precedent, si a nascut, pe asta l-a deschis andrada, si ea e la spital.....si barem daca tu tot te astepti sa nasti zilele astea, macar ne scapi pe noi de un stres...
. Daca nu se va incumeta nimeni, oi deschide eu capitol nou, ca nu sunt superstitioasa...
diana
34+
STEFAN
asa creste bebe
poze
bebe mai are de stat in burtica...

Riana Alessya