Disciplinarea bebelusilor

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

hihih, la noi s-au schumbat lucrurile la 4 luni odata cu....suptul degetului:))))
asa ca pana la 6 lunia dormit noaptea f bine.Insa de la 6 luni eu am fost plecata f mult de-acasa...adica cam 2, 3 ture de 3 ore, si a suferit cam mult, das aveam facultate.Asa vca ainceput trezitul din ora in ora.Stau sa ma gandesc ca am tinut si cura de slabire tot atunci...poate si asta a contat la starea mea de nervozitate?? oricum, atunci am inceput sa dorm cu ea in pat ca alktfel nu mergea.

De lasat sa tipe nu puteam, pt ca efectiv aveam noaptea de lucru...si preferam intre 2 alaptari langa ea in pat sa pot scrioe ce-aveam de scris. Plus ca aveam asa multe examene incat dormitul langa ea era sg optiune pt o minima odihna.
dormitul impreuna si suptul degetului au duratfix pana la 2 ani.
oricum, de la un an si 5 luni i-am dat bibe in loc de tzitzi....si usor usor m-am mutat macar juma de noapte in patul conjugal.la un an si 8 luni cand a fost intarcarea definitiva a dormit 2 sapt singura...dar am avut ghinion sa faca rubeola si oreion una dupa alota...deci iarasi trezit noaptea.

dupa care s-a mai trezit pana la doi ani si 7 luni odata sau de 2 ori pe noapte si faceam cu randul, camnd stul, cand eu la ea.Dupa aceea a dormit tun toata noaptea.

eu ma felicit ca n-am fortat "independenta" fetei. Pt ca acum trage de multe ori usa dupa ea si-mi zice ca vrea sa se joace singura...sau o cheama copiii pe strada afara :) Are 4 ani si 7 luni si-mi lipseste giugiuleala aia f deasa:)))Acu vine bb doi iar pe mine ma mai pupa doarv ca suint amabalajul.Ce atata dulcegarie, bb micu trebe pupat, ca e "atat de drgalas....mult mai dragalas ca tine!", asa imi zice:)))))))

Copiii devin independeti la modul real destul de devreme....nu trebuie fortat nimica.

Ceea ce e special in cazul nostru e ca n-am avut bona/bunici etc.In schimb am sot care are mult timp pt copil. Si ne inlocuim cu succes unul pe altul, de cand nu mai alaptez.

credeti ca nu ma speriam si eu cand nu manca mai nimica? hahhaa.Bineinteles.Sau ca nu dormea cum credeam eu ca trebuie. Dar mi-am dat seama ca decat sa ma inversunez s-o manevrez, e mai simplu pt amandoua sa ii acord incredere si gata.
Toate la timpul lor:)

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Ema, daca ai ajuns sa ai cosmaruri, nu e bine, vorbeste cu mama inca o data, poate intelege fie ca trebuie sa iti spuna ce metode foloseste ea, fie ca nu exista metoda pentru inregimentarea copilului la varsta emilijei. cred ca Bedrosmart are dreptate, problema e la mama, nu la copil.

Sabinut, dormim si pe burtica. dar noaptea e cam asa: mancam cu intreruperi, timp in care dormim la mami pe perna de alaptat in timp ce mami citeste pe net pana cand se trezeste iar sa pape - cam des inca, spre deosebire de perioada zilei, cand mananca la 3-4 ore. nu stiu de ce, dar nici nu imi fac probleme. ideea e, ca sa ramanem on topic, ca imi ascult copilul si ii indeplinesc cerintele basice cand vrea ea, nu eu.
Speed, aceeasi carte am mancat si eu pe paine, plus multe altele. dar mi-e si felul mai laid back, nu ma panichez si nu ma stresez. accept ca asta ne e programul acum si gata. ce-o fi maine, vom vedea...maine. :-)) oricum, imi place sa o cresc si vad ca nu se justifica niciuna dintre legendele despre viata super grea cu un sugar in casa, chiar nu mi se pare dificil, dimpotriva, mi se face dor de ea cand doarme, ca ne distram super cand e treaza.:-) am timp berechet pentru orice, nu-mi cade casa in cap, e totul ok.

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina
oricum, atunci am inceput sa dorm cu ea in pat ca alktfel nu mergea.

va invidiez, Sonia nu vrea. doar la ea in patut sau la mine in bratic sau, cel mai bine, in baby wrap cand o car dupa mine peste tot - doarme tun leganata de mersul lu mami.

quote:
eu ma felicit ca n-am fortat "independenta" fetei.

si eu sunt suta la suta convinsa ca bine ai facut. si mai cred ca "disciplinarea" fortata creaza bebei super dependenti de parinti mai tarziu in viata.

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

hm, Conchita, pai Sonia e desteapta si-si scoate parleala pt mesele de bibe, ce-i aia lapte de mami in plastic? ntzu ntzu ntzu:)))
se mai zice ca suptul de noapte stimuleaza f tare lactatia, poate iar are puseu mare de crestere.

Ema, era in Romaina pe vremuri un dr renumit, Rosculoet il chema.El zicea asa:
sa ma fereasca dumnezeu de copil sanatos si mama nebuna:)

Nu spun ca mamica Emiljei e nebuna, Doamne fereste, dar de multe ori copilul e bine mersi si mama panicoasa degeaba....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

total pe dinafara :)

Conchita, bine ai revenit si felicitari pt. fetita. chiar nu stiam

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by buli

total pe dinafara :)

Conchita, bine ai revenit si felicitari pt. fetita. chiar nu stiam

Anca, bine te-am regasit, multumesc frumos.

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns just_ema spune:

Dragelor, sunt tare fericita! Azi la cina am vorbit din nou cu parintii Emilijei. Am reusit sa ma odihnesc in sfarsit. Sunt mult mai bine.
Am aflat cateva secrete. Am vazut tatal hranind-o azi pe Emilija si a facut "figurile" pe care mi le facea si mie. A uitat de sucul natural...in fine. Am vazut chestii si acum sunt mult mai relaxata.
Am decis ca sa ii urmaresc si sa vad cum procedeaza ei. Am vazut ca nu exagereaza cu lucrurile chiar atat de mult (desi astazi tati a fortat-o pe Emi sa manance dupa ce a incercat 1 ora sa o determine sa manance legumele si carnea). Si uite asa...
Mi-au mai spus un lucru tare interesant: Emilija nu mai acorda atentie oamenilor care nu petrec timp cu ea. E o fetita emotionala. Saptamana aceasta parintii nu au avut prea mult timp sa petreaca cu ea si in timpul meselor ea le-a dat mai mult de furca.
Ei...stiu ca dragii "nostrii" copii/ bebelusi sunt inteligenti.
Un alt lucru: am hotarat sa fiu relaxata (si am fost) chiar daca voi avea timpuri grele cu ea. Si asa ca acum nu mai imi fac probleme daca nu mananca tot. N-are rost.
Acum atat ea e ok cat si eu. Ieri am reusit sa dorm in timp ce dormea si ea la pranz. Simt ca incep sa intru pe fagasul cel bun. :-)
Va doresc o duminica placuta! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Cum anume a fortat-o sa manance?

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Copilul nu trebuie in nici un caz fortat sa manance. El simte cand ii e foame si cand burtica e plina. In jur de un an incep sa manance mai putin. Insistenta face doar rau. Iar disciplinarea bebelusilor e o notiune absurda. Una e sa ii faci o rutina si alta e sa incerci sa "disciplinezi". Lasati copilul in pace. Mi-e si mila de ea, zau.

Noi nici acum cand copilul e mare nu insistam cu mancatul. Poate gresim, dar daca el spune ca nu mai poate, inseamna ca nu mai poate si gata. Nu cred ca insistatul duce la rezultate bune: ori copilul devine gras si invata sa manance in continuare desi se simte plin, ori capata repulsie fata de mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Copilul nu trebuie in nici un caz fortat sa manance. El simte cand ii e foame si cand burtica e plina. In jur de un an incep sa manance mai putin. Insistenta face doar rau. Iar disciplinarea bebelusilor e o notiune absurda. Una e sa ii faci o rutina si alta e sa incerci sa "disciplinezi". Lasati copilul in pace. Mi-e si mila de ea, zau.

Noi nici acum cand copilul e mare nu insistam cu mancatul. Poate gresim, dar daca el spune ca nu mai poate, inseamna ca nu mai poate si gata. Nu cred ca insistatul duce la rezultate bune: ori copilul devine gras si invata sa manance in continuare desi se simte plin, ori capata repulsie fata de mancare.

Mergi la inceput