aparat de aer conditionat sau nu ...
Nu stiu daca au mai fost discutii pe aceasta tema, dar nu am gasit nimic si deaceea am deschis eu un subiect.
Care ar fi problema, pe scurt:
Noi ne-am mutat intr-o garsoniera pe care am cumparat-o anul trecut in februarie.
Are o suprafata foarte mica de doar 21 mp (atat am putut din veniturile pe care le avem).
Avem baie (fara fereastra), chicineta (fara fereastra) si camera care are un bar ce da in balconul pe care l-am transformat intr-un spatiu interior unde tinem frigiderul si un mic loc de luat masa.
Avem o singura fereastra si nu putem aerisi suficient.
Ne-am dori sa ne mutam intr-o casa mai mare, dar cred ca nu va fi posibil prea curand.
Stam la parter si cred ca din acest motiv este o umezeala excesiva care iti creaza un disconfort foarte mare.
Cand intri in casa parca intri in baie.
Nici rufele nu avem unde sa le uscam si le uscam tot in casa (cred ca si acesta este un factor).
Avem si un baietel de 9 luni si deaceea nu stiu daca este indicat sa montam un aparat de aer conditionat.
Unde sa il montam? Tinand cont de conditiile pe care le avem.
Cand sa il punem in functiune? Cat sa il tinem in functiune?
Rezolva el problema pe care o avem? Regleaza umiditatea?
Poate ma ajuta si pe mine cineva ca nu stiu ce sa mai fac.
Nu se poate dormi noaptea.
Cat ne-au dat caldura am spus ca din aceasta cauza, dar acum nu mai avem si tot asa este in casa.
Tinem fereastra deschisa, dar nu se putea chiar si zi si noapte, se face curent.
Ce ne facem cand vin caldurile mari?
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi, de care aparat sa achizitionez, unde sa il montez si ... etc.
Va multumesc anticipat!
VARSTA DARIUS-THEODOR
DIVERSE DARIUS MURDARICI
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
Raspunsuri
moniboni spune:
Noi SIGUR o sa ne cumparam; nu se mai poate sta fara!
Ideea e sa-l montezi undeva, sa nu va bata in cap. poate aveti un holishor, ceva.
mamica de rockerash
aurora56 spune:
Eu am cumparat aparat de aer conditionat si la un apartament cu 2 camere l-am montat pe hol .Acum cand este cam rece in casa si nu ni se da caldura este foarte bun mai ales ca merge si pe incalzire iarna si racire-vara .Eu l-am luat de la altex si in iunie il termin de platit (credit pe 2 ani)dar sunt multumita .
poze1
poza2
adrianam spune:
Umiditatea probabil ca o ai din cauza rufelor pe care le usuci in casa.
O solutie pe care o vad eu ar fi achizitionarea unei masini de spalat automata, cu uscator incorporat.
Asta in cazul in care nu ai posibilitatea sa scoti rufele in uscatoria blocului sau afara in curtea blocului.
Noi avem aer conditionat de vre-o doi ani in dormitor dar pe mine ma deranjeaza teribil cand functioneaza.
nemary spune:
in alte conditii de locuit ti-as fi spus un NU aparat de aer conditionat categoric. mai ales ca aveti si bb mic.
instalarea lui nu va rezolva problema umezelii. cred si eu ca solutia cea mai buna ar fi o masina de spalat(micuta) cu uscator.
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Sabina spune:
spuneti-mi si mie, de ce nu e bun AC cu bb mic?
chiar studiez problema.
Multumesc!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
V. Erica spune:
Noi i-am expus pe amandoi copiii de la 6-7 luni (atunci s-a nimerit vara) la AC si n-au patit nimic.
Umiditatea mare e sigur si de la rufele uscate in casa. Luati-va neaparat o masina de spalat cu uscator si aerisiti foarte des. Atentie mare la umiditatea din aer: il puteti sensibiliza pe bebe (risc de astm).
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
acina spune:
Anul asta sigur vom instala AC , ne-am chinuit prea mult vara trecuta cu Andrei, se scula noaptea din cauza caldurii si plangea .Ma trezeam si ii faceam aer ca sa poata dormi.A fost ingrozitor.
Anul asta AC fara nici o discutie.
Anca mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
Alynutza spune:
Mare grija cu masina de spalat cu uscator, mie mi s-a spus ca are nevoie de un spatiu uscat, altfel se strica. E bine sa intrebati la magazin pe cineva autorizat inainte daca se poate instala in conditiile de care spuneai.
kariguld spune:
maryon
AC e foarte bun, dar in camera in care dormiti, ...zgomotul e destul de neplacut, apoi directia in care bate aerul..., ma rog asta se poate rezolva.
Masina de spalat cu uscator nu rezolva problema, eu am avut una si nu scoteam hainele uscate decat in proportie de 80%, poate intre timp au aparut altele mai performante. Acum am un uscator de rufe, separat, alta masnia. Nu se poate sa pui un suport de rufe in afara geamului?
Poate poti monta AC, pe un holisor, e bine sa intrebi pe cei care monteaza astfel de aparate. Noi avem de multi ani AC si merita toti banii!!
Kari
maryion spune:
Multumesc fetelor.
Masina de spalat cu uscator nu cred ca ar incapea in casa mea.
Eu am o masina automata si am montat-o in asa zisa bucatarie, usuca destul de bine rufele.
Nu le pot scoate afara, dar cred ca o sa o rog pe vecina sa ma lase sa le pun in curte (si-a amenajat si pe teritoriul meu o curte, cu gard si poarta inainte de a ne muta noi acolo).
Cam asa este garsoniera mea.
Inca este mai mica pt ca schita pe care ne-a dat-o este pt o garsoniera mai mare.
Este foarte mica! Unde sa pozitionez aparatul de aer conditionat?
Cu umezeala stiu ca nu este de glumit ca poate provoca astm pt baietel, dar ce sa fac?
Singura solutie este sa ne mutam intr-o casa adevarata.
Sa dea Domnul.
VARSTA DARIUS-THEODOR
DIVERSE DARIUS MURDARICI POZE NOI CU DARIUS
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)