aparat de aer conditionat sau nu ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Exista aparate care usuca aerul. Am avut si noi unul pt un laborator: era o cutie cu un pachet inauntru ce continea cristale care absorbeau umiditatea.

Nu stiu sa iti dau costuri sau nume in romaneste. Nu stiu de asemnea nici daca sunt periculoase pt copil mic. Dar poti intreba pe la magazine gen Praktiker.

------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianam spune:

Sa nu radeti de mine ori sa dati cu pietre!
Dupa ce a spus aschiuta de aparatul care usuca aerul mi-am dat adus aminte ca in cutiile cu incaltaminte se afla astfel de pachetele care au rolul de a absorbi umezeala din aer.
Poti incerca sa faci rost de astfel de pachetele- nu stiu daca se gasesc de cumparat- dar probabil ca la vre-un magazin care vinde incaltaminte ieftina sigur pot sa-iti dea multe astfel de pachetele.
Nu am idee daca este bine sa le tii in camera, dar in bucatarie si in baie- unde sunt sursele de umezeala cred ca poti sa le tii-pana gasesti o solutie pe termen lung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

maryion, problema voastra este un pic mai complexa: in primul rand stati la parter, in al doilea rand probabil nu v-ati izolat peretii cu polistiren cand v-ati mutat.....deci casa are o umiditate crescuta din start.....faptul ca uscati si rufele in casa accentueaza si mai mult umiditatea. Umiditatea crescuta in spatiu inchis nu este sanatoasa nici pt. casa (afecteaza peretii) si nici pt. sanatatea oamenilor (pot aparea boli de plamani). Cu atat mai mult este important pt. voi sa scapati de ea cu cat aveti un bebe care este mult mai sensibil.
Solutia cu montarea unui aparat de aer conditionat exista, el si usuca intrucatva aerul (sunt aparate cu functie de dezumidificare, mai scumpe)....dezavantajul ar fi ca el nu ajuta la improspatarea aerului, va trebui oricum sa deschizi mult fereastra pt. bebe, pt. ca aparatul AC nu face decat sa recircule aerul din incapere, racindu-l sau incalzindu-l dupa modul in care opereaza.
Eu ti-as sugera sa studiezi putin www.1001case.ro/Dezumidificator_de_aer_Tekno_Pointp923.html" target="_blank">acest produs. (Sper sa nu se considere a fi reclama!). Avantajul este ca este un aparat mobil...si atunci cand te deranjeaza il poti muta in alt loc al incaperii. Iti recomand sa cauti pe internet produsul pt. ca sunt mai multe firme care il comercializeaza si sunt mai multe tipuri si dimensiuni, preturi. Insa in principiu este singura solutie viabila pe care o vad pt. problema ta.
Succes!

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

quote:
Originally posted by adrianam

Sa nu radeti de mine ori sa dati cu pietre!
Dupa ce a spus aschiuta de aparatul care usuca aerul mi-am dat adus aminte ca in cutiile cu incaltaminte se afla astfel de pachetele care au rolul de a absorbi umezeala din aer.
Poti incerca sa faci rost de astfel de pachetele- nu stiu daca se gasesc de cumparat- dar probabil ca la vre-un magazin care vinde incaltaminte ieftina sigur pot sa-iti dea multe astfel de pachetele.
Nu am idee daca este bine sa le tii in camera, dar in bucatarie si in baie- unde sunt sursele de umezeala cred ca poti sa le tii-pana gasesti o solutie pe termen lung.

Da, exista. Se pot comanda la Quelle. Si eu o sa comand.
Dar cred ca nu sunt suficiente ca sa-i rezolve problema. Nu stiam ce inconveniente sunt cu masinile de sp. cu uscator.
Dezumidificatorul, atunci. Stiam ca e eficient, dar credeam ca e si mai scump decat cel dat in link.

Nu e de glumit oricum... Ori iei un dezumidificator, ori te muti.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

Multumesc Iepumic si V.Erica. Acum studiez problema.
Eu mi-am cumparat un aparat Salin si inca nu am observat modificari. Sau poate nu sunt sesizabile si el functioneaza.
O sa vad cu aparatul acesta, chiar nu stiam ca exista.
De cand au oprit caldura parca nu mai este chiar asa.
Intr-adevar nu am izolat peretii cu polistiren, am inchis doar logia cu perete de caramida+polistiren (un parapet de 1,50x0,90) si geam termopan cu tamplarie PVC si bineinteles usa metalica la intrare. In rest nicio izolatie. Peretele de la bucatarie (perete exterior) este tot timpul umed si cateodata sterg umezeala de pe faianta, dar in rest nu am mucegai pe pereti, doar la baie se mai face umezeala pe conducte.
Oricum trebuie sa rezolv problema deoarece nu ma simt bine.
Sigur parterul este un dezavantaj.
Poate ne mutam, cine stie.

VARSTA DARIUS-THEODOR

DIVERSE DARIUS MURDARICI POZE NOI CU DARIUS

Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)

Mergi la inceput

Tin sa precizez un aspect pe care nu multa lume il cunoaste. In prezent, dupa cum stim, se merge foarte mult pe izolarea perfecta a locuintelor, asta insemnand izolarea peretilor cu polistiren pe exterior si de mult ori si pe interior, montarea de ferestre cu tamplarie perfect etansa, geamuri cu pierderi reduse de caldura tip termopan. Principiul nu este gresit, are nenumarate avantaje si le stim cu totii (temperatura mai ridicata in casa obtinuta cu un consum mai mic de energie) etc. Exista totusi, ca in orice alt domeniu din viata, un DAR.....acest DAR se refera la faptul ca nu este foarte sanatos pt. o locuinta (fie ea casa sau apartament) sa fie perfect izolata si sa nu mai existe nici un fel de infiltratii de aer...in cazul tamplariei normale exista infiltratii de aer...peretii neizolati respira mult mai bine decat cei neizolati....Sa nu credeti acum ca ma contrazic si ca nu este bine sa ne izolam casa! Sigur ca este bine DAR nu trebuie pierduta din vederea necesitatea existentei unor fluxuri de aer exterior-interior-exterior! In clipa cand ne baricadam cu ferestre termopan cu tamplarie PVC perfect etansa, ne izolam peretii perfect....si lipsim de acasa 10-12 ore pe zi, aerisind un pic dimineata si un pic seara cand avem si noi timp....in casa nu va exista nici un pic de ventilatie!!!! Aerul interior nu va circula, va stagna, devenind impropriu pt. a-l respira (nu este improspatat), umiditatea va creste. Pentru a preveni aceste situatii producatorii de tamplarie pt. ferestrele termopan au inventat niste fane in tamplarie care permit schimbul de aer permanent intre exterior si interior fara ca debitul sa fie suficient de mare pt. a afecta temeperatura interioara..desigur tamplaria astfel conceputa este cu mult mai scumpa decat cea normal de aceea este destul de rara pe piata romaneasca si nu prea i se face publicitate, urmarindu-se numai atingerea volumului maxim de vanzari si profit si mai putin sanatatea oamenilor. De asemenea, exista si un sistem special de ventilatie conceput pt. a rezolva problemele de acest gen, sistem care consta in principiu din montarea unui ventilator intr-un element de constructie exterior (usa, fereastra, perete)care extrage un debit de aer in casa iar printr-o grila higroreglabila montata in alt element de constructie exterior se introduce aer proaspat de afara care compenseaza volumul de aer extras de ventilator. Nu va inchipuiti acum cine stie ce vajaiala in casa! V-am expus pe scurt cateva elemente, desigur ca va pot da mai multe detalii daca vreti...insa fara a face reclama.
In prima faza insa: aerisiti, aerisiti, aerisiti.
maryion, iti recomand sa cumperi un higrometru de interior (aparat de masura a umiditatii relative) si sa vezi cam ce valori de umiditate ai in casa.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

Multumesc iepumic.
Esti foarte informata.
Si noi suntem constructori (si eu si sotul ingineri) si avem cat de cat idee ce trebuie facut, dar posibilitatile materiale ... deocamdata ...
Poate candva ... o sa construim o casuta adevarata.

VARSTA DARIUS-THEODOR

DIVERSE DARIUS MURDARICI POZE NOI CU DARIUS

Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)

Mergi la inceput

Cu placere, Mary. Daca mai ai intrebari...iti stau la dispozitie.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Are cineva acest aparat mobil de aer conditionat(cel indicat de iepumic)?

Ce stiti sunt bune, raceste aerul sau este mai mult un ventilator? Am vazut ca la noi este destul de scump,12 mil cat un aparat clasic de aer conditionat.

Aici am vazut ca in perioada aceasta sunt reduceri la ele sunt in jur de 200-250 de euro, m-ar incanta unul pentru faptul ca este mobil si nu mai trebuie sa gauresti peretii pentru instalarea unuia clasic.

Aveti asa ceva, sunteti multumite de el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Noi avem casa termoizolata de cand am construit-o, adica de vre-o 7 ani, termoizolata si inauntru si pe dinafara. Si geamuri termopan, aduse din Suedia, cu trei randuri de geam si nu avem probleme cu aerul, exterior-interior-exterior.
iepumic, stii ca exista sisteme de termoizolatie care "respira"?? Sotul meu a fost, multi ani, asociat la o firma care se ocupa cu sistemele de termoizolatii germane %la % si stiu foarte bine ce spun. Si aerisirea in casa se face, caci lasam in permanenta mici geamuri deschise, si chiar daca nu aerisim cateva zile ca suntem plecati, tot nu se face un aer greu in casa. Depinde foarte mult de cine pune sistemul, cum il pune. Se poate pune si numai pe exterior, de fapt se recomanda numai pe exterior, daca se pune o anumita grosime a polistirenului.
Si avem si aer conditionat tot de cand am construit casa si nu am avut probleme niciodata, avem aer si la servici si angajatii nu au avut probleme.
Umiditatea intr-o casa creste daca se usuca rufe, in camera, sau in baie unde nu este aerisire. Si mai sunt si aburii din bucatarie.
Si ai mei parinti au casa termoizolata de multi ani, si nu au probleme.
In strainatate toate casele se termoizoleaza, pentru a se economisi plata incalzirii.

Kari

Mergi la inceput