Nu pot sa dorm....insomnie?!
De aproape o luna in coace nu mai pot sa dorm...ma trezesc aproape din ora in ora si abea astept sa se faca dimineata..... eu care eram o somnoroasa niciodata nu imi ajungea cit dormeam , nu am avut niciodata problleme cu somnul. Oare ce sa fac ca deja nu mai suport si sunt mereu obosita si sicaita!?
Raspunsuri
Black_Forest spune:
Ai facut schimbari in stilul de viata ?
Esti stresata de ceva?
- Fa o baie inainte de culcare
- intra in pat la aceeasi ora in fiecare seara
- nu tine Tv sau radioul deschis peste noapte (unii recomand chiar sa nu le ai in camera unde dormi)
- aeriste camera inainte de a te culca
- patul si perna sa fie comfortabile
- nu minca si nu bea cafea inainte de a intra in pat
- bea lapte sau ceai de relaxare/sweet dreams
- e mai bine sa nu ai lumina aprinsa peste noapte
daca nu reusesti sa depasesti perioada asta de insomnie e bine sa mergi la medic sa nu devina cronica.
"We could never learn to be brave and patient if there were only joy in the world."
Angelinne spune:
Nu am facut nici o schimbare....am preluat inca o parte de munca la job care m-a cam obosit la inceput dar acum zic eu ca sunt ok.... cert este ca mi-am stricat somnul. Azi m-am dus la Plafar si mi-a dat un ceai sedativ...sa vedem daca si ajuta....
ondrio spune:
Poti incerca,tot de la plafar,extract de muguri de tei argintiu,a avut efect-pentru scurta durata,e drept- la fetita mea,dar am cunostiinte carora chiar le prieste.
Bratu Monica spune:
Eu am luat Dormicum pastile ,jumatate inainte de culcare ,cam o saptamana si mi-am revenit.Doctorul spune ca-i de la stress.
Monikka
grenouille spune:
am fost ieri la medic din acelasi motiv. cred ca e epidemie de insomnie, zicea ca de muuuult nu a mai avut atatea cazuri. mie mi-a dat stilnox si o chestie care se numeste "calciu-magneziu-zinc" (exact asa!). In afara de asta, eu am mai luat de la plafar ceai antistres...
azi noapte a fost a doua de o luna de zile cand am reusit si eu sa dorm cap coada...
Angelinne spune:
acuma incer cu ceai,.,,apoi mai vad daca e cazul o sa iau dormicum sau stilnox...calciu iau si eu acum!
liadorian spune:
Si eu am avut acum cativa ani problema asta si am revolvat-o cu ... miscare. Ieseam in fiecare zi in parc la alergat, nimic spectaculos, ca n-am facut niciodata performanta. Dar incet, incet am inceput sa dorm mai bine. Si la mine insomnia era legata de un program incarcat, stres etc. si cred ca de aceea a si functionat chestia asta cu alergatul, ma ajuta sa ma relaxez, sa ma detasez un pic de programul zilnic.
Lia
S24 
amyarabella spune:
Da si eu am perioade de insomnie dar nu stiu cum trec ...pur si simplu.
Orium o cana cu lapte caldut cu miere seara inainte de culcare este foarte bun sotul meu asa face eu nu beau nici lapte si nici mierea nu imi place dar pt cine poate si ii plece este excelent adormi imediat.
Bebe Stefan si mami amy
Angelinne spune:
Eu chiar iau calciu acum////mai inainte am luat magneziu! Mi-am cumparat si tinctura de valeriana!