Parchetul si incalzirea prin pardoseala
Construim casa si vrem in partea de parter sa punem incalzire prin pardoseala.In bucatarie va fi gresie insa in dormitor si living vrem parchet care sa se potriveasca cu mobila stil.
Ce tip de parchet se potriveste cu incalzirea prin pardoseala?
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Raspunsuri
asi spune:
Nimeni nu stie sa imi dea un sfat?
Guestus spune:
fagul cica nu prea merge...si hard maple...habar nu am cum sa traduc
3. Which type of floor system is best for use with underfloor heating?
According to the Fraunhofger Institute for Wood Research, all types of parquet are suitable for floor heating. However, careful planning and professional installation of both the heating system and wood floor is essential. Plastic sheeting should always be used to protect the floor against moisture and certain temperature levels should also be adhered to. A temperature of between 20-22°c is ideal and it shouldn't exceed 27°c in any area, even under rugs.
Whilst most wood floors provide the perfect partner to underfloor heating systems, hard maple and beech should be avoided. These species expand and contract more than others, which increases the risk of gaps between the boards
AnaBella spune:
Buna,
Si noi suntem in exact acceasi situatie. Din cercetarile de pana acum, pe net si la furnizori de parchet, am ajuns la concluzia ca se poate, dar trebuie indeplinite anumite conditii: lemnul sa fie subtire gen 1-1.5 cm, ideal stratificat ptr o mai mare stabilitate structurala; apoi temperatura in sapa sa fie undeva sub 30 grade; inainte de montarea parchetului, sistemul de incalzire trebuie pus in functiune ptr a usca bine sapa (se vehiculeaza diverse perioade de la 30 de zile la 60).
Noi am gasit parchet stratificat care arata foarte bine, din cate imi amintesc e sub 1.5 cm, asa ca suntem optimisti. Inca nu am ales firma care va face sistemul de incalzire, mai cautam.
Daca ai mai gasit si alte informatii te rog spune-mi si mie.
Succes !
AnaBella spune:
Ah ! acum vad ca si tu esti din Cluj ca si noi :-)
Parchetul stratificat l-am gasit in Floresti, in spatele restaurantului Milanese.
Daca vreti, puteti pune si parchet laminat, se gaseste si in variante care arata destul de bine. Ca avantaj are stabilitatea - nu se va usca/deforma de la caldura, dar totusi nu arata chiar ca cel natural.
Daca tot aveti mobila stil, ar merita natural :-) , dar trebuie mai multa grija.
Voua cine va face sistemul de incalzire ?
asi spune:
Guestus multumesc de raspunsuri.Lemnul nu prea merge la incalzirea prin pardoseala pentru ca apar probleme
Ana cred ca ramanem la parchetul stratificat pentru ca cel laminat nu ne place.Trebue sa mergem si pana in Floresti sa vedem ce au.Inca nu stim cine ne face instalatia de incalzire.La noi va fi combinat pein pardosela si in dormitoare cu radiatoare.
Miramar spune:
Eu as face o combinatie dde parchet+gresie. Pe unde trec tevile as pune gresie. am fost la cineva in casa care avea asa si mi-a placut enorm. Se pot face niste jocuri extraordinare. Ei cand erau la faza de proiect aveau deja mobila (cum spui tu mobila stil) si-au tinut cont si de pozitionarea ei- foarte frumos a iesit, deosebit, impresionant. Desi sunt un fan convins al parchetului mi-a placut enorm.
AnaBella spune:
La incalziera prin pardosea la care ma refer eu, tevile cu agent termic sunt foarte dese, cam din 10 in 10 cm. Mie mi se pare cam complicat sa faci un astfel de mozaic. Ei aveau incalzire prin pardosea ? Si modelul l-au propus ei, sau designerul/arhitectul ? Nu e f simplu si avand in vedere diferenta de grosime intre gresie si parchet, trebuie egalizate din sapa toate zonele, cu cat mai multe cu atat mai greu. Sincer, in cazul nostru mi se pare imposibil. Am vazut in niste restaurante in Bucuresti, parchet combinat cu piatra, arata bine intr-adevar, un adevarat mozaic, dar acolo cu siguranta nu era incalzire prin pardosea, si bucatile de piatra/parchet erau ceva mai mari, piatra era ceva de gen 50/50, si parchetul mai ingust.
asi spune:
Incalzirea va fi complet prin pardoseala deci nu se poate face combinatie de gresie/piara si parchet pe unde merge traseul de agent termic.
Ar mai fi o solutie- ca acolo unde pun parchet sa pun radiatoare si in rest , unde va fi gresie, sa pun incalzire prin pardoseala.
AnaBella spune:
Asi, la ce trebuie avut grija daca te hotarasti ptr calorifere in camerele cu parchet si ptr incalzire in pardoseala sub gresie este ca temperatura in calorifer e vreo 80 de grade, iar in podea nu prea vrei/poti sa bagi atata. Ptr podea trebuie temperatura mult mai mica. Ma rog, asta o sa va zica cine face sistemul.
La noi nu se poate aplica solutia asta fiindca sotul vrea in loc de centrala pompa de caldura, care produce doar vreo 50 de grade, ceea ce nu ar fi suficient ptr calorifere. Ne trebuie o suprafata mai mare din care sa vina caldura.
Te rog tine-ma la curent cu ce solutie alegeti si daca va place parchetul stratificat din Floresti. Pentru mine e un subiect 'fierbinte', pana nu o vad facuta nu ma linistesc :-)