Cezariana - la termen sau programata?
Rugaminte mare la mamicile care au nascut prin cezariana... Medicul v-a "programat" operatia sau ati decis sa nasteti la termen (adica sa suportati cezariana in momentul in care v-a venit "sorocul")?
Trebuie sa ajung la medic, la consult, si tare as fi vrut sa nu planific aceasta operatie, ci totul sa decurga cat de cat normal, cel putin termenul sa fie "natural".
Multumesc,
Miki
Raspunsuri
mariussimiuc spune:
La mine DPN era pe 5 decembrie,iar doctorita mi-a spus sa-mi aleg eu o data intre 1 si 5,cand vreau eu,cand sunt eu pregatita sufleteste.
Si cum nu voiam sa aman prea mult intalnirea am ales data de 1.Se pare totusi ca fii-miu a fost mai nerabdator ca mine si am nascut pe 18 noiembrie.
Prin cezariana.
Miha
si Robert 
LuisaTL spune:
Buna,
Eu m-am dus la consult in saptamana 37 ca pierdusem dopul gelatinos. Operatia o programasem in preajma datei probabile a nasterii. Cand a vazut despre ce-i vorba a hotarat sa ma opereze mai repede. Deci...nu e o regula.
E bine sa-ti fixezi operatia cu cateva zile inainte de data probabila. Se poate intampla sa fie si mai devreme. Mergi la consult si vezi ce-ti zice medicul.
Multa sanatate,
Luisa, mami de Doroteea (24 nov 2004)
Cristina_C spune:
Eu am stat pana in ultima clipa gandindu-ma daca sa fac cezariana sau nu. In final am zis ca fac, pentru ca nu mai nasteam si depasisem cu cateva zile DNP-ul iar copilul era mare. Asa ca mi-am programat cezariana pe 16 decembrie (luni-urma sa ma internez de duminica), dar sambata seara au inceput contractiile, cand am ajuns la spital aveam deja dilatatie 5 si duminica, la prima ora, nasteam natural, mai usor decat mi-as fi inchipuit vreodata! Deci putem avea si surprize!
szivarvany spune:
Eu am avut operatia programata din cateva motive medicale, m am internat pe 13 august, urma ca pe 16 la pranz sa mi se faca cezariana. Dimineata pe 16 august, la ora 6 s au rupt membranele, dar a fost totul ok, si cezariana si operatia.
Daria &
www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
Sori1980 spune:
A mea e programata din motive medicale. Dr. meu isi programeaza cezarienele cu 10 zile inainte de termen, fatul fiind complet dezvoltat atunci.
Deci maine dimineata avem programat sa scoatem mititica din burtica, dar acum cam stau cu grija, pt ca suntem cu o zi inainte de programare, si de cateva ore tot pierd dopul treptat treptat, iar burta e tare. Se pare ca ne-a programat la fix nenea Dr.
Sori
38w4d cu 
AMR 1 zi
AncaSiRoxana spune:
La mine era nastere normala, vaginala, "programata", tineam foarte mult sa nasc natural. Dar la 40 de saptamani nu mi se declansa deloc nasterea, nu aveam deloc contractii, nu mi se deschidea bazinul, bebe era mare... etc. Asa ca deja a inceput sa se puna problema cezarienei. Si dupa o saptamana de mers zilnic la control (pt ca medicul a vrut cat a putut sa-mi respecte dorinta de a naste natural, si el fiind adeptul nasterilor naturale), la 41 de saptamani fix, exact in ziua aceea se implineau 41 de saptamani de la ultima menstruatie, m-a taiat si a scos-o pe bebita. A fost la fix, pt ca altfel ar fi intrat in suferinta fetala.
Acum a doua nastere o sa fie tot cezariana din cauza primei cezariene (medicul meu nu vrea nastere naturala dupa cezariana din cauza posibilelor rupturi uterine ce pot aparea si sincer, parca nici eu nu vreau, cand am vazut ce simplu e cu cezariana). Asa ca cel mai probabil o sa fie programata putin inainte de termen.
Anca (mami de Roxana, 26.08.2005 si bebe2 - tot fetita, DPN 01.08.2007)
doradora spune:
eram programata pe 8 si eram tare linistita, nu aveam nici un stres. fata mea insa s-a grabit si a vrut pe 7, asa ca din programata am ajuns la termen.
ideea e ca daca o lasi la termen, pot aparea tot felul de intarzieri din diverse motive, si uneori e prea tarziu pt operatie, nu se mai poate decat natural.
chris +
alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
carmenpit77 spune:
Buna fetele
Si eu optasem de la inceput pt o nastere naturala. Cand a venit cea de a 40 sapt medicul ma oprit la spital pt o noapte. Cum nu dadeam nici un semn am revenit in urm sapt cand aveam cam 41 si dupa un control cand mi-a spus ca am colul f tare samd am hotarat impreuna sa-mi faca cezariana chiar in aceasi zi.
dianalaura spune:
salut
eu am DNP 23 mai, si dr mi-a spus sa imi aleg o data intre 15 si 23 mai. Mi-am ales 15,la 39 de sapt, pt ca nu vreau sa mi se declanseze nasterea inainte de termenul cezarienei. Bine ca se poate f. bine sa vina bebe si la 38 de sapt, si atunci se dau toate programarile peste cap...oricum, din motive medicale, tot cezariana va fi, indiferent daca asteptam pana pe 15 sau vrea bebe sa vina mai repede. Am un exemplu foarte recent, vara mea avea DNP 31 martie, a fost programata la cezariana (a avut prima nastere tot cu cezariana) pe 29 martie, dar cu exact o sapt mai repede, pe 22, au apucat-o contractiile, a crezut ca nu e mare lucru, dar cand a ajuns la spital era deja dilatata 6 cm, si au bagat-o de urgenta in cezariana.
Asa ca oricat le-am programa si le-am suci noi, pana la urma bebeii vin tot cand vor ei.
Multa sanatate tuturor! Si sori1980, iti tin pumnii maine, si pun majoretele la treaba pt tine: 

diana
34+
STEFAN
asa creste bebe
poze
andutzy spune:
fetele cu cezariana programata, adica fara debut de travaliu, ce ati facut dupa operatie cu colul? Cum vi s-a deschis pt a se scurge lohiile? EU am prima nastere cezariana(pelvian puiul) si acum tot cezariana va fi insa doctorul a zis ca si daca programam cezariana in jurul DPN-ului, tot imi va face o injectie sa am ceva contractii sa se deschida colul, ca dupa nastere va fi mai greu si mai dureros sa o faca manual. Va intreb asta pentru ca la prima nu a fost cazul de asa ceva, colul incepuse singur sa se deschida de pe la 37 de saptamani...deci nu a mai fost nevoie de travaliu indus.
Andra
Sapt24 cu
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)