FIV 114

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Moni hai sa-ti spun ce am inteles eu, poate fetele ma contrazic si mai invat si eu. Tocmai am vorbit si cu DanaP, care a facut ambele proceduri si ceea ce-ti spun, e si opinia ei.
Laparo vede trompele (si chiar poate repara sau desfunda, asta pentru a avea sanse in mod natural, caci daca faci FIV, nu mai conteaza starea trompelor; chiar se pot pune niste "agrafe" pe ele, pentru a evita o eventuala extrauterina in urma FIV), vede ovarele (si poate face o decorticare ovariana sau mai poate mesteri pe la ele) si vede uterul pe exterior, iar daca e endometrioza pe exterior, ori in trompe sau pe ovare, poate curata endometrioza.
Histeroscopia doare daca sunt probleme, insa sunt fete care nu au simtit nimic, chiar daca au avut sinechii uterine descoperite (Avalonica).
Daca exista vreun polip, se scoate pe loc si se vizualizeaza cavitatea uterina, in care bebelinul trebuie sa nu intampine nicio neplacere. Totodata, se descopera fibroamele si chiar se poate intervenii pe ele.
Ma bate gandul sa le fac pe ambele intr-una si asta pentru a-mi creste sansele la a avea copilasi in mod natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

OANA sa nu-ti mai fie frica de histero pt ca nu e dureroasa si are monseniorul o mana buna...mie mi-a curs cateva picaturi de sange .
Pup toate FIV-oasele fara exceptie

Madalina
si maine e o zi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Fetelor eu nu am mai luat maca si cred ca nu mai iau,habar nu am ce se va intampla acum daca o intrerup dupa ce am luat 5 zile cate doua pastile/zi...Acum mi-am facut diphe si astept ora 21 pt menogoane,am sa continui pana la capat ,adica pana zice dr. stop,sunt cam suparici si imi amintesc de Kitta care si ea a reactionat rau la tratament ( nu mai stiu ce tratament a facut) insa stiu si cazuri cum ar fi al lui Romanian care cu un singur embrion si endometrul de vreo 6 mm a reusit...incredibil dar adevarat,tin minte ca am citit asta chiar pe site-ul lui T..... acum cum vrea DD ,eu continui lupta si daca nu va fi sa fie acum ,am sa fac alt tratament alta data mai puternic si tot va fi...
Va doresc o seara minunata!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Oana, in concluzie laparoscopia vede exteriorul, iar histeroscopia vede interiorul? Pai si pe mine de ce m-a pus sa fac laparoscopia? Doar am facut-o numai pentru FIV. Nu mi s-a zis nimic de histeroscopie. Nici dr. ce se ocupa de FIV si nici dr.curant care a lucrat la cele 3 gaurele ale mele. Cel din urma mi-a zis ca e pierdere de timp laparoscopia in cazul meu, iar primul m-a obligat la laparo caci altfel nu incepe FIV-ul. E cam haos in capul meu si acum ma enerveaza ca nu-mi gasesc biletul de externare. Noroc ca i-am dat si medicului de familie o copie si maine ma duc sa o citesc.
Dana
Kora, tot optimista ai ramas

Monica

Mergi la inceput

Kora endometrul cu medicamente poate creste fara probleme, din pacate la numarul foliculilor nu prea se poate intervenii in aceasta faza, mai ales ca ar fi diferente mari intre foliculi, parerea mea. Stiu cat de rau doare sa primesti asemenea vesti, astea sunt riscurile FIV-ului, mama lor de riscuri........
Eu pe viitor voi merge pe foliculi putini, nici nu e nevoie de multi, daca dai peste unul NOROCOS.......

Stiu cat ai asteptat aceste momente ........

Mada frica de histero nu-mi mai e, vreau doar sa stiu ce zace in interiorul meu, sa scap de aceasta curiozitate o data si poate sa aflu si vreun raspuns salvator......
Moni unii medici merg mult pe laparo, insa, pe de alta parte, laparo e utila in cazul FIV-ului doar pentru a pune acele agrafe (asta mi-a zis si Tutu, dar poate nu am inteles eu intocmai).
La mine CM-ul incepe sa dea semne si la DanaP, asa ca vom lasa curand trecutul in urma........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

E mai bine sa ai putini foliculi da' buni, eu de ex. am avut vreo aproape 30 de foliculi (nu mi-au zis nr exact!, nici nu mi-au scris pe foaia aia :( ) dar pentru ca le-a fost frica de hiperstimulare( pe care oricum am facut-o si NU o doresc nici dusmanilor mei) mi-au facut o doza f mica de pregnyl si din cauza asta(cel putin asta mi-a zis o asistenta, nu doctorul) nu s-au maturizat decat 8 din care au rez 6 embrioni, am pus 3 s-a prins 1 , dupa cateva sapt. s-a oprit din evolutie, mai am 3.
stiu ca la eco intermediare erau mai mult de 10 pe fiecare ovar dar nu statea nimeni sa-i numere:(, scria asistenta pe foaie , >10.
Nu mi-a folosit la nimic ca am avut 30 de foliculi, abia 8 au fost buni, adica 22 nu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianaFi spune:

Galuscutamultumesc mult...si tie iti doresc ca rezultat tot un bebic sau 2.....in ce priveste z1.e cum ti-a zis fetele clar z1 e atunci cind vine rosu rosu
Pussimultumesc mult,chiar as vrea 2 bebei...azi sunt z.8...si greu mai trece....tu ai avut sanii durerosi continuu???...la mine alterneaza cind sunt duerosi cind nu...???sunt cam nelinistita!!!
Monilandmultumesc de intrebare..profit si ma pling putin:nu stiu cum stau:pete nu am mai avut,nici dureri...dar sanii cind ma dor cind nu ma mai dor(acum nu ma dor)si in aceste momente am depresii gindindu-ma ca gata pina aici a fost...!!!stiu ca ai dreptate in ce priveste perioada urmatoare(de sarcina)...sunt de-a dreptul speriata pt orice simptom mai putin obisnuit intr-o sarcina normala...ma gindesc serios sa merg si la psiholog,poate ma va ajuta putin si acesta,ca pe dr.am inebunit-o...sau poate mai imi trebuie un al doilea dr.ginecolog...nu stiu... am pierdut o sarcina la 13 sapt+2....ce sa zic mai mult...
M.Oana,MRL...multumesc,tuturor fetelor numai bine !

Mergi la inceput

Liliana greu e cand esti in focuri, greu si cand stai cu mana-n.... gol si nu poti sa faci nimic, doar astepti si faci proiecte. BAFTAAAAAA!!!!!!

M-am uitat acum peste dosarul sotului si am constatat ca doctorul Soare senior, in iunie 2004 l-a pus pe al meu sa-si faca analizele uzuale (cele scrise de mine pagina trecuta) si apoi l-a trimis la hormonale si spermograme.
In urmatorii 3 ani nici nu m-am gandit sa-i refac analizele uzuale, dar medicamente cu caru' am stiut sa pompez in el.
Si cand l-am intrebat acum daca ar avea pofta sa doneze sange, mi-a zis ca si maine se duce......
De ce oare lucrurile simple le cugeti atat de greu???
Pai sanatatea lui oare nu-i, totusi, la fel de importanta ca facerea de urmasi?
Oarbe mai sunt dorintele pe lumea asta!
Cand o sa constat tardiv vreo boala a jumatatii, doar atunci voi aprecia si sanatatea lui? Sau a mea?

Hai sa va mai spun ceva si mai telenovelistic, sa vedeti pana unde merge dorinta oarba de a avea copii, fara sa cugeti si la sanatate.
La inceputul anului mi-am facut hemoleucograma (unele valori erau cam la limita), dar nu m-am dus cu ea la niciun medic, desi Cocei mi-a tot cerut toate analizele si mi-a zis ca fara ele nu-mi prescrie nimic.
Azi m-am dus cu analizele facute in ianuarie la medicul de familie si uitandu-se peste ele a inceput sa-mi spuna tot felul de lucruri, care se legau perfect intre ele.
Cand eu ma plangeam de infectii si de leucocite, mi-a zis ca, de fapt, am un numar de leucocite prea mic si ca ma aflu in cazul de leucopenie si chiar de neutropenie (asta scria si pe foaie, dar eu m-am uitat 3 luni prin ea ), eu credeam ca acelea sunt metode de detectare a analizelor, nicidecum vreun diagnostic.
Am dat acum o cautare pe net si am vazut ce inseamna si ca nu e de glumit cu aceste 2 diagnosticuri si chiar mi-am regasit unele stari ciudate (candidoze frecvente, ameteli, amorteli ale membtrelor etc).
Pentru leucopenie e indicata spirulina si chestia e ca al meu a avut pofta sa ia timp de 3 luni spirulina, iar eu nu m-am atins in timpul asta de nicio pastila, desi mi-ar fi fost utile.
Sunt curioasa daca el chiar avea nevoie de spirulina.
Si cand te gandesti ca pe mai toate hapurile scrie ca sunt "suplimente alimentare" si ca sunt bune la n-spe mii de boli........
Si sa bagi hormoni intr-un organism in care globulele albe si leucocitele, ori trigliceridele, colesterolul etc sunt vraiste, cred ca e cam mult, dar cine s-a gandit la asta pana acum.......
Iar daca reuseam, nici ca ma gandeam sa-mi verific si sanatatea, mergeam cu capul inainte si vedeam eu pe parcurs cum le mai controlam........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaM spune:

quote:
Originally posted by M Oana
Cand o sa constat tardiv vreo boala a jumatatii, doar atunci voi aprecia si sanatatea lui? Sau a mea?

sau cand pierzi un ovar in urma hiperstimularii ca mine. aveti grija fetelor pe mana cui va dati sanatatea! am mare(dar stiti cat de mare??) noroc ca mai traiesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DORIS_71 spune:

Azi am fost la medicul de familie sa-mi dea trimitere ptr. ultimele analize inainte de FIV (de repetat) si intorcindu-ma acasa am intrat intr-o farmacie sa intreb daca au DECAPEPTYL 3,75 fl si am intrebat si cit ma costa. Cind mi-au zis cit costa sa mi se faca rau, 180 €. Eu am inteles ca trebuie sa fac 1/2 fiola, atunci incepem bine. Sper ca restul sa fie mai acceptabile.
Multumesc fetelor ptr. urari si.
[red]Galuscutaeu din pacate trebuie sa continui aici, chiar daca nu-mi place deloc. pentru iei suntem doar niste numere. Si nu esti mereu la acelasi doctor. De cite ori te duci e un alt doctor.
Pup toate fetele si sa ne vedem cit mai curind

Mergi la inceput