Salajence (p28)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

bia no problem numa sa stiu de care sa iau nu pe urma sa sa zici ca nu mai faci praji din cauza laptelui.hehe.daca in cutie metalica vrei de-ala o sa iau..

mihaela si Dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis

Dennis-puiu

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=243eebabe6e91c82714dd9" target="_blank">simleu silvaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

miha , stai sa-ti zic ce praji e defapt.deci e foi de napolitane umplute cu crema cu lapte condensat .cica ccc cutia de lapte condensat se fierbe in baimarin 2ore.si apoi se mai pune ceva caramel si gata cream , gata prajitura.mno, vei ce gopodina sunt?deci musai a fie in cutie metalica.daca gasesti ia din ala mai gras.da nu te stresa prea tare ca daca nu gasesti nu-i bai.

otilia tu ce retete stii?

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

bia am gasit deja in cutie dar nu stiam cata de grasime sa aiba.ce am vazut avea numai 10%grasime,nemtii se uita tot timpul la caloriile de pe pachete sa fie cu cat mai putin.:)

dar pana merg acasa am timp sa ma uit si in alte magazine.

mihaela si Dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis

Dennis-puiu

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=243eebabe6e91c82714dd9" target="_blank">simleu silvaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Fetelor .Bia nu te stresa prea rau. Reteta aia am ginit-o si eu de aici de la bucatarie dar sunt o muuultime pe culi.

Mergi la inceput

Uite o reteta de pe culi:

quote:
Key lime este o lamaie verde deosebita fata de cele comune - este mai mica, de marimea unei mingi de ping-pong, rotunda si galben-verde, si gustul e diferit. Se mai numeste lamaie verde mexicana. Nu incercati tarta cu lamaie verde normala, ca eu am incercat si a iesit amara. Nu am incercat cu lamai normale, daca vrea cineva sa se riste, sa-mi spuna si mie cum a iesit. Desemeni, se poate folosi zeama de lamaie verde la sticluta, dar sa fie de Key Lime, nu de Lime. pentru crusta: 1 1/4 cana de biscuiti graham zdrobiti marunt 2 linguri zahar 5 linguri unt neindulcit, topit Se preincalzeste cuptorul la 170 C/350F Se amesteca biscuitii intr-un bol cu zaharul, apoi cu untul, cu ajutorul unei furculite. Apoi se apasa intr-o forma de tarta de 20 cm diametru - pe fund si laterale. Se coace in mijlocul cuptorului 10 minute, apoi se lasa la racorit (in forma). Lasati cuptorul sa mearga. pentru umplutura: 1 cutie de lapte condensat indulcit 4 galbenusuri de ou 1/2 cana + 2 linguri de zeama de lamaie verde Se bate cu telul laptele condensat si galbenusurile pana sunt combinate bine. Se adauga sucul si se bate cu telul pana se combina bine si amestecul se ingroasa putin. Se toarna in crusta si se coace 15 minute. Se raceste un pic (umplutura va continua sa se inchege), apoi se da la frigider acoperita cel putin 8 ore. Se serveste cu crema de frisca batuta chiar inainte de a servi (3/4 cana de crema e suficienta pentru intreaga tarta). Pofta buna, si sa-mi ziceti cum v-a placut daca o incercati
Scuze, adendum la laptele condensat - cutia are 400 gr

Mergi la inceput

Alta:

quote:
Va dau reteta unui tort care a inebunit Mexicul, a fost inventat intr-un restaurant si nimeni nu putea intelege sau descoperi cum se face. Pare imposibil. Dar acum il face toata lumea. - 1 pachet de faina pentru facut tort de ciocolata de la Autoservire - ingredientele pentru crema de zahar ars cunoscuta. Cele care il stiu il fac cu reteta traditionala. Noi folosim 5 oua mari, o conserva de lapte condensat Nestle si o conserva de lapte evaporat Clavel si vanilie - zahar pentru caramelizat forma Secretul e ca intr-o forma de cuptor se pune zahar si se caramelizeaza ca pentru crema de zahar ars. Deci in loc sa se pregateasca forma cu grasime si faina, se pune direct pe aragaz si se caramelizeaza cu zahar. Cand e rece se pune preparatul pentru un tort de ciocolata din pachet (cumparat de la autoservire). (Amestecul pentru tort se pune in forma cu zaharul caramelizat). Apoi separat se prepara 5 oua + o conserva de lapte condensat Nestle+ o conserva de lapte evaporat Clavel si o lingura de vanilie. Cine nu le cunoaste prepara exact reteta pentru crema de zahar ars. Cand e gata se pune cu grija peste tortul de ciocolata ca sa nu se rupa tortul si sa ramana deasupra acest amestec. Se pune la cuptor la foc normal pana vezi ca se desprinde de margini. Ceea ce pare imposibil e ca atunci cand scoti tortul si vrei sa-l rastorni, prajitura iese exact invers. Adica tortul ciocolatiu ramane jos si deasupra iese u crema aurie. Desi de pus, s-au pus exact invers. Incercati-l caci e tare original si usor. Cine vrea cu timpul poate sa incerce cu un tort facut in casa. Dar cred ca are nevoie de mult praf de copt.

Mergi la inceput

quote:
Va scriu acum 2 feluri de a face acea crema de care spuneam, apartin prietenei mele Marcela care e din Argentina.DULCE DE LECHE TUCUMANO2 1/2 litri de lapte1/2 baton de vanilie1/2 kg de zaharun virf de cutit de bicarbonatIntr-o oala (de preferat din cupru) se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie taiat in doua pe lungime. Cind incepe sa fiarba se adauga zaharul cu bicarbonatul. Se amesteca intr-una cu o lingura de lemn pina cind devine dens ca o crema, circa o ora si jumatate. Traditia cere sa fie mestecat mereu si continuu in acelasi sens. Trebuie mestecat mereu cu atentie pentru ca se prinde de oala daca nu, e gata atunci cind luata o lingurita din aceasta compozitie si pusa pe o farfurie nu aluneca ci sta. Laptele ar trebui sa se reduca la circa o treime din cit era.Si celalalt procedeu "neortodox" dar rapid :lol:Ingrediente: o cutie de lapte condensat dulce Procedeu: se pune cutia intr-o oala cu apa astfel incit cutia sa fie acoperita de apa. Se aprinde focul si se lasa sa fiarba la foc mic aproape o ora. Cind se deschide cutia ar trebui sa se gaseasca o crema de culoarea scortisoarei.

Mergi la inceput

Mai vreti?

quote:
noi mancam un tort delicios cand mergem la frontiera. poate mona are reteta caci locuieste in state. e delicios si se numeste german cake. l-am facut de multe ori , asa cum ma duce capul: blatul este un blat normal pufos si cu cacao, iar umplutura este: se pune pe foc lapte condensat, nuca de cocos si nuci faramitate dar nu macinate. se amesteca putin atat cat sa se inmoaie nuca de cocos. se taie blatul in doua se pune umplutura si apoi se glaseaza cu aceeasi umplutura. e delicios si usor.

Mergi la inceput

quote:
cafea bonbon aproape jumatate ceasca de cafea normala se umple cu lapte condensat si se completeaza cu cafea proaspat facuta. Este grozava servita cu gheata, caz in care se toarna intr-un pahar
Si cateva lamuriri:
quote:
laptele condensat e diferit de laptele evaporat. Reteta care tu ai facut-o cu laptele condensat e noutate si aici, si rezultatul se numeste Lapte Ars. Dar cum laptele ars e cam scump a aparut reteta asta cu pus conservele doua ore in oala express. Si iese un dulce cafeniu gros ca nutella. E bun cu clatite si nuci maruntite. Aici clatitele nu se fac sul ci se impaturesc in trei ca sa iasa ca un triunghi. Curios. Laptele evaporat e diferit, e tot in conserva si e putin gros, nu atat de gros ca cel condensat, nu e dulce deloc, dar e gras si ceva mai gros ca laptele obisnuit. Se foloseste in loc de smantana sau de frisca, ca sa ma intelegi mai bine
bineinteles tot de pe culi.

Mergi la inceput

Cred ca v-ati lamurit ca doar laptele lipseste. Ca retete sunt, cu gramada. Am gasit chiar si o reteta de rafaelo cu lapte condensat. da asta iese si fara. No, amu sper ca nu s-o suparat Ioana pe mine ca nu am prea scris in mesaje, am facut doar copy-paste. Ioana , era o gluma.

Mergi la inceput