praline belgiene (paishpe)
Raspunsuri - Pagina 21
ardeiash spune:
valentin: si .... ca nu ne vede nimeni! concertul a fost de zile mari... am simtit cum doagele capului meu au pleznit.. pe rand.. pe rand de fericire si incantare...parca le si auzeam ! imi crescusera deja aripi si zburam imaginativ prin sala, tampa.... da’ satisfacuta... ... am iesit de-acolo plutind.. si parca-mi venea sa dansez menuet ! e minunat ce-ti poate incarca bateriile o chestie ca asta ! si eu care-am stat atat in “abstinenta” !!!!!
trebuie neaparat sa ma mobilizez si sa mai merg !
haydn a fost bestial .. dar nici cu enescu nu mi-a fost rusine! Cred ca violonistul isi misca arcusul pe un cm patrat de aproape ca nu se observa .. insa era ca o privighetoare ... Doamne ce mi-a mai placut! mai ascultasem passacaglia.. insa de data asta alexandru tomescu -vioara si razvan suma-cello au fost mortali! si pianistul horia mihail e la inaltime!
in paranteza fie spus...nu vreau sa compar concertul chiar cu o partida de sex buna de buna.... insa cu ceea ce simti dupa....pot ... merge comparatia, nu? ...
toata crema romaneasca din belgia am inteles c-a fost prezenta... niste domnisoare dragute foc ne invitau la sfarsit sa mergem in sala de receptie... asa ca am profitat si noi: se vorbea .. ca la brussels: toate limbile pamantului..insa mult romaneste: desigur ca mi-a facut placere sa aud graiul nostru cel scump... asa ca am dat si-un vin de prahova absolut superb pe gat, nu de alta, dar ca sa pot manca la ora 'ceia tarzie - cele mai albastre branzeturi belgiene stropite cu stafide si nuci din belsug ce erau melanjate cu placinta pura si adevarata .... salata de vinete si fasole facaluita! hi hi.... fructe din toate colturile lumii ma tot ademeneau.... asa ca am plecat putin cam ... greu ... de-acolo ... mi-a placut violonistul ce dadea raiduri pe la platourile greu incarcate si “fura” din zbor cate ceva : era ca un copil ! era o coada imensa la mancare.... sute de persoane mi s-au parut ! si toate-si umpleau farfuriile .. romaneste.... cu varf ! a fost amuzant ! unii cred ca si-au potrivit stomacelele de-acum o saptamana !
frumos ! frumos ! si inc-1data am inteles ca scoala romaneasca de muzica da clasa !
bepii: multam de intrebare.. un chik mai bine sunt..
insa sa stii ca nu e nevoie sa te loghezi ca sa trimiti un mesaj.... poti scrie mesajul si completa la nume utilizator nick-ul tau si parola... eu numa iasa fac.. asta e explicatie de ce .. uneori .. eu trimit mai multe mesaje .. unul dupa altul.... nu ma loghez.. scriu.. trimit. si -apoi mi-aduc aminte ca mai trebuia sa completez ceva.. desigur.. pot completa numai daca sunt logata.... ma cuprinde-o lene existentiala : deci mai trimit un mesaj... e mai simplu///
morgane: e o idee cu restaurantul. numa ca pentru noi e putin mai greu avand in vedere baietelul meu ... insa facem sedinta de familion.. si vedem....
mady as putea spune bine ai revenit! tare greu mai intri pe aici.. insa vad ca ai circumstante atenunate! sanatate-ti doresc!
la celelalte
s-auzim numai de bine! si
ardeiash spune:
ca atare.... iar am uitat:
mady: imi pare rau sa aud ca ai atatea probleme.. insa crede-ma ca surasul copilasului tau in bratele tale vor sterge cu buretelul toate neplacerile pe care ti le aduce sarcina acum!
esti o "norocoasa" ca ai fost tratata bine la spital.... eu am fost cu baietelul la urgenta la vestita st luc.. parca v-am mai povestit... il dureau urechiusele cumplit si plangea incontinuu.. nu ne mai intelegeam cu el. in sala de asteptare deranja cu tipetele lui pe toata lumea bolnava de acolo, il dureau tare de tot.. nu ne-au bagat in seama decat dupa 2.5 ore... ne-au aruncat intr-un cabinet... ne-a consultat o tipa .... ne-a pus intrebari incepand de la culoarea laptelui ce i-am dat sa suga ( si el are 8 ani) .. timp in care baietelul a plans de nu mai avea lacrimi... si era complet epuizat... intr-un final ne-a anuntat ca va veni medicul sa-l consulte.... noi credeam ca ea e medicul! baietelul de epuizare a adormit sughitand .... si-a facut a 7-a zi dupa scriptura aparitia si medicul... care ne-a luat iar la consultatie... si ne-a spus ca nu ne poate da un diagnostic: peut-etre que... ou peut-etre que... ne-a trimis la orl.... alta asteptare... apoi iar la ea .... in total ne-a "costat" dansul vreo 5.5 ore din care 4.5 sau putin mai mult au fost de asteptare.... la urgenta....
stau si compar cu romania.. trag linie si constat ca nu e mare diferenta.///
caci factura a fost un mare semn de intrebare .... si chiar un soc.. pentru noi!
oanademunck spune:
Salutare la toata cutia!
Abia acum mi-am revenit cat de cat si ma uit cu pupilele dilatate de cofeina la cat ati scris......kilograme de metrii ca nu mai apuc sa tin pasul, nici nu mai stiu despre ce vorbiti, ce ATH, ce concert despre ce e vorba mei, trduceti si pentru din astia picati din alte emisfere ca mine:)
Maine e ziua mamei belgiene, exact cand conform programarilor mele inca un somn lung duminica m-ar fi pus total pe picioare, da na, tre sa ne alaturam familiei dis de dimineatza si n-ammm chef iar sa ascult si sa-mi traduc dialectul ala imposibil de il vorbesc ei, pfiuuuu mai bine as rezovla ceva din Gheba sau Petrica:)decat asta.
In alta ordine de ideei, noi punem la punct un proiect sa ajutam copiii romani pe care i-am vizitat astfel incat strangem printre altele haine pt acesti copii. Astfel incat daca aveti prin dulap hainutze sau haine mai vechi sau pe care nu le mai purtati,jucarii de plus sau alte jucarii va rog eu puneti-le intr-un sac, pungutza sau ce-o fi si datimi-le mie si eu le voi da mai departe lor.
Inca ceva, fratilor, cosmina mea e gravida, e lata si grasa zici ca a inghitit un porc (normal nu de guineea). Va dati seama cum e , cosmina mea juna de numai 9 luni ramase insarcinata din prima, acu noi in fiecare seara o luam la antrenamente si gimnastica prenatala, ii numaram pana la zece si cand ii zicem 'push'tre sa apese. E de coma am ras ieri sa mor cum statea piet cu cosmina si ii striga cosmina 'push'...jeezzz...ma rog nu stiu cati copii voi avea dar nu pot pastra nici unul asa ca daca sunt doritori de porcisori de guineea cu par lung si matasos, din parinti bine crescuti dati de stire va rog e super promotie un pui contra unui pahar de vin:)
A, si ultima chestie, in seara asta e finala Eurovision, participa si romania cu Liubi liubi bla bla bla. Noi astia de peste hotare putem vota, e 50 centi parca un sms
Pupici tuturor fara exceptie:)
zmuahhhh
Bepii spune:
Bun gasit la toata cutia,
Oana hai sa te luminez eu putin:
Cu ceva timp in urma propusese Morgane ca urmatoarea intalnire s-o facem la un rest. romanesc din Ath. Swa e de acord dar asteptam sa dea cu parerea si restul lumii. Singurul dezavantaj e distanta si aici probabil ca vor fi unele indoieli.
Iar cu concertul, Ardeiash a primit 2 invitatii la un concert in Brussel de la Ogezlaan. De fapt Ogezlaan a pus intrebarea pe forumul nostru daca vrea cineva sa mearga si a raspuns Ardeiash spre norocul ei ca se pare ca tare bine s-a simtit.
Felicitari pt initiativa de a ajuta copii cu probleme din Romania. Imi pare rau ca eu nu am hainute si jucarii sa contribui dar o sa cumpar cate ceva si o sa vorbim dupa aceea.
Si din nou felicitari ca veti deveni "bunici" de la Cosmina. Dar eu nu pot sa tin si-un porcusor ca am deja 3 pisici obraznice care probabil ca ar baga groaza in bietul animalut.
Si acum problema zilei: Diseara este intr-adevar finala la Eurovision si tare imi pare rau ca nu pot s-o vad. In fiecare an urmaresc cu interes, imi place si desigur ca votez cu Romania. Dar in seara asta mergem la un bal foarte important pt orasul nostru organizat de primar. O sa fie toata lumea buna din Mechelen si muuuulti prieteni de-ai nostri. Deja am platit biletul cu mult timp in urma si nici nu se pune problema de a nu merge. De aceea va rog eu sa votati si pt mine ca va fac cinste. Pana la urma ce-s 50 centi? Hai Romania !!! desi n-am auzit inca melodia cu care vor participa.
Acum va pup, va doresc un weekend super si s-auzim de bine.
ardeiash spune:
----da chiar .. oana-i bunik! hi hi felicitari oana! esti buna de cinste.. ce mai!
dak anul trecut nu aveam chiar io cu munutza mea grija de cosminik.. acum ridicam chiar io mana ca doresc un pui ... dar asa. .m-am dezumflat!
------hai romania!
----- daca vreti sa vedeti cele mai "sexi" poze cu basescu /// wallpapere cu el... dezbateri si discutii politice ce ating orgasmul .. intrati pe www.basescu.ro
ardeiash spune:
iar am uitat!
la multi ani mamici belgiene !
cine-mi egsplica si mie nene: cum se face cu voturile? ca io am dat la smsuri cu toate telefoanele: si belgia zero... zero clar... cum fu treaba? ca pe toate strazile pralinoase se vorbeste numa romaneste... cum se egsplica treaba asta? ca im icrapa creierul!
Zenobia spune:
Buna dimineata.
Am si eu o intrebare la voi legata de cazarea in Bruxelles. In vara asta mergem in concediu in Franta si vrem sa dam o fuga si pana in Olanda: Bayeux - Rouen - Lille - Bruxelles - Amsterdam. Am vrea sa stam o nopate numai in Bruxelles si cautam un loc ieftin de dormit, care sa fie cat de cat accesibil ca locatie. Nu ne intereseaza confortul maxim (nu avem copii), ci doar un loc unde sa ne odihnim.
Multumesc mult.
www.margento.ro" target="_blank">Zenobia
Barzoiul buclucas
Poze1
Poze2
...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor[/i]
ardeiash spune:
zenobia: ai pe prima noastra pagina niste locatii mai "eftine" si ce poti vizita in brussel.... mijloace de transport.. tot ce vrei.
enjoy!
miki68 spune:
quote:
Originally posted by Bepii
Salutare la toata lumea,
Mady, ma bucur ca am auzit vesti de la tine. Si mie imi este dor de tine si dupa ce se indreapta vremea si vine si Carmen din tara poate ne vedem. Deja am vorbit si cu Miri care a subscris cu bucurie. O sa vina si cu Bruno sa-l vedem si pe el ca tare mult a mai trecut de cand nu l-am mai vazut. Sper ca intre timp problemele tale vor trece si o sa putem sa ne bucuram de intalnire.
Morgane, eu deja i-am spus lui Swa de Ath si ca de obicei el e de acord. E o idee excelenta sa mergem la un restaurant romanesc dar singura problema e ca-i cam departe si nu stiu daca ceilalti vor sa faca acest efort. De la noi sunt cam 100 km, poate mai mult dar pt noi nu-i problema. De la Brussel catre Ath e cam aceeasi distanta Brussel-Charleroi. Dar Ath e in directia sud-vest catre Tournai.
Astept parerea voastra.
Scumpi, felicitari pt reusita la examen. Tine-o tot asa si cand vei avea diploma in mana astept sa-ti devin clienta dar sa nu ma lasi sa astept prea mult la rand.
Ardeiash, cum te mai simti, ti-ai mai revenit din gripa "made in romania"? Cum a fost la concert?
Nina, abia astept sa-ti vad noul look.
Dragilor, am si eu o problemuta: prietena mea cea mai buna din tara s-a saturat de dacia lor si vor sa-si cumpere masina straina second hand. Si m-a rugat pe mine sa-i dau detalii cu caracteristici tehnice, preturi si alte chestii care pe mine ma depasesc. Eu l-as trimite site-uri de aici ca-s destule dar sunt in flamanda si franceza iar ei nu cunosc. Poate stiti voi site-uri sau garaje cu masini de vanzare dar in engleza. N-ar fi totusi mai bine daca ar cumpara din tara, avand in vedere ca mai e si vama care nu mai stiu cat costa? Am auzit ca in Germania sunt mai ieftine, ce stiti? Poate va intrebati sotii ca ei se pricep mai bine la de-astea. Uite ca m-am ales si eu acu cu o grija dar as vrea s-o ajut ca de-aia a apelat fata la mine.
Mah da' ce vreme e p-afara! acu ploua cu galeata, acu e soare, acu bate vantu sa te doboare....
Hai ca ma retrag ca am scris destul avand in vedere ca initial scrisesem un roman intreg si dupa ce am trimis mesajul am constatat ca nu eram logata. Imi venea sa urlu. Acu am fost mai scurta si sper sa plece mesajul.
Va pup si va doresc tot binele din lume.
Bepii
Live as if you were to die tomorrow,
Learn as if you were to live forever
Salut pralinutzele!
Bepii, prietena ta vrea mashina sh din strainatate pt. ca au preturi mai bune decit cele din tara. In Rom. aduc masini numai shmekeri care cer o avere pe o masina despre care nu poti fi sigur ca are nr. de km. care-i vezi la bord (se practica sa dai inapoi kilometrajul pt. a vinde mai bine masina). Cit despre taxe vamale, dupa 1.01.07 nu se mai percep. Asa ca, daca poti, ajut-o.
cristina d.
Bepii spune:
Miki68, iti multumesc pt informatie. Chiar nu stiam ca nu mai sunt taxe pt masini de la 1 ianuarie. E bine de stiut. Inca o data mersi mult si .
Mah fete da' ce seara am avut ieri la bal! Pt mine a fost primul an cand am mers si nu stiam cam care e atmosfera acolo. Asa ca m-am gatit ca pt bal adica cu rochita cu spatele gol, cu pantofi cu toc cui, coafata, machiata de zile mari si cand am coborat din masina si am vazut cum era lumea care se indrepta catre sala.....mi-a cazut fata. Barbatii intr-adevar majoritatea erau la camasa si sacou dar femeile....cazual. Adica pantofi sport, blugi, tricouri, pe ici pe colo mai vedeam cate o rochie sau fusta. Imi venea sa ma intorc acasa si sa-mi schimb tinuta pt ca contrastam puternic cu restul lumii. Apoi m-a dumirit o prietena ca asa se obisnuieste aici sa se vina la bal dar sa nu-mi fac probleme. Si intr-adevar lumea s-a facut ca nu ma vede, eu dupa un pahar de sampanie nici ca-mi mai pasa si uite asa am petrecut o seara f frumoasa care pana in zori pe la ora 5 s-a lasat cu dans dezmat. Noroc ca aveam in masina pantofi de rezerva (de dans), i-am incaltat dupa vreo ora si n-am mai avut nici un stres. Acum nu fac decat sa lenevesc in fata tv si sa mai motai alaturi de pisicile mele ca inca ma mai resimt dupa maratonul de aseara.
Singurul regret e ca n-am vazut eurovisionul dar vad ca Romania s-a clasat pe un loc mijlocas. Cum vi s-a parut melodia lor? Dar cea castigatoare, a meritat?
Acu va pup si va doresc o zi buna atat cat a mai ramas din ea si o saptamana care vine plina de bucurii.