Copilul meu se sperie de straini!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speed spune:

si fetita mea a avut "stranger anxiety" sau cum se spune pe aici in limbaj popular "making strange", a debutat pe la 6 luni si a tinut-o pina dupa 1 an!! in perioada aceea nu ne-a mai calcat nimeni prin casa... si cind o scoteam la plimbare cu caruciorul si se mai trezea vreo babuta sa vina s-o "admire" zbiera ca din gura de sarpe. eu zic sa nu-ti faci probleme, e doar o faza si va trece cu timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitz-kitz spune:

Amandoua fetitele mele au avut stranger anxiety.La cea mai mare a durat de la 6 luni la 9 luni, iar la cea mai mica a durat mult mai mult:de la 3 luni la 1 an si 3 luni.Pediatrul de aici mi-a spus ca poate dura chiar pana la 2 ani.Nu ai ce sa faci ca sa grabesti trecerea acestei perioade.Va trece de la sine.E o etapa normala in dezvoltarea unui copil,singura deosebire e ca la unii dureaza mai mult iar la altii mai putin.Am primit si eu tot felul de sfaturi de la binevoitorii care nu intelegeau de ce e atat de sperioasa,( cea mica),care se speria de orice strain si urla si vroia doar in brate.Mi s-a spus sa fortez socializarea,sa o mai las in preajma strainilor etc...dar nimic nu a functionat.Din contra ,devenea si mai speriata si mai dependenta de mine.A trecut de la sine,exact asa cum am citit in carti si cum mi-a spus pediatrul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Baietelul meu cel mic are 1 an si 2 luni, si el plange cand vine la noi in vizita cumnatul meu de ex. pe care il vede mai rar si nu-l cunoaste, sau si altii pe care nu i-a vazut niciodata si vor imediat sa se apropie de el...e normal. la fel a fost si cu cel mare, cand avea cateva luni si
veneau socrii in vizita, mama, ce tipa abia il potoleam. e, trece si asta.
numai bine, claudia

Mergi la inceput